Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Var höll Zlatan hus?”

ENGLAND

 Daily Star använder ”Kane gräver guld”. Dels för hans fyra mål i går (6-1 mot Leicester). Dels för att han är nära att vinna Premier Leagues Golden Shoe som skyttekung (26 mål, två för Lukaku). ”Exklusivt: Jan Man for José” låter inte lika bra på svenska, men innebörden är oavsett att Mourinho ringat in Oblak (Atlético) som målvaktsersättare om De Gea lämnar.

The Sun håller inte alls med. ”Romero utvald som nummer ett om De Gea lämnar för Real Madrid”, är en rubrik i tidningen. Den orkar inte fram till förstasidan, som domineras av ”Exklusivt med Tony Adams: Wenger kunde inte hitta vägen ut ur en papperspåse”. The Sun har utdrag från Arsenallegendarens kommande självbiografi, och rubriken baseras sig på ord som Adams en gång använde i en intervju om tränarens ledarskapsförmåga. ”De modifierades i den slutliga artikeln, men var ändå inget han gillade”, fortsätter Adams.

ANNONS

Daily Mirror har bland annat ”Exklusivt: Puel riskerar sparken efter spelarmyteri”. Enligt tidningen har Southamptonspelare bland annat klagat över fransmannens träningsmetoder. Från Manchester Uniteds årsgala noterar Mirror att Ander Herrera van priset som Årets spelare före Antonio Valencia och Zlatan Ibrahimovic. Svensken dyker också upp i annat sammanhang. Henrich Mchitarjan nämnde Zlatan när han fick priset för Årets mål, och han gjorde det med glimten i ögat. ”Jag kunde inte missa chansen för jag fick passningen från guden”, sa Mchitarjan.

Daily Mail noterar däremot Zlatans fysiska frånvaro på galan. ”Stjärnorna dök upp på Uniteds årsgala där Herrera fick finaste priset…men Mourinho höll inget tal och var höll Zlatan hus?”, undrar Mail i rubriken. Tidningen kommer själv med någon form av svar i artikeln. ”Efter sin allvarliga knäskada förra månaden har Ibrahimovic nu återvänt till Stockholm för rehabilitering, med framtiden i United fortfarande oklar”.

The Times drar på en intervju med Liverpools tränare under rubriken ”Shankley, Stevie och jag”. I den säger Klopp att han vill se Gerrard ta över en dag. ”Jag sa till honom att när jag lämnar, eller får sparken, så har jag förstås inget att säga till om vem som blir min efterträdare, men jag hade älskat om det vore han”, säger Klopp. I intervjun kommenterar Klopp bland annat de för högst ställda engelska förväntningar på landslaget. ”Ni vill ha Italiens defensiva organisation, Spaniens smidiga mittfältsspel och Hollands anfall för 20 år sedan”, säger han.

ANNONS

Daily Telegraph slänger fram ”Exklusivt: Chelsea närmar sig 43 miljonerpundsvärvning av Monacos mittfältare Tiemoue Bakayoko, tack vare transferpengar på 200 miljoner pund”. Förhandlingar väntas nästa vecka, och enligt Telegraph kan Chelsea använda Michy Batshuayi som del i dealen, på lån eller som försäljning. Londonklubben är också intresserad av Thomas Lemar.

Liverpool Echo följer upp rykten om en annan Monacospelare. Marca kom i går med det uppseendeväckande påståendet att Liverpool lagt ett bud på 75 miljoner euro för Kylian Mbappé. Ett bud som Monaco ska ha nobbat enligt den spanska tidningen. Uppgiften avfärdas. ”Enligt Echos källor har Liverpool inte gjort något sådant försök”, skriver Echo. Tidningen nämner sedan i generella termer att Liverpool, liksom många andra klubbar, är intresserad av det franska stjärnskottet.

ANNONS

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport blickar tillbaka och skriver om ”Tio år med Juve” och ”Den fantastiska resan från Serie B till Cardiff”, CL-finalens värdstad. Inters sportchef Piero Ausilio blickar i stället på en klubb i spillror, och ser ett ”Splittrat lag och ingen strategi”. Ausilio konstaterar att Inter saknat en röd tråd, att de många tränarbytena bidragit till oro. Han menar att spelarna i sig har kvalitet, men sågar kollektivet. ”Det finns inte en stor grupp som är solidarisk mot varandra, spelare till spelare. Det finns många små grupper och många som bara tänker på sig själv”, säger Ausilio, ”Ingen gör mer än det som är nödvändigt, det finns ingen stark kollektiv vilja”.

Corriere dello Sport konstaterar att ”Mertens skriver på till 2020”. Napolistjärnan kommer kommer att tjäna fyra miljoner euro per säsong, och har från och med nästa sommar en utköpsklausul på 30 miljoner euro. Men även CdS ger störst utrymme åt Juventus. ”Vackrast genom tiderna!”, är en rubrik som manar till diskussion. Tidningen ser det som att Juve har just den potentialen om det blir en trippel. Till dess: ”Vår jury har Grande Torino före holländska Milan och Herreras Inter. Men diskussionen inkluderar också Napoli, Roma och Lazio”, skriver CdS. Från gårdagens Serie B-spel rapporteras att ”Verona är tillbaka i Serie A, Frosinone till playoff”.

ANNONS

Tuttosport kommer med ”Dani Alves, skrattar bäst som skrattar sist”. En ganska fri översättning, men fortsättningen talar sitt tydliga språk, ”Dumpad av Barcelona i juni, nu en nyckelspelare i trippeljagande Juve”. Tuttosport synar också förstärkningar till Turinlaget. ”Carrasco och Keita, vingar att flyga med”, följs av ”Marotta söker förstärkningar till anfallet: Bernardeschi, Douglas Costa och Lerner också på listan”.

 

SPANIEN

 Marca ser det som att Málagas tränare ”Míchel blir ligans rättsskipare”, den som avgör var titeln hamnar. Míchel, med ett förflutet i Real, ”kommer under 90 minuter att förtränga sina Madridkänslor”, understryker Marca inför söndagens match.

AS närmar sig ödesmatchen med ”En Cristiano för mästerskapet!”. På det följer fakta: ”han har gjort 13 mål på sina åtta senaste matcher”, ”han har vilats mer än under någon annan säsong” och ”hans högsta fart har ökat med två kilometer i timmen sedan januari”. Som vore han en F1-bil. Inför söndagens match skriver AS också att ”Real Madridfans mobiliserar för att köpa biljetter av Málagamedlemmar”. En som hoppas grusa Reals titeldrömmar är Sandro. Málagaanfallaren, som har ett förflutet i Barcelona, säger att ”Jag hoppas jag får göra mål och ge titeln till Barça”.

ANNONS

Cadena Cope uppger att ”Neymars liv vid sidan av fotbollen oroar Barcelonas ledning”. Enligt uppgifterna är en del i ledningen så pass oroade att de är öppna för en försäljning om ett tillräckligt stor bud anländer. Cope skriver vidare att ”Neymars attityd oroar”, och nämner även att det uppmärksammade bråket med assisterande tränaren Unzué i samband med träning, inte var det första.

Diario Sport skriver hoppfullt ”Tänk om det hände igen?”, och vandrar längs minnenas allé i förhoppning om ett smärre under. ”Barça drömmer om ett nytt Teneriffa om Málaga ger laget en hand”. Tidningen syftar på säsongen 1992, då Barcelona i sista omgången passerade Real Madrid och vann ligatiteln, sedan Teneriffa vänt 0-2 till 3-2 mot Real.

Mundo Deportivo är fast i ett annat 25 år gammalt minne. Citatrubriken ”Folk tackar mig fortfarande” kommer med bild på Ronald Koeman, som avgjorde Champions League-finalen för Barcelona 1992. Evertontränaren poserar identiskt som på en MD-förstasida inför den finalen.

 

ANNONS

FRANKRIKE

 L’Equipe har som enda fotbollsnyhet på förstasidan ”OM hoppas på Zouma”. Enligt tidningen vill Chelsea låna ut den franska landslagsbacken, och Marseille vill bli klubben som drar nytta av den möjligheten. Fler transferuppgifter. Atlético är enligt L’Equipe ute efter Jordan Amavi. Aston Villa väntas vilja ha 10-12 miljoner euro.

SFR blinkar med de stora ”Exklusivt”-bokstäverna för rubriken ”Vasiljev: Jag är beredd att nobba ett bud på 100 miljoner euro för Mbappé”. Monacos vicepresident står fast vid att klubben inte tänker sälja sin juvel. Inte ännu. Vasiljev ser Mbappé som ”ovärderlig”. Reportern: ”Skulle du nobba ett bud på 100 miljoner euro i sommar”. Vasiljev: ”Absolut. Det är säkert”. På frågan om vad klubben och Mbappé själv önskar svarar Vasiljev, ”Att han stannar minst en säsong till med oss och fortsätter sin enastående utveckling”.

RMC tar också ett snack med Vasiljev och höjer insatsen för Mbappé. Vasiljev: ”130 miljoner euro? I dagsläget kan vi nobba den typen av erbjudanden för vi är ett annat projekt och i en annan ekonomisk situation än 2014”. RMC uppger också att Monaco kommer att erbjuda Mbappé och Radamel Falcao kontraktsförlängningar inom de närmaste dagarna.

ANNONS

Le 10 Sport, den skvallervänliga tidningen/sajten, lockar med ”Exklusivt: Real Madrid har valt Bernardo Silva”. Enligt uppgifterna ses Monacomittfältaren som ersättare till James Rodriguez, då Eden Hazard väntas stanna i Chelsea.

 

ÖVRIGT

 Bild (Tyskland) synar Mönchengladbachs transferplaner. Enligt tidningen kan upp till 40 miljoner euro finnas tillgängliga att spendera. Sebastian Rode (Dortmund), David Selke (RB Leipzig) och Serge Gnabry (Bremen) är några spelare som intresserar.

Record (Portugal) har fet rubrik om att ”City har 70 miljoner euro att erbjuda för Gelson och William”, Sportingspelarna. Enligt tidningen kommer Manchesterklubben att ”presentera erbjudande inom de närmaste dagarna”.

 

Publicerad 2017-05-19 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto