Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Trots mål - Guidetti syndabock igen

Headlines Blogg

ENGLAND

 Daily Telegraph summerar som flera tidningar Man Uniteds match (0-0 mot Southampton) med ”Romero till undsättning”. Målvakten räddade en straff. Uppgiften om Hulls tränare,Silva aktuell som ersättare till Mazzarri” i Watford, är en annan återkommande rubrik i engelska medier i dag. Fast Telegraph har också egna uppgifter. ”Exklusivt: Chelsea agerar snabbt med kontraktserbjudande till Courtois för att hålla Real Madrid borta”. Målvaktens lön väntas höjas från 100 000 pund i veckan till minst 150 000 pund/vecka.

Daily Mirror drar på att Mazzarri blev ”Sparkad för att han inte kunde engelska”. Det är förstås mer kittlande än dålig form och internt tjafs, som nämns i förbigående. Tidningen vet sedan inte riktigt vilken fot den ska stå på med ”Exklusivt: Tvivlande Sánchez försvarar Wenger”. Chilenaren avstår på nytt från att binda sig till en framtid Arsenal. Samtidigt stod Alexis Sánchez upp för lagets tränare och kallade supporterprotester mot fransmannen för ”mycket dåliga”.

Annons

The Sun slår de flesta på fingrarna med ”exklusiva” nyheter/skvaller. I dag bjuder tidningen på en lång, lång rad. Den med störst rubrik på sportettan är ”Exklusivt: Dier Straits”, en ordvits på begreppet ”svåra tider” snarare än det sömniga bandet med liknande namn. Enligt tidningen vill Tottenhamtrion Eric Dier, Kyle Walker och Danny Rose lämna klubben. The Suns sportetta bjuder även på ”Exklusivt: Conte rejsar om Verratti”. Tidningen hävdar att Chelsea slänger upp 55 miljoner pund för PSG-mittfältaren. ”Exklusivt: Ron sugen på Kel”, är förkortningar för Ronald Koeman och Kelechi Iheanacho. Everton har 20 miljoner pund att erbjuda Man City.

The Times kastar sig in transferkarusellen med ”Howe vill ha Chelseaduo till Bournemoth”. Det handlar om Nathan Aké och Asmir Begovic. Cirka 20 milj pund respektive 12 milj pund beräknar Times värdet på spelarna till. Enligt Times källor är Man United nu ”mycket nära” att göra klart med Michael Keane från Burnley för 25 milj pund.

Annons

Yahoo har genom journalisten Duncan Castles ”Tottenham närmar sig Dani Alves”. Den engelska ligatvåan ska ha inlett samtal om ett tvåårskontrakt med Juventus veteranback. Spurs brukar föredra yngre och billigare alternativ. Ytterligare samtal väntar efter Juventus Champions League-final nästa vecka. Även Manchester City uppges intresserat.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport drar till sig blickarna med ”Juve, det var första”. Den första av tre möjliga titlar, alltså. Gårdagen finalseger i Coppa Italia (2-0 mot Lazio) var samtidigt också den tredje Coppa Italia-titeln i rad. Formstarka Dani Alves utsågs till matchens lirare. En krönika tar med sig resultatet och ser det som ”Ett budskap till Real Madrid” inför CL-finalen nästa vecka. Men Gazzettan blickar också ut över transfermarkanden. ”Blitz för Schick” syftar på att Juve förhandlar med Sampdoria om den 21-årige anfallaren, som Inter också vill ha. En annan rubrik är ”Ok Milan – 28+15 miljoner euro för Kessie och Rodriguez”. Det är Atalantas mittfältare och Wolfsburgs back. Gazzettan verkar sedan till slut ge upp försöken att slå blå (blåsvarta) dunster i ögonen på folk om att Conte eller Pochettino skulle komma till Inter. ”Spalletti närmare”, skriver Gazzettan i dag, och landar plötsligt på jorden igen.

Annons

Corriere dello Sport har identisk rubrik som Gazzettan om Juve och gårdagens triumf. På det följer ”Först scudetton, sedan ögonen på Cardiff”. Så drar tidningen samman och förkortar Allegris svar på kommande titelkamper.

Tuttosport avviker inte från linjen. Även här poängteras förväntansfullt att Coppa Italia var nummer ett. Tidningen understryker också att ”Ingen har tidigare lyckats med ett hattrick i titlar”.

 

SPANIEN

 Marca jublar i kapp med Real Madrid-spelarna (4-1 mot Celta Vigo). ”Till mästarna”, skriver tidningen ganska självsäkert, och påpekar att om laget undviker förlust mot Málaga i sista omgången är den 33:e ligatiteln säkrad. Även en förlust kan räcka, om Barcelona inte vinner hemma mot Eibar.

AS trycker på att ”Det fattas bara en poäng” som största rubrik. Ett citat från Zidane pockar också på uppmärksamhet, ”Vi kommer inte att fundera mot Málaga, vi åker dit för att vinna”.

Annons

Diario Sport, som i går täckte förstasidan med ”Heja Celta!”, tycks i dag uppgiven. Det är svårt att tolka det på annat sätt när ”Guldskon” och bild på Messi ersatt. Tidningen försöker med andra ord göra argentinarens förstaplats i det europeiska målgörandet som huvudämne. Ligan blankas inte helt. ”Málaga bli sista hoppet”, skriver Sport som kommentar på Real Madrids seger. Det finns även en artikel med rubriken ”Det oförlåtliga misstaget av Guidetti gav 0-2 i stället för 1-1”. Tidningen ringar in svensken för att han misslyckades med avsluta när han kom ensam med Keylor Navas i Real Madrids mål. I stället vände Real spelet och Cristiano Ronaldo avgjorde i det närmaste matchen. Att Guidetti senare gjorde 1-2 får inga rubriker. Efter missen mot Man United och nu gårdagens match…det har varit en tung vecka för svensken.

Annons

La Voz de Galicia ger inte heller Guidetti anledning att jubla. Han är en de tre spelare som får lägst betyg i Celta, fyra av tio. ”Det är en mycket trött svensk i slutet av säsongen. Han fick bra bollar som han inte orkade ta tillvara på och till och med målet fick han in efter att ha träffat Ramos”.

Mundo Deportivo har som rivaltidningen Sport också ligaspelet i förbigående, med en bitter kommentar om att Real Madrid ”på nytt vann efter polemik”. I stället läggs krutet på ”Bellerín hänger på Champions League”. MD menar att ”Om Arsenal inte kvalificerar sig dit på söndag blir en flytt till Barça allt troligare och hans pris blir lägre”. Kanske ersätts gårdagens ”Heja Celta”-förstasida på söndag med en ”Heja Everton”.

Cadena Ser lockar till läsning med ”Därför vill Griezmann att Juventus vinner Champions League”. Det är inte rivalitet mellan Atlético-Real som ringas in. Det handlar i stället om en målvakt, Buffon. ”Låt Juventus vinna så kan han få Ballon d’Or”, säger Griezmann.

Annons

 

FRANKRIKE

 L’Equipe firar med jublande Monacospelare att klubben säkrat den franska ligatiteln efter seger i går (2-0 mot Saint-Etienne). ”Mästare i storlek XXL”, beskriver L’Equipe inne i tidningen triumfen. Inne i tidningen finns också en notis om ”Toulouse: Durmaz kan lämna”. Enligt tidningen har Toulouse gjort klart för svenskens representanter att man inte har för avsikt att behålla honom, om ett lämpligt bud inkommer. Toulouse hoppas få tillbaka de 1,8 miljoner euro klubben betalade. Durmaz har kontrakt till 2019. Bland ytterligare namn som finns på klubbens transferlista enligt L’Equipe märks Ola Toivonen.

Le Parisien medger på förstasidan: ”Monaco, vilka vackra mästare!”. Tidningen slickar såren med en annan rubrik på sporten, ”PSG kan brinna på nytt”, i meningen sätta fyr på transfermarknaden. Le Parisien pekar på att PSG inte längre är under särskild Financial Fair Play-granskning, och går sedan igenom hur storköp kan genomföras, då de slås ut över tid. ”För att summera, om PSG lyckas med några försäljningar upp till exempelvis 30 miljoner euro (vilket är rimligt), så kan klubben värva för upp till 150-200 miljoner euro”, skriver tidningen, och tillägger att en superstjärna av Neymars kaliber därmed är möjlig.

Annons

 

TYSKLAND

 Bild uppger att ”Hoffenheim vinner kampen om världsmästaren Ginter”. Enligt tidningen vill den 23-årige backen lämna Dortmund, och Hoffenheim blir destination för 15-20 miljoner euro. Även RB Leipzig var ute efter Ginter.

Kicker har ”Final – om plats 16” som största rubrik. Det handlar om vilket lag som får kvala för att klara sig kvar i Bundesliga. Hamburg ligger där nu, på 16:e plats, med 35 poäng. En seger hemma mot Wolfsburg (37 p) i sista omgången och lagen byter plats. ”Tyskland blickar mot norr – mot avgrunden”, skriver tidningen dramatiskt. ”Vad händer med Aubameyang?”, är en annan rubrik. Ryktesvågorna har gått höga om en flytt för Dortmunds stjärnanfallare. Till Kicker säger klubbens sportchef Michael Zorc att ”vi kommer att talas vid inom de närmaste veckorna”.

Sport 1 menar att ”Rummenigge pikar Dortmund”. Bakgrunden är att Bayern kritiserats för att till skillnad från Dortmund inte ge unga spelare samma chansen. Renato Sanches har setts som ett exempel. ”Det skiljer 18 poäng mellan Dortmund med Dembélé och Bayern med Sanches”, bet Bayerns vd Karl-Heinz Rummenigge ifrån.

Annons

Ruhr Nachrichten kanske har hittat en ny roll för Alexander Isak. Dortmund hade i går kväll smygpremiär för nya stället inför kommande säsong, vid en supporterträff med 300 fans på plats. Svensken var tillsammans med Emre Mor och klubbmaskoten, biet Emma, den trio som representerade klubben och skrev autografer.

 

ÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Holland) uppger att ”Simon Gustafson vill lämna Feyenoord”. Den svenska mittfältaren, som missade helgens ligatitelfirandet på grund av sjukdom, har varit iskall under våren. 22-åringen har kontrakt med Feyenoord till 2019.

Publicerad 2017-05-18 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto