Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Griezmanns Unitedflört - en komplicerad ekvation

ENGLAND

The Times släpper ogärna taget om möjliga skandaler som omfattar etik och moral. ”FA granskar spel på Terrys farvälploj”, är dagens stora fotbollsrubrik. Några utbetalningar på spel på att Chelseas lagkapten skulle lämna planen i 26:e minuten har bekräftats från vadslagningsbyråer. ”Farvälincidenten inte bara pinsam men också skadlig”, är rubriken på en krönika av tidningens ständiga moralväktare Matthew Syed.

Daily Telegraph har också med förbundets granskning på sportettan, samt en krönika av Jim White med rubriken ”Terry lämnar Chelsea lika graciöst som en flodhäst”. Moyes avgång dominerar annars sportettan. Lagets arena Stadium of Light har blivit till rubriken ”Stadium of Strife”, det vill säga ”stridigheter”. Tre underrubriker finns: ”Moyes hoppar av efter bråk med personal”, ”Uppgifter om att spelare vägrade spela mot Chelsea” och ”Inställda julfesten blev droppen för truppen”.

ANNONS

The Sun håller sig kvar vid ett annat populärt tema, Arsenals bekymmer. ”Prima Gunners”, som i primadonnor, står för att ex-Arsenalprofilen Martin Keown irriterar sig på Sánchez och Özil och beskriver dem som sådana. I silly season-flödet märks två med nyblivna ligamästarna i fokus. ”Exklusivt: Chelsea och Bayern München med i kampen om Kyle Walker för 40 miljoner pund” och ”Exklusivt: Chelsea intresserade av West Hams mittfältare Lanzini”. Papperstidningen hann också få med Griezmanns uttalande om möjligheterna att hamna i United (se L’Equipe nedan). Uppgifterna kommer till en bild av en sovande Mourinho på tåget mellan London och Manchester, samt rubriken ”Drömmar om Griezzz…”. Någonting måste man ju använda en nyinköpt Mourinhobild till.

Daily Mail har roat sig med att ranka fjolårets tio bästa Premier League-värvningar. Zlatan Ibrahimovic hamnar på fjärde plats. Bästa värvning anser Mail att David Luiz (Chelsea) visade sig vara. Tvåa N’Golo Kanté (Chelsea) och trea Victor Wanyama (Tottenham).

ANNONS

The Independent uppmärksammar tränarsituationen i Watford med ”Exklusivt: Watford ringar in tidigare Bayer Leverkusen-tränaren Roger Schmidt som ersättare till Walter Mazzarri”. Intresset uppges ömsesidigt, och samtal med den 50-åriga tysken har inletts.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport lockar med ”Spalletti, här är Inter”. Uppgifterna om vem som ska bli ny tränare i Inter börjar landa i verkligheten, efter de av italienska medier uppblåsta drömmarna om Conte och Simeone. Enligt Gazzettan är Interledningen nu överens om Romatränaren, som erbjuds ett treårskontrakt värt 12 miljoner euro. ”Bekräftelse kanske redan på måndag”, uppger tidningen, och lägger till, ”Med honom kommer Nainggolan och Strootman. Och Tolisso…”. Milan tilldelas inne i tidningen också en stor mercatorubrik. ”Rödsvart blitz hos Lotito: 40 miljoner euro för Biglia och Keita”. Lazio uppges vilja ha tio miljoner euro till.

Corriere dello Sport är i det närmast en spegling av Gazzettan, eller vice versa. Rubriken ”Spalletti i Inter”, följs av samma budskap om ett treårsavtal. Även CdS har med Milans intresse för Biglia och Keita, samt Lazio krav på 50 miljoner euro. Sedan har redaktionen suttit och räknat poäng. Juves jämförs med de andra lagens. ”På sex säsonger en överlägsenhet som inte tidigare skådats: 94 poäng före Napoli och 100 före Roma. Bara i snitt 0,6 insläppta mål per match”.

ANNONS

Tuttosport breddar mercatobilden kring Keita. Liksom de andra två sporttidningarna kör även Tuttosport på Milans blitz för Keita och Biglia. Men Tuttosports ingång är att det blir kamp mellan Milan och Juve om Keita.

 

SPANIEN

AS har löfte från Real Madrid till staden, ”Vi kommer tillbaka”. Som titelfirare, alltså, och då med CL-bucklan. På förstasidan syns Sergio Ramos med Madrids borgmästare Carmena i samband med en mottagning vid stadshuset i går. AS noterar att de nyblivna ligamästarna fick chokladmedaljer av henne. På chokladmedaljerna fanns fontänen vid Plaza de Cibeles, där Real firar sina triumfer.

Mundo Deportivo dröjer sig kvar vid Real Madrids firande men av helt andra anledningar. Tidningen är topp tunnor rasande över ”de förolämpande Real Madrid-ramsorna”, som riktade sig mot Barcelonahållet. MD vill att antivåldskommissionen agerar.

Sport menar att ”Valverde arbetar redan för Barça”. Det fortsätter med ”Tränaren fattar beslut”, om bland annat kommande transfers, och förhandlar om sin stab. Under stämpeln ”konfidentiellt” tillägger Sport att Valverde letar hus i Barcelona och skola åt sina barn.

ANNONS

Cadena Ser menar att det finns tre aktuella kandidater som ersättare till Sampaoli i Sevilla: Eduardo Berizzo, Mauricio Pellegrino och Javi Garcia. De två sistnämnda ses som hetast. Radiokanalen rapporterar vidare att Alvaro Morata har erbjudanden från England, Italien och Kina, och att Real Madrid inte kommer att stå i vägen om anfallaren vill lämna.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har stort Silly Season-fokus under rubriken ”En sommar som kan bli stekhet”. Tidningen kommer till och med ut med förstasida för respektive klubb. L’Equipe anser att Tiémoué Bakayoko är ”den mest troliga transfern” bland de många heta spelarna i Monaco som utländska kubbar rycker i. Chelsea, Man City eller Man United lär bli destination för Bakayoko, påpekar L’Equipe. Svenskar då? Kacaniklic (Nantes) samt Toivonen och Durmaz (Toulouse) står alla på listan över ”Möjlig flytt”. Utanför Frankrike, men fortsatt med franskintresse noterar L’Equipe Antoine Griezmanns uppmärksammade uttalande i tv-programmet Quotidien i går (klipp ovan). Där fick Atléticostjärnan frågan om chanserna att han spelar i Man United nästa säsong och svarade ”sex av tio”. Samtidigt svarade han på frågan om chanserna att han stannade i Atlético som ”sju av tio”. L’Equipe konstaterar att ”matematik nog inte var hans starka sida i skolan”, och ställer sig frågan om Griezmann förösker sätta press på Atlético om nytt kontrakt eller verkligen är på väg att lämna. Vad Griezmann också berättade är att han kommer att fatta ett beslut om framtiden inom två veckor. Fransmannens utköpsklausul är på 100 miljoner euro. Atlético försöker förhandla fram ett nytt kontrakt.

ANNONS

Le Parisien menar att ”Bakayoko närmar sig Chelsea”. Enligt tidningen träffas representanter för Chelsea och Monaco i Monaco denna vecka för att diskutera en övergång. Summan som nämns är 40 miljoner euro. Le Parisien har en större artikel om att ”I PSG förblir framtiden osäker”. Detta, menar tidningen, kan också försinka klubbens agerande på marknaden. ”Hur ska man förhandla med en klubb vars sportchef inte är på samma position om några dagar eller med en tränare vars framtid ännu inte är helt säker?”.

France Football kommer den här veckan med Cavani i fokus. ”Matadorens dolda ansikte”, som rubriken lyder inne i tidningen, är egentligen mest ett reportage från hans hemland Uruguay. Veckans långintervju är med Bayern Münchens Kingsley Coman. ”Jag kommer aldrig att bli uppblåst”, lyder beskedet på förstasidan. Ett annat citat från artikeln, ”Konkurrensen är tuffare i Bayern (än i franska landslaget)”. 20-åringens smeknamn? ”King” förstås. France Football uppger vidare att Monacos Bernardo Silva troligen hamnar i Man United. Den engelska klubben ”förbereder ett bud som inte går att tacka nej till”. Canal + var inne på liknande linje häromdagen.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild följer bland annat upp gårdagens uppgifter om målvaktsförändring i Hamburg, som kunde involvera Robin Olsen. René Adler har nu bekräftat att han lämnar klubben. Men det tycks vara Julian Pollersbeck som är förstaalternativ som ersättare. HSV har enligt Bild redan varit i kontakt med Kaiseraluternmålvakten. Olsen nämns igen, men enligt tidningen har HSV bara spanat in FCK-svensken, ingen kontakt är ännu tagen.

Sport Bild har presenterat Årets lag i Bundesliga. Emil Forsberg finns med. RB Leipzig-svensken fanns även med när tv-kanalen Sportschaus och Who Scored presenterade sina lag i går.

WAZ nämner att Dortmund i går spelade hem U19-titeln efter seger på straffar mot Bayern München. Mest anmärkningsvärt är åskådarantalet: 33 450. Ett nytt rekord för en ungdomsmatch.

Publicerad 2017-05-23 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto