Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rashford tackar Zlatan: ”Hjälp för åratal framöver”

Headlines Blogg

ENGLAND

 The Times ser det som att ”Chelsea seglar mot titeln” efter gårdagens triumf på Stamford Bridge (4-2 mot Southampton). En rykande rubrik i tidningen levereras av Pochettino, ”’Hat’ fick Xavi att koppla Alli med City”. Den kan tyckas ha lite med titelstriden att göra men inte helt. Tottenhams tränare reagerade så här på att Xavi insinuerat att Guardiola lär vara intresserad av Deli Alli: ”Han (Xavi) är i en period när han älskar att snacka. Han var i Barcelona, han är min fiende. Han försöker förstöra vårt fokus att vinna för han hatar mig eftersom han är Barcelona”, säger Pochettino. ”Jag känner till honom väl. Kanske arbetar han för Manchester City? Han vill hjälpa Guardiola (tidigare Barça)”.

Annons

The Independent använder en bild på David Luiz som hänger i ribban, och gör om uttrycket ”Singing the Blues” till ”Swinging the Blues”. Det lär också svänga om Man Uniteds anfall om tidningens uppgifter stämmer. Griezmann påstås inte bli enda anfallsvärvning. ”United planerar att lägga 170 miljoner pund på Griezmann och Belotti”, Torinos succéanfallare. Independent hävdar att United ”gjort framsteg i båda förhandlingarna”. Anfallarna ses som ersättare till Wayne Rooney och Zlatan Ibrahimovic.

Daily Telegraph har mer Zlatan. Det kommer i en intervju med Uniteds stjärnskott Marcus Rashford. På nätet presenteras intervjun med citatrubriken, ”Jag kommer många år framöver att vara en bättre Unitedspelare tack vare Zlatan”. Rashford påpekar att ”Hans (Zlatan) påverkan på särskilt de yngre spelarna är fantastiskt. Vi vill att det fortsätter för han gör oss till bättre spelare”, säger Rashford, som trycker på svenskens inverkan på tonåringens egen utveckling. ”Ni kommer att får se nyttan av det i åratal. Vad jag har lärt mig av honom är ovärderligt”. Telegraph har också rubriken ”Wenger: Alexis Sánchez vill skriva nytt kontrakt”.

Annons

Daily Mirror lyfter helt andra Sanchéz-citat från Arsenaltränaren. ”Wenger: Sánchez till en PL-rival? Jag låter honom hellre lämna gratis”. Mirror lutar sig mot Wengers frågor och svar, ”Kommer jag att behålla honom även om han inte skriver på nytt kontrakt? Ja. Skulle jag hellre behålla honom än att sälja honom till en Premier League-rival? Ja”. Både Manchester City och Chelsea har uppgetts intresserade av chilenaren, men även Paris SG, Bayern München och Juventus.

Daily Mail indikerar att allt inte är frid och fröjd i Man Uniteds trupp, trots lång förlustfri svit. ”Unitedstjärnor menar att Smalling och Jones blivit ’orättvist behandlade’, sedan de utmanats av Mourinho”. Mourinho har offentligt uttryckt önskan om att de ska påskynda sina comebacker och ta sig förbi smärttröskeln. ”Daily Mail erfar att Uniteds spelare förstår att deras tränare har oortodoxa metoder, och har i stora drag accepterat dem, men anser att Jones och Smalling blivit orättvist behandlade efter att ha varit borta de senaste sju matcherna”, skriver tidningen.

Annons

Liverpool Echo och vanligen välinformerade James Pearce uppger att ”Liverpool är beredd slå sitt transferrekord för Virgil Van Dijk”. Arsenal, Chelsea, Man City, Man United och Everton har alla pekats ut som intresserade av Southamptonbacken, som kan kosta 50 miljoner pund. Liverpools rekordövergång är 35 milj pund för Andy Carroll 2011. Tidningen skriver även att ”Liverpool planerar sommarvärvning av Fulhams Ryan Sessegnon”. Pearce menar att ”tonåringen är vänsterbacksalternativet som Klopp föredrar”, och att Liverpool vill sälja Alberto Moreno.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport har en splittrad förstasida. Lite Milan (”Berlusconi Jr: ’Vilken smärta. Silvio ville sälja klubben till milaneser’”), lite Inter (”Från Fabinho till Schick: här är Sunings lista, men först försäljningar”) men mest Lippi. Den forne förbundskaptenen får breda ut sig om dittan och dattan. ”Trippel för Juve? Det är möjligt”, ”I final är det bäst att undvika Cristiano Ronaldo” och ”Genialiske Gasperini, ta Europa”.

Annons

Corriere dello Sport menar att det ”Alltid är Juve-Napoli”, vilket den här gången förklaras av huvudrubriken ”De Sciglio för två”. Milanspelaren uppges lämna klubben, och både Allegri och Sarri vill ha honom. CdS fortsätter på temat dueller med ”Inter och Milan slåss om De Vrij, Napoli-Lazio om Klaasen”, och lägger till ”Även Roma efter Dolberg”.

Tuttosport blickar fram emot CL-semifinalerna via en intervju med Monacos Kamel Glik, ”Juve, jag utmanar dig med Torino i mitt hjärta”. På det följer ett par citatsjok från ex-Torinospelaren. ”Dagen när mitt Monaco lottades mot Juventus, så fick jag tusen hälsningar från Torinofans. På två veckor är det Champions League, derby (i Turin) och årsdagen av Superga (flygkatastrofen 1949): ett ödets tecken?” samt ”De har Higuaín och Dybala, men se upp för Mbappé. Han är verkligen fenomenal. I CL ville alla ha oss som motståndare, men sen kom deras tårar… Är vi svaga i defensiven? Men vi gör många mål framåt”. Det finns mer Torinofärgade rubriker på förstasidan. ”Inte bara Hart: Torino efter Sirigu”. I väntan på den engelske målvaktens framtid har Turinklubben också sonderat terrängen kring den till Osasuna utlånade PSG-målvakten.

Annons

 

SPANIEN

 AS använder ”Här är vi!”, som en beskrivning av att Real Madrids ”Andrauppställning ska komma till räddning igen”, mot Deportivo. Själva bilden på förstasidan övertygar kanske inte. Det är inga stridslystna gladiatorer som presenteras. I stället är det fem lojt skrattande lirare, med händerna i fickorna. Med ”Tillvaron blir mer komplicerad för Atlético” tar AS upp Madridlagets bakslag (0-1 mot Villarreal), och konstaterar att ”Tredjeplatsen är hotad”.

Cadena Cope bär på fler dåliga nyheter för Atlético. Yannick Carrasco fick utgå under matchen och klubben bekräftade senare en nyckelbensskada. Enligt Cope blir mittfältaren borta cirka två veckor, vilket bland annat innebär att han missar första CL-semifinalen mot Real Madrid.Carrasco är enligt Cope också ett frågetecken till returen den 10 maj.

Annons

Cadena Ser levererar rubriken ”Mourinho ringer Morata för att värva honom till United”. Enligt radiokanalen har anfallaren redan beslutat sig för att lämna Real Madrid. Unitedtränaren ska personligen ha ringt 24-åringen och kommit med ett erbjudande. Det var Mourinho som gav Morata sin a-lagsdebut i Real Madrid 2010. Sedan tidigare uppges bland annat Chelsea ha presenterat ett erbjudande till Morata.

Diario Sport ser på den kommande titelfajten som ”Maximal press”. Mest är den förstås på Real Madrid, som för femtioelfte gången på förstasidan personifieras av en deppande Cristiano Ronaldo. ”Efter Clásicon vill Barça slå Osasuna för att lämna Real Madrid hängandes mot repen”, skriver Sport. Tidningen trycker också in rubrikerna ”Skandal! Bara en matchs avstängning för Ramos” samt ”Konfidentiellt: Barça räknar inte längre med Mathieu”, som var för svag mot Sporting.

Annons

Mundo Deportivo suger på den smakrika Messikaramellen. ”Hyllningar till Leo”, syftar på att Camp Nou i samband med matchen mot Osasuna kommer att fira argentinaren för hans 500 mål.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe uppmärksammar att PSG får möta ett Monaco ”som valt att inte ställa upp med sitt vanliga lag” i dagens cupsemifinal. Monaco, som har ett tuffare spelschema, prioriterar ligan och Champions League. Glik, Jemerson, Mbappé, Bakayoko, Moutinho, Lemar och Falcao är inte ens med i Monacos trupp, Fabinho och Lemar väntas bara finnas på bänken. I gårdagens första semifinal missade Karl-Johan Johnsson och hans Guingamp chansen till final (0-2 mot Angers). Den svenske målvakten får fem av tio i betyg, vilket i alla fall är över Guingamps låga snitt på 3,9.

Le Parisien menar att ”PSG får inte förlora”. Tidingen påpekar att klubben är ”jättefavorit” mot Monacos så starkt reservbetonade lag. Le Parisien uppmärksammar Cavanis nya kontrakt med rubriken ”Cavani förlänger och blir klubbens bäst betalda spelare”, före Thiago Silva och Ángel Di María.

Annons

 

TYSKLAND

 Bild menar att ”Mönchengladbach kastade bort finalplats” efter gårdagens förlust på straffar (1-1, 7-8 e str mot Eintracht Frankfurt). Mönchengladbach är inget straffsparksläggningslag, påpekar tidningen, och håller fram klubbens sammanlagda facit: fem segrar och elva förluster. Fler dåliga nyheter för Mönchengladbach. Under natten till onsdag bekräftade klubben att Oscar Wendt, som byttes ut strax före paus, drabbats av en armbågsfraktur. Tränare Dieter Hecking sa efter matchen att en operation sannolikt väntar, beslut väntas under dagen. Roligare då för en annan svensk. Branomir Hrgota skickade Frankfurt till final med den avgörande straffen i matchen. ”Vi ville till Berlin, oavsett motstånd. Jag är glad att min straff satt. Vi kämpade i 120 minuter och vann. Då förtjänar man det”. Noterbart är också en annan svensk i semifinalsammanhang. I alla fall finns Alexander Isak med i Dortmunds trupp mot Bayern München i kväll. Från transferfronten rapporterar Bild att flera klubbar fiskar efter Serge Gnabry i Werder Bremen. Enligt tidningen har både Dortmund och Hoffenheim lagt bud. Den förre Arsenalspelaren har kontrakt till 2020, men en utköpsklausul på blott åtta miljoner euro. Bild uppger vidare att Matija Nastasic kan vara på väg bort från Schalke. Premier League-klubbar uppges intresserade, och backen har en utköpsklausul på 15 milj euro. Lämnar Nastasic kan Schalke göra Holger Badstubers lån från Bayern München till en permanent övergång.

Annons

Sport Bild bygger veckans nummer på spekulationer, ”En 100 miljoner euro-spelare till Bayern?”. Fyra sådana stjärnor anses som möjliga mål: Kylian Mbappé (Monaco), Antoine Griezmann (Atlético), Paulo Dybala (Juventus) och Marco Verratti (Paris SG). Mer Bayern, men en spelare på väg bort. Enligt tidningen har också Liverpool anslutit sig till klubbar intresserade av att värva Douglas Costa. Sedan tidigare har Juventus och Tottenham pekats ut som sugna på mittfältaren. Priset anges till 25-30 milj euro.


ÖVRIGT

 Algemeen Dagblad (Holland) låter en vrålande Zlatan Ibrahimovic pryda hela sportettan. ”Inte färdig ännu”, är beskedet. Tidningen ställer sig frågan om svensken verkligen kan komma tillbaka från skadan som han tror, och låter sedan positiva röster höras. Stefan Pettersson, ex-Ajax: ”Jag tror verkligen att han kommer tillbaka till sin nivå igen”. Rien Heijboer, kirurg: ”Nackdelen med hans ålder är inte särskilt stor, och mentalt är han stark”.

Annons

Globo Esporte (Brasilien) uppger att sex landslag utanför Sydamerika kommer att bjudas in till ett utökat Copa América i Brasilien 2019 (16 lag). De kan komma från Nord- och Mellanamerika, Asien och Europa. ”Ett av förslagen är att bjuda in latinska länder i Europa som Frankrike, Spanien, Italien och Portugal”, skriver Globo Esporte, och poängterar att det är ekonomiska skäl som driver turneringen att bli allt mer global.

Publicerad 2017-04-26 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto