Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Sportchefens pik till Alexander Isak

ENGLAND

Daily Mail var först ut av engelska tidningar i natt med ”Zlatan Ibrahimovic har inte ådragit sig en karriäravslutande skada”. Beskedet kommer från svensken agent Mino Raiola som också understryker att knäoperationen var lyckad. Tidningen drar annars stort på, ”Exklusivt: Griezmann för 155 miljoner pund – United måste göra honom till högst betalda spelaren i Premier League på 300 000 pund i veckan”. Veckolönen fransmannen kräver är vad tidningen uppger som exklusiv uppgift, den tilltagna övergångssumma inkluderar även lönen över fem år.

ANNONS

Daily Star har den mest klassiska tabloidrubriken på Liverpools makalösa segermål i går kväll (1-0 mot Crystal Palace), signerat Emre Can. ”CANtastsic”, förstås.

Daily Telegraph har Can in action och beskrivningen, ”Helt enkelt häpnadsväckande”. Här finns också, ”Özil sparkade in White Hart Lane-dörr efter förlusten”. Droppen för tysken blev att han blev utplockad till en dopningstest. Han vägrade testet till en början, men gick motvilligt med på det när han blev påmind om att han riskerade böter. I stället fick en dörr känna på den energi han saknat på planen. ”Det framgår att Özil var missnöjd med antalet gånger han blivit utplockad till dopningstester den här säsongen, även om hans ilska också pekar på en mer allmän frustration”, skriver tidningen spekulativt.

The Guardian spekulerar i stället i ”Därför kan det vara nu eller aldrig för Spurs och Pochettino”. Tidningen pekar på att ”detta kan vara kurvans topp”, på konkurrensen samt en distraktion i kommande arenabyte. Harry Kane har i en annan artikel blicken stadig på spelschemat, och hittar en fördel i att Tottenham spelar redan på nu fredag (borta mot Leicester). ”Vi vet hur det var förra året när Leicester spelade före oss. Det är tufft. Det känns bra att spela först och försöka sätta press”. Vid seger är Tottenham bara en poäng efter Chelsea, som spelar på lördag (hemma mot Middlesbrough).

ANNONS

The Sun bjuder på spekulation av traditionellt snitt, en övergångsspekulation. ”Blue Van Man”, handlar om att Chelsea är på väg att vinna rejset om Southamptonbacken Van Dijk för 50 miljoner pund. Londonklubben uppges använda utlånade Andreas Christensen (Mönchengladbach) som del av betalningen.

The Times har i stället ”Exklusivt: City kan betala 50 miljoner pund för Bayerns ytter Coman”. Bläcket kan knappt hunnit torka sedan Bayern utlöste köpoptionen från Juventus på 18 miljoner pund. Men det har även tidigare förekommit spekulationer i tyska medier att Bayerns köp kan grundas mer på att tjäna en hacka på att sälja vidare. Enligt The Times har representanter för City också varit i kontakt med Comans representanter.

Manchester Evening News följer (via GrahamHunter.tv) Jonny Evans längs med minnenas allé. Till när ex-Unitedspelaren i en landskamp för Nordirland ställdes mot Zlatan Ibrahimovic. Rubriken: ”Vad Zlatan Ibrahimovic kallade Jonny Evans när spelarna drabbade samman”. Citatet: ”Jag sparkade undan bollen, han kom in med dobbarna först och jag försökte göra det mesta av situationen. Han kom fram och sa till mig något i stil med, ’Get up, bitch’. Jag kände att det var bästa att resa sig upp!”.

ANNONS


ITALIEN

Inga tidningar i dag

 

SPANIEN

Marca kan som få andra leverera spektakulärt vackra förstasidor till speciella tillfällen. Madridderbyt i CL-semifinalen i dag är ett sådant. Förstasidan är bara två pojkar i Real- respektive Atléticotröjor med en boll vid en tunnelbanestation som leder till Cardiff (värdstad för finalen). Marca har också infographic som heter duga.

AS är mer traditionell/tråkig. Tidningen slår sig för bröstet med ”Europas derby”, och rapar faktauppgifter om matchen, ”Kan ses i 229 länder på fem kontinenter. 987 ackrediterade journalister”. Jaha. Om lagens uppställningar finns, ”Isco i stället för Bale, och Lucas Hernández kommer att spela högerback”.

Cadena Ser har en annan Hernández i fokus, Lucas brorsa Theo. Radiokanalen menar att ”Det pågår ett hemligt krig mellan Real Madrid och Atlético”. Den till Aláves utlånade backen har uppgetts överens med Real Madrid, men Atlético är enligt Cadena Ser villig att sälja Theo till Barcelona för en lägre summa än utköpsklausulen på 24 miljoner euro, bara för att slippa se honom ta steget till Real. Det kan utlösa en motreaktion ,menar Cadena Ser, som att Real försöker köpa Antoine Griezmann (utköpsklausul på 100 milj euro).

ANNONS

El Desmarque gör rubrik på rubrikvänligt citat från John Guidetti. Celta-svensken intervjuas av Uefa och flörtar med sin forna klubb Man City när han kommenterar kommande motståndaren Man United, ”de (United) är en av favoriterna att vinna turneringen, men som det heter, ’Manchester är blått’, och det är så det kommer att vara även när vi kommer på besök, för vi är Celta och vi ska försöka se till så att staden förblir blå”.

Diario Sport blankar inte Champions League-helt, men nöjer sig med en mindre, hoppfull, rubrik om ”Atlético till anfall på Bernabéu”. Fokus ligger på ”Operation kanten”, det vill säga Barcelonas backplats. Enligt Sport så ”fryser kaoset i Arsenal värvningen av Bellerín”. Det leder fram till huvudtemat, att om den värvningen inte blir av så är Barça ute efter Azpilicueta (Chelsea) eller Kimmich (Bayer Leverkusen).

Mundo Deportivo har i stället ”Offensiv för Bellerín”, och menar tvärtom att ”krisen” i Arsenal ökar Barças chanser. MD lanserar också ”Avslöjar: Seri på listan”, alltså på Barcelonas inköpslistan. Enligt tidningen är Nicemittfältaren alternativet om Barça inte lyckas värva Verratti. CL? Jodå, även här en mindre, Atlético-hoppfull rubrik, ”Alla revanschers moder”.

ANNONS

Läs även Adam Pinthorps blogg, ”Madrid kokar – en speciell dag väntar”

 

FRANKRIKE

L’Equipe, som inte kom ut i går, har sparat krutet från PSG:s bakslag i Nice i söndags till idag. ”PSG, sommaren kommer att bli het”, spår tidningen, och skriver på förstasidan om att PSG-ledningen ”redan är i kontakt med Monacos Bakayoko och vill ha en ny sportchef”. L’Equipe skriver vidare att Alexis Sánchez fortsatt är ”den prioriterade offensiva värvningen”. På förstasidan finns också, ”Falcao: Jag skulle vara lycklig över att stanna”. Den 31-årige colombianen har en strålande säsong bakom sig, ett kontrakt som går ut om ett år och förlänger det gärna. På frågan om vilken som varit hans mest frustrerande period i Premier League, där han hade misslyckade lånesejourer i både Man United och Chelsea, svarar Falcao, ”Chelsea (2015/2016) var den svåraste. Redan i mitten av säsongen visste jag att jag inte skulle få spela mer, för klubben hade beslutat sig för det. Det var frustrerande för jag kände mig bra och kände att jag kunde ha bidragit”. L’Equipe uppger också att ”Christophe Galtier har bestämt sig för att lämna Saint-Etienne” i sommar. Han har varit lagets tränare i nio säsonger.

ANNONS

Le Parisien svämmar över av första maj-firande/bråk och val, men det finns ändå utrymme för ”Det PSG måste förändra”. I korta ordalag förväntar sig tidningen förändringar på ledningsnivå, att Emery får stanna samt att transferfönstret blir ”det viktigaste sedan 2011”, året då QSI tog över klubben. Le Parisien är försiktig med spelare in, med tanke på att ingen ny sportchef ännu är klar, men mer tydlig med spelare ut. ”Jesé, Krychowiak, Ben Arfa och Lucas kommer inte att behållas. De två förstnämnda kommer dessutom utan tvekan att säljas”.

 

TYSKLAND

WAZ ser det som att ”Oberhausens sportchef Nowak pikar Dortmundtalangen Isak”. Bakgrunden är att Dortmund ställde upp med tre spelare från a-truppen i U19-matchen mot Oberhausen (förlust 0-1). ”När jag fick höra om laguppställningen så fick jag ett smärre sammanbrott, och jag tycker inte en klubb som Dortmund behöver använda en spelare som Alexander Isak i U19-laget”, säger Nowak. WAZ påpekar att liksom med U23-laget nyligen, även det mot Oberhausen, så hade Isak inte någon lycklig match med U19-laget i söndags. Nowak skildrar det med, ”Han kunde inte ta sig förbi våra regionalligaspelare och inte heller från våra U19-spelare, vilket jag tycker är jättebra”.

ANNONS

Kicker har en rubrik om att ”Bell kritiserar yttrarna – och det med rätta!”. Bell är Stefan Bell, back i Mainz, och yttrarna är, understryker Kicker kritiskt, Onisiwo och en viss Quiason. ”På kanterna saknades fart och styrka”, säger Bell om senaste förlustmatchen, mot Mönchengladbach (1-2).

Bild har dåliga nyheter för Schalkefans. ”Korsbandet sönder – Schöpf blir borta sex månader”. Schalke har tidigare bekräftat att den 23-årige mittfältaren ska genomgå undersökning i dag. Schöpf skadade knäet i matchen mot Leverkusen i fredags.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har med ett riktigt snaskigt rep. ”Fru Zlatans galna lyxliv”, finns med på tidningens förstasida och är också en rubrik över ett helt uppslag inne i tidningen. ”Helena Seger hjälper pliktskyldigt sin man att göra av med veckolönen på drygt 1,9 miljoner kronor”, (danska kronor), lyder underrubriken. Tidningen har sedan skrapat ihop något citat från Expressen här, någon uppgift från The Sun där, och kommer med putslustigheter som ”Hur ofta hon serverar köttbullar och surströmming förtäljer inte historien”. Det finns tack och lov sport också. Ekstra Bladet skjuter ner Sky Sports uppgift häromdagen att Kaspar Schmeichel, som just bytt agent, är högaktuell för Manchester United. ”Tvärtom verkar det enligt Ekstra Bladets upplysningar som den 30-årige dansken inte är någon topprioritet på Old Trafford”.

ANNONS

Complete Sports (Nigeria) har bekräftelse från lokala klubben Enugu Rangers att pengarna för lånet av Chisom Egbuchulam inkommit på kontot från BK Häcken. Enligt Complete Sports betalar den allsvenska klubben ”ungefär 100 000 euro”, alltså cirka en miljon kronor. Den 25-åriga nigerianska anfallaren lånades in för två månader sedan, och BK Häcken har efter säsongen en köpoption och ett treårskontrakt.

La Nación (Argentina) har dåliga nyheter för Man United (och argentinska landslaget). ”Marcus Rojo kommer att opereras för sin knäskada och inte spela förrän 2018”. Det innebär en ”rehabilitering som är längre än förväntad”, påpekar tidningen.

Publicerad 2017-05-02 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto