Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Barça rasar efter Reals jätteköp av 16-åring

ENGLAND

 The Sun låter den engelska pressens hatkärlek till Mourinho blomma med ”Gråt inte mer, Arsène Wenger”. Underrubrik: ”Josés kan inte låta bli att pika rivalen” efter Uniteds förlust (0-2 mot Arsenal). Mourinhocitat: ”Tror ni att jag njuter av att en stor klubb som Arsenal inte vinner titlar? Så är det verkligen inte”, ”Äntligen lämnar jag denna stadion med lyckliga Arsenalfans. Det är första gången jag ser dem le, och de förtjänar det eftersom att de är en fantastisk klubb” och ”Arsène Wenger är ingen liten tränare, och att ha ett facit av så många segrar mot honom är inte normalt”. Det var första gången på 13 försök som Wenger gick vinnande ur en strid med Mourinho. Tidningen sätter också exklusiv-stämpel på ”oLUKa för Conte”, om att Lukaku kan välja United före Chelsea. Jo, tidningen använder just ”kan”, vilket ger helgardering. Fler ”exklusiva” uppgifter: ”Chelsea siktar in sig på Romas duo Nainggolan och Rüdiger för 70 miljoner pund”. Man får anta att Londonklubben ”kan” lägga ett bud.

ANNONS

Daily Mirror gör sig lustig på United förlust och Mourinhos kommentarer med ”José’s beat & sour”. En annan svåröversatt ordlek är ”Klopp left high & dry”. Efter Liverpools förlorade poäng (0-0 mot Southampton) var Klopp nämligen missnöjd med planens beskaffenhet. ”Ingen vill höra sådant (undanflykter, min anm), men planen var verkligen torr i dag. Vi vattnade för fullt men efter 15 minuter var den torrt”, sa Klopp som en förklaring till halvtaskigt passningsspel.

The Times låter jublande Arsenalspelare ta över sportettan under ”Rekordförstörarna”. Men välkända krönikör Henry Winter retar sig på Uniteds tränare under rubriken ”Mourinho i förnekelse efter sällsynt förlust mot Wenger”. I texten skriver Winter, ”Arsenal förtjänade segern eftersom United så uppenbart inte gjorde det. José Mourinhos påföljande kommentar om att ’Arsenal var inte bättre än oss’ förolämpade intelligens och synförmåga hos tittare och supportrar till båda klubbarna”.

Daily Telegraph ser det som ”Wengers revansch”, och väljer större fokus på vinnarna. ”Hånad och attackerad, Wenger tar ett litet steg på vägen till att upprätta sin trovärdighet”, är rubriken på Paul Haywards krönika. Telegraph ger högst spelarbetyg i matchen i Lodon, sju av tio, till en lång rad spelare. Cech, Koscielny, Monreal, Oxlade-Chamberlain och Welbeck i Arsenal, samt De Gea i Man United. Lägst betyg av alla får Rooney, en fyra.

ANNONS

Läs även Peter Hyllmans blogg, Veckans PL-lag + Veckans vinnare och förlorare

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport ger sig på en ordlek i skuggan av Inter och Milans senaste bakslag (0-1 mot Genoa respektive 1-4 mot Roma). ”Brutta China” betyder ungefär ”hal is”, men inkluderar ju också ordet ”Kina” som passar bra till klubbarnas ägare. Tidningen påpekar att klubbarna är ”på flykt från Europa”, det vill säga från platserna som ger EL-spel. Krönikören Luigi Garlando skriver ”Djävulen har i alla fall en själ”, vilket är mer är en beskrivning av den rödsvarta klubben än ett religiöst debattinlägg. Bland spelarbetygen märks svaga 4,5 av tio för Emil Krafth. Men det var ändå i snitt med resten av Bologna (1-3 mot Empoli). Inte var det mycket bättre för Marcus Rohdén. Trots bortaseger (1-0 mot Pescara) fick han nöja sig med fem. Ex-Blåvittspelaren Haitem Aleesami spelade från start för Palermo (1-1 mot Chievo), och fick hyfsade sex.

Corriere dello Sport drar ut på ny Conte-eller-Simeone jakt å Inters vägnar. ”15 miljoner euro”, blinkar från förstasidan i stora siffror och bokstäver. Inters ägare ”Suning har två alternativ och en plan: att göra klubbens tränare till den mest välbetalda i Europa”. Det finns också en artikel om att ”Rekord-Higuaín är redan i Juves historieböcker”. CdS tillägger att ”med 24 mål går Pipita i Sivoris och Trezeguets fotspår. Och nu har han Monaco i tankarna”.

ANNONS

Tuttosport tar också fasta på Higuaín rekord men mot bakgrund av andra siffror. ”Så mycket för att vara överbetald”, fnyser tidningen åt belackarna, innan den i stora bokstäver slår fast att ”Juve gjorde ett riktigt fynd”. Sedan används också andra målsiffror. ”Redan 32 mål den här säsongen, som gett Juve 20 poäng, vilket är detsamma som för Del Piero och Trezeguet. Nu jagar Gonzalo Felice Borels totala rekord 37 mål, och drömmer om en trippel”. ”SinisAMORE”, syftar på att Mihajlovic nu definitivt vunnit Torinofansens hjärtan, efter kämpainsatsen mot Juve.

 

SPANIEN

 AS fyller sin hemsida med mål. Real Madrids målskörd. ”I 60 matcher har nätet rasslat” (ungefär), följs av ”Om Real Madrid gör mål på onsdag når klubben Bayerns rekord på 61 matcher i rad”. AS skriver också att ”Under Zidane-erans 82 matcher har Real inte gjort mål i bara tre av dem – och en var mot Atlético”.

Marca bekräftar Globo Esportes uppgifter i söndags: Real Madrid har säkrat värvningen av Vinícius Jr. Övergångssumman för 16-åringen, som ännu inte debuterat för Flamengos a-lag, kan stiga till hela 49 miljoner euro. Utköpsklausulen var satt till 30 milj euro, men Real Madrid uppges ha varit livrädda att Barcelona skulle komma över honom som fallet var med Neymar. Vinícius Jr kommer inte att spela för Real förrän säsongen 2018/2019, då spelaren fyllt 18 år och affären går igenom.

ANNONS

Diario Sport har under rubriken ”Reals galenskap för Vinícius Jr” också uppgifter på att brasilianaren är klar för Real Madrid. Nätrubriken på samma ämne är ” Vinícius Jr väljer Reals deg”. Tidningen beräknar den totala kostnaden till 61 miljoner euro. 45 miljoner euro till Flamengo, åtta miljon euro till agenter samt ytterligare åtta milj i bonusar. Sport fräser avslutningsvis att ”Barça har valt att stå utanför denna typ av auktioner för de anser priset som skandalöst för en 16-årig spelare”. Men det är en annan och mer välbekant sydamerikan som dominerar tidningens förstasida. Det är förstås Messi och rubriken ”Skriver på nytt”. Bredvid finns texten ”Konfidentiellt: Förhandlingarna mellan Barcelona och Leo Messi har tagit avgörande steg framåt de senaste timmarna. Endast några detaljer återstår innan en principöverenskommelse finns mellan parterna”. ”Låt kontraktet bli underskrivet någon jäkla gång!” är inte Sports text men väl ett desperat utrop från denna bloggs textförfattare.

Mundo Deportivo går på Sports linje om Messi, ”Bara namnteckningen fattas”. Kontraktet kommer att gälla till 2022. Även MD ger liksom Sport bilden av ilska från Barcelona efter Vinícius Jr-affären. ”Barça ger upp Vinícius Jr och pratar om ’svek’ från agenterna”. Enligt tidningen var 16-åringens representanter i Barcelona för ett par veckor sedan och gav den katalanska klubben muntligt löfte om att spelaren skulle skriva på för Barça när han fyllde 18 år. MD:s källa, som bekräftar Real Madrid-affären, beskriver det inträffade som ”ett svek”. Det finns också en rad på annat ämne på förstasidan, ”Top secret: Spänning på träningen mellan Neymar och Unzué”, Barças assisterande tränare. På tal om Unzué. MD rapporterar liksom flera andra katalanska medier att Cadena Ser uppger att Celta Vigo har Unzué i tankarna om Berizzo lämnar.

ANNONS

Cadena Ser lanserar också andra uppgifter. ”Theo Hernández väljer mellan Real Madrid och Barcelona”. Bland annat Liverpool har tidigare uppgetts erbjuda ett lukrativt avtal till vänsterbacken, men Theo vill enligt radiokanalen stanna i Spanien. Både Real och Barça är beredda att möta utköpsklausulen på 24 miljoner euro, och har ungefär likvärdiga kontrakt att erbjuda. Ett beslut väntas innan månadens slut. Atlético vill hellre sälja till Barça än lokalrivalen Real.

Läs även Adam Pinthorps blogg, ”Unga Míchel-Málaga imponerar under senvåren”.
Lyssna även på Olof Lundhs podd, ”Riskkapitalisterna stoppade Kamaras La Liga-flytt”.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe kommer fram till att ”OM – det fungerar”, efter Marseilles seger i går (2-1 mot Nice). Det var lagets nionde raka match utan förlust.Marseille ligger nu på femte plats, en EL-plats, och som en flört med det franska valet i går har L’Equipes uppslaget, ”OM säger ja till Europa”. På annan plats skriver L’Equipe att ”Kluivert är fortfarande i farten”. Den holländska sportchefens framtida roll i PSG är oklar, men det hindrar honom inte från att agera på transfermarknaden. Enligt tidningen är det Kluivert själv som varit i kontakt med representanter för Ricardo Rodriguez (Wolfsburg), Alexis Sánchez (Arsenal) och Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund). L’Equipe påpekar i förbigående att sistnämnda affär är långt ifrån så klar som Bild försökte göra gällande i förra veckan.

ANNONS

Le Parisien har bara utrymme för presidentvalet på sin förstasida. Sportsidorna är fria från politik, men inte åsikter. ”Har PSG misslyckats den här säsongen?”, frågar sig tidningen, och ställer två skribenter med motsatta åsikter mot varandra. Le Parisien gör även en voxpop i ämnet, där tidningen får utmärkta svaret: ”Damerna har stått för säsongen enda riktiga framgång. De ska spela CL-final mot Lyon. Det är mer än vad man säga om herrarna…”.

 

TYSKLAND

 Bild har på förstasidan ”Tuchel måste lämna” och på sporten ”Mot Watzke kan Tuchel inte vinna”. Kontentan är densamma. ”Allt talar för en separation i sommar”, som Bild skriver i texten. Relationen mellan Dortmunds vd och tränare tycks irreparabel. Tidningen hänvisar också till en intervju med Funke Mediengruppe. I intervjun bekräftar Watzke att det var en ”tydlig meningsskiljaktighet” efter uttåget ur CL mot Monaco. Klubbpresident Reinhard Rauball bekräftar för Bild att Watzke, liksom han själv, gav grönt ljus till att den första matchen spelades dagen efter attentatet, då omfattningen av incidenten och Bartras skada omedelbart inte var känd. Andra nyheter. Enligt Bild kommer Bayern Münchens tredjemålvakten Tom Starke, 36, att skriva på ett nytt ettårskontrakt.

ANNONS

Sport1 fortsätter på Bayernspåret. ”Sportchef? Effenberg är intresserad”. Rubriken är resultat av en intervju i ett tv-program. Där svarade Stefan Effenberg på frågan om det vakanta jobbet, ”Personligen är jag intresserad av något liknande för jag har en koppling till Bayern München”. Han skyndade sedan att lägga till att, ”Detta ska inte ses  som någon anställningsintervju”, men också att Bayerns vd Karl Heinz Rummenigge var välkommen att höra av sig, ”Kalle vet var jag bor”.

Kicker synar Bundesliga. ”De andras jubel”, följs av bilder på utländska lag som lyfter Europapokaler, och tillägget ”Hur stark är Bundesliga egentligen?”. Även Kicker ger meningsskiljaktigheterna i Dortmund gott om utrymme, ”Triumf med ny disharmoni”, vilket också ger ”Därför känns ett tidigt avsked inte uteslutet”.

Ruhr Nachrichten, lokaltidningen, har även den en krönika i ämnet Watzke v Tuchel: ”Det går inte att bortförklara Watzkes uttalanden”. Mattias Dersch skriver att ”Korten ligger på bordet. Efter Hans-Joachim Watzkes intervju till Funke Mediengruppe blir det tydligt för alla vad som redan varit känt i Dortmundkretsar: samarbetet mellan Thomas Tuchel och klubben karaktäriseras av förlorat förtroende, motsatta strategier och bristande kommunikation”.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Holland) radar upp begrepp efter Feyenoords chockförlust (0-3 mot Excelsior). ”Desillusionerade. Förlamade. Besvikna. Chockade. Misslyckande. Drama”. En del supportrar tog det inte så bra. ”Hundra gripna efter Feyenoords förlust”, är en annan AD-rubrik. Cirka 100 000 var i Rotterdams centrum för att fira vad som förväntades bli en titeltriumf. Enligt polisen var det ”en liten grupp bråkstakar som förstörde för den stora gruppen av goda förlorare”. Noterbart från AD:s spelarbetyg är att Sam Larsson (tillsammans med St Juste) fick det lägsta betyget av alla spelare i Heerenveens förlustmatch (1-2 mot Zwolle), fyra av tio. Högst svenskbetyg i helgens omgång fick målskytten Samuel Armenteros när Heracles tog en storseger (4-0 mot Den Haag). Anfallaren fick en sjua.

SDNA (Grekland) tar upp andra oroligheter. Grekisk polis uppger att sammanlagt 20 personer skadades i de våldsamma sammandrabbningarna under cupfinalen mellan AEK och PAOK i Volos. Fyra av dem har tvingats till operation, och en är allvarligt skadad. 22 personer har gripits.

ANNONS
Publicerad 2017-05-08 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto