Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Finalen i Stockholm betyder mer än någonsin”

ENGLAND

The Times är kanske den tidning där själva terrordådet i Manchester får tydligast uttryck inför Uniteds finalmatch i Stockholm i kväll. ”Glöm pokalen, glöm Champions League” mynnar ut i huvudrubriken ”Hedra de döda”. Det är uppmaningen från tidningens välkända krönikör Henry Winter, som tycker det är ”rätt beslut att matchen spelas, men det sedvanliga jippot har med all rätt tonats ned”.

Daily Telegraph infogar ett kommatecken i ”Manchester, United”, för att understryka meningen av ”United” (”enade”). Bilden är på Unitedspelarna som håller en tyst minut. Liksom The Times lyfter Telegraph fram en krönikör på sportettan, ”Paul Hayward om den emotionella utmaningen som väntar den sårade stadens globala symbol i kvällens Europa League-final”. Liksom The Times observerar också Telegraph lite i skymundan på sportettan att ”Allardyce hoppar av” som tränare för Crystal Palace.

ANNONS

The Sun låter i stället ett citat från José Mourinho täcka hela sportettan. ”Vi kan inte låta bli att tänka på och känna med offren och deras familjer, men vi vet att Manchester tillsammans kommer att stå upp som en”. David Kidd inleder i tidningen sin krönika med ”Matchen på Friends Arena i Stockholm betyder mer än någonsin, även om resultatet inte längre känns som det”.

Daily Mirror har också Mourinhocitat i fokus, ”Vi står enade tillsammans i denna mörka timma”. Men tidningen klär också sportettan med sorg och tankar från Untedspelare i form av deras tweets. På nätet uppmärksammar tidningen hur tillresta Unitedfans sjöng ”trotsiga anti-Isis-ramsor i Stockholm”. Det handlar om i vilken kroppsdel man kan stoppa upp terrororganisationen.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport placerar Romas tränare i framåtböjd ställning framför Strootman, och sätter rubriken ”Spalletti: Kommer du med mig?”. Det handlar förstås om Inter. Om spelare att ta med sig. ”Strootman är drömmen, enklare med Nainggolan tillsammans med Tolisso”. Samma tre spelare tidningen nämnde på förstasidan även i går. Situationen i Inters grannklubb Milan uppmärksammas med ”De rödsvartas strategi: Sätter press på Gigio, Milan har nu bråttom”. Det grundar sig på att tränare Montella i går påpekade att Donnarumma är viktig för klubben och uppmanade målvakten att säga hur han vill ha det inför framtiden. Inne i tidningen finns rubriken ”Mochi kallar på Totti och förhandlar också om Lindelöf”. Den nya sportchefen vill se en fortsättning för Romaikonen inom klubben, och vad gäller svenskintresset står inte mycket mer än att just intresse finns.

ANNONS

Corriere dello Sport sätter strålkastarljusen på ”Juvefolk”, och förklaringen ”Planen klar för Juventus värvningar: Efter Champions League-finalen är uppdraget Douglas Costa och Renato Sanches”. Men det finns fler spelare av intresse. ”Fortsatta drömmar om Iniesta och Di María. Den spanska väldsmittfältarens kontrakt med Barça går ut. Argentinaren inte längre helig för PSG”.

Tuttosport kopplar en helt annan transferuppgift med Turinlaget. ”Juve-Mbappé: Kontakt”. Det fortsätter med ”Samtal med Monaco inleds, förutom anfallaren är också Bakayoko, Fabinho och Lemar i sikte”. Corriere dello Sport placerade Di María i Juventuströja men Tuttosport har andra uppgifter. ”I Spallettis Inter finns också Di María”. En annan rubrik är ”Torino vänder hem!”. I dag invigs nya Filadelfia, arenan där klubben spelade fram till 1963.

 

SPANIEN

Marca kommer i dag med tidningsloggan i den brittiska flaggans färger och mönster, som en sympatigest för de drabbade av terrordådet i Manchester. ”En final mot terrorn”, skriver tidningen om. Dagens i särklass största rubrik är ”Ingen mästare utan sin pokal”. Bakgrunden är pokalen inte delades ut i samband med titeltriumfen. En mer undrande rubrik på förstasidan är ”Vad är Griezmann ute efter?”. Orsaken är de upprepade utspelen från fransmannen de två senaste dagarna om att han är beredd att lämna Madrid. ”Atlético tror att han vill ha ett nytt kontrakt”, skriver Marca ändå. Enligt tidningen erbjuder Man United fransmannen 14 miljoner euro om året. Atlético har inga planer på att förhandla med United, utan hänvisar till utköpsklausulen på 100 miljoner euro.

ANNONS

AS slår på stor trumma för ”Real Madrids mål: Ceballos”. Enligt tidningen har Real för avsikt att värva den 20-åriga mittfältaren och sedan låta honom spela kvar i Real Betis en säsong. Utköpsklausulen anges till 15 miljoner euro. AS uppger vidare att Atlético också varit ute efter Ceballos, liksom flera italienska och engelska klubbar.

Diario Sport har fullt fokus på två ämnen. Det första är ”Gripen”, att förre Barçabossen Sandro Rosell misstänks för penningtvätt. Det andra är ”Valverde är en stjärna”, omdömet från Barçaspelare om tränaren, som lämnat Athletic och förmodas bli ny Barcelonatränare.

Mundo Deportivo får också med Rosell på förstasidan, men har ”Exklusivt: Valverde, tre år”, som klart största rubrik. Det är så långt som kontraktet uppges vara på. Eller mer precist två år plus ett år (option).

Cadena Ser skriver att ”Danilo är nära Inter”. Real Madridspelaren har tidigare intresserat Liverpool och Juventus, men väntas nu skriva på för Inter.


FRANKRIKE

L’Equipe sätter rubriken ”Bielsa, den galet charmiga”, efter gårdagens presentation som Lilles nya tränare. Tidningen noterar att Bielsa ”inledde operation förförelse. ’El Loco’ log till och med”. Inne i tidningen skriver L’Equipe om att ”Galatasaray vill ha Gomis”, den till Marseille utlånade Swanseaspelaren. Europa League-finalen i Stockholm får fyra sidor. En av artiklarna bär på rubriken ”Dolberg, en anti-Zlatan”. I den beskrivs skillnaden i personligheter. ”Timid är inte rätt ord”, korrigerar Jacob Tind, Dolbergs gamla tränare i Silkeborg, artikelförfattaren, ”Kaspar är bara lite introvert. Han har inget behov av att agera extrovert. Det kan tyckas märkligt i tider när tonåringar hänger på Twitter och Facebook, men när man kommer honom lite närmare är han som vem som helst”.

ANNONS

Le Parisien låter ”Skattebrott: husrannsakan hos PSG och två spelare” nå högra hörnet på förstasidan. Spelarna är Ángel di María och Javier Pastore. Le Parisien påpekar att PSG-spelare beskrivs som ”chockade”, och att det på ett sportsligt plan påverkar laget inför cupfinalen mot Angers i helgen. PSG har tillbakavisat anklagelser om brott.

 

TYSKLAND

Sport Bild klistrar ”Aubameyang: Avsked med pokal?” på förstasidan, och skriver sedan ”Hans stora final”. Den tyska cupfinalen Frankfurt-Dortmund väntas bli anfallarens avskedsföreställning i den gula tröjan. Tidningen har också besked från tyska fotbollsförbundet om att Philip Lahm kommer att utses till ”hederslagkapten” för det tyska landslaget, som ett tack för sina insatser.

Sport1 har fler uppdrag åt Lahm. I alla fall har inte Bayern Münchens vd Karl-Heinz Rummenigge gett upp hoppet om att spelaren ska ta rollen som sportchef i klubben. ”Vi håller definitivt dörren öppen”, säger Rummenigge i en intervju med Süddeutsche Zeitung som Sport1 hänvisar till.

ANNONS

Bild skriver om ett ”Selke-ultimatum”. Den 22-åriga anfallaren vill enligt tidningen ha klart med ny klubb innan U21-EM i Polen den 16 juni. Werder Bremen uppges villigt att betala åtta miljoner euro, RB Leipzig vill ha tio milj euro.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) använder ”Kasper och Zpöket” som rubrik på kvällens EL-final. Tidningen ser finalen ur ett Kasper Dolberg-perspektiv, att ”Ajax-dansken kan slå en saga i bitar om giganterna Manchester United besegras på den svenska nationalarenan”. Artikeln beskriver det förväntade scenariot, att Zlatan ska få lyfta pokalen, och återkommer till spökämnet i det avslutande stycket. ”Ajax är inställt på att bli spökjägare i Zlatans hus, även om de kommer dit som underdogs”.

Algemeen Dagblad (Holland) påpekar att det är en ”Final med sorgkant”. Tidningen skriver på annan plats om Ajaxtränaren Peter Bosz reaktion på frågan om Kasper Dolberg är mest lik Zlatan Ibrahimovic eller Dennis Bergkamp. ”Jag avskyr jämförelser mellan spelare. Han är inte den nya Bergkamp. Han är inte den nya Ibrahimovic. Kasper Dolberg är Kaspar Dolberg, en spelare med sin egen stil och karaktär”, sa Bosz.

ANNONS

El Mercurio (Chile) uppger att Alexis Sánchez agent Fernando Felicivich är i München inte bara för sin andra klient Arturo Vidlals 30-årsfest, utan också för att diskutera en övergång med Bayern för Arsenalstjärnan. Bayern uppges beredd att betala en övergångssumma på 58 miljoner euro samt en årslön på 13 miljoner euro till Sánchez. Pep Guardiola och hans Man City ses fortfarande som ytterst intresserade.

Publicerad 2017-05-24 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto