Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Cristiano Ronaldos svar: ”Dra, ditt pucko”

ENGLAND

The Sun tar med sig besked från United presskonferens, ”Rooney: Jag vill stanna”. Av bildvalet att döma så handlar det om en roll som basketpartner på träningsplanen. Mer kring Old Trafford. ”Uniteds nota på 75 miljoner pund till Pogbaagenten” finns också på sportettan. Så mycket räknar The Sun med att Mino Raiola totalt kan kamma hem om United i sommar adderar Lukaku från hans stall till förra årets värvningar av Zlatan, Pogba och Mchitarjan.

Daily Mirror var också på plats på Uniteds presskonferensen, men vinklar över på ”Jag är ingen gnällspik”. Tidningen slutsats är också den motsatta till The Sun. Ingressen: ”Wayne Rooney har levererat den största vinken hittills om att han kommer att lämna Manchester United i sommar”. Det baseras på citatet, ”Om jag vill stanna? Jag har varit 13 år i klubben, men jag vill spela”. Citatet ser annorlunda ut på Uniteds hemsida. ”Om jag vill stanna? Jag har varit 13 år i klubben. Självklart. Jag vill spela fotboll”. Oh well. Mirror försöker också med, ”Exklusivt: Arsenal jagar Lemar för 25 miljoner euro”. Enligt tidningen ”toppar 21-åringen Wengers shoppinglista till mittfältet”.

ANNONS

Daily Mail är en av få tidningar som låter Arsenal ta störst plats. ”Alexis up 4 it” gör sig bäst på engelska, och syftar på att ”Arsenal flåsar Liverpool i nacken i kampen om fjärde plats”, efter gårdagens seger (2-0 mot Southampton). Tillbaka till United. Mail har intervjuat Celta Vigos anfallare och ex-Liverpoolspelare Iago Aspas. Rubriken: ”Låt oss hoppas att det nya bestående minnet av mig i England blir att jag var den som sköt United ur cupen – även för lyckan det skulle ge Liverpools fans”.

The Times låter inte Raiolas affärer vila. ”Agenten ägde andel av Pogba”, skriver tidningen, och lägger till att ”Raiola kommer att berätta för Fifa att han avslutade det 2015”. Det var året som Fifa förbjöd tredjepartsägandet. I Times finns också rubriken ”Mourinho: Det här är den största matchen i klubbens historia”. Vad United tränare sa var att, ”För Celta, som de uttryckt det, så är det här den viktigaste matchen i deras historia, och min känsla är att det också är den viktigaste matchen i vår historia”, sa han, och fortsatte, ”Det spelar ingen roll vad som hänt tidigare, vad som betyder något är vad som händer härnäst. Jag tror inte Celta vill vinna mer än oss”.

ANNONS

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport fortsätter att hitta vinklingar i den till synes bottenlösa tunnan av Conte-till-Inter-rubriker. ”Sabatini leder den kinesiska revolutionen” leder fram till feta rubriken ”Conte-Inter – Och jag ska försöka”. Som om det vore ett Sabatini-citat. Gazzettans poäng är att Sabatini delar övriga klubbledningens tanke på att Chelseatränaren är förstaval som ny tränare. Tidningen uppger att Sabatini också åt middag med Conte i London förra veckan. Lockbetet är bland annat 70 miljoner euro över fem år och en blank check till transfermarkanden. En krönika efter Real Madrids finalavancemang har rubriken ”Final mot Real, det är bättre så för Juve”. Resonemanget är att det mot Atlético ”hade varit att titta i spegeln och se något som liknar dig”, plus att det troligare blir en vackrare match och något alldeles speciellt att möta Zidane och Cristiano Ronaldo.

Corriere dello Sport låter också Contes nuna synas på förstasidan till dagens största rubrik. Men här är den ”Bort med tassarna!”, och tillägget ”Chelsea rasande på Inters försök”. CdS fortsätter sedan med, ”Vi förklarar hur Abramovitj planerar att kontra Zhang: med högre lön för den italienska tränaren och storslagen värvningsstrategi. Men Inter är redo att slåss”. En krigisk rubrik känns nästan även ”70 000 med Juve”, som följs av att ”Med en möjlig trippel i sikte så gör sig vitsvarta befolkningen redo att invadera Olimpico och Wales”, spelplatserna för den italienska cupfinalen respektive Champions League-finalen.

ANNONS

Tuttosport ser det som att ”Il sogno è REALtà”, en ordvits på att ”Drömmen är verklighet”. Den drömmen är ”Higuaín och Dybala mot Cristiano Ronaldos armé”. Tidningen uppmärksammar det storslagna spelschemat för Turinlaget. ”För de vitsvarta blir det tre veckor utan att hämta andan. På söndag match mot Roma för att säkra sjätte raka titeln, på onsdag final i italienska cupen mot Lazio, sedan uppdraget i Wales att kröna en fantastisk säsong”.

 

SPANIEN

Marca ser det som att ”Benzema hittade vägen – Real Madrid i Cardiff!” (1-2 mot Atlético). ”Benzemas magi bäddade för Iscos mål”, som släckte Atlético drömmar om final sedan hemmalaget tagit ledningen med 2-0 efter bara 16 minuter. Reals reducering banade också vägen för lite tuppfäktning mellan anfallsstjärnorna Fernando Torres och Cristiano Ronaldo. Portugisen hyschade hemmapubliken och Torres ilsknade till. ”Vad är det för fel på dig?”, följdes av en knuff och ”Clown”. Cristiano svarade med, ”Dra, ditt pucko” (ungefärlig översättning av ”tonto”).

ANNONS

AS lägger till att Torres också slängde ur sig ”Hijo de puta” till Cristiano. Översättningen…well, jag låter den vara. Och det är inte förstasidesstoff i Madridtidningen. Här är bara glada Realspelare och rubriken, ”Mot den tolfte”, Champions League-titeln, alltså. Förutom att hylla Benzema och Isco, skriver AS, ”Stor match av Keylor Navas som räddade allt i andra halvlek”. Tidningen noterar också bland många smånotiser att Real Madridspelarna Nacho och Sergio Ramos placerade Real Madrid flaggor på Calderóns gräs i firandet efter segern.

Diario Sport konstaterar, muttrade får man anta, att ”Real Madrid lekte med elden, men tog sig vidare”. En betydligt större rubrik får ”Omklädningsrummet tror på Coutinho”. En uppföljning kring Barças intresse, den här gången med betoning på att ”Barças spelare tror att brasilianaren skulle förbättra laget och anpassa sig med lätthet”. Vid sidan om det skriver tidningen också, ”I Liverpool attackerar de honom: Efter förstasidan på Sport om att han gett sitt okej till Barça, så krossades en ruta på hans bil”.

ANNONS

Mundo Deportivo beklagar sig över gårdagens CL-match med ”Atléticos dröm varade i 40 minuter”. Men fokus ligger på ”Dilemma” för Barça, med bild på Rafinha och André Gomes.  Den förstnämnda vill ha speltid för att slåss om en plats i brasilianska landslaget – engelska klubbar och Flamengo är intresserade. Den sistnämnda väcker också andra klubbars intresse – i Premier League samt Juve.

La Voz de Galicia har som väntat John Guidetti i den förmodade startelvan för Celta Vigo på Old Trafford i kväll. Däremot blir det inget ”GAS” – Guidetti, Aspas, Sisto. Dansken Wass tar plats i anfallet och Aspas placeras bakom Guidetti, enligt La Voz de Galicia.

FRANKRIKE

L’Equipe har uppmaningen ”Få oss att drömma” till Lyon inför den kniviga uppgiften att vända 1-4 mot Ajax i EL-semifinalreturen. Tidningen synar också motståndarna, bland annat med fokus på Bertrand Traoré, utlånad från Chelsea, som glänste i första matchen. Enligt L’Equipe är Londonklubbens intresse för honom svalt, och anfallarens representanter tror på en försäljning. Ett bud från någon klubb på drygt tio miljoner euro skulle enligt L’Equipe få Chelsea att säga tack-och-hej till Traoré. En annan rubrik är ”PSG medskyldiga till Di Maria?”. Det fortsätter med att ”Enligt de senaste avslöjandena från Football Leaks så visste PSG att deras argentinska anfallare placerade sponsorpengar i skatteparadis. Klubben nekar”.

ANNONS

Le Parisien noterar PSG-problem av helt annat slag och med helt annan anfallare. Tidningen formar största sportrubrik i dag kring ”Alexis Sánchez lutar åt Bayern”. Under det kan man läsa att ”Arsenals anfallare är ett prioriterat mål för PSG, men den chilenska landslagsspelaren vill hellre fortsätta sin karriär i Carlo Ancelottis Bayern München”.

 

TYSKLAND

Bild synar bland annat Max Kruses framtid i Werder Bremen. ”Kruse har en utköpsklausul”, meddelar tidningen. Den ligger på tolv miljoner euro. Åtskilliga toppklubbar i Tyskland uppges ha visat intresse för den formstarka 29-årige anfallaren.

Kicker drar i veckans sista nummer på ”Boateng vill ha klarhet från bossen”, det vill säga tränare Carlo Ancelotti. Han uppges oroad över sin framtid, också med tanke på värvningen av Niklas Süle. Tidningen påpekar att ”Världsmästaren är efterfrågad i utlandet”. Liksom Bild i går skriver även Kicker om ”Lugnet efter stormen” i Dortmund, att meningsskiljaktigheter mellan tränare Tuchel och klubbledning lagts åt sidan för att ta laget över mållinjen den här säsongen.

ANNONS

WAZ har snackat med Dortmunds sportchef Michael Zorc som häpnar över rubrikernas storlek kring problemen. ”Att bekräftelsen på redan känd meningsskiljaktighet skulle ha kraft nog att tvinga bort det franska presidentvalet från förstasidor, var knappast något man kunde ana”, säger Zorc, som på frågan om säsongen kan bedömas som framgångsrik svarar, ”Om vi tar en direktplats till Champions League och vinner cupen, så är det en väldigt framgångsrik säsong för Dortmund”.

 

ÖVRIGT

Politiken (Danmark), som ingått i den europeiska ”Football Leaks-gruppen”, har i dag en uppföljning på Fifa-granskningen av Pogba-affären. ”Agentens rekordförsäljning under lupp: Misstankar om skattesvindel i världens största fotbollsaffär”. Ingressen: ”Manchester United betalar Paul Pogbas agent, Mino Raiola, långt mer än spelaren själv gör. Det kan vara ett olagligt sätt att betala mindre i skatt”. Det menar experter som tidningen varit i kontakt med.

Publicerad 2017-05-11 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto