Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”United höjer budet på Lindelöf”

ENGLAND

 The Sun nöjer sig med ”Galning” som rubriker för Unitedspelarens skallning av Agüero. Det var den huvudsakliga (sorry) händelsen från det mediokra derbyt (0-0 mot Man City).

Daily Mirror använder ”Knäppskalle” i stället. En annan matchrubrik är ”Tråkiga, tråkiga José – bara ETT skott på mål”.

Daily Mail är inne på The Suns linje med ”Din galning”, och ger Fellaini allra lägst spelarbetyg, 4,5 av tio. Nästan lika dåligt får lagkamraten Mchitarjan, en beskedlig femma. Mail belönar Kompany i City med derbyts högsta spelarbetyg, åtta.

Daily Telegraph lyfter förutom ”Fellainis skam”, också fram Mourinhos krassa kommentar till utvisningen. ”Jag såg Agüero i spelartunneln efteråt: ingen bruten näsa, ingen krossad skalle, hans ansikte såg lika fint ut som vanligt”. Unitedtränaren la till, ”Jag såg inte det hela ordentligt, men jag kan gissa att det var en del rött kort, en del mycket erfaren och smart argentinsk spelare”.

The Times väljer ”Fellainis 19 sekunder av galenskap”, för det var så lång tid det tog mellan det första gula kortet och det röda. På sportettan finns också, ”Exklusivt: Antonio vill lämna West Ham”. Den 27-årige mittfältaren, som bland annat Chelsea tidigare uppgetts intresserad av, sägs vara djupt missnöjd med klubbledningens agerande kring ett nytt kontrakt.

Daily Record är en skotsk nyhetstidning men får i dag glida in under ”England” (sorry) med ”Neymar tror att Man United är redo att betala hans utköpsklausul i Barcelona på 200 miljoner euro i sommar”. Artikeln är skriven av Duncan Castles (kanske kan man vid det här laget kalla honom för José Mourinhos högra hand i journalistkåren). Enligt Castles så har ”Neymar låtit nära vänner få veta att både Chelsea och United sonderat terrängen, om han skulle vara beredd att pressa Barcelona att sälja honom i sommar. Mourinho har varit särskilt ihärdig i sitt uppvaktande. United har lovat att möta hans lönekrav och – om det behövs – köpa ut honom från kontraktet i Barcelona”.

Talksport hade med Frank Lampard i ett av sina program inför matchen mot Manchester City. Chelsealegendaren fick frågan om United var farligare med Rashford än Zlatan, och Lampard svarade, ”Ja, det tror jag”, och pekade på snabbheten hos ynglingen och exemplifierade med matchen mot Chelsea. Men Lampard underströk också att ”Manchester United hade inte ens slagits om en plats bland de fyra bästa utan Zlatan, för han gör mål, och han har haft en väldigt bra säsong och varit en av årets spelare”.

Yorkshire Evening Post fångar upp citat från Pontus Jansson, efter spekulationer om intresse från Southampton, och ännu vildare spekulationer om Chelsea och Liverpool. ”Min framtid är i Leeds. Mitt kontrakt startar i juli, och det är allt jag tänker på”, säger Jansson, ”Det finns ingen anledning för mig att spekulera om andra klubbar, och jag har inte heller gjort det. Det var en artikel i en svensk tidning där min agent sa något, men det är inget jag bryr mig om. Det är inte första gången i min karriär det spekuleras om mig. Jag är ingen person som bryr mig om sånt”. Jansson sa sig också vara ”200 procent säker” på att Leeds kommer att ta sig till playoff-spelet till Premier League.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport har efter den explosiva intervjun med Cassano i går också med Balotellis svar på Twitter på att han blev kallad ”överskattad”. ”Geniet slår till… Det är sant som det är sagt, vänner finns det få av och man hittar dem inte på jobbet”. Med den stora intervjun i dagens Gazzetta följer inga bomber som briserar. Intervjun är med Filippo Inzaghi, och rubriken ”Pippo är super igen”. Den syftar på att han efter sina framgångar som tränare gott och väl kan ta tillbaka sitt gamla smeknamn som anfallare. Citat som följer är bland annat ”I Venezia har jag vunnit också tack vare Juve, och vi har tagit efter de defensiva faserna i Allegris spel” och ”Milan? En epok är över och nu hoppas jag att kineserna tar klubben tillbaka till Champions League”. Milanoklubbar, ja, dagens mercato: ”Derby mellan Milan och Inter om att plocka De Vrij från Lazio”.

Corriere dello Sport drar till med ”Milan trampar på FabrèGAS” (ungefär…), för att beskriva att klubben ”Förhandlar med Chelsea, mittfältaren allt närmare de rödsvarta”. En annan rubrik är att ”Juve springer mot scudetton”. I kväll väntar möte med Atalanta. ”Allegri i Bergamo: Vi får inte gör fel”.

Tuttosport kommer med uppmaningen ”Tredubbla den” och en bild på Juan Cuadrado i Juventuströja. Förklaringen kommer med, ”Cuadrado råkar avslöja nya tröjan för 2017/2018. Den behöver dekorerars…” – och streck till märken för titlar i ligan, italienska cupen och Champions League som behöver sys fast på tröjan. ”United på hugget, galna i Belotti”, är en annan rubrik. Tuttosport verkar luta sig mot tidigare engelska övergångsuppgifter med ”Ungefär 200 miljoner euro satta åt sidan för honom och Griezmann eller Lukaku, men ett framgångsrikt Torino klarar sig inte utan honom”.

 

SPANIEN

 AS lägger på nytt tonvikten vid Real Madrids bänkgäng, som imponerade mot Deportivo. ”Baby boom”, mynnar ut i ”Genomsnittsåldern för Plan B är 25,1 och för ordinarie startelva 28,1” samt ”Real Madrids elva med huvudsakligen bänkspelare har tagit 12 poäng på fyra matcher och gjort 17 mål”.

Marca fortsätter också på temat, och har haft en omröstning på hemsidan. Här är b-laget endast bänkspelare, och Marcas fråga, ”Skulle Real Madrid A eller Real Madrid B vinna om de möttes?”. 74 procent tror på…bänklaget. Real Madrid A: Keylor – Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo – Casemiro, Kroos, Modric – Bale, Benzema, Cristiano. Real Madrid B: Casilla – Danilo, Varane, Nacho, Coentrao – Kovacic, Isco, James – Lucas, Asensio, Morata.

Diario Sport har INTE Messi på förstasidan. Värt att notera efter de senaste dagarnas Leo-excesser. I stället finns där en Atléticospelare, ”OK för Theo Hernández”. Till det lägger Sport till: ”Överenskommelse med vänsterbacken. Barça och Atlético slutför de sista detaljerna på övergången för fransmannen för 24 miljoner euro”. Under ”Barça kritiserar Málaga” rullas historien om Al-Thani upp. Som Headlines webb-tv i går berättade, så skrev Málagas klubbpresident på Twitter om att det ”katalanska packet inte kommer att lukta på La Liga-titeln”. Barça vände sig i ett officiellt uttalande mot ordvalet. Al-Thani kommenterade därefter det hela med att han inte menade FCB utan den katalanska pressen, som ifrågasatt om Malágatränaren Michel, med ett förflutet i Real Madrid, skulle göra sitt bästa i den avslutande matchen mot Real Madrid.

Mundo Deportivo har också med ordfajten Barça-Al-Thani på förstasidan, som annars främst tillägnas en annan potentiell värvning: ”Kontakt med Verratti”. Tidningen fortsätter med, ”PSG-stjärnans agent träffade personer ur Barças ledning i Barcelona och diskuterade Marco” och ”Spelaren vill veta hur mycket Barça är beredda att erbjuda för att värva honom”. Ett litet krux bara. ”Problemet är att PSG inte vill släppa sin stjärna oavsett pris”.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe har med Zlatans namn på förstasidan. Men det är bara som en referens till hans ersättare. Under rubriken ”Cavani krossar allt”, konstaterar L’Equipe att ”Snart ett år efter Zlatan Ibrahimovics avsked, så har uruguayanen etablerat sig som PSG:s nya megastjärna. Hans statistik gör honom till en av de bästa i Europa”. Bara Lionel Messi har av spelare i de stora ligorna gjort fler mål sammanlagt, 49 mot Cavanis 45. Headlines webb-tv tog i går upp Zlatans målrekord som Cavani är på väg att slå (flest mål under en säsong, och även flest mål i PSG totalt). Argentinaren Carlos Bianchi, som vann skytteligan för PSG på 70-talet, tror att Cavani tar Zlatan totalrekord. Bianchi som tidigare varit försiktig om att uttala sig om Zlatan säger nu, ”Om han (Cavani) stannar kommer han att ta Ibras rekord. Zlatan är en mycket bra spelare, som visade sin näsa för mål här. I sina tidigare klubbar var han inte bäste målskytt. I Paris hittade han ett lag som var så starkt att han inte var tvungen att spela för de andra. Han tog tillvara på den möjligheten. Hur som helst, förra sommaren tappade PSG en anfallare som var lagets bästa målskytt och den är lättast att ersätta: den andre gör lika många mål!”, säger Bianchi, som ändå understryker Zlatans kvaliteter, och avsluta med att säga att, ”Han är mer än Van Basten än en Ronaldo, han är väldigt begåvad tekniskt men inte särskilt snabb”.

Le Parisien har förstås mer PSG, men med fokus på en annan veteran. ”Thiago Motta och PSG har en plan”, skriver tidningen. I nuläget ser det ut som det blir ytterligare en säsong i PSG för den snart 35-årige mittfältaren, och därefter skissas det löst på att den Brasilienfödda italienaren kan ta över som tränare för ett av klubbens ungdomslag. Le Parisien noterar i all korthet också att den franska landslagstruppen till bland annat VM-kvalmatchen mot Sverige (9 juni) presenteras den 18 maj.

 

TYSKLAND

Bild trycker dit en välkänd italiensk nuna på förstasidan, och rubriken ”Ancelotti stannar”. Tidningen har talat med Bayernbossen Karl-Heinz Rummenigge, som inte viker en tum kring Ancelotti efter Bayerns snopna sortier ur Champions League och tyska cupen på bara drygt en vecka. ”Carlo är en mycket bra och rutinerad tränare. Hans kontraktslängd är välkänd (2019) och kontraktet är inte uppe för diskussion”, säger Rummenigge till tidningen. En annan intervju kommer med inte fullt lika braskande rubriker. ”Italien gjorde mig stark”. Den har underrubriken ”Mainzspelaren blir allt viktigare i nedflyttningsstriden” och är med Robin Quiason. Svensken tackar tiden i Serie A för sin taktiska fostran, och säger om de få svenska landskamperna, ”Kanske har jag inte varit bra nog ännu, men självklart vore det en dröm att komma med igen”.

Sport Bild uppger att Bayern inte bara gjort klart med fortsättning för Kingsley Coman, utan också förlängt med Thiago Alcântara. Enligt tidningen uppgifter skriver den 26-årige spanjoren på kontrakt till 2021.

 

ÖVRIGT

 A Bola (Portugal) låter som ett brev på posten efter ett läckert frisparksmål en gammal story återvända i ny tappning. Tidningen drar på stort att ”United höjer budet till 45 miljoner euro för Lindelöf”, men också att Benficas president Luís Filipe Vieira står fast vid nya utköpsklausulen på 60 milj euro.

BT (Danmark) uppmärksammar att Hasan Cetinkaya, ”den svenska superagenten”, som tidningen skriver, utökar spelarstallet med FC Köpenhamns Peter Ankersen. Klubbar som Atalanta, Fiorentina, Newcastle, Valencia och Galatasaray har enligt italienska medieuppgifter visat intresse för högerbacken. ”Peter har nu varit i FCK i två år, och planen var att han skulle ta nästa steg efter två år”, säger Cetinkaya till BT.

SDNA (Grekland) har med kommentar från Marcus Berg efter Panathinaikos chockförlust i Thessaloniki (0-4 mot Paok), ”Vi känner oss tomma”. Den svenske anfallaren var under matchen rejält upprörd, bland annat i samband med Niklas Hults röda kort, men Berg ville efteråt inte kommentera domarinsatsen.

Publicerad 2017-04-28 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto