Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Klart för tilläggstid för Wenger

ENGLAND

 Daily Telegraph har med budskapet ”Wenger: ’Ingen kan tvivla på mig nu’ – Arsenals tränare säger inför styrelsemötet att FA-cupsegern visar att han bör få stanna”. The Times drog i fredags på att Man United har 200 miljoner pund att spendera. Telegraph låter Chelsea matcha det. ”Ultimatum från Diego Costa samtidigt som Chelsea förbereder att spendera 200 miljoner pund”. Artikeln erbjuder snarare en summering över läget än några nyheter. Många spelare väntas lämna. Åtskilliga väntas ansluta, med Lukaku och Van Dijk som främsta mål.

ANNONS

The Times går längre om Arsenals envisa tränare. ”Wenger redo att skriva nytt Arsenalkontrakt”. Tidningen förutsätter att klubbledningen vid morgondagens möte kommer att godkänna tvåårskontraktet – och att Wenger skriver på. På tidningens sportetta finns också ”City nära målvakt för 35 miljoner pund”. Det handlar om Ederson Moraes (Benfica), som väntas bli klar innan veckans slut.

The Sun kommer till samma slutsats som sina konkurrenter. ”Stannar”, med bild på Arsenalstränare, och tillägget ”Wenger vill ha styrelsens stöd”. Även The Sun uppmärksammar Citys tilltänkta värvning av Ederson. Den kommer med citat från målvakten i går, ”Det här var troligen min sista match för Benfica”, samt en högre prislapp: 45 miljoner pund.

The Independent menar att ”Atlético är beredd att värva tillbaka Diego Costa, något som kan komplicera Chelseas värvningsplaner”. Men The Independent uppger att Atlético bara vill betala 20 miljoner pund. Förra veckan uppgav Times att Chelsea kräver minst 60 milj pund för anfallaren. En till synes svåröverbryggad skillnad i värdering.

ANNONS

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport låter Totti ”bara” får dela på rubrikerna på förstasidan. Ferraris triumf i Monaco får störst rubrik. Dumoulins seger i Girot och Tottis avsked får sedan jämbördig storlek på sina vid sidan av Ferrari. ”Totti gav rysningar” följs av ”Tårar och kärlek”. Gazzettan skriver sedan ”Tack, kaptenen”, och inskjuter ett citat från Romas nummer 10, ”Nu är jag rädd”. Inte Totti men Perotti fixade segern i sista minuten (3-2 mot Genoa). Därmed också en andra plats och direktplats till CL. Bland bilderna inne i tidningen märks en banderoll på Olimpico: ”Jag hade hoppats dö innan detta”. Gazzettan dras med i Tottimania och går så långt att den leker med de annars så heliga spelarbetyg. Inhoppande Totti utses till matchens lirar med tio av tio i betyg, även om Gazzettan medger att han var värd 6,5. En svensk som stod i skuggan på Olimpico var Oscar Hiljemark. Han får blygsamma 5,5 i betyg. Bättre då för Marcus Rohdén. Hans Crotone säkrade kontraktet i sista matchen (3-1 mot Lazio) och svensken får 6,5 i betyg. Samuel Gustafson fick spela andra halvlek för Torino (5-3 mot Sassuolo) och tilldelas en sexa.

ANNONS

Corriere dello Sport har i alla fall Tottis avsked som klart största fotbollshändelse på förstasidan. ”Jag är som ett barn som väckts ur sin slummer”, följs av huvudrubriken ”Det var som en dröm”. Till det finns en stor bild på Francesco och hela familjen Totti.

Tuttosport har till och med vikt en stor del av förstasidan åt Romaikonen. ”Tottis hjärta” bildar stor rubrik, och följs upp av ”Oförglömligt farväl: känslor och tårar för en mästare som inte bara var älskad av Romafans”. Juventus får för en gång skull nöja sig med en biroll. ”Världen röstar på Juve”, är en liten rubrik längst ned på förstasidan. 33 journalister från tre kontinenter har röstat på CL-finalvinnare. 76 procent tror på Juve.

 

SPANIEN

 AS vandrar bland minnen med Atléticofansen. ”Tack, du gamla” kommer med bild på en fullsatt läktare och flygplan som lägger rödvita rökstreck på himlen ovanför arenan under avskedet i går. ”Drygt 50 000 på plats för att ta farväl av Calderón”. Tidningen har också lockrop till Monacos unga stjärnskott från en landsman. ”Varane: Mbappé skulle tas emot fint i Real Madrids omklädningsrum”.

ANNONS

Cadena Ser tog efter uppvisningsmatchen ett snack med Atléticos assisterande tränare som ger rubriken ”Juan Vizcaíno: Diego Costa har dörren öppen”. Samtidigt tror Vizcaíno att lagets fixstjärna i anfallet stannar. ”Just nu är det mycket stilla, och jag tror att Griezmann stannar. Man kan tolka någons ord hur man vill, men han är ganska tydlig med att han vill bli kvar”, säger han.

Cadena Cope har ord och inga visor från Nolito, som tröttnat på bänken i Man City. ”Jag längtar efter att återvända. Det finns flera klubbar som är intresserade”, är citatrubriken. ”City fortsätter värva, vi får se om det underlättar en flytt”, säger anfallaren, ”Jag hoppas jag kan lämna, vare sig det är på lån eller via försäljning. Jag har koll på Atlético, Celta…men det är något för min agent”.

Diario Sport gör ännu en tröttsam jämförelse. Under ”FC Messi” kan man läsa: ”Leo 30 titlar, Real Madrid 14”. Enligt tidningen är för övrigt Lyon ute efter Lucas Digne. Det handlar om ett lån med köpoption av den franska Barçabacken. Största silly season-rubrik är annars ”Deulofeu funderar på en återkomst i Barça”. Den katalanska klubben har möjlighet att köpa honom för tolv miljoner euro. Yttern vill återvända men är orolig över speltiden, skriver Sport.

ANNONS

Mundo Deportivo menar att ”Valverde-etappen” inleds, då den nya Barçatränaren väntas officiellt bekräftas i dag.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe har nästan bara ögon för Franska öppna i tennis. Blott en liten notis om ”Troyes tillbaka i Ligue 1” (0-0 mot Lorient) tränger sig in på förstasidan. Tidningen skriver om PSG att Verratti ser ut att stanna. ”Det är vad han de senaste dagarna sagt till medspelare privat. Men, angelägen om att inte låta sin karriär stagnera, har han har också de senaste veckorna låtit ledningen få vet att han förväntar sig ett flertal tunga sommarvärvningar”. L’Equipe menar också att det lutar åt att Blaise Matuidi stannar i klubben.

Le Parisien är mer tveksam i sistnämnda fall. ”Matuidi väcker tvivel” är en stor rubrik på sporten. ”Det är kanske min sista match med PSG”, sa mittfältaren efter cupfinalen. ”En verklig vilja att lämna eller ett sätt att pressa klubben?”, frågar sig tidningen, och påpekar även att 30-åringen ännu inte svarat på ett andra kontraktsförslag från PSG.

ANNONS

 

TYSKLAND

 Bild har en klargult lysande notis på förstasidan. ”2,9 miljoner euro – Dortmunds gyllene avsked till Tuchel”. Ett möte väntar i denna vecka mellan klubbledningen och tränaren. Men trots cuptriumfen i lördags pekar det mesta på att Dortmund bryter banden. Det är den skilsmässan som enligt Bild skulle ge Tuchel och hans tränastab 2,9 miljoner euro. Tidningen rapporterar också om att West Brom, Swansea och West Ham alla är intresserade av Mainz Jhon Cordoba, som skulle kosta åtta-tio miljoner euro.

Kicker nöjer sig med Dortmundjubel på förstasidan och ”Finalkänslor”. Runt 200 000 människor firade triumfen i Dortmund i går. Men även Kicker uppger att Tuchels dagar är räknade. Tidningen skriver också att den första diagnosen för Marco Reus visar på en korsbandsskada som kommer att hålla honom borta från spel i cirka tre månader.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har Robin Olsen som matchens lirare i FC Köpenhamns seger (2-0 mot Sönderjyske). ”Det har snackats mycket om Delaney, ’Zanka’ och Cornelius under FCK:s succésäsong, men Robin Olsen förtjänar att omnämnas på samma nivå som de tre danska landslagsspelarna. Det var bara i Farum Park den långa svensken svarade för något misstag, och han är på väg att skriva in sig som en av de största målvakterna i FCK:s 25-åriga historia. Det danska landslaget har det bra med Kaspar Schmeichel, men hade Olsen valt Danmark hade Leicesterkeepern haft en allvarlig utmanare”. För gårdagens insats får Olsen fem av sex i betyg. Mikael Antonsson får två.

ANNONS

A Bola (Portugal) ser det som ”Alltid fest” hos Benfica, sedan klubben också säkrat cuptiteln (2-1 mot Vitoría). Tidningen uppmärksammar också målvakten Edersons förmodade flytt till Manchester City med ”Reser i dag till Manchester”.

La Tribuna (Honduras) uppger att minst fyra människor dog i samband med matchen Montagua-Honduras de El Progreso, som säkrade titeln till Motagua. Dödsfallen inträffade i trängsel vid ingångarna när matchen skulle börja på nationalarenan i Tegucigalpa. Drygt 15 personer ska ha skadats. La Prensa anger dödssiffran till fem personer och 25 skadade, och ringar in den dåliga organisationen vid entrén som orsak till katastrofen.

VG (Norge) har ”Stengels kanon lurade Rosenborg på segern” (1-1 mot Vålerenga). Det kanske i sig inte är den största nyheten att rapportera om hem till Sverige. Men eftersom gårdagen var ”Totti Day” och Stengel har en fet Tottitatuering på armen så blev det ett passande slut på den matchen och på bloggen för i dag.

Publicerad 2017-05-29 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto