POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Aubameyangs mask ett pr-trick – så straffas han

ENGLAND

Daily Express blir en del av det splittrade England kring Arsenals tränare. ”Arsène rider ut stormen”, menar tidningen efter gårdagens upphämtning (2-2 mot Man City), och fortsätter med, ”Fajtade till sig ett oavgjort resultat och gav svar på tal till kritikerna”.

The Times har en helt annat perspektiv. ”Stelfrusna av fruktan och förvirring”, är krönikören Henry Winters analys, som bildar stor rubrik på sportettan tillsammans med bild på Arsenalspelarna.

The Sun tar i stället avstamp i Wengers beröm till det egna laget. ”Vändpunkt”, skriver The Sun. Det följs av ”Wenger hyllar spelarna och ’sensationellt’ stöd”, fast med tillägget ”Men Gazidis vill se förändringar efter protester”.

Daily Mirror gör med ”Gun fight” sitt för att påvisa de stridande fraktionerna i klubben. ”Fans slåss efter massiva gatuprotester mot tränaren” känns som en överdrift av monumentala proportioner. Rubriken kunde ha varit ”Två snubbar knuffades på läktaren, vi vet inte riktigt varför, och några smågrupper hade ett par bort-med-Wenger-banderoller”. Inte lika dramatiskt, förstås. Tidningen försöker också skaka liv i gamla rykten med, ”Exklusivt: Real redo att spränga banken i sommarräd efter De Gea”. Påståendet bygger vid detta tillfälle på att Real Madrid ”tror det kan bli verklighet denna gång om United missar Champions League”. Jodå, ett ”Real-ute-efter-Hazard” kastas också in i artikeln.

The Guardian fyller passande på med Uniteds besvärliga jakt på Champions League kommande säsong. Tidningen är en av flera som påpekar att ”Mourinho kan prioritera Europa League-utmaning”. Guardian har på sportettan även, ”Exklusivt: Palace erbjuder Zaha nytt kontrakt för att hålla Tottenham och Chelsea borta”.

Manchester Evening News tar fasta på att ”Unitedspelaren Luke Shaw sågas av José Mourinho”. Och den rubriken är svår att ha invändningar emot. När Mourinho fick fråga om vad Shaw behövde göra för att ta sig in i truppen igen, svarade Unitedtränaren, ”Vem?”. Journalisten stod på sig, ”Luke Shaw”. Mourinho: ”Luke Shaw? Det är svårt för honom att ta en bänkplats, för jag kan inte jämföra honom med Ashley Young, med Darmian, med Blind. Jag kan inte göra en jämförelse med sättet han tränar på, med sättet han engagerar sig på, fokus, ambition. Det går inte att jämföra. Han är långt efter”. Ouch.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport sätter rubriken ”Oavgjort och kramar” på toppmötet på San Paolo (Napoli-Juve 1-1). Inte riktigt det inferno kanske många gissat att det skulle sluta i. Jodå, Higuaín fick smaka publikens fientlighet, men värre än så var det inte. Gazzettan summerar sedan: ”Sarris lag var bättre men stängde inte matchen. De vitsvarta alltför passiva. Roma tackar för det – sex poäng efter, och drygar ut försprånget till trean”. Mer Juve, men nu mercato. ”De vitsvarta funderar på Douglas Costa, en affär värd 35 miljoner euro”, skriver Gazzettan inne i tidningen. Oscar Hiljemark kommer undan med fem i betyg i Genoas kollaps (0-5 mot Atalanta). ”Det var inte mycket han kunde göra”, konstaterar GdS. Marcus Rhodén får 5,5 i Crotones bortaseger (2-1 mot Chievo).

Corriere dello Sport kommer om Napoli-Juve också till slutsatsen att ”Den stora matchen slutade oavgjort och utan polemik”, samt sätter huvudrubriken ”Applåder”. En krönika till huvudartikeln summerar matchen med ”Domare Orsati och San Paolo vann”.

Tuttosport använder rimmet ”Più fischi che fiaschi”, som ungefär blir ”Mer visslingar än överraskningar”. Det handlar förstås om Napoli-Juve, och om Gonzalo Higuaín.

 

SPANIEN

AS tar till en ramsa om Iscos pärla, för att hylla den så ofta bänkade målskytten för Real Madrid (3-0 mot Alavés). Zidane fyller i med, ”Jag vill att Isco förlänger och han vill stanna här”. Samtidigt påpekar AS att Iscos mål ”dolde en mycket blek insats av Real Madrid”.

Diario Sport jublar med Luis Suárez som  var inblandad i Barças samtliga mål, påpekar tidningen (4-1 mot Granada). Det finns också en minirubrik om att ”Neymar gjorde sitt hundrade mål”. Skadeglädjen regerar som vanligt på redaktionen, och en rubrik om att ”Bernabéu visslar åt Cristiano” hittar fram till förstasidan.

Mundo Deportivo uppmärksammar också Neymars hundra mål men tar siffran med till hela laget. ”Alla på hundra”, menar MD. ”Utan Messi och med rotation – laget svarade, vann klart och hänger på i toppen”. Den dagliga dosen av Real Madrid-förakt kommer med matchrubriken, ”Benzema öppnar målskyttet från offsideposition”.

 

 

 

FRANKRIKE

L’Equipe menar att ”PSG vill krossa allt”, det vill säga spela hem alla inhemska titlar. Ligacupen är klar, ligan och franska cupen (kvartsfinal) är kvar. Kacaniklic fick spela från start, Nantes vann (2-1 mot Angers), ändå stärkte svensken sannolikt inte sina aktier nämnvärt. Han byttes ut efter en timmes spel och får svaga fem av tio i betyg av L’Equipe.

Le Parisien är inne på ett liknande PSG-tema med ”Operation återerövring”. Tidningen noterar också att ”Cavani närmar sig Ibra”. Uruguayanen har nu gjort 40 mål på 40 matcher, och svensken hade 50 mål på 50 matcher under sin rekordsäsong. Vid samma tidpunkt förra säsongen hade Zlatan 38 mål på 41 matcher. Le Parisien myser också åt citat från Kylian Mbappé. Monaco har inga som helst planer på att släppa sin juvel till rivalen PSG, men tidningen tolkar citat från 18-åringen som att han håller dörren öppen. ”I dagsläget är PSG en europeisk toppklubb, bland de sex största i världen. Bilden blev lite förstörd efter förlusten mot Barcelona, men spelarna är desamma”, sa Mbappé till Téléfoot, ”Sommaren blir viktig för deras projekt. Vi håller ett öga på vad de gör och håller oss uppdaterade”. 

 

TYSKLAND

Bild ger stort utrymme på förstasidan åt ett aprilskämt på Philip Lahms bekostnad. Ett aprilskämt om kan stå en fitnesskedja dyrt. Under lördagen fick den via en pressrelease flera tidningar, inklusive Bild, att skriva om deras Münchenkontor som Lahm skulle börja arbeta för. Det visade sig vara ett förstaaprilskämt. Men inget skämt som Bayern Münchenstjärnan var medveten om. Nu hotar en stämning mot kedjan. ”Det här hade inget med humor att göra. I våra ögon var det ett billigt försök att göra reklam för sig med hjälp av en celebritet”, säger Lahms rådgivare Roman Grill till Bild. Tveksamma kommersiella intressen är också i fokus för en annan Bundesligaprofil. Svallvågorna efter den mask Aubameyang drog på sig efter målet i derbyt mot Schalke, har inte lag sig. ”Så dyrt blir maskfirandet för Auba”, skriver Bild, och sätter summan till minst 50 000 euro. Orsaken till bestraffningen är att det visat sig var reklam för anfallarens skosponsor (The Masked Finisher). ”Vi kan inte tillåta att Nike agerar på detta vis för att tjäna pengar. Vår partner är Puma”, säger Dortmunds vd Han-Joachim Watzke, och tillägger, ”Det är ett uppträdande som är ovärdigt ett så stort företag”.

Die Welt hade en annan sida av Lahm, under rubriken, ”Lahm: Tyskland får inte bli högerextremt”. I artikeln lägger han till: ”De som har fel får inte vinna, populisterna får inte ha mer makt. Vi har i åratal arbetat tillsammans för att Tyskland ska bli mer kosmopolitiskt. Vi bör göra allt för att det ska förbli så. Vi lever i ett hälsosamt samhälle”.

Kicker hänger kvar vid ”Det heta derbyt”, alltså Schalke-Dortmund i lördags. Framåtblicken kommer med ”För evigt galaktiska”, en analys av Bayerns kommande CL-motståndare Real Madrid.

Sport1 plockar upp en dementi om Julian Brandt och Bayern München. Enligt uppgifter skulle ett avtal redan vara klart. Men Jürgen Brandt, Leverkusenspelarens pappa och rådgivare, säger till Sky, ”Julian har inte fattat något beslut om sin framtid. Det stämmer inte att han avtalat något med Bayern”. Däremot medgav Jürgen Brandt intresse för hans son från flera klubbar, däribland Bayern.

 

ÖVRIGT

Dagbladet (Norge) sällar sig till hyllningskören för en dansk debutant i norska ligan. ”Det var inte Rosenborg som slog Odd, det var Nicklas Bendtner”. Han svarade för ett av målen, och krönikören Morten Pedersen skriver att ”Odd dominerade i en timme, men förlorade med 0-3 för Rosenborg har värvat en klassanfallare”.

SDNA (Grekland) uppmärksammar en annan nordisk anfallare, som dessutom haft målform hela året. ”Fascinerande: Berg toppskytt i Europa 2017!”. Sajten menar att efter en mänsklig start på säsongen är den svenska anfallarens målform under 2017 ”som från en annan planet”. Det blev två mål i går (3-2 mot AEK) och sammanlagt  15 fullträffar på 14 matcher. Med det är han Europabäst tillsammans med Bas Dost (Sporting), påpekar SDNA.

Publicerad 2017-04-03 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto