POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Märklig tajming på John Terrys besked”

ENGLAND
Daily Star finns all anledning att undvika. Men dagens sportetta har med dagens tre snackisar från den engelska fotbollen. ”Rebellerna till undsättning”, om att kontraktsrebellerna Sánchez och Özil låg bakom Arsenals seger (2-1 mot Middlesbrough), ”Terry: Hej då, Chelsea”, om att veteranen lämnar Londonklubben, samt ”Fiskmåsarna flyger högt”, om att Brighton är klara för Premier League (2-1 mot Wigan).

Daily Telegraph hämtar med ”Brighton Rock” inspiration från Graham Greenes klassiska bok, för att sätta ord på fotbollslagets återkomst i högsta divisionen efter 34 års frånvaro. Tidningen hittar även nya möjligheter för Terry som vill spela vidare. 26-åringen är enligt Telegraph, och flera andra tidningar, önskad i Kina, USA, Mellanöstern och Turkiet. En säsong i Kina skulle kunna inbringa så mycket som 20 miljoner pund till Terry, enligt Telegraphs källor. West Brom och Bournemouth är möjligheter till en fortsatt PL-karriär.

Daily Mail slänger in fler alternativ. West Ham kan vara ännu ett engelskt sådant. Än mer udda alternativ utomlands: Portugal (Terry ska ha pluggat portugisiska) och Australien. Daily Mail ger också utrymme för en annan vinkel kring beskedet: Sky Sports-profilers skepsis. ”John Terry-beskedets tajming ifrågasätts av Gary Neville och Jamie Carragher”, är en rubrik. I gårdagskvällens sändning sa Neville, ”Jag tycker verkligen tajmingen är märklig. Jag kan inte begripa hur den överhuvudtaget passar Chelsea eller omklädningsrummet”.

The Times är en av flera tidningar som gör en sidorubrik på Wengers framåtblickande kommentar efter segern, ”Vi måste vinna varje match för att ha en chans på topp-fyra-placering”.

The Sun beskriver Arsenals seger med ”Fine mess to hot mes”, alltså från ”en enda röra” till ”heta Mes”, som i Mesut Özil. Tidningen har bland sportsidorna ”Exklusivt: Man United ute efter Dortmunds underbarn Ousmane Dembélé för 50 miljoner pund”. The Sun lägger till att Ivan Perisic i Inter är ett alternativ.

Liverpool Echo uppmärksammar en spelare som setts som ett alternativ för Uniteds anfall med ”Exklusivt: Everton vill ha 100 miljoner pund för Lukaku”. Det innebär att klubben hängt en världsrekordprislapp runt halsen på belgaren, som även Chelsea uppgetts ute efter.

ITALIEN
La Gazzetta dello Sport drar stort på ”Italienska skönheter”, vilka är Ferrari och den gamla damen, Juventus. Ett litet glatt ”Kom igen, Juve”, inför matchen mot Barça, kompletterar huvudrubriken. Bland många sidospår kring CL-returen i morgon, finns oro för domaren, ”Kuipers på Camp Nou – Dåliga erfarenheter för Max och Juventus”. GdS konstaterar tidigt att ”med honom (som domare) har de vitsvarta aldrig vunnit”.
På förstasidan finns även ”50 miljoner skäl”. Det är ”Supererbjuandet (för fem år) från Inter för att övertyga Simeone (eller Conte)”. I grannklubben Milan är det däremot ”Förlängningar i blickfånget: Montella och Suso – det kinesiska Milans första manövrar”.

Corriere dello Sport har mer Milan. Och mer Inter. ”Jackpott för Milano”, med alla pengar från Kina. ”280 miljoner euro för Champions League”, är överrubriken. För Milan är fortsättningen: ”Även Morata och Benzema i Lis planer”. För Inter är den: ”Fabinho toppar den långa listan på förstärkningar”. Morgondagens italienska inslag i Champions League får en mindre rubrik, ”Dybala och utmaningen mot 90 000”, vilket är åskådarantalet som väntar på Camp Nou.

Tuttosport nöjer sig med att jubla åt att ”Dybala är med!”. Stjärnan, som briljerade i första mötet med Barcelona, var ett frågetecken efter skada mot Pescara i helgen. ”På Camp Nou kan jag spela till 100 procent”, är det lugnande beskedet till Tuttosports läsare i form av en underrubrik.

SPANIEN
Marca kommer med fullt fokus på matchen på Madrid. ”I kväll måste ni bära dem”, lyder rubriken till halsdukar med Real och Atlético som löper efter förstasidans kanter. Tidningen påpekar att båda lagen har ”semifinalplatser i egna händer”.

AS låter Reals match ha en mycket mer framträdande roll, och noterar att ”Zidane ber fansen om stöd och Ramos vill se fyllda gator”, samt att Isco väntas ersätta skadade Bale.

Diario Sporthar i stället fokus på morgondagens svåra uppgift för Barcelona, att vända 0-3 mot Juventus. ”Kom igen!”, uppmanar tidningen, och menar att planen är att ”sätta press direkt så att Juventus känner tvivel och tappar boll”. Sport har också ”Målet: att frigöra Messi”, om att tränare Luis Enrique ”överväger att använda yttrar för att skapa utrymme åt Leo”. Jodå, det finns en liten rubrik om kvällens match i Madrid. Sport hoppas att ”Lewandowski skrämmer Real”.

Mundo Deportivo är mer intresserad av Barças stundande tränarskifte än Barças stundande match: ”Exklusivt: Valverde närmare”. Enligt tidningen har Bilbaotränaren sagt till sin klubbledning att han tänker lämna, vilket skulle stärka teorin om att han är Barças tränarval.

El Confidencial trycker på att ”Sampaoli har redan väskorna packade”. Tidningen menar att Sevillatränaren ”sedan flera dagar tillbaka beslutat sig för att lämna Sevilla för att ta jobbet som Argentinas nya förbundskapten. Det finns ingen återvändo”.
Estadio Deportivo, Sevillatidningen, har låtit läsarna rösta på ersättare om Sampaoli lämnar. Las Palmas Quique Setién är knapp favorit med 31 procent av rösterna, före Celta Vigos Eduardo Berizzo med 29 procent.

FRANKRIKE
L’Equipe ser ett PSG ”Under uppbyggnad”. För även om segrarna tickar in och laget med en ny seger i kväll (mot Metz) kan sätta ytterligare press på ligaledaren Monaco, ”så måste klubben ordna med viktiga affärer: förlängningen av Cavanis, Marquinhos och Matuidis kontrakt, samt omorganisationen av den sportsliga ledningen”. För Cavani tror L’Equipe på en fortsättning, nytt möte väntar i veckan. För Matuidi är en flytt troligast. För Marquinhos hänger fortfarande ett stort frågetecken i luften, trots att brasilianaren vill stanna. Tidningen tror vidare att Thiago Motta förlänger ett år men är mer osäker på Aurier, trots att vänsterbacken erbjudits en kontraktsförlängning.

Le Parisien uppmärksammar också omorganisationen i PSG:s ledning. Enligt tidningens källor vill klubben ha en ny sportchef. Youri Djorkaeff, som välkomnar intresse, är dock inte aktuell. Det är däremot Monchi, även om han väntas till Roma, Walter Sabatini, Fabio Paratici och Andrea Berta.

France Football drar denna vecka på Marseille, ”OM, elden är tillbaka”. Tillägget är: ”Varför Marseilleborna på nytt älskar sin klubb”. En intervju med Pascal Nouma lanseras med ”Jag är tatuerad Besiktas”, och bjuder sedan på rubrikvänliga machocitat som ”Om du vill bli en man, spela ett derby i Turkiet”, ”Jag visade att jag var ännu galnare än dem” och ”En dag var det en grabb som spottade på mig. Han ångrar det nog än i dag”. Och så undrar France Football vad som händer härnäst med Laurent Blanc, som ännu inte tagit något tränarjobb sedan han fick sparken från PSG för nio månader sedan. ”Bara ett tiotal klubbar i Europa kan intressera honom”, svarar Blancs högra hand Alain Boghossian i artikeln.

TYSKLAND

Bild har det ganska utslätade, men för Bayern inte mindre viktiga beskedet, ”Lewandowski redo för Real Madrid” på nyhetsettan. Inne på sporten lägger Bild till att ”Bayern hoppas på Hummels och Boateng”. Enligt tränare Ancelotti kommer beslut om de två småskadade spelarna först efter en koll i dag på morgonen. Bild uppger vidare att Lyons Alexandre Lacazette är ”den hetaste kandidaten som Aubameyangs ersättare”, om nu Dortmundanfallaren skulle lämna klubben i sommar. Lyon väntas kräva cirka 60 miljoner euro för Lacazette.

Kicker toppar med ”Inför ett sista ’olé’” för Xabi Alonso (och hans FC Bayern) mot Real Madrid. Inne i tidningen hyllar Dietmar Hamann spanjoren, vars avslutning på den internationella scenen kan komma i kväll mot 35-åringens förra klubb. Dortmunds stundande CL-match mot Monaco kommer med ett helt annat anslag, ”Mål mot terror”.

ÖVRIGT
DR.dk har citat från FCK:s Ludwig Augustinsson efter döda råttor som kastades in när han skulle ta en hörna i Köpenhamnsderbyt (1-0 mot Bröndby). ”Det är helt klart det märkligaste jag fått kastat mot mig. Jag har fått öl och pengar på mig, men det här var första gången med djur, och det var riktigt äckligt”, kommenterar Augustinsson. Ekstra Bladet ger för övrigt Augustinsson tre av sex i betyg för sin insats i själva matchen. Robin Olsen får fyra och Erik Johansson får, tillsammans med FCK-anfallaren Andreas Cornerlius, matchens högsta betyg, fem. Johan Larsson i Bröndby får tre.

La Nación skriver att fem personer nu gripits misstänkta för inblandning i Belgranosupportern Emanuel Balbos död. Även den som av åklagaren pekats ut som anstiftare till mord, Oscar Gómez, som hållit sig undan sedan i lördags, har överlämnat sig till polisen. Fallet med Balbo, som misshandlades och knuffades ner från läktaren, fick stor uppmärksamhet i utländsk press i söndags och i går. Han avled senare av sina skador.

Publicerad 2017-04-18 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto