Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Keane: ”Även reservbetonat United lär slå Arsenal”

ENGLAND

Daily Mirror och otympliga rubriken ”We’re Gunner chuck it in” är en klurig start på torsdagen. Men budskapet är i alla fall tydligt. Att José Mourinho varnat för ett reservbetonat lag mot Arsenal, då Man United satsar allt på Europa League i stället. I en annan artikel mjuknar den vresiga gamla Unitedprofilen Roy Keane, ger Mourinho rätt, och tillägger, ”Även ett försvagat United lär slå Arsenal, de har råd med det”.

The Sun ser Mourinhos matchning som en ”Armbåge”. Här finns mer United. Enligt tidningen är klubben nu överens med Antoine Griezmann om ett femårskontrakt med en lön på 280 000 pund i veckan. United förväntas betala utköpsklausulen på 89 miljoner pund.

ANNONS

Daily Telegraph går sin egen väg, fjärran från spekulationstransfers. Efter beskedet om Aaron Lennons psykiska ohälsa i går, gör Telegraph ett större nedslag på området. ”Exklusivt: Rekordmånga spelare säker hjälp”. Spelarorganisationen PFA anklagar klubbar för att göra för lite åt problemet. 62 proffsspelare sökte hjälp hos PFA förra året, samt ytterligare 98 som inte längre är aktiva spelare.

The Times säljer sporten på ”Exklusivt: Chelsea kvar på Stamford Bridge till 2020”. Det innebär att flytten till Wembley, under ombyggnationen av hemmaarenan, skjuts upp ett år. Mer intressant med svenska ögon är att en av Englands mest välkända sportjournalister, Henry Winter, intervjuat John Guidetti under citatrubriken ”En Unitedspelare kostar mer än hela vår startelva, men allt är möjligt”. Men det är inte bara kvällens EL-semifinal som är i fokus. Uppväxten i Kenya avhandlas, liksom den många gånger frustrerande tiden i Man City och Stoke, och otillfredsställdhet med Celtics överlägsenhet, ”När vi vann ligan firade vi inte ens, vi gick runt planen. I Sverige är man packad en vecka om man vinner ligan. Jag lever för känslan av att ’vi gjorde det omöjliga’”. Och så pratas framtid. ”Jag har fortfarande drömmar. När jag lägger mig i sängen, så sluter jag ögonen, grisar börjar flyga och jag drömmer om att jag är bättre än Lionel Messi”, säger Guidetti, ” Jag vet att det inte är möjligt. Han är från en annan planet. Han kom med ett rymdskepp och stal 40 personers kraft. Jag vet att jag inte kommer att bli bättre än honom, men jag kommer att göra allt för att bli så bra jag bara kan bli”.

ANNONS

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport leker fram ”Pipita Real”, som bäddar in Juves segerskytt (2-0 mot Monaco) och trolig finalmotståndare. ”Det argentinska esset vaknade i rättan tid och var avgörande, precis som CR7 mot Atlético”. Det är inte oväntat Higuaín som också utses till bästa spelare, med åtta av tio i betyg. Lägst betyg från kvällen får Monacos Bakayoko, Sidibé och Fabinho – alla 4,5. En krönika av Luigi Garlando bär på rubriken ”Det verkade läskigt, det var bara vackert”. Det poetiska anslaget fortsätter i texten med rader som ”skönhet är som vatten, den har ingen form”. Den handlar om förändringar i spelsystem.

Corriere dello Sport utnämner Higuaín till ”Furste av Monaco”, och ser liksom Gazzettan hans två mål ”som ett svar till Ronaldo och Real”. Tidningen har också en Serie A-intervju med rubriken ”Montella: Mitt Milan har en stor framtid”.

ANNONS

Tuttosport talar för dagen spanska. ”Vamos” är en hyfsad markering om att tidningen redan blickar mot en kommande CL-finalmotståndare för Juventus. Även här tituleras Higuaín som ”Furste av Monaco”. En liten mercatorubrik, ”Milan: Musacchio klar, överenskommelse med Kessie”. Den följs av ”Villarreal får 18 miljoner euro” och ”Möte med Atalanta om mittfältaren, som redan sagt ja…”.

 

SPANIEN

Marca pryder förstasidan med en jublande Higuaín till budskapet, ”Pipa, vi ses i Madrid”. Tidningen skriver att argentinaren och hans Juve har ”en och en halv fot i final”, samt att ”Monaco har en omöjlig uppgift: ingen har gjort mål på Juve i Champions League sedan november”. I går var sjätte raka CL-matchen det italienska mästarlaget höll nollan.

AS har samma bild på förstasidan som Marca hade i går: en nöjd Cristiano Ronaldo sittande på reklamskylt under matchen mot Atlético. Marca hade indiananspelningen ”Sittande tjuren” som rubrik, AS närmar sig serieteckningens värld med ”Superman Cristiano”. Bredvid har AS satt förstasidor från utländska tidningar och kommer med påståendet ”Internationella pressens tror på en femte Ballon d’Or”.

ANNONS

Cadena Cope-information gör gällande att Sergio Ramos riskerar två matchers avstängning för armbågen mot Lucas Hernández i första CL-semin mot Atltético. Förseelsen bestraffades inte under match och Uefa kommer att ta ställning i frågan under fredag. Skulle Ramos stängas av är en eventuell final i fara.

Cadena Ser uppger att ”Diego Costa har skrivit ett förhandskontrakt med Tianjin Quanjian”. Chelseas anfallare ska tillsammans med agenten Jorge Mendes ha träffat representanter för den kinesiska klubben på en restaurang i London i fredags, för att färdigställa de sista detaljerna. Kontraktet väntas bli undertecknat i mitten av maj och ge anfallaren 30 miljoner euro per säsong. Övergångssumman ringas in till cirka 90 miljoner euro.

Diario Sport har vänt CL-fotbollen ryggen. Som vore det sommartorka, så drar tidningen på en intervju med Ronald Koeman, Evertons tränare. ”Koeman öppnar dörrarna till sitt hur i England för Sport: ”Jag drömmer om att en dag träna Barça”. Och så har stackars Koeman fått ställa upp på en synnerligen arrangerad bild. Han sitter där på en stol med ett ansträngt leende, med ett matchprogram från Wembley mellan benen och en miniatyrkopia av Europacuppokalen i händerna. Det ska symbolisera att han sköt Barça till titeln i London 1991/1992.

ANNONS

Mundo Deportivo ser framför sig ”Det kommande Barça”. Med orden ”Dessa är de fem främsta målen för att förstärka laget”, så placerar MD ut bilder på Hector Bellerín, Theo Hernández, Marco Verratti, Philippe Coutinho och Gerard Deulofeu.

 

FRANKRIKE

L’Equipe hade man nästan förväntat skulle slå ihop de två tunga franska förlusterna i Europaspelet till en. I stället är det full fokus på Monaco (0-2 mot Juventus) med bild på leende veteranmålvakten Buffon som klappar superlöftet Mbappé på huvudet. Rubrik: ”Klasskillnad”. Lyon (1-4 mot Ajax) får vara med på ett hörn, eller rättare sagt längst upp. Rubrik: ”Det krävs ett mirakel”. En separat artikel tillägnas en Lyonstjärna. ”Atlético är Lacazettes prioritet”. Enligt artikeln är intresset ömsesidigt. Noterbart är att L’Equipe tolkar Lacazettes troliga flytt till Atlético som ett tecken på att landsmannen Griezmann stannar snarare än flyttar från klubben. De båda spelarna är nära vänner, och L’Equipe ser kombinationen av ny arena, ett sista år med tränare Simeone och med Lacazette på plats, som en stark indikation på att Griezmann stannar. En hake: Atléticos överklagan mot transferförbudet måste först gå igenom. Lyon hoppas på 60 miljoner euro vid en försäljning. Även Dortmund pekas ut som intresserad, tidigare också Man United och Arsenal.

ANNONS

Le Parisien ser det som att ”Monaco gick i Juves fälla”. På sportsidorna finns även ”Aubameyang är PSG:s plan B”. Plan A i anfallet är fortsatt Alexis Sanches, men enligt Le Parisiens källor har kontakter tagit med Dortmunds anfallare. Något kontraktsförslag ska däremot ännu inte ha lämnats, vilket Sport Bild uppgav i går. Liksom Kicker (se nedan) sätter Le Parisien en möjlig övergångssumma till 70 miljoner euro.

 

TYSKLAND

Bild ger redan på förstasidan utrymme för ”Auba på väg bort? – PSG:s intresse är på allvar”. Enligt tidningen har den franska klubbens sportchef Patrick Kluivert träffat Aubameyang, och en överenskommelse är nära förestående. PSG väntas betala 70 miljoner euro till Dortmund, och anfallaren kan räkna med en lön på upp till14 miljoner euro om året.

Kicker kickar inte sönder Bilds uppgifter om Aubameyang, men har varit i kontakt med Dortmund. Inget övergångserbjudande ligger ännu på bordet, inte heller känner klubben till förhandlingar mellan PSG och Aubameyang. Temat på veckans sista nummer är annars ”Ångesten för att åka ned”. Tidningen påpekar att vid sidan av avhängda Darmstadt är sex lag indragna i nedflyttningsstriden (Ingolstadt, Hamburg, Wolfsburg, Mainz, Augsburg och Leverkusen). Ett annat ämne är ”Ett förlorat år” för tre stortalanger i Bayern München. Kicker analyserar varför Joshua Kimmich, Kingsley Coman och Renato Sanches inte blommat för fullt.

ANNONS

Ruhr Nachrichten rapporterar under ”Dortmund vill ha tillåtelse till offentlig visning av cupfinalen”, att intresset är stort. Matchen mot Eintracht Frankfurt spelas i Berlin den 27 maj. En talesman för fotbollsförbundet (DFB) säger att det tagit emot 500 000 förfrågningar om biljetter. Olympiastadions kapacitet är på 75 000. Klubbarna får vardera 21 631 biljetter, resten stannar hos förbundet.

 

ÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Holland) gör som Tuttosport (se ovan), beskriver en triumf med ord på det besegrade lagets språk. ”Formidable”, är franska för Ajax seger (4-1 mot Lyon). Tidningen avslutar ingressen med att ”Finalen hägrar!”. Ajaxtränaren Peter Bosz menar att ”Det kunde ha slutat 12-5 eller 12-6. Men 4-1 är förstås ett bra resultat”.

BT (Danmark) slänger glatt ur sig, ”Hej Stockholm, här kommer Dolberg!”. Ajax har kört över Lyon och final på Friends Arena är nära. ”Det skulle ha varit Zlatan Ibrahimovics stora final på arenan som svensken själv invigde med ett av de mest ikoniska målen någonsin – en saxspark halvvägs in på ena planhalvan i premiärlandskampen mot England. Men det kan bli danska Kasper Dolberg som tar huvudrollen från den skadade svensken när Europa League-finalen spelas i Stockholm den 24 maj”.

ANNONS

Daily Record (Skottland) har genom journalisten Duncan Castles en direktlina till José Mourinho, skulle man nog kunna säga. Det finns i varje fall anledning att notis om hans påstående kring De Gea-affären. Dels att Mourinho verkligen har siktet inställt på Joe Hart om David De Gea lämnar. Dels att ”enligt källor nära både tränare och spelare, så har Mourinho frågat De Gea rakt ut om han vill till Real Madrid. Målvakten svarade uppriktigt att han någon gång under karriären vill flytta till Bernabéu om möjlighet ges”. Enligt Castles kommer Mourinho inte att stå i vägen, men De Gea heller inte att begära en flytt.

Publicerad 2017-05-04 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto