Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Zlatan var bara fyra matcher från nytt kontrakt

ENGLAND

Daily Mail tar åt sig äran för att Fifa granskar Pogba-affären. Tidningen understryker i en fet rubrik att det sker ”Efter Sportsmails chockavslöjande av betalningen på 41 miljoner pund till hans agent”. Daily Mail uppgifter i går kom dock från en bok av två Der Spiegel-journalister. De exklusiva utdragen fortsätter i dag. ”Avslöjar: Ibrahimovics väg till guld via 28 mål – inklusive en miljon pund i bonus från United på en månad!”. Summan på Zlatans målbonus, drygt 2,8 miljoner pund, nämndes redan i går. Det nya tycks vara detaljerna i den. Bonusen var stigande, från 47 000 pund per mål (för mål 1-5), via 79 000 pund per mål (för mål 6-10), 110 000 pund per mål (för mål 11-15) upp till 143 000 pund per mål (för mål 16-20). 20 mål verkar ha varit just moroten för säsongen. Därefter sjönk bonusen till 119 000 pund per mål (för mål 21-35). Zlatan hann med 28 mål. Noterbart är att Daily Mail uppger att ”Ibrahimovics knäskada kan ha kostat honom en andra säsong med José Mourinho på Old Trafford – en kontraktsförlängning hade aktiverats om han startat 31 Premier League-matcher”. Zlatan hann starta 27 matcher innan knäskadan förstörde säsongen. Hade han fortsatt hade alltså kontraktsförlängningen enligt dessa uppgifter varit klart fyra PL-matcher senare, mot Swansea den 30 april. Fortsättning kan det förstås fortfarande bli.

ANNONS

The Times har också Fifas Pogba-granskning i fokus. Men här finns även ”Siffrorna visar varför City och Chelsea sa nej till Pogba”. Båda klubbarna, som tidigare gjort sig kända för utsvävningar på transfermarknaden, häpnade över kraven för en övergång och avstod.

Daily Telegraph skiljer sig i huvudtema med ”Wengers ultimatum” som dragplåster. Underrubriken: ”Jag måste fortsätta att ha fullständig kontroll, är tränarens varning till klubbledningen”. Wenger fnyste i går bort frågan om Arsenal behöver en sportchef. Bland övriga nyheter märks ”West Ham kommer att ge Slaven Bilic förtroende under sommarfönstret och ringar in Yaya Touré som en prestigevärvning”.

Daily Mirror värderar nyhetsuppslagen som Telegraph, och har ”Vi gör det på MITT vis” och en bestämd Wenger på bild. På sportettan finns också ”Exklusivt: Dier i Mourinhos blickfång”. Unitedtränaren uppges ha förhoppningar om att få Tottenham att släppa spelaren i utbyte mot 40 miljoner pund. Ett annat ämne i tidningen är ”Celtas Vigos ex-Man Cityspelare John Guidetti utmanar Man Uniteds ”maskare” att våga spela”. Det är en rubrik som förstås ska trigga Unitedfansen. Citaten är bara en återanvändning av ord från svensken efter första matchen.

ANNONS

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har i ”Fino-alla-fine” en finare finalrubrik är ”Slutligen vid slutmålet”. Men översättningen får duga. ”Juve ni är i Cardiff!”, skriver Gazzettan glädjerusigt efter gårdagens CL-semifinalseger (2-1 mot Monaco). Tidningen påminner också om ”Trippeln allt närmare”, det vill säga ligatiteln (i stort sett klar), italienska cupen (i final) och Champions League (i final). Krönikören Luigi Garlando skriver om ”Fort Gigi”, om ”mäktiga Gigi Buffons Juve”. Det är annars målskytten Dan Alves som får högst spelarbetyg, åtta av tio. I Monaco är det stjärnskottet Kylian Mbappé med sju. På förstasidan finns också tisdagskvällens besked från den svartblåa delen av Milano. ”Zhang rör om i Inter: Pioli får sparken, Sabatini plockas in”. Sabatini är Romas tidigare sportchef, och Gazzettan frågar sig, ”Kommer Conte eller Spalletti med honom?”. Chelseas tränare är fortsatt ägarna Sunings förstaval, påpekar Gazzettan.

Corriere dello Sport skriver också i sin Interrubrik att Conte är förstaval, med Spalletti som alternativ. Tidningen firar sedan med stora bokstäver ”Galaktiska Juve”. Överrubriken är ”Final för andra gången på tre år”. En intilliggande krönika har rubriken, ”Juve har inte varit så stark sedan triumfen 1996”. Goda besked för Napolifans. ”De Laurentiis bryter in: Jag har ett ja från Mertens”. Belgaren väntas skriva på nytt kontrakt inom en vecka.

ANNONS

Tuttosport är beundrande. ”Fantastiska”, får tidningen fram om sitt Juve. En krönika i ämnet bär på rubriken ”Ett lag av stål”.

Sky Sport Italia har sin mercatoguru i Gianluca Di Marzio, som i går kväll kom med ”Antalyaspor ger Ranieri erbjudande”. Den turkiska klubben, där veterananfallaren Samuel Eto’o spelar, erbjöd för några dagar sedan enligt Di Marzio Ranieri tre miljoner euro. Den förre Leicestertränaren nobbade kontraktsförslaget, men Antalyaspor har inte gett upp.

 

SPANIEN

Marca spänner dagens Madridderby i CL över både fram- och baksida på tidningen. Som två jättelika banderoller på Calderóns läktare finns ”Cristianos”, (som också kan läsas som ”kristna”) mot ”Troende”. På förstnämnda förstås en bild på Cristiano Ronaldo, på sistnämnda Diego Simeone. ”Spännande sista derby på Calderón”, påpekar Marca, och lägger till, ”Atlético drömmer om en comeback” och ”Real vill försvara titeln i Cardiff”.

AS kan för en oinvigd vid första anblick verka mer kryptisk än Marca: ”Neptunus utmanar Cibeles”. Men det är det olika fontänerna fansen till respektive Madridlag firar sina stora triumfer. AS uppmärksammar också Sergio Ramos reaktion på Atlético, som byggt en sociala medier-kampanj på sina värderingar. ”Vem som helst skulle kunna tror att vi alla (Real Madrid-spelarna, min anm) är uppväxta i Beverly Hills, men här finns folk från enkel bakgrund, och vi har också värderingar och principer. Det är okej med kampanjer och tweets men de förändrar inte de värden och den ödmjukhet som vi har, eller hur hårt vi arbetar på fotbollsplanen”. Enligt Marca möttes Ramos av applåder från lagkamraterna när han anslöt till dem i omklädningsrummet.

ANNONS

Diario Sport fokuserar på Barças transfermarknad. ”75 miljoner euro till köp + försäljningar”. Till sistnämnda delen finns bilder på Arda, Vidal, Mathieu, Munir, Vermaelen, Tello och ”andra?”. Förresten, för den som såg Instagrambilden med Messi och alla tröjorna – Sport har (liksom Marca) gjort klickbara länkar till varje tröja med namn och klubb (men har inte svar på de utan namn på ryggen).

Mundo Deportivo är också på spelarjakt åt Barcelona. ”Kontakt med Vitolo”, betyder att Barça ”fört diskussioner med en av de möjliga ersättarna till Arda. Sevilla hänvisar till utköpsklausulen (40 milj euro), och även Manchester City och Atlético är intresserade”. På nätet skriver MD om ”Ännu en misstänkt manöver från Fifa med The Best”. Utmärkelsen kommer att delas ut i oktober i stället för januari, och därmed vara säsongsanpassad. ”Beslutet är kontroversiellt eftersom det gynnar spelare som hoppas vinna Champions League, bland dem Cristiano Ronaldo, utan att ta hänsyn till prestationer under andra halvan av kalenderåret”, skriver MF, och fortsätter med konspirationstankarna genom att understryka att Fifa också ändrade röstningsreglerna 2013, ”vilket hjälpte Cristiano Ronaldo att vinna Ballon d’Or, efter ett hattrick i VM-playoff mot Sverige”.

ANNONS

 

FRANKRIKE

L’Equipe ser Monacos CL-uttåg (1-2 mot Juventus) som ”Slutet på en stor dröm”. Tidningen konstaterar att motståndaren helt enkelt var ”för bra”. En annan, träffande, rubrik om motståndaren kommer på första uppslaget, ”Obevekliga”. Dani Alves får matchens högsta spelarbetyg, åtta av tio. Lägst får Monacos Sidibé och Falcao, båda tre.

Le Parisien skriver också om drömmar, men ser det som att ”Monaco fick inte tid att drömma”. Tidningen fortsätter med att den bistra vekligheten var att ”De snubblade på världens bästa försvar”.

RMC Sport uppmärksammar Dortmunds intresse för Nice succétränare Lucien Favre. Tyska tidningen Bild uppgav i tisdags att schweizaren var ett av fem namn som kan vara aktuellt att ersätta Thomas Tuchel, om den ansträngda relationen slutar i skilsmässa. RMC går ett steg längre. Enligt radiokanalen har samtal redan förts mellan Dortmund och representanter för Favre. Även Bayer Leverkusen har kontaktat representanterna. Men Favre ska ha nobbat Leverkusens erbjudande.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild skriver om Den westfaliska freden, att ett ”fredsavtal” slutits mellan de stridande parterna i Dortmund, vd Watzke och tränare Tuchel. Den gäller över cupfinalen den 27 maj. I en intervju med holländska Fox Sports svarade Tuchel på en fråga om sin framtid med ett leende, ”Om jag fortsätter vara tränare? Mot Augsburg (nästa match), helt säkert”. Han avvisade också bråk med ledningen. Men Bild tror fortfarande på tränarskifte efter säsongen. På annan plats skriver tidningen också om beskedet från Bayerna München att Javi Martinez missar de kvarvarande matcherna den här säsongen. Han bröt nyckelbenet under en vandring i bergen.

Sport Bild har fokus på ”Skalvet i Dortmund”, och menar att ”På grund av Aubameyang hotar det att skälva igen”. I går listade tidningen fem skäl till splittringen mellan Tuchel och ledningen, ett av dem var Alexander Isaks uppmärksammade övergång.

 

ÖVRIGT

Contra (Grekland) omfamnar Aftonbladets uppgifter om att Málaga vill ha Marcus Berg. Men enligt sajten är även en Premier League-klubb intresserad. Det engelska alternativet ses dock som mindre intressant av bland annat familjeskäl. Samtal mellan Bergs agent och Panathinaikos väntar den här veckan. Berg öppnade under måndagskvällen för en flytt, om Panathinaikos inte satsar. Atenklubben väntas tvärtom dra åt svångremmen, men Contra skriver nu att större förstärkningar ändå kan vara på gång. SDNA påpekar att Bergs utköpsklausul är på tio miljoner euro, men att Panathinaikos bara kommer att få hälften av försäljningssumman (52,5 procent). Bergs förra klubb Hamburg ska ha sin del av kakan (35 procent) och svensken själv också en ansenlig del (12,5 procent).

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) har i dagens tidning med ”Ståle flörtar med Pierre Bengtsson”, Bastia-svensken. Uppgiften dök för övrigt upp på tidningens nätsida i går somavslöjande” samma klockslag som Expressens avslöjande det i Sverige.

Publicerad 2017-05-10 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto