POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Förlorade Dortmund redan före avspark?”

ENGLAND

Daily Mail har inte mycket plats för fotboll på sportettan. Men en liten rubrik blir det i alla fall, och det är gårdagskvällens uppgift: ”Exklusivt: MLS-erbjudande till Ibrahimovic på fem miljoner pund” (per säsong). Från Los Angeles FC, som startas upp om ganska prick ett år och tills vidare skulle låna tillbaka svensken till Man United.

Daily Mirror sätter strålkastarljusen på en annan stjärnanfallare i flyttankar. ”Räknar Costnaderna” är ett försök till översättning (”Counting the Costa”) om att Chelsea påstås oroade över att Diego Costas formtapp sammanfaller med Tianjin Quanjians bud i januari. Det kinesiska intresset sägs kvarstå. Kanske skrevs artikeln mest för att matcha ”Räknar med Costa” (”Counting on Costa”), en ”exklusiv” uppgift om att Tottenham hoppas värva Bayern Münchens Diego Costa för 30 miljoner pund.

Daily Telegraph har möjligen bättre nyheter för Chelsea kring anfallssituationen. ”Lukaku vill till Chelsea, en flytt som gör Everton rasande”. Belgaren har enligt vänner siktet inställt på comeback i Londonklubben, men relationen mellan Chelsea och Everton är ansträngd efter Chelseas (misslyckade) försök att värva John Stones för två år sedan.

The Sun bjuder på den ”exklusiva” uppgiften ”Real to break De bank” (som får stå oöversatt). Det handlar om Real Madrid, det handlar om Manchester United, det handlar om David De Gea. Det handlar ännu inte om någon faxmaskin. Men United kan enligt The Sun förvänta sig ett ”världsrekordbud” (för en målvakt) på 60 miljoner pund.

The Times har mer United. På tidningens sportetta finns bara en liten fotbollsnotis, ”Martial ’måste förbättra sig’”. Det är Mourinhos ”varning” till den franska anfallaren. Bland sportsidorna finns också ”Exklusivt: Arsenal vill behålla Wilshere”. Wenger & Co vill förlänga kontraktet med den utlånade och skadedrabbade 25-åriga mittfältaren. Ett drag som lika gärna kan vara motiverat av försäljningsskäl. Wilsheres kontrakt går ut om ett år

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport skriver segerrusigt, ”Flyg, Juve, flyg” efter den lyckade insatsen på Camp Nou (0-0 mot Barcelona). Tidningen håller sig flygande. ”Nu finns en doft av trippel i luften”, rapporterar krönikören Alessandro de Calò bland molnen. Det handlar om ligan (nästan klart), italienska cupen (i final) och Champions League (i semifinal). Matchens stjärnor mot Barça var enligt Gazzettan backklippan Chiellini och tränare Allegri, som båda får åtta av tio i betyg. Matchens bottennotering delas ut till Barcelonaanfallaren Luis Suárez, 4,5. En citatrubrik (fast snarare andemeningen) från Bonucci inför lottningen: ”Nu bör motståndarna vara rädda för att lottas mot Juve”.

Corriere dello Sport utropar stolt, ”Ni fick dem att gråta”, med bild på Dani Alves som tröstar Neymar. Tidningen fyller på med ”Mästerverk av Juve, Barça mållösa på Camp Nou”. Även CdS krönikör Stefano Barigelli andas framtidstro. ”Extraordinärt Juve kan drömma stort, nu är det möjligt”.

Tuttosport går so förväntat all-in. En lagbild på de vitsvarta hjältarna och rubriken ”Oslagbara” i stora, stora bokstäver. Tidningen tvålar också dit Barça med, ”Det blev ingen comeback: Messi Neymar och Suárez studsade mot den vitsvarta väggen”.

 

SPANIEN

Marca, som frossade i Madridframgångar i går, låter skadeglädjen ta över i dag. ”Fyra bollar och en begravning” flörtar med välkänd film, genom att nämna klubbarna som är kvar i lottningsurnan i morgon och den stora katalanska klubb som inte är det. På bild finns symboliskt CL-bollar med de fyra kvarvarande lagen och bild på en utslagen Neymar som representant för utslagna Barça (0-0 mot Juventus) En mindre rubrik på förstasidan är ”CR7, hemligheten bakom hans succé”. Svaret kommer direkt. ”I somras beslutade han sig för att gå ner tre kilo, och väger nu 79 kg”.

AS sätter dit ”Skrällen” som fet rubrik, och en bild Messi med ansiktet nedtryckt i backen efter en lufttur. Tidningen konstaterar att ”Barça var oförmöget att bräcka Juventus mur”. Även AS håller kvar blickarna på Real Madrids klarast lysande stjärna, och gnuggar förväntansfullt händerna till ”Cristiano i toppform till avslutningen”, och påpekar att ”Zidane är den tränare som vilat honom mest sedan portugisen anlände till klubben”.

Diario Sport deppar med Messi & Co. ”Farväl, med stolthet”, menar tidningen, trots noll mål mot det italienska laget. Någon sågning av spelarna kommer inte på tal. Ingen får lägre än sex av tio i betyg, Umtiti och Neymar får åtta. Reals match i tisdags har Sport inte heller glömt. ”Indignation i Bayern”, lyder förstasidesrubriken.

Mundo Deportivo har identisk rubrik med Sport. ”Ett Barça utan magi och utan mål”, konstaterar tidningen på nätet. I texten under rubriken på papperstidningen börjar MD redan kasta om fokus: till söndagens El Clásico.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ser det som att ”Allt är tillåtet” för Monaco (3-1 mot Dortmund), att det nu är tillåtet att drömma om att nå ännu längre än semifinal. Krönikören Vincent Duluc, som sällan missar chansen att låta sin poetiska ådra flyta, avslutar dagens alster med ”Bara himlen sätter gränser för ett lag som går på vatten”. Tillbaka på jorden är det Mbappé och Lemar som får högst betyg, åtta. Lägst betyg får Dortmunds Ginter och Aubameyang, två. På annat håll i tidningen påpekar L’Equipe att ”Juve är i pole position för Tolisso”. Intresset har funnits länge och den 22-årige mittfältaren är öppen för idéen. Även Milan, Inter och Napoli nämns som intressenter men utan samma muskler som Juve. Däremot kan konkurrens komma från England. Både Manchester City och Tottenham har förhört sig om Tolisso, uppger L’Equipe. Lyon väntas kräva cirka 45 miljoner euro. Mer konkreta nyheter: ”Cavani överens om att stanna”. Enligt L’Equipe väntas den uruguayanska målmaskinen under fredagen skriva på det nya kontraktet till 2020.

Le Parisien låter Monacos framgång ta oväntat stor plats på förstasidan. Orden ”I semifinal med elegans”, gör bild på en jublande Falcao sällskap. På sportsidorna finns även ”Matuidi och PSG mot skilsmässa”. Ingen nyhet i sig, men ämnet aktualiseras efter mittfältarens avgörande insats mot Metz i tisdags, och Le Parisien har ett klubbalternativ. Det finns enligt tidningen intresse i Spanien men även England, ”ett land där spelare över 30 år fortfarande har en framtid”. Jodå, Le Parisien spekulerar i att Matuidi, som har Mino Raiola som agent och Zlatan som polare, är aktuell för Manchester United. Prislappen sätts till 10-15 milj euro.

 

TYSKLAND

Bild frågar sig, ”Förlorade Dortmund redan före avspark?” (1-3 mot Monaco). Spelarna tvingade av oklara säkerhetsskäl kvar i bussen innan avfärd till matchen. Det ska ses mot bakgrund av känslorna efter attentatet mot spelarbussen förra veckan, i samband med första mötet med Monaco. ”Polisen beteende var, för att uttrycka det milt, mycket olyckligt”, sa tränare Tuchel efter gårdagens match, ”Vi var inte i det mentala skick vi borde ha varit för att kunna leva vår dröm inför någon av kvartsfinalmatcherna. Det är inget vi kan göra något åt så man kan inte ge spelarna skulden (för uttåget ur Champions League)”. Den första matchen kallar Tuchel ”Den mest onödiga Champions Leagues historia”. Dortmunds Marco Reus var mildare i sitt omdöme kring incidenten i Monaco. ”Av någon anledning fick vi inte köra, vi blev ståendes en halvtimme utanför hotellet. Vi fick en olustig känsla, men det påverkade inte matchen”.

Sky har mer tysk irritation efter bortamöte, men efter annan match. Tv-kanalen uppger att Bayern München helt förnekar gårdagens spanska uppgifter om att Vidal, Lewandowski och Thiago skulle ha uppsökt domare Kassai i dennes omklädningsrum efter matchen. Uppgifterna spreds via tv-programmet El Chiringuito de Jugones (gårdagens Headlines, se Spanien) och senare Marca. Bayern hotar nu med stämning. Det är inte den enda sak som fått den tyska klubben att reagera. Bayern har också lämnat in en protest till Uefa mot den (ökända) Madridpolisens agerande mot lagets tillresta supportrar. Polisen ingrep bryskt på Bayernsupportrarnas sektion vid halvtid.

Ruhr Nachrichten har bakom CL-paketet också rubriken, ”0-0 för BVB II mot Oberhausen trots Isak”. Svensken spelade 88 minuter, hade ett par chanser, men lyckades inte ge U23-laget segern.

Kicker anser i veckans sista nummer att det var ett ”Dortmund utan chans” mot Monaco, och konstaterar, ”Ingen tysk klubb i semifinal”. Bayerns uttåg summeras med, ”Operation för Neuer, frågor till Ancelotti”.

 

Publicerad 2017-04-20 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto