Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Nu inleds Uniteds köpfest

ENGLAND

The Times brassar på med ”Uniteds köpfest för 200 miljoner pund”. Underrubrik: ”Griezmann och Dier toppar Mourinhos shoppinglista i sommarens jakt på fyra spelare”. Times skriver att tränaren sagt till klubbledningen att han behöver en mittback, en innermittfältare, en anfallare och ”möjligen en nummer 9, med tanke på att Zlatan Ibrahimovics kontrakt löper ut och sannolikt inte spelare mer för United efter sin knäskada”. Burnleys Michael Keane ses som främsta alternativ till mittbackspositionen, Tiemoué Bakayoko (Monaco) som ett alternativ till Dier som mittfältare.

Sky Sports anser att mittbacksalternativen är fler. Bland annat dyker ett svenskt namn upp igen. ”Man United väljer mellan Michael Keane, Virgil Van Dijk och Victor Nilsson Lindelöf”, uppger tv-kanalen, och hänvisar till sina källor. I förrgår uppgavs även Roma vara intresserad av Benficasvensken.

The Independent har sin egen Uniteduppföljning. ”Exklusivt: United övertygade om att få klart med Griezmann innan juni är slut”. Ekonomiskt ser tidningen inga problem, och pekar sedan på att med CL-kvalifikationen så är ett av de sista hindren undanröjt.

The Guardian gluttar också på Uniteds transferfönster, men spanar in en spelare på väg ut. ”Rooney, jag har många erbjudanden på bordet”, följs av ”Anfallaren säger att han nästan bestämt sig om framtiden i United”. Tidningen har också en intervju med David Luiz under rubriken ”Jag älskar risker”. Underrubriken: ”David Luiz om hur en comeback och lönesänkning i Chelsea betalat av sig”.

Daily Mirror drar också på Rooney, på en Kinaflytt. Tidningen gör det med bild på Rooney i telefon och ordvitsen ”Hello, my old China”, där ”old China” också står för ”gamle vän”. Enligt tidningen hoppas 31-åringens rådgivare på ett Kinakontrakt värt 600 000 pund i veckan. Mirror uppmärksammar också Uefas Årets trupp i Europa League. Även om han inte kunde spela finalen finns Zlatan Ibrahimovic med bland de 18 spelarna.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport låter en Romaikons framtid bli hängande i luften ”Totti: Men det slutar inte här”. Trots att veteranen nu officiellt meddelat att matchen i helgen blir hans sista för Roma, lämnade hans uttalande dörren öppen för spekulationer om en fortsatt spelarkarriären någon annanstans. ”USA och länder i arabvärlden i pole position. Han vill spela vidare”, skriver Gazzettan. Återigen dyker Miami FC:s namn upp i spekulationerna. En annan rubrik på förstasidan är ”Milan fyrar av: Klart med Kessie, funderingar på Conti”, en annan Atalantaspelare. En tredje Atalantaspelare som Milan ska ha fört samtal med Bergamoklubben om är Papu Gomez.

Corriere dello Sport låter förstasidan skrika ut ”Di María till Inter”. Klart är det inte, men CdS summerar läget med ”Det finns ett erbjudande på 50 miljoner euro, som konkurrera ut Juventus. Att hans nya agent står Sabatini nära är avgörande. Perisic kan lämna för PSG”. Tidningen har sedan knappast fyndiga ”Kalla honom CR8”. En stor rubrik om att Cristiano Ronaldo krävs på minst åtta miljoner euro i skattehärvan.

Tuttosport drar stort på en ”exklusiv intervju med Marotta”, Juventus sportchef. ”Andra kan stå vid sina alibin, vi står med pokalerna”, lyder den småkaxiga citatrubriken. Det följs av fler citat, som ”De som skyller på domaren kommer aldrig att bli bättre. På sex år har vi tagit 100 poäng mer än Napoli och Roma”.

Sportitalia uppger, enligt Football Italia, att Inter är nära att göra klart med två värvningar från Real Madrid: Pepe och James Rodriguez. Förhandlingar pågår, enligt tv-kanalen. Båda spelarna har Jorge Mendes som agent.

 

SPANIEN

AS väljer ”Cristiano spelar Confederations Cup” i sommar som dagens största rubrik. Den kompletteras med  att ”finalen spelas 2 juli och försäsongen börjar 10 juli”, men också att turneringen ger portugisen ”en fördel mot Messi i Ballon d’Or”. I en liten rubrik vid sidan av står att ”Staten kräver Cristiano på 15 miljoner euro för perioden 2011-2014”.

Diario Sport försöker blåsa liv i ryktena om en Liverpoolprofil. ”Coutinho passar perfekt i Barça” är en citatrubrik från Brasiliens förbundskapten Tite, som Sport talat med. Han lägger till, ”Det är logiskt att de vill köpa honom. Vem vill inte ha en spelare av hans talang?”. På tal om Ballon d’Or, så har Jasper Cillisen, som kommer att stå för Barcelona i cupfinalen mot Alavés på lördag, sin favorit klar: Buffon. ”Det är otroligt att han aldrig vunnit Ballon d’Or. Jag hoppas han vinner”, säger Cillisen.

Mundo Deportivo tycks lite mer intresserad av spanska cupfinalen än Sport. ”Messigarantin” syftar på att argentinaren ”Under sina 25 finaler med Barça vunnit 19, gjort 25 mål och är ute efter sin 30 titel”. Tidningen samlar också aktuella skattebrottsfall under rubriken ”Fotboll i rätten”, med bild på Rosell, Cristiano Ronaldo och Laporta, samt tillägget ”Rättsfall fläckar Barça och Real Madrid”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe skriver att ”Macron är inte orolig över buande”. Den nyvalda franske presidenten kommer att närvara vid cupfinalen på lördag. Macron är stort fan till Marseille, ärkerival till Paris SG som möter Angers i matchen på Stade de France. ”Jag hoppas fair play kommer att råda. För att man håller på ett lag behöver man inte vissla ut de som håller på ett annat. Vi är inte särskilt oroade”, säger en talesman för Macron. Från transfermarknaden skriver L’Equipe om ”Braithwaite, det bli hett”. Bordeaux, West Ham, Southampton, Köln, Hoffenheim och Fiorentina uppges alla intresserade av den danska anfallaren, men Toulouse president Olivier Sadran väntas göra hårt motstånd.

Le Parisien noterar att ”PSG har alla med”, det vill säga Emery har en frisk trupp att välja ut inför finalen.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) uppger att ”Auba bett ledningen om att få lämna” Dortmund. Beskedet ska klubbledningen ha fått i början av veckan. Cupfinalen mot Eintracht Frankfurt i helgen väntas bli anfallarens sista i den gula tröjan. Tianjin Quanjian, PSG och Milan finns med i bilden. Patrick Schick i Sampdoria ringas in som en möjlig ersättare i Dortmund. Vidare uppger Bild att RB Leipzig är ute efter Bruma i Galatasaray. Prislappen väntas ligga på cirka 15 miljoner euro.

Voetbal Inside (Holland), ett program på holländska tv-kanalen RTL7, har textat en uppmärksammad konversation mellan José Mourinho och Ajax stjärnskott Justin Kluivert på planen efter EL-finalen på Friends Arena. Vill man tro programmet så är det en rejält flört Man Unitedtränaren lägger in (se klippet ovan). ”Jag vill ha dig”, säger Mourinho och pekar på Kluivert, och uppmanar sedan 18-åringen, son till holländska legendaren Patrick Kluivert, att komma till Old Trafford om ett år. Då Mourinho större delen av tiden har ryggen mot kameran känns förstås textningen ytterst tveksam. Men bland annat portugisiska tidningen Record har i alla fall svalt det.

Ekstra Bladet (Danamark) har tre svenskar att sätta betyg på efter cupfinalen, som FC Köpenhamn vann (3-1 mot Bröndby). Erik Johansson (FCK) och Johan Larsson (Bröndby) får fyra av sex, Ludwig Augustinsson får tre. Högst betyg, fem, får FCK-spelarna Andreas Cornelius och reservmålvakten Stephan Andersen, som ersatte Robin Olsen.

Globoesporte (Brasilien) har intervjuat Frederico Pena, agent till Vinicius Jr, 16-åringen som skrev på för Real Madrid för hisnande 45 miljoner euro. Enligt Pena fanns det ett bättre erbjudande. ”Barcelona erbjöd ett bättre paket, spelaren skulle ha tjänat mer”, säger Pena till Globoesporte, och fortsätter: ”Många tror att det Real Madrid gör är ’galet’, men de var inte ensamma i denna ’galenskap’. De var inte de enda som var ’galna’ nog att betala så mycket för Vinicius”. Pena hävdar sedan att Vinicius Jr valde Real för att det sportsliga projektet imponerade mer.

Publicerad 2017-05-26 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons