Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Zlatans fina gest – avstår 140 miljoner kronor”

ENGLAND

 Daily Telegraph ger exempel på hur brittiska medier vältrar sig i jämmer och elände, med moralpredikningar ständigt på lut. På nyhetsettan: ”Skammens dag för fotbollen”. På sportettan: ”Räder, gripanden och rekordavstängning under svart dag för fotbollen”. Det handlar om polisen bedrägeritillslag mot PL-klubbar, om Bartons långa avstängning och om Moyes som ställs till svars för hotfull kommentar till reporter. Men domedagen är inte helt och fullt här ännu. Det finns spänning i Premier League. ”Eriksen håller Spurs titelhopp vi liv”, kommer med bild på den jublande dansken efter seger i går (1-0 mot Crystal Palace).Tottenhams är därmed åter fyra poäng efter Chelsea.

The Sun vill inte vara sämre. Ordleken ”The Fraud Squads” (eg ”Bedrägeriroteln) täcker förstasidan, med West Ham, Newcastles och Chelsea klubbmärken dragna i smutsen. Tidningen lägger till, ”Fotbollen på de anklagades bänk”. The Sun har ytterligare ett fall på sportettan, ”Exklusivt: Skumma affärer”, med uppföljningen ”Kinesisk ’skurk’ stoppad från att köpa Southampton”. Men det finns mjukare ämnen. Som ”Zlatans fina gest”. Enligt tidningen har Mourinho och United erbjudit sig att utnyttja optionen på kontraktsförlängning ett år, trots Zlatans svåra knäskadan. ”Men Ibra anser inte att det vore rätt att acceptera den fina gesten samtidigt som han inte kan spela”. Därmed tackar Zlatan nej till 13 miljoner pund, motsvarande cirka 140 milj kr, påpekar The Sun.

Daily Mirror har ”Chris of life”, en ordvits på förnamnet på Tottenhams målskytt från begreppet ”Kiss of life” (mun-mot-mun-metoden). Tidningen har också citat från en nöjd Spurs tränare. ”Laget visar att det är redo den här säsongen, redo att slåss”, säger Pochettino, och jämför med förra året då titeljakten till slut rann ut i sanden. ”Vi tänker på större saker än att hamna före Arsenal”, är ett annat citat. På sportettan finns också, ”José: Jones och Smalling är veklingar”. Det är tidningens egen summering av Man United-tränarens senaste pik om att de båda backarna inte klarar av att ta sig förbi smärttröskeln. ”Det handlar inte bara om dem. Det handlar om filosofin och mentaliteten kring dem”, sa Mourinho, utan att närmare ringa in spelare eller om han även menade läkarteamet.

ESPN:s Mark Ogden har uppgifter om andra spelare som Unitedtränaren funderar på. ”Mourinho vill ha Chelseas Willian till Man United”, uppger Ogden, och hänvisar till källor. Brasilianaren har inte varit ordinarie i startelvan under Conte. Willian skrev så sent som i juli förra året ett nytt fyraårskontrakt med Londonklubben.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport utlovar ”fyrverkeri” i dagens intervju som kommer med rubriken ”Cassano boom”, och citatet, ”Det finns ingen som jag, om två månader är jag tillbaka och då ska ni få se”. Gazzettan smäller sedan på med ihopslagna Cassano-fraser, ”Messi är bäst. James Rodriguez, Pogba och Balotelli överskattade” och ”Jag sa nej till Juventus fyra gånger. Jag är galen i Inter, och vill ha Pep eller Spalletti”. Den 34-årige anfallaren säger om nästa klubbadress, ”Jag har fått erbjudande från Kina, Förenade Arabemiraten, MLS, men de intresserar mig inte. Jag har tillräckligt med pengar. Jag vill spela i Italien”. Cassano nämner Udinese, Bologna, Sassuolo och Verona (om sistnämnda tar klivet upp i Serie A), men romantiserar också om att ta Entella till Serie A samt Parma. Bland många andra Cassano-upplysningar i rubrikform, ”Framtiden? Jag kan tänka mig att bli teknisk direktör, och ha två barn till”.  På Gazzettans etta finns faktiskt ändå utrymme för lite annat. De obligatoriska inslagen om Milanoklubbarna. ”Schick på superaktion – Inter i pole position, Juve är med…”. Tidningen lägger till att ”Sampdoria vill höja utköpsklausulen till 40 miljoner euro, men förhandlingarna har gått i stå”. För Milan finns, ”Nu försöker PSG locka Aubameyang – Milan efter Morata”. Den senare ses som Milans reservplan.

Corriere dello Sport har mer Milan-mercato, och en annan anfallare i fokus. ”Montella vill Dezeko”. Enligt CdS är ”bosniern ett av de stora målen” men det är ”en svår affär: han har kontrakt med Roma till 2020”. Störst rubrik i dag får dock, ”Allegri är den bästa”. Tidningen har använt sig av en jury som röstat fram Juventustränaren som nummer ett före, i tur och ordning, Conte, Ancelotti, Simeone och Mourinho.

Tuttosport radar upp ”Atalanta, Monaco, derby: Juve tar avgörande tolv dagar med ett leende” och ”Att vinna är jobbigt bara för de som inte klarar det”. Tidningen menar att ”Stämningen är avslappnad”, nästan uppsluppen, på Juves träningsanläggning.

 

SPANIEN

 AS ser det som att ”Plan B är en superplan”, efter Real Madrids storseger med ett flertal bänkspelare (6-2 mot Deportivo). Särskilt Asensio, Kovacic och Isco lyfts fram. Trion får tidningens högsta spelarbetyg. Zidane ville inte låta sig dras in i några jämförelser. ”Jag har inget A- och B-lag, de som spelar mest gör det inte dåligt”, påpekar Realtränaren.

Diario Sport säger ”Tack, Leo”. För de 500 målen, som Barça-publiken hyllade honom för inför gårdagens match. För de ytterligare två mål han bidrog med under storsegern (7-1 mot Osasuna). Argentinaren får också högst spelarbetyg i Barça, nio av tio.

Mundo Deportivo har ett helt annat fokus. ”Måååål av bossen”. Och det är inte Messi, utan en annan argentinare, Mascherano. ”Gjorde mål på straff, som Piqué gav order om att han skulle ta, hans första mål på 319 matcher med Barça”.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe skriver om PSG:s seger (5-0 mot Monaco) att ”Det var en present”. Monaco kom till spel i cupsemin med en ren b-uppställning, för att vila de tunga pjäserna till liga och CL-spel. ”Trist för franska cupen som, utan glans, firar sitt hundraårsjubileum”, skriver L’Equipe. Cavani och Di María får högst spelarbetyg, åtta av tio. De Sanctis i Monacos mål får två.

Le Parisien konstaterar på förstasidan helt enkelt att ”PSG straffar Monaco (5-0) och tar sig till final”. Tidningen kallar på sportsidorna matchen för ”Den stillsamma farsen”, och skriver att det ”varken blev någon spänning eller någon föreställning”. En annan rubrik är ”De har inte respekterat franska cupen”. En summering av vad Marco Verrattis åsikt. PSG-spelaren var besviken på motståndaren. ”Om jag vore spelare i Monaco, så hade jag varit förbannad på min klubb. Det är alltid svårt att ta sig till en final, och då väljer ledningen att stryka franska cupen. Det är respektlöst mot turneringen”, säger Verratti.

 

TYSKLAND

 Bild ser till så att gårdagskvällens cupresultat inte går att missa. I stora siffror och bokstäver på förstasidan trycker tidningen dit, ”3-2! Cupsmällen, Dortmund sparkar ut Bayern”. Tidningen konstaterar i en annan rubrik att det var den ”Andra missade titeln för Bayern på åtta dagar”, sedan laget också åkt ur Champions League. Alexander Isak fanns med på Dortmunds bänk. I final väntar Eintracht Frankfurt. Bortanför gårdagens tungviktsmöte har Bild också en bekräftelse på att Werder Bremen är ute efter att värva tillbaka David Selke från RB Leipzig. ”Bremen vet hur vi tänker, och bollen är nu hos dem”, säger Leipzigs tränare Ralph Ragnick. Enligt tidningens uppgifter vill Leipzig ha tolv miljoner euro för anfallaren, som de köpte från Bremen för åtta milj euro för två år sedan.

Kicker använder ”Dortmund straffade Bayern”, därefter varsin underrubrik, ”Dortmund: Titeldrömmen lever” och ”Bayern: Nu blir det obekvämt”.

Sport Bild delar ut de högsta betygen i Bayern-Dortmund till Bender, Sokratis, Weigl, Dembélé och Reus. Dortmundkvintetten får två av sex på den omvända skalan, där lägst är bäst. Även Bayerns Hummels får två. Lägst betyg får tre av Hummels lagkamrater: Thiago, Robben och Lewandowski. De tre får bara fem.

 

ÖVRIGT

Sport/Foot (Belgien), som kom redan i går, lockar med stor bild på Eden Hazard – i fotomontage med Real Madrid-tröja – och rubriken ”Avslöjanden om hans transfer till Real Madrid”. Enligt tidningen hade Chelseastjärnan i november ett möte med Real Madridbasen José Ángel Sánchez för att diskutera en övergång till sommaren.

Publicerad 2017-04-27 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto