Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Totti överens med Miami”

ENGLAND

 Daily Telegraph beskriver kampen om CL-platser somÄnda till målsnöret”. Efter hemmasegrar för Arsenal (2-0 mot Sunderland) och Man City (3-1 mot West Brom) är det fortsatt kamp om platserna inför sista omgången. Bland övriga fotbollsnyheter: ”Everton sätter prislapp på 50 miljoner pund på Ross Barkley”, trots att mittfältaren bara har ett år kvar på kontraktet.

The Sun närmar sig CL-platsdramatiken med ”Up 4 grabs”. Bland dagens transferuppgifter finns ”Exklusivt: Arsenal vill ha Tammy Abraham som är beredd att lämna Chelsea om han inte får spela med a-laget”. Anfallaren gjorde succé under sin utlåning till Bristol City med 23 mål.

Daily Mirror har i stället blickarna främst riktade mot nästa veckas EL-final i Stockholm. Rubriken är ”Moan United” i stället för ”Man United”. Det syftar på att Ajax tränare Peter Bosz tar lätt på José Mouinhos återkommande klagomål över tätt spelschema. ”Om man tittar på hans startelvor så spelar han nästan med två olika lag – ett för Europa League och ett för Premier League. Om de spelare han använder till Europa League inte spelar helgmatcher i Premier League, så har de lika mycket vila och precis samma förberedelser som mina spelare – och kolla på antalet spelare han kan rotera”, sa Bosz. Mirror kastar också fram ”Exklusivt: Conte försöker ta över Citys 40 miljonerpundsjakt på Walker”, Tottenhamspelaren. Tidningen ägnar sig också åt en gissningslek, och plockar fram fem möjliga destinationer för Zlatan Ibrahimovic nu när han återvänder från USA. Mirror kommer fram till att…Zlatan stannar i Man United. ”En andra säsong är mest trolig”, skriver Mirror, som också hade med Milan, MLS, CSL och Malmö FF i leken.

Manchester Evening News skriver däremot i förbigående i en artikel om Zlatans hemkomst att ”det är högst osannolikt att svensken kommer att spel mer för United mer”, men lägger också till tidigare uppgifter om att Mourinho erbjudit Zlatan Uniteds anläggning för sin rehabilitering. Tidningen skriver vidare att ”Även om han förstås inte kommer att spela så väntas han till Stockholm nästa vecka för Europa League-finalen, samtidigt som Mourinho antyder att Ibrahimovic kan göra Rooney sällskap med att lyfta pokalen, om United vinner”.

Daily Mail har på morgonen som främsta fokus de tomma stolarna på Emirates. ”Hur har det blivit så här?”, frågar sig tidningen, och lägger till att ”Tusentals Arsenalsupportrar bojkottade matchen i anti-Wenger protest medan klubben påstår att 59 510 biljetter var sålda”. Mail, liksom flera andra tidningar, uppskattar att ungefär 20 000 inte var på plats när matchen blåstes igång.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport ställer inför dagens Coppa Italia-final frågan ”Juve eller Lazio – vem tillhör cupen?”. Till vänster om cuppaketet finns ”Floppen Gabigol – kostnaden stiger till 63 miljoner euro”. Rubriken följs av ”Mellanhanden (Bertolucci), Sunings konsult (Kia) och Doyen plockade fyra miljoner euro. Allt för ett enda mål”.

Corriere dello Sport beskriver cupfinalen som ”Målcupen”. Motiveringen kommer i ”Olimpico utsåld för de två lag som gjort mål med flest spelare”. Okej. I en liten notis är det nya rykten om Inter och om sportchefen Ausilio, som i går rapporterades till London för att locka Pochettino. I dag: ”Ausilio flyger till Paris för Krychowiak”, PSG:s floppvärvning

Tuttosport ser cupfinalen med Juventus ögon, som ”Första steget till att skapa historia”. Tidningen pryder förstasidan med de hägrande pokalerna. I dag Coppa Italia, på söndag ligan och kommande lördag, den 3 juni, Champions League. Lite utrymme till annat lämnas. Som ”Milan: Badelj efter Kessie” och ”Pochettino: Nej till Inter”. Men framför allt finns ”Torino: Mer pengar för att behålla Belotti”. I texten under kan man läsa ”Efter det att Man United, Milan och Atlético visat intresse, så förhandlar klubben med anfallaren”. Bland annat ska högre lön locka Belotti att skriva på nytt kontrakt. Ett definitivt besked väntas först i början av juli.

 

SPANIEN

AS toppade i går med att Celta Vigo minsann ställer upp med samma elva mot Real Madrid i kväll som mot Manchester United i EL-semin. I dag toppar tidningen med en spegling. Att Real minsann ställer upp med samma lag som mot Atlético. Kort sagt, båda klubbar ställer upp med bästa lag. Häpnadsväckande. Men AS gör sitt yttersta för att understryka att det inte blir någon läggmatch från motståndarnas sida. ”Jag ställer alltid upp med bästa lag”, är ett citat från Celtas tränare Berizzo som AS också trycker fast på förstasidan. Tidningens kanske mest uppseendeväckande nyhet kommer via den amerikanska upplagan. Romikonen Francesco Totti är mycket nära fortsättning i USA. ”Bara detaljer återstår att lösa innan han skriver på för Miami FC i NASL, den amerikanska andradivisionen”, skriver tidningen. AS uppger att Gazzetta dello Sports oväntade uppgifter i går om att Romaikonen kan hamna i Miami stämmer. ”Lokala källor bekräftar att spelaren seriöst överväger erbjudandet från den italienska magnaten Riccardo Silvas lag”…vilket kanske inte är precis detsamma som att bara detaljer återstår. Men AS uppger sedan att Totti redan är muntligen överens med klubben. Miami FC tränas av Tottis kompis och förre landslagspolare Alessandro Nesta.

Mundo Deportivo gör det hyfsat klart för den som möjligen undrat var tidningen har sina sympatier: ”Heja Celta!” täcker hela förstasidan, inför kvällens match mot Real Madrid. En annan rubrik är ”Juve erbjuder 25 miljoner euro för Rafinha”.

Sport kör inte bara samma pro-Barça-anti-Real-tema som MD, utan också samma rubrik: ”Heja Celta!”. Sport uppger även att ”Valverde inom kort träffar Barça”. Athletic-tränaren väntas skriva på för Barcelona efter säsongen.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe bygger dagens tidning kring ”Benzemas sanningar”, en intervju med den kontroversiella Real Madrid-stjärnan. Fyra citat finns på förstasidan. ”Om Didier Deschamps: ’Hans resonemang brister i konsekvens (…). Jag förstår honom inte’”, ”Om franska landslaget: ’Med tanke på hur jag har blivit behandlad hade det enkla valet varit att kasta in handduken (…). Men jag fungerar inte på det viset’”, ”Om Mathieu Valbuena: ’Om han bara kunde sluta med dumheterna! (…) Han gör mig galen med sina lögner’” samt ”Om sin säsong i Real Madrid: ’Jag låter mina insatser tala för mig’”. Efter gårdagens uppgifter om att Tianjin Quanjian vill ha Aubameyang till en årslön på 50 miljoner euro, så återvänder L’Equipe med uppgifter om samma klubb men en annan anfallare. Enligt tidningen är Tianjin beredd att erbjuda Kölns Antony Modeste en lön på 44 miljoner euro över fyra år. L’Equipe sätter sedan strålkastarljusen på Leonardo Jardim, som efter sina framgångar med Monaco är ett eftertraktat namn. Inter och kinesiska klubbar nämns med ”mer eller mindre konkreta erbjudanden”. Men L’Equipe bollar även upp…Paris SG. Dels därför att Emery ännu inte sitter säkert, dels därför att en av de två kandidaterna till sportchefstjänsten i PSG, portugisen Antero Henrique, har sin landsman i topp på listan över tränare. ”Det hela är än så länge mycket hypotetiskt, men Jardim själv stänger för närvarande inga dörrar”, avslutar tidningen.

RMC har dåliga nyheter för teorin om Jardim. Med hänvisning till AS så uppges den andra kandidaten till sportchefsjobbet i PSG, Atléticos Andrea Berta, nära att ansluta.

Le Parisien frågar sig, ”Behöver PSG byta målvakt (igen)?”. Tidningen menar att ”Kevin Trapp har fortfarande inte fullt stöd. Även om en rekrytering på hans position inte är prioritet, så ställs frågan internt”. Le Parisien kommer fram till en möjlig storvärvning: Jan Oblak i Atlético. Tidningen uppskattar en eventuell affär till 30-35 miljoner euro.

 

TYSKLAND

 Bild ställer frågan ”Vad vill Kimmich egentligen?”. Först kom rapporten i Stuttgarter-Zeitung i går om att han var missnöjd och vill lämna. Sedan kom snabbt en kraftfull dementi från Bayern, som hotar med rättsliga åtgärder mot tidningen. Bild följer upp med att uppge att den unga högerbacken trivs i Bayern, att klubben också gillar honom, men att frågetecken finns om tränare Ancelotti värdesätter honom lika mycket. Tidningen hävdar att Man City och spanska klubbar är intresserade. En annan rubrik är ”Två engelska klubbar vill ha Wagner”, Hoffenheims anfallare. Klubbarna är Swansea och West Ham. I går kom L’Equipe med uppgiften att Tianjin Quanjian erbjuder Pierre-Emerick Aubameyang en gigantisk lön på minst 50 miljoner euro före skatt. I dag går Bild på samma linje och skriver att ”enligt Bilds uppgifter vill kineserna betala 120 miljoner euro för fyra år. Per säsong blir det 30 miljoner euro. Och det efter skatt!”. En tredjedel av totallönen, 40 milj euro, skulle betalas ut redan vid kontraktsskrivandet. Enligt Bild har Tianjin redan erbjudit Dortmund 80 milj euro för anfallaren, en summa som kan stiga. PSG är också ute efter Aubameyang men erbjuder ”bara” 14 milj euro om året.

Rheinische Post uppger att Dortmunds hårt ansatta tränare Thomas Tuchel snart har ett annat erbjudande. Det kommer från Bayer Leverkusen.

SportBild kommer den här veckan med stor bild på Thomas Müller, som haft en tuff säsong, och med revanschfyllda citatrubriken ”Jag anfaller igen”. Tidningen uppger vidare att Hoffenheim är på väg att göra klart med ex-Arsenalspelaren Serge Gnabry från Werder Bremen för tio miljoner euro.

ÖVRIGT

Globoesporte (Brasilien) hävdar att ”Bayern synar Paulinho”. Den tyska storklubben uppges intresserad av att värva den 28-årige mittfältaren från Guangzhou Evergrande. ”Ett avtal kan bli klart de närmaste dagarna”, skriver Globoesporte, och pekar på att Paulinhos agent Giuliano Bertolucci rest till Kina.

Publicerad 2017-05-17 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons