Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Efter hånet: Aurier och Zlatan på väg att återförenas

ENGLAND

Daily Telegraph konstaterar att det blev ”Slutet på en dröm” för Leicester (1-1 mot Atlético). Det blir ingen ny skrällbuckla att lyfta mot skyarna. Samtidigt understryker Telegraph att Leicester ”kämpade till slutet mot spanjorerna som lyckades hålla ut i Champions League-thriller”.

Daily Mirror använder ”Saul over”, som en ordvits på ”all over” (”över”) och namnet på Atléticos målskytt. Det finns också utrymme för lite Silly Season på sportettan. ”José sugen på återkomst för Keane för 30 miljoner pund”. Det är prislappen tidningen tror att Man United skulle behöva betala Burnley för ex-Unitedbacken Michael Keane.

The Sun, som skildrar Leicesters förlust med ”AtletiKO”, har fler rykten. Under ”Exklusivt: Klopp älskar Hart”, står att läsa att Liverpool väntas köpa den till Torino utlånade Man City-målvakten för 20 miljoner pund. Mer City, mer målvakter. ”Exklusivt: Floppen Claudio Bravo stannar i City och fajtas om sin plats”. En Citykälla bekräftar för Mirror att ”Claudio planerar att stanna ytterligare minst en säsong”.

Daily Mail kommer med ytterligare indikationer på att saker och ting förblir desamma i norra Londons rödvita kvarter. ”Arsenals planerade sommarvärvning Sead Kolasinac tillsagd att Arsène Wenger stannar nästa säsong”. Även andra planerade värvningar har fått beskedet att Wenger stannar, uppger Mail. ”Terry the Cherry?” är den lekfulla rubriken på en ”exklusiv” uppgift om att Bournemouth (smeknamn The Cherries) är favorit att plocka Chelseas veteran.

The Times drar åt liknande håll, i alla fall att John Terry blir kvar i Premier League. ”Terry föredrar flytt till Crystal Palace eller Bournemouth”, som rubriken lyder. Det har annars spekulerats i flytt främst till Kina eller Mellanöstern.

The Guardian, som har ”Tappert Leicester nådde slutet på äventyret” på sportettan, levererar mer Chelsea bland sportsidorna. ”Chelsea skyller delvis på virus för den bleka insatsen mot United”. Marcos Alonso kunde inte spela, och även Diego Costa och Victor Moses kände sig sjuka, skriver Guardian. ”En teori som klubben haft är att bakterien spreds i samband med en måltid vid en team building – en av många som Conte arrangerat under säsongen för att stärka sammanhållningen – under torsdagskvällen”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ser Juventus match mot Barça som ”Giganternas afton”. För att verkligen hamra in budskapet har tidningen också förstorat upp Higuaín, Buffon och Dybala till jättar på Camp Nous gräs. Dramatiken spetsas till med citat. ”Luis Enrique: Jag vill se galenskap” kontra ”Allegri: Vi måste förbli klarsynta och kyliga”. Bortanför CL finns också en notis om Milan, om tränare Montellas tretimmarsmöte med klubbledningen. Det mynnar också ut i en titt på mercaton, ”På inköpslistan: Aubameyang, Musacchio och Morata”.

Corriere dello Sport blandar upp Juves match med gårdagens snackis. ”Real-skandalen” bildar en rödvit rubrik, ”Kom igen, Juve”, en parallell i samma färger. Med till synes viss oro skriver CdS, ”I Madrid eliminerade domaren Ancelottis Bayern, på Camp Nou i kväll vill Allegri skriva historia”. Bland citat inför kvällens möte märks, ”Luis Enrique: Vi ska göra sex mål”. Liksom Gazzettan spekulerar CdS i Milanvärvningar. ”Ett stort namn till anfallet: Morata, Aubameyang eller Lacazette”. Även den andra stora Milanoklubben pekas på nytt ut som dreglandes framför shoppingfönstret. ”Inter byter mål: nu Marquinhos”, och tillägget, ”Även De Vrij med i planerna”. Corriere dello Sport har i dag även,”Överraskning Lazio: West Ham ute efter Inzaghi”. Enligt tidningen erbjuder Londonklubben ett femårskontrakt, men Lazios ordförande är övertygad om att tränaren stannar, då Europaspel lockar.

Tuttosport är mest underhållande i sin Juventusfeber. ”Släpp lös infernot”, skriver tidningen trotsigt. Och där står Bonucci, Buffon och Chiellini stridslystna, i romarutrustning mot bakgrund av ett Camp Nou i lågor. Över dem, och över arenan, vakar Allegri. Det finns för övrigt också ett sammanfogat citat från Juvetränaren i den fortsatta texten, ”Luis Enrique säger att de ska göra fyra, fem eller sex mål? Jag tror inte han tror på det själv”.

 

SPANIEN

Marca slår sig för bröstet med ”Madrid styr Europa”. Det fortsätter med ”Atlético och Real slår ut de engelska och tyska mästarna”. Bland många korta kommentarer kring Reals seger (4-2 mot Bayern München), finns också en uppmaning från tremålsskytten till fansen, ”Cristiano: Det enda jag önskar är att jag inte blir utvisslad”. Om Atlético (1-1 mot Leicester) påpekar tidningen att ”Simeones era blir alltmer storslagen – tredje semifinalen på fyra år”. Marca tar inne i tidningen även upp polemiken kring Reals seger. ”Vidal: Sådana här rån ska inte få ske i Champions League”, är en citatrubrik chilenaren skapade efter sin synnerligen tveksamma utvisning, och de omdiskuterade domsluten bakom Real Madrids två mål i förlängningen. Barças back Piqué använde sig av tre punkter i en tweet, som tolkas som en kommentar av domsluten i Reals favör. Sergio Ramos högg tillbaka inför pressen, med de kontroversiella besluten i Barças match mot PSG i åtanke. ”Jag hoppas han spolar tillbaka PSG-matchen och ser om han tänker likadant. Vi får vänta och se vad som händer mot Juve…”.

AS utropar glatt att ”Cristiano sänkte Bayern”. Tidningen lägger stolt till ”Hattrick av portugisen som nu gjort 100 mål i Champions League” samt att ”Real Madrid är första lag att ta sig till sju raka semifinaler”.

El Chiringuito de Jugones, det ska vi säga ”färgstarka” tv-programmet, har uppgifter från sin reporter José Luis Sánchez: ”Vidal, Thiago och Lewandowski tog sig in i domarens omklädningsrum för att förolämpa honom” och ”De kritiserade honom och anklagade honom för att Bayern åkte ut”.

Diario Sport rasar mot Reals avancemang med ”Historiskt rån”, och påpekar att domare ”Kassai visade ut Vidal och gav bort två offsidemål som tog Real till semifinal”. Ilskan förbyts till hoppfullhet i dagens största rubrik, ”Här sker mirakel”, med bild på Camp Nou, där Barça i kväll ska försöka göra som mot PSG, vända ett maffigt underläge (0-3 mot Juve).

Mundo Deportivo tar också avstamp i PSG-vändningen med feta rubriken ”Comeback II”. Till det finns ”Luis Enriqué: Om vi gör första, kommer Camp Nou att göra det andra och det tredje komma av sig själv”. Jodå, Reals avancemang får också ilsken rubrik i MD, ”Skandal på Bernabéu!”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ser Monaco-Dortmund som ”För nöjes skull”, i skuggan av terrordådet i första matchen, samt påpekar att Monaco har chansen att som första franska lag på sju år kvalificera sig för en CL-semifinal. En annan rubrik på förstasidan är ”Räddaren”, som syftar på Blaise Matuidi. Mittfältaren såg med två mål till att PSG (3-2 mot Metz) fortsätter att flåsa just Monaco i nacken i ligatoppen.

Le Progrès skriver att en 27-årig Besiktassupporter, med bostadsadress i Tyskland, dömts till två månaders fängelse för sin inblandning i oroligheterna under EL-matchen i Lyon. En övervakningskamera visade bland annat hur 27-åringen slog till en vakt. Supporter är inte heller välkommen till Frankrike de närmaste två åren.

Yahoo Sport uppger att ”PSG kommer att erbjuda 55 miljoner euro för Alexis Sánchez”. Enligt den franska sajten ”har PSG regelbunden kontakt med Alexis Sánchez entourage. Enligt våra källor kommer ett första bud på 55 miljoner euro att läggas”. Yahoo Sport förväntar sig att priset kommer att stiga då ”Chelsea, Man City och kinesiska klubbar” också är ute efter Arsenalstjärnan. PSG påstås också ha intresse för Mesut Özil, Arsenals andra kontraktsrebell, som de populärt beskrivs i engelska medier.

 

TYSKLAND

Bild summerar CL-kvällen med ”Bayern bittra uttåg” (2-4 mot Real Madrid). Och det fanns flera anledningar till bitterhet. ”Domaren var betydligt sämre än oss. Det var en rad misstag som inte får hända på den här nivån. Sådana misstag ska inte få avgör”, sa den annars så försiktige tränaren Ancelotti, ”Jag hoppas man inför videoteknik framöver”. Bild skriver också att målvakten Manuel Neuer lämnade arenan på kryckor.

Sport Bild uppmärksammar att Bayern München under natten lagt ut besked om just Neuer. ”En första diagnos visar att han har en fraktur i vänster fot”, skriver klubben. Ytterligare undersökning väntar, men som Sport Bild konstaterar: ”säsongen är över för honom”. Neuer är annars en av spelarna som får fina två i betyg för insatsen i går (ett är högst, sex sämst). Jérôme Boateng, Mats Hummels och Arjen Robben får samma betyg. Lägst får Xabi Alonso, en femma. Veckans pappersutgåva av Sport Bild har tre fält på förstasidan med skilda ämnen: ”Schalke: Weinzierl slåss för sitt jobb”, ”För Bartra: Dortmunds löfte efter terrorn” samt ”Hoeness vilja: Talanger framför stjärnor”. I tidningen kritiserar också Mönchengladbachs tränare Dieter Hecking Mahmoud Dahouds beslut att lämna klubben i sommar. ”Jag tror inte steget till Dortmund är det bästa för honom – det sa jag också till honom”, säger Hecking, som anser att mittfältaren ännu är för oslipad. ”Enligt min åsikt hade det varit mycket bättre för hans utveckling om han stannat ytterligare ett år i Gladbach”.

Sport 1 har fångat upp fler röster efter Bayerns match. Arjen Robben: ”Det var en härlig match på en hög nivå som dessvärre avgjordes av domaren, vilket inte får hända”. Cristiano Ronaldo: ”Det råder ingen tvekan om att Real Madrid var bättre. Sex mål mot Bayern München är inte lätt”.

 

ÖVRIGT

Sportmania (Elfenbenskusten) har rubriken ”Aurier överens med Manchester United?”. Den ivorianska sajten tycks själv svara på frågan med att PSG-backen ”har enligt tillförlitliga källor kommit överens med Manchester United om en övergång i sommar”. Aurier ska enligt Sportmanias källor ha varit i personlig kontakt med José Mourinho ett flertal gånger och gett sitt ord på att skriva på för United. Uppgifterna från Sportmania är också grunden till en artikel i L’Equipe i dag. Där påpekas att PSG inte lär vara alls sugna på att sälja Aurier, men klubben har hittills inte lyckats få honom att förlänga kontraktet, som går ut om två år. En intressant återförening kan alltså vara på gång. Det var ju Aurier som Periscopedissade Zlatan Ibrahimovic.

A Bola (Portugal) hyllar landets fotbollsjuvel med ”Mister Champions League”, och påpekar att Cristiano Ronaldo är förste spelare att nå 100 mål i turneringen.

Publicerad 2017-04-19 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto