Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Zlatan: Jag är ett lejon, mitt lag är kissekatter”

ENGLAND

 The Sun har i alla fall bästa Zlatan-citat kopplat till Man Uniteds senaste poängtapp (1-1 mot Everton). ”Zlatan: Jag är ett lejon, mitt lag är kissekatter”. Nu tycks The Sun visserligen sakna täckning för det exakta citatet. På papperstidningens förstasida syns bland annat ”Jag är ett lejon. Möter man lejon så ska man förvänta sig att bli attackerad av lejon”. Men citatet, och dess fortsättning om katter, finns inte i webbversionen. Eller till synes någon annanstans. The Sun använder sig i övrigt av BT-intervjun med  Zlatan som för sjuttiofemte gången säger att han är ett lejon. Tidningen skriver: ”Han fick sedan frågan om det fanns tillräckligt många lejon i Uniteds trupp, och Ibrahimovic visade då tecken på frustration, ’Tabellen ljuger inte. Laget är där det är för att det är vad det är”. Så, ”kissekatter” (”pussycats”) med andra ord. The Sun uppmärksammar också att Zlatan fick en fråga om bästa anfallare i PL och nämnde Agüero och Lukaku. När han sedan fick följdfrågan varför han inte nämnde sig själv, svarade Zlatan: ”Lejon jämför sig inte med människor”.

Daily Mirror använder en tafflig ordvits, ”Better Zlat than never” (av ”Better late than never”, alltså ”bättre sent än aldrig”), som beskrivning på den sena kvitteringen. Efter Moyes sexistiska kommentar om att ge en reporter som var kvinna en ”smäll”, är Sunderlandtränaren ett tacksamt mål efter ännu en förlust (0-2 mot Leicester). ”Vardy ger Moyes en smäll”, skriver Mirror.

Daily Mail kör samma tema, ”Moyes får en smäll”. Bland betygen från United-Everton får Idrissa Gueye i Everton högst, 7,5 av tio, medan Uniteds Marouane Fellaini får lägst, 5,5. Zlatan får en ganska ljummen sexa.

Manchester Evening News är ännu hårdare mot United och mot Zlatan. Svensken får fem i betyg. ”Missade ett en-mot-en-läge när det fortfarande var mållöst, när han utan förklaring tittade upp och letade lagkamrat. Föll tillbaka för djupt för ofta. Men han gjorde mål”. Daley Blind får å andra sidan bara tre i betyg. Högst får Eric Bailly, sju.

The Times toppar i alla fall med ”Zlatan räddade dagen”. Det finns sedan ”Exklusivt: Conte vill ha italiensk tränare”, som assisterande tränare (och går därmed emot klubbledningen som vill ha en brittisk), men återvänder också till Zlatan. ”Ibrahimovic medger att han kan lämna United”, är sättet som The Times i rubrikform summerar gårdagens kommentarer från svensken på senaste ryktena om LA Galaxy.

Daily Telegraph har på samma tema ”Zlatan Ibrahimovic: Jag är inte här för att slösa bort min tid, så Manchester United måste matcha mina ambitioner”. Fler lejon och färre kissekatter, skulle The Sun sammanfattat Zlatans krav.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport lyfter Romderbyt med ”Lazio, si! Spallata a Spalletti” (sistnämnda ungefär ”Spalletti bortknuffad). Lazios förlust (2-3 mot Roma) räckte för att säkra en finalplats. Högst spelarbetyg får Lazios Sergej Milinkovic-Savic, med sju av tio. Samma betyg får tränare Inzaghi.

Corriere dello Sport ser det som att ”Lazio frös Spalletti”, och skriver om matchen att ”Lazio tog ledningen två gånger genom Milinkovic och Immobile, sedan gjorde Roma en comeback signerad Salah men till ingen nytta”. Den andra cupsemifinalen tilldelas rubriken ”Napoli-Juve: I kväll den andra avsnittet”, och följs av förutsättningarna. ”Allegri startar med 3-1 i bagaget och attackerar sina kritiker, Sarri med ett frågetecken: Milik eller Mertens?”.

Tuttosport har som Turintidning siktet helt inställt på kvällens match. ”Byte av musik”, som en beskrivning av att det efter helgens ligamatch mot Napoli nu är cupmöte mot samma motståndare, som att Allegri gör flera förändringar jämfört med helgens match. Sedan skildrar tidningen läget i Milanoklubbarna, Inter respektive Milan med, ”Piolo säger redan hej då, Montella funderar”. Det följs av, ”Inter har bestämt sig: Satsar allt på Conte, men ett alternativ är Spalletti” samt ”Milantränaren vill veta vad de nya ägarna har för planer”.

Telelombardia rapporterar enligt flera italienska medier att Inter är överens med Roma om ett köp av backen Kostas Manolas. Övergångssumman anges till 43 miljoner euro plus bonusar.

 

SPANIEN

 AS låter Leganés eget namn på kvällens match mot Real Madrid bilda rubrik, ”Lega och odjuret”. Klubben har använt den omskrivningen av Disneyfilmen i reklam inför mötet. ”Det kommer inte att bli en enkel match, sådan finns inte i fotboll”, varnar Realtränaren Zidane. Samtidigt skriver AS att ”Cristiano är ett kort från avstängning – kan vilas”. Från gårdagen tar AS med sig ”Atlético redo för derbyt” mot Real Madrid, efter femte raka segern (1-0 mot Real Sociedad). Motståndarna var inte helt nöjd med domarinsatsen. ”Om jag säger vad jag tycker om domaren så blir jag avstängd fem matcher”, säger backen Yuri.

Diario Sport ”Ger allt för ligan”. Eller rättare sagt Barcelona och Sevilla gör det, på Sports förstasidan representerade av Messi och Sampaoli. Lagen möts i kväll i jakten på ligaledaren Real Madrid. Men tidningen har också redan siktet inställt på El Clásico. ”Hernández Hernández dömer derbyt!”, vilket orsakar ”polemik”. Han ses som mer Real-vänlig. Tidningen har även ”Avslöjar: Robert skriver på för ytterligare ett år”. Det är sportchefen Robert Fernández.

Mundo Deportivo menar att ”Messi tar kommandot”. Argentinaren är tillbaka och ”Sevilla är en favoritmotståndare som han redan gjort 27 mål mot”. På förstasidan finns även ”Rafinha slipper ingrepp och blir bara borta 15 dagar”. I går cirkulerade uppgifter på tre till fyra veckor. Nu är Rafinha aktuell för spel i El Clásico den 23 april.

Cadena Cope plockar med Barçatränaren Luis Enriques ord om framtiden. ”Om jag lämnar Barcelona så är det inte för en annan klubb, var skulle det vara bättre än här?”, säger han, och bekräftar att ett sabbatsår väntar.

Cadena Ser uppger att ”Theo Hernández har bett Real Madrid att betala hans utköpsklausul”. Atléticospelaren är inte intresserad av snacket om någon pakt mellan Madridklubbarna att inte värva från varandra, menar radiokanalen. Den 19-årige backens klausul är på 24 miljoner euro. Real Madrid uppges angelägna om att en affär sköts ”på rätt sätt” med Atlético.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe tar med ”Operation trippel” ännu en gång upp PSG:s ambitioner att upprepa fjolårets bedrift, att vinna samtliga tre inhemska titlar. I kväll väntar match i franska cupen mot lilla Avranches. Många bänkspelare väntas få chansen. Bland dem ”Guedes, mysteriet för 30 miljoner euro”, som en rubrik inne i tidningen lyder.

Le Parisien tar upp samma ämne, med ”Guedes, som ett missförstånd”. Det har sedan ankomsten i januari bara blivit 204 spelminuter för den 20-årige portugisen.

Téléfoot, på tv-kanalen TF1, lanserar: ”Exklusivt: Liverpool intresserad av Mandanda”. Crystal Palace-målvakten har tidigare kopplats ihop med en flytt tillbaka till Marseille, men Liverpool uppges nu söka konkurrens till Simon Mignolet.

 

TYSKLAND

 Bild använder ”Julian naglade fast Bayern” för Julian Nagelsmann och för Hoffenheims överraskande triumf (1-0 mot FC Bayern). Tidningen ser också prestationen som en tidig påminnelse från den unga tränaren om att han en dag bör bli aktuell för tränarposten i just Bayern. Bild har också en bild på Manuel Neuer utan kryckor. Enligt tidningens uppgifter är målvaktsstjärnan inte aktuell för spel mot Dortmund på lördag, men väl mot Real Madrid nästa vecka.

Ruhr Nachrichten plockar upp Hamburgtränaren Gisdols uttalande om skador efter gårdagens förlustmatch (0-3 mot Dortmund). Även om Gisdol påpekade att det var för tidigt att uttala sig om omfattningen, var han oroad för Albin Ekdal, som fick bytas ut med känningar i baksidan av låret. ”Jag befarar att det i Ekdals fall är mer än en sträckning”, sa Gisdol enligt tidningen.

Sport Bild pryder förstasidan med ”Hoeness försvarar sig”, mot nya anklagelser. I veckans nummer bekräftar även RB Leipzigs tränare Ralf Rangnick att klubben inte har några planer på att sälja Naby Keita i sommar. Arsenal, Liverpool och Bayern München är några av de klubbar som uppgetts intresserade, men RB Leipzig släpper inte mittfältaren. ”Det är ganska klart: Naby spelar med oss nästa säsong”, säger Rangnick, som också bekräftar kontraktsförhandlingar. För närvarande har Keita en utköpsklausul som börjar gälla 2018. Den vill Leipzig förhandla bort. ”Vi döljer inte att vi har för avsikt att göra en kontraktsförlängning inom kort, förhoppningsvis i slutet av säsongen”.

Publicerad 2017-04-05 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto