POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Bekräftat: Fyra klubbar som kan värva Griezmann

ENGLAND

Daily Mirror skriver ett nytt kapitel i historien om Alexis Sánchez med ”Exklusivt: Ett år till”. Enligt tidningen är ”Sánchez beredd att stanna så länge Arsenal visar ambitioner, i annat fall lämnar han klubben för Chelsea på fri transfer 2018”. I Daily Mirror ögon så ställer chilenaren alltså ett ultimatum till klubben att värva friskt i sommar. Tidningen har ytterligare en stor rubrik, ”Exklusivt: City och Chelsea i bråk på Stamford Bridge”. I ingressen kan man läsa att ”Pep Guardiola var inblandad i ett tunnelbråk efter förlusten som satte stopp för Citys titelförhoppningar”. Mirror skriver vidare om hur livligt det var på de båda lagens bänkar under matchen, samt att Chelseas fystränare Peolo Bertelli var inblandad i ett tunnelbråket efteråt, men just inte mycket mer.

Daily Telegraph reder ut det bättre under ”Pep Guardiola inblandad i ’tunnelbråk’ sedan City och Chelseapersonal drabbat samman”. Så vad hände i ”tunnelbråket”? Nämnde Bertelli och Citys massör Mark Sertori ska enligt vittnen ha stökat i spelartunneln, Guardiola tog sig dit, blev förbaskad när Bertelli nämnde något om hans uppträdande vid sidlinjen, och en häftig diskussion följde. Inget handgemäng. Det var det hela. Det når inte fram till sportettan. Där finns däremot en exklusiv uppgift. ”Bilic svansång: West Hams ägare kommer att agera om det blir förlust igen”. Med andra ord riskerar den kroatiska tränaren sparken vid förlust mot Swansea. En tillfällig tränare kan då utses, med akademibasen Terry Westley som möjligt namn.

The Sun är aldrig sen att stämpla ”exklusivt” på några av sina rykten. I dag finns ”Griezmann kan nobba Man United i sommar om laget missar Champions League”. Martin Lipton skriver att ”SunSport erfar att fransmannen är bekymrad över av att United kan missa en plats i Europas största turnering”. En kvalificerad gissning är att han läst RMC (se nedan, under Frankrike). Tidningen bjuder också på ”Exklusivt: Newcastle gör West Ham och Bournemouth sällskap i jakten på Jermaine Defoe”.

The Times har sin egen lilla nyhet. ”Exklusivt: Lukman ger England löfte”. Evertons stortalang nobbar Nigeria för spel med det engelska landslaget.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport utropar ”Juve är med”, och klämmer in ”Ett, två, tre” med bilder på bucklorna för Scudetto, Coppa Italia respektive Champions League. Turinlaget är helt enkelt ute efter trippeln. Gazzettan plockar även in ett citat från Juvebasen Elkann, ”Mot Barcelona handlar det om revansch för Berlin 2015 (Champions League-finalen), det här ett stort lag”. Tidningen spekulerar sedan i tränarnamn i en helt annan klubb. ”Roma mellan drömmar och verklighet: Conte, Emery, Montella och Gasp i casting som eventuella ersättare till Spalletti”. Utsikterna för någon av tre förstnämnda tycks ändå bleka. ”Forne förbundskaptenen för dyr, Montella övertygar inte, spanjoren är bunden till PSG, Gasperini är stand-by”, skriver Gazzettan senare.

Sportitalia glider in med en fortsättning kring Spalletti. Enligt tv-kanalen har Inter kontaktat Romatränaren. Klubben uppges på det stora hela ha gett upp planerna på Antonio Conte.

Sky Italia har mer Conte. Enligt kanalens välkända ansikte Gianluca di Marzio, så har den italienska tränaren haft möte med Chelseas ägare Roman Abramovitj och klubbledningens mäktigaste representant, Marina Granovskaja. Mötet bar frukt. En kontraktsförlängning närmar sig och parterna är överens om stora värvningar i sommar.

Corriere dello Sport toppar med ”Berardi – Inter, ja!”. Uppföljningen är ”De svartblå säkrar första värvningen, är överens med Sassuolos anfallare”. Berardi värderas till 40 miljoner euro, och som del i övergången ingår Caprari. CdS menar vidare att Inter ”slog Liverpool och Atlético” i kampen om spelaren, samt att ”I sökljuset finns också Pellegrini”. En annan stor rubrik är, ”Allegri skriver på”. I ingressen: ”Agnelli har beslutat sig: Juvetränaren ska få kontrakt till 2021. Efter mötet med Barcelona ska transfers för en bra sommar diskuteras”.

 

SPANIEN

AS låter frågestunden med Antoine Griezmann i går bilda underlag för dagens etta. ”Jag ser oss som favorit”, lyder rubriken till bilden av honom tillsammans med skådespelerskan Charlize Theron, som är nästan huvudet högre. Förvirrande bild. Fokus hamnar på derbyt igen med ”Vi behöver vinna derbyt för att glädja fansen” och ”I den första matchen gjorde oss illa, men nu är det en annan historia”. Griezmann vill sedan inte svara på frågor om hans framtid. Mer frispråkig är hans rådgivare (se RMC, på Frankrike, nedan). Från motståndarlägret i Madridderbyt finns, ”Zidane förlitar sig på elvan från Milano”. Referensen är alltså till startelvan i CL-finalen förra året mot just Atlético.

Marca har också Griezmann och Charlize Theron. Marca har också citatet om favoritskap.

Cadena Ser presenterar andra alternativ på Theo Hernández än Real Madrid. ”Liverpool erbjuder Theo fem gånger högre lön än vad han får i Atlético”. 19-åringen, som för närvarande är utlånad till Alavés, har en utköpsklausul på 24 miljoner euro.

Diario Sport hävdar att ”Laget ger Unzué sin välsignelse”. Med andra ord, de ser gärna den assisterande tränaren ta över efter Luis Enrique.

Mundo Deportivo synar Barças värvningsplaner och menar att klubben ”Köper Deulofeu”. MD skriver att ”Barça utnyttjar köpoptionen som finns med Everton, och betalar 12 miljoner euro”, och lägger till att ”Klubben beslutar sedan om den vill ha honom eller sälja vidare, sedan han i Milan visat att han är en mycket mer mogen spelare”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe sätter strålkastarljusen på ”Periodarna”, som är Hatem Ben Arfa och Mario Balotelli. ”Två av ligans mest talangfulla spelare, men som bara briljerar då och då. Deras framtid tycks långt bort från Paris respektive Nice”. Ben Arfa lär endast stanna en andra säsong om det blir mer speltid. Sevilla, samt klubbar i Tyskland och Turkiet, är annars möjliga adresser, skriver L’Equipe. Balotelli uppges intresserad av att stanna, men Nice anses tveka. Tidningen skriver också om Sevillas förre sportchef Monchi. Han har länge uppgetts nära en övergång till Roma, men har enligt L’Equipe på omvägar också flörtat med PSG, som hittills ställt sig kallsinnig. Mer PSG. Tidningen foga in en artikel om att förbundet straffat PSG med två matcher utan bortasupportrar (Angers och Metz) efter den skadegörelse PSG-fans stod för på ligacupfinalarenan i Lyon.

RMC Sport lockar med ”Griezmanns pris är 100 miljoner euro…och hans rådgivare avslöjar de fem klubbar som har knackat på dörren”. Till RMC säger nämligen Eric Olhats, ”Det finns inte 50 000 klubbar som kan lägga 100 miljoner euro på bordet, antalet sjunker snabbt. För det är utköpsklausulen, och de (Atlético) kommer inte att skänka bort något. Jag har hört om Man United, att det skulle vara klart, men vi vet inte ens om de spelar Champions League! Det är ändå viktigt. United har förhört sig, som alla andra. De kommer för att höra om det är några nyheter, för att checka hur vi tänker, hur han tänker, om det finns möjligheter, hur mycket och hur… Men det är självklart. Chelsea, Man City, Barcelona och till och med Real Madrid har knackat på dörren för att höra hur vi tänker, alla vill veta vad som är möjligt och inte möjligt, det är självklart, det är lite som leken hela havet stormar”, säger Olhats. På frågan om Griezmann, som trivs i Madrid, då inte enklast kan byta klubb där, svarar Olhats: ”Omöjligt! Det finns en icke-aggressionspakt. Det finns en deal mellan klubbarna att inte röra varandras spelare”. Om kontakter med PSG säger Olhats, ”Det har inte varit något konkret, som året dessförinnan”.

Le 10 Sport är notoriskt opålitlig med sina närmast dagliga ”avslöjanden”. Men sajten envisas med Kylian Mbappé och PSG, uppgifter som även varit återkommande i Le Parisien. Le 10 Sport skriver nu: ”Exklusivt: PSG närmar sig två spelare i Monaco”. Förutom att understryka kontakter med Mbappés entourage, uppger Le 10 Sport även att PSG varit i kontakt med Tiémoué Bakayoko. Mittfältaren, som också Man United och Chelsea uppgetts superintresserade av, har i juni bara ett år kvar på kontraktet.

 

TYSKLAND

Bild har ”Ny skandal med Auba” på förstasidan. För de som läste bloggen i går handlar det möjligen om ”Nygammal skandal med Auba”. För WAZ skrev redan i onsdags kväll om bilden som Pierre-Emericks bror Willy lagt ut på Instagram. En bild där Willy har på sig den där skosponsormasken och Pierre-Emerick sitter bredvid. Något som även Bild ser som ett provocerade svar på Dortmunds bestraffning av Pierre-Emerick. Böterna han fick var enligt Sport Bild i förrgår 100 000 euro.

WAZ följer i stället upp med Dortmunds svar på Willys foto: ”Fotot är en vecka gammalt, och vi kan inte kontrollera vänner, släktingar och de som är anställda av våra spelare”, säger en talesman för klubben. Enligt WAZ är Dortmund aningen irriterade över det inträffade men ser det inte som någon ny provokation från spelaren.

 

ÖVRIGT

Sports Illustrated (USA) uppger att ”Marta är på väg att skriva på för Orlando Pride”. Kontraktet uppges vara på två år, med option på ett tredje. Den 31-åriga brasilianskan har de senaste säsongerna spelat för FC Rosengård. Kontraktet går ut efter säsongen.

Dagbladet (Norge) hittar en ny röst bland Mourinhotvivlarna. Det är en tidigare Unitedspelare, Erik Nevland. ”Ja, före säsongen kändes han rätt, men jag börjar tvivla lite nu när resultaten uteblir. När han inte får det bästa ur spelarna i truppen börjar jag undra”, säger Nevland till Dagbladet, men lägger snabbt till: ”Jag hoppas och tror att han ändrar på detta framöver”.

Publicerad 2017-04-07 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto