POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

El Clásico: Piqué och Ramos i nytt ordkrig

ENGLAND

Daily Mirror täcker sportettan med ”Vi ska vinna titeln för Wenger”, Aaron Ramseys stridsrop efter gårdagens seger i FA-cupsemifinalen (2-1 mot Man City). Här finns också ”José: Det handlar bara om Europa”, vilket syftar på att Mourinho, trots ligasegern i går (2-0 mot Burnley) tycker en triumf i Europa League går före en topp-fyra-placering i ligan. ”Fjärde plats är ingen titel och i den här klubben vill vi ha titlar”, menar Mourinho. På nätet fångar Mirror liksom andra engelska medier upp två sena uppgifter i går: Chelseas N’Golo Kanté har tilldelats spelarföreningens pris (PFA) som Årets spelare (Tottenhams Deli Alli fick på nytt pris som Årets unga spelare), samt Zlatan Ibrahimovics budskap via Twitter efter skadan, ”Att ge upp är inte ett alternativ”.

The Times har samma citatrubrik om Arsenal som Mirror. Tidningen delar sedan också ut högst betyg till Koscielny och Oxlade-Chamberlain, åtta av tio. Lägst får också Arsenalspelare, tre stycken. Ramsey, Özil och Giroud får alla fem.

Daily Mail brister ut i ett ”Euphoria!” och Wenger ser ut att ta i för fulla muggar i refrängen på Loreens sång, om man är morgontrött svensk bloggare i alla fall. Oavsett vem är det nog svårt att tycka att ”Stare we go” är en särskilt fyndig ordvits på ”Here we go”. Det handlar i alla fall om att Crystal Palace anfallare Benteke stirrade (”stare”) och inte jublade över mål i segermatchen på sin gamla hemmaarena (2-1 mot Liverpool).

Daily Telegraph har firande Arsenalspelare på sportettan, men firar inne i tidningen också vinnarna vid PFA-galan. Där framgår också att Zlatan kom trea i omröstningen till Årets spelare, efter Hazard och vinnaren Kanté.

Sky Sports hade Daily Mails toppkrönikör Oliver Holt på besök. Det genererar artikelrubriken ”Zlatan Ibrahimovic förtjänar nytt kontrakt trots långtidsskadan”. Vad Holt menar är att, ”Han har haft en fantastisk säsong, han har varit en av de bästa spelarna och värvningarna den här säsongen, så det är en svår situation för United. Man vill ju gärna tro att United ska stå fast vid honom och erbjuda ett nytt kontrakt, men jag är inte säker på att fotbollen fungerar så längre”.

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”Arsenal stod inte att känna igen, det tog dem till final”

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport låter stråkarna spela till ”Tårarnas derby”. Till och med Madoninnastayns händer täcker ögonen. Orsaken är Milans hemmaförlust (1-2 mot Empoli), och att både Milan och Inter nu är ”på flykt från Europa”, alltså allt närmare att missa Europaspel kommande säsong. På första uppslaget skriver Gazzettan, ”Förvirring, misstag och ännu en säsong att glömma”, som en summering av läget för de båda Milanoklubbarna. I paketet slänger Gazzettan också fram Interuppgifter, ”Suning redo med 55 miljoner euro för Conte eller Simeone”, ett eko av uppgifter från förra veckan. Enligt Gazzettan erbjuder Inter de båda succétränarna elva miljoner euro efter skatt i fem år.”Men Spalletti är mest sannolik”, lägger tidningen till. Bredvid Milanomisären på förstasidan finns som salt i såren, ”Juve +11”, efter ännu en seger (4-0 mot Genoa). Bland betygen från gårdagens Serie A-spel märks en sexa för Marcus Rohdén i Crotones segermatch (2-1 mot Sampdoria)

Corriere dello Sport får fram lättsammare toner än Gazzettan. Så baseras den också på en segermaskin. ”Juves symfoni” ackompanjerar Turinlagets senaste storseger. Fast CdS ser också sammanvävda öden för Milanoklubbarna, om än i annat sken. ”Pioli: Jag säger upp mig – men Milan räddar honom”. Med det menar tidningen att ”Inter är fortfarande med i kampen om Europaspel tack vare Milan knockades”. CdS skriver att Intertränaren efter förlusten mot Fiorentina erbjöd sig att avgå, men att klubben vill ha honom kvar. I alla fall över matchen mot Napoli på söndag.

Tuttosport skriver om ”Scudetto-revanschen”, att Juventus gav igen för förlusten mot Genoa i bortamötet och laget nu ”flyger mot sjätte raka ligatiteln”. Även grannklubben Torino får ljusa rubriker. ”Ja! Det kan bli ett stort Torino”, kommenterar matchen (3-1 mot Chievo) och blickar samtidigt framåt. ”Det nya systemet fungerar och spelarna blir bättre: om klubben behåller de bästa spelarna och värvar väl, så kan Mihajlovic sätta målet högt”. Ganska tunga ”om” där. Tuttosport beskriver också Milanos rödsvarta klubb med ”Krutdurken Milan, De Sciglio attackerad”. Milanbacken uppges i flera medier ha hamnat i verbal dispyt med arga fans efter matchen.

 

SPANIEN

Marca konstaterar ”Messi avgjorde: nu ligakamp”, efter Barças El Clásico-seger (3-2 mot Real Madrid). Texten fortsätter med ”argentinaren briljerade med två fina mål och ger Barcelona ligaledningen” och ”Keylor och Ter Stegen utmärkta”. På annan plats tar Marcelo på sig skulden för det avgörande målet.

AS väljer att lägga tyngdvikten vid att El Clásico visade att det är ”Det mest spektakulära mötet i världen”. Tidningen påpekar att det var ”maktkamp med 18 räddningar och fem mål”. Liksom alla andra spanska medier finns inne i tidningen många rubriker om det senaste tjafset mellan klubbarnas tuppar, Sergio Ramos och Gerard Piqué. Real Madridspelaren blev utvisad i går, gjorde ett tecken åt Barçaspelaren att han snackar för mycket, och fortsättning följde, förstås. ”De är vana vid domare som tillåter dem mycket”, sa Piqué. ”Tillåtande var domaren som höll i PSG-matchen…”, kontrade Ramos. Fortsättning följer.

Diario Sport var frälst tidigare och är ännu mer övertygade om sin rätta lära nu. ”Sankt Messi”, hasplar tidningen ur sig (också som en flört till gårdagens Diada de Sant Jordi), och poängterar med bild och text att deras helgon visade lärjungarna sin kärlek med tröjan som han höll upp mot dem efter segermålet. Messis spelarbetyg? Tio av tio, förstås.

Mundo Deportivo har också bild med Messi och tröjan, och här tycks den sväva medan Barçaikonen lyfter fingret mot skyn. Men MD undviker några religiösa anspelningar och håller sig till ”Extas!”. Tidningen använder sedan ord som ”legendar” om Messi och ”historisk” om Barças seger.

 

FRANKRIKE

L’Equipe gör med ”På upploppet” tydligt att Monaco med söndagens tunga seger (2-1 mot Lyon) tog ”ett viktigt steg mot ligatiteln”. Och förutom att målskyttarna Mbappé och Falcao slog till igen, så gjorde en ex-anfallare också mål för Monaco på sitt vis. Tidningen noterar att Martials mål för Man United var hans 25:e för den engelska klubben, vilket ger kassaklirr hos Monaco, tio miljoner euro. Det är en av klausulerna i kontraktet. Övergången, som var på 50 milj euro, kan om alla klausuler triggas nå 80 milj euro.

Le Parisien är presidentval, presidentval, presidentval. Och lite fotboll. Tidningen konstaterar att ”Monaco har en ’tiger’ i motorn”, smeknamnet på Falcao, men också att PSG trots ligaledarens seger i går är hoppfull om att försvara ligatiteln. Bland annat påpekar Le Parisien att Monaco har ett tuffare spelschema, med sju matcher (inklusive CL) mot PSG:s fyra. Sedan möts de båda också i franska cupfinalen.

 

TYSKLAND

Bild har på nyhetsettan ”Familjedrama för Vidal”. En svåger till Bayern Münchenstjärnan sköts under lördagen till döds i Chiles huvudstad Santiago. Det 30-åriga offret, som tidigare dömts för bland annat rån, var gift med Arturos syster Amber. Även på sporten drar Bild på uppgifter utanför själva fotbollsplanen, ”Denna banderoll är ett fall för åklagarmyndigheten”. En grupp Frankfurtultras hängde under match upp en banderoll med budskapet, ”För varje stadionförbud – en död snut”.

Kicker och Dieter Hecking får be om ursäkt, men att klä förstasidan med Mönchengladbachtränarens stenansikte i jätteformat, kan bara inte öka försäljningen. Om Bayern Münchens dominans summerar Hecking upp de flestas tankar. ”Det vore bättre för Bundesliga om tre, fyra lag slogs om titeln och den inte avgjordes så tidigt”. Kicker rapporterar för övrigt att Bayerns tekniske direktör Michael Reschke närvarade på båda FA-cupsemifinalerna i London. Han spanade in två spelare: Kyle Walker i Tottenham och Alexis Sánchez i Arsenal.

Lyssna även på Olof Lundhs podd med Björn Andersson, ”Svenske Bayernscouten om Isak-affären: Mycket märklig”

Publicerad 2017-04-24 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto