Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inter vill att Tottenham också tar farväl till Pochettino

ENGLAND

Daily Telegraph ramar in Tottenhams farväl till White Hart Lane med bild på en av de förtryckta ”The Lane”-flaggorna som vajar mot bakgrund av en läktare och en regnbåge. För övrigt en bild tagen med mobiltelefonen av en AP-journalist. Rubriken ”Kanes slutakt”, som var hans mål i matchen, säkrade också Tottenham andra plats (2-1 mot Man United).

The Guardian har i stället Kane på bild och rubriken ”Tottenham lämnar Lane med swagger”. Här finns också ”Silvas framtid oklar efter Hulls nedflyttning” (0-4 mot Crystal Palace). Portugisen, som gjort starkt intryck, skrev i januari på ett korttidskontrakt som går ut i sommar. Hull lär vilja behålla Marco Silva, men andra klubbar kommer med all sannolikhet att knacka på hans dörr.

ANNONS

The Times fotbollsbilaga The Game väljer att toppa med Liverpools seger (4-0 mot West Ham). ”Tillbaka med dunder och brak” tar avstamp i att målskytten ”Sturridge håller Liverpool på kurs mot en topp fyra-placering”. Man Uniteds tränare kommer inte undan rubriker. Times har ”Mourinho: Vi vill inte spela de här matcherna”. Åter är det Premier League som får ta stryk till förmån för Europa League i hans uttalanden kring prioriteringar. ”Jag är nöjd. 90 minuter, inga skador. En match kvar att spela, för i detta ögonblick är Premier Leaguematcher vi helt enkelt inte vill spela”, sa Mourinho till Sky Sports efter förlusten mot Tottenham, och förtydliga också ”För oss är det viktigare att vinna titlar än att sluta topp fyra”.

The Sun sparar de allra största bokstäverna på sportettan till ”Arsene: EU had it easy”, en krystad ordlek på att Arsenaltränaren menar att Chelsea hade fördel i kampen om ligatiteln. ”Jag gratulerar Chelsea för vad de åstadkommit, men när de spelar i Europa kommer det att bli en helt annan historia”, varnade Wenger, ”De har gjort mycket bra ifrån sig men de senaste två säsongerna, med Leicester och Chelsea, så har laget som vunnit Premier League inte spelat i Europa”.

ANNONS

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport slänger med ”La Spalletata” fram att Spallettis Roma såg till så att striden om scudetton inte är avgjord ännu (3-1 mot Juventus). Men, som Gazzettan påpekar, ”För att vara säker på titel räcker det för Juve att på söndag slå Crotone, som slåss för Serie A-kontraktet”. Som andra italienska medier noterar Gazzettan vidare att Inters Curva Nord i protest mot lagets kräftgång efter 20 minuter i går ”gick och åt”, som det heter, alltså lämnade arenan. Matchen? Ny förlust (1-2 mot Sassuolo). Marcus Rohdén, som Genoa fattat tycke för enligt uppgifter för veckan, var matchens lirare för Crotone (1-0 mot Udinese). Han får betyget sju av tio, och GdS skriver att ”Han gav sig själv en försenad födelsedagspresent (26 år den 11 maj) med sitt första mål i Italien”. På tal om Genoa. Oscar Hiljemark satt på bänken när laget föll (0-1 mot Palermo). Emil Krafth fick hyfsade sex av tio i betyg efter Bolognas seger (3-1 mot Pescara).

ANNONS

Corriere dello Sport sätter rubriken ”Roma ryter” på hemmasegern på Olimpico. Tränare Spalletti sa efter vändningen, ”Det visar vilken typ av människor vi är”. En krönika intill summerar matchen med ”Hjärta och idéer, ett Roma att applådera”. Rubriken ”FantaNapoli” spelar på hur bra Napoli var mot ett annat Turinlag (5-0 mot Torino).

Tuttosport ryser åt Torinos insats. ”Aldrig en så här hemsk insats igen”, skriver tidningen. Däremot vänder den Juves förlust till något positivt. ”En fördröjning som kan göra gott”, är tidningens största rubrik i dag. Tuttosport menar att ”förlusten tänder laget inför Coppa Italia-finalen”, mot Lazio på onsdag.

Sky Sport Italia menar att Inter haft kontakter med Tottenhams tränare Pochettino och att dessa kan mynna ut i ett möte nästa vecka. Enligt tv-kanalen har Pochettino en utköpsklausul på fem miljoner euro. Sky Sport Italias mercatoguru skriver också att Milanoklubbens tidigare förstahandsalternativ Antonio Conte är på väg att skriva nytt kontrakt med Chelsea. Hans nuvarande kontrakt är värt sex miljoner euro om året, det nya är på elva milj euro om året. Inter väntas å sin sida erbjuda Pochettino upp till tio miljoner euro om året, men först behöver Inter se om klubben över huvud taget kan sälja in sitt projekt hos argentinaren.

ANNONS


SPANIEN

Marca ser Real Madrid som ”Ohejdbara”. Senaste segern kom i går (4-1 mot Sevilla) och summeras med ”Fest på Bernabéu, Real är fyra poäng från titeln”. Två matcher återstår. Tidningen noterar även att Zidanes gäng skapat ”Rekord med mål i 62 matcher i rad”.

AS njuter också av Reals målskörd och av att ligatiteln bara är fyra poäng bort. Men där finns också en mindre rubrik om att ”James tog sitt farväl vid bytet”. Så tolkar många hans applåder till publiken, som svarade med stående ovation, när han lämnade planen efter en timmes spel. En annan rubrik är ”Direktplats till Champions League” för Atlético, som säkrade positionen bakom Real och Barça (1-1 mot Real Betis).

Sport tolkar titelstriden som ”Ända in i kaklet”. Okej, Sport kanske inte gör just den liknelsen, men det är innebörden av rubriken sedan även Barça vunnit med samma siffror som Real (4-1 mot Las Palmas). Tränare Luis Enrique har inte heller gett upp. ”De (Real Madrid) har två svåra matcher kvar, mot Celta Vigo och Málaga, två lag som vi förlorat emot denna säsong”, sa han. Neymar med sina tre mål för högst spelarbetyg efter gårdagens match, nio av tio. André Gomes får lägst, en femma.

ANNONS

Mundo Deportivo ger hattrickskytten dagens rubrik och menar ungefär att ”Neymar håller drömmarna vid liv”. Både Neymar och Jordi Alba tar plats i tidningens Veckans lag. Här finns faktiskt också utrymme för två Realspelare, Cristiano Ronaldo och Asensio.

 

FRANKRIKE

L’Equipe plockar fram pukor och trumpeter och klämmer i med ”Verkliga mästare” om Monaco. Efter gårdagens seger (4-0 mot Lille) ska ett större under till för att Paris SG ska kunna behålla sin titel. ”På onsdag räcker det med oavgjort mot Saint-Etienne för att Monaco ska lyfta ligapokalen”, skjuter tidningen in. L’Equipe noterar också att Monaco nu nått PSG höga målskörd förra året på 102 mål, och har två matcher på sig att slå det. Bara fem lag i den franska ligahistorien har nått över 100 mål. På tal om mål, ”Cavani nära Ibra”, är en annan artikel på temat. Uruguayanen svarade för två mål för PSG i går (5-0 mot Saint-Etienne) och är nu med två matcher kvar (en i ligan plus cupfinalen) bara ett ifrån Zlatans rekord på 50 under en säsong.

ANNONS

Le Parisien ser det som att ”PSG fördröjer Monacos kröning”. Även Le Parisien noterar att ”Cavani är i hälarna på Zlatan” med sina mål 48 och 49 i går.

 

TYSKLAND

Bild satt med kalkylatorn i handen under söndagen. Tidningen vinklar på nyhetsettan lördagens mål av Lasogga som att ”Räddarmålet kostar HSV 3,4 miljoner euro”. Den 25-årige anfallaren, som satte kvitteringen mot Schalke på tilläggstid, har inte spelat mycket för samtidigt som han sitter på en av de högsta lönerna i klubben. Därav uträkningen.

Kicker har också studerat siffror men kanske inte behövt ta fram kalkylatorn. Först kommer ”Uträkningarna. Oron. Hoppet”. Sedan i mindre stil ”Nedflyttning. Europa League. Champions League. Skytteligan”. Till slut, i ännu mindre stil. ”Allt avgörs den sista speldagen”. Det har däremot garanterats tryckts på knappar för att få fram siffrorna till rubriken ”Exklusivt: FC Bayern får 99 miljoner euro”. För Kicker säger sig ha summorna på vad lagen får i tv-pengar, både de inhemska och utländska. Sammanlagt handlar det om 1, 194 miljarder euro. Efter Bayern kommer Dortmund med 89 milj euro.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Holland) pryder ettan med ”Kuip, Kuyt, Kampioen”, som nog går att förstå utan en översättning som förstör harmonin i rubriken. Rubriken får med arena, matchhjälte och det faktum att Feyenoord till slut säkrat titeln (3-1 mot Heracles). AD:s specialbilaga tar ämnet vidare. ”Coolsingel, här kommer skölden”, presenteras med bild på tränaren Giovanni van Bronckhorst som skuttar omkring med skölden för ligatiteln, och rubriken har tankarna på det kommande firandet på huvudgatan Coolsingel i Rotterdam. Noterbart från tidningens spelarbetyg är att Sam Larsson för andra veckan i rad hamnade i bottenskiktet. Efter Heerenveens hemmaförlust (0-2 mot NEC) får han bara fyra av tio. Tillsammans med lagkamraten Kobayashi det lägsta betyget. Arber Zeneli fick inte mycket bättre, 4,5.

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) river av den närmast rutinmässiga FCK-segern i Köpenhamnsderbyt (1-0 mot Bröndby). De två startade FCK-svenskarna, Robin Olsen och Erik Johansson, får båda av fyra av sex i betyg. Bröndbys Johan Larsson tre.

Publicerad 2017-05-15 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto