Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stanna, Wenger! Lämna, Wenger! - Arsenalikoner med olika budskap

Headlines Blogg

ENGLAND

 Daily Telegraph förmedlar Huddersfields jubel efter playoffseger till Premier League i går (0-0, 4-3 efter straffar mot Reading). ”Vi har gjort det omöjliga”, ropar tidningen ut, och skriver att laget firar 175 miljoner pund som uppflytningen innebär. Telegraph gör också rubrik på ”Arsenal förbereder kontraktserbjudanden som gör Alexis Sánchez och Mesut Özil till de bäst betalda i klubbens historia”. Cirka 280 000 pund i veckan vardera är Londonklubben beredd att erbjuda de två kontraktstrilskande profilspelarna.

The Sun räknar på större summor för Huddersfield. ”Jackpot på 200 miljoner pund”, skriver tidningen, innan finurliga Martin Luther King-inspirerade huvudrubriken: ”I Hudder dream”. Tidningen uppger också att ”Roy wants Palace”, ett kristallpalats närmare bestämt, Crystal Palace. Hodgson är angelägen om att ta över efter Sam Allardyce. Arsenallegendaren Ian Wright skriver vidare en krönika om att ”Det vore en katastrof om Wenger lämnade…det finns ingen redo att kliva i hans skor och klubben skulle bli lämnade i sticket”. I dag har Arsenal styrelsemöte om Wengers framtid.

Annons

The Guardian plockar upp en annan Arsenallegendar, Tony Adams. Och han är av precis motsatt mening. ”De har just vunnit en fantastisk FA-cupbuckla efter att han varit där i makalösa 20 år. Jag hoppas han slutar nu”, säger Adams om Wenger, och fortsätter, ”Han är den största Arsenaltränaren genom tiderna, så det vore sorgligt om det spolierades. Arsenal är inte i Champions League nästa säsong. Jag tror inte de kommer att vara i närheten av titeln”. Rubriken till artikeln är ”Jag tycker synd om Wenger”, och lär göra relationen mellan Adams och hans ex-tränaren ytterligare ansträngd. ”Han har en märklig relation till pengar”, fortsätter Adams, ”Han har åtta miljoner pund i lön medan juniortränarna har 30 000 pund. Chelseas juniortränare har 90 000 pund. Ta sju miljoner pund, Arsène, och ge dem alla en löneökning. Det är inte så att han använder sina pengar till storslagna fester för sina vänner för han har inga. Han har bara några i Frankrike. Jag tycker lite synd om honom”.

Annons

Daily Mirror ger Adams stöd via krönikören Stan Collymore. ”Det är tid att lämna”, är rubriken på ex-Liverpoolspelarens alster i dag. The Times uppgav förra veckan att United har 200 miljoner pund att spendera i transferfönstret. Daily Telegraph matchade i går med att Chelsea har 200 miljoner pund att spendera i transferfönstret. Daily Mirror höjer med att Man City har 300 miljoner pund att spendera i transferfönstret. Förutom Mendy och Ederson slänger tidningen in Alexis Sánchez, Bonucci eller Van Dijk samt Kyle Walker i ekvationen. Mirror påstår vidare att ”Man United leder rejset om Danny Rose”, Tottenhams back.

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport skönjer milanesiska framgångar på transfermarknaden. ”Milan slår till: Kessie klar, Morata nästan”. Uppföljningen: ”Värvningen av ivorianen officiell. Det fortsätter med spanjoren: blitz påbörjad. I Madrid på måndag för att övertyga Pérez med 60 miljoner euro (och åtta till spelaren)”. En annan rubrik med Milanoinfluens är ”Spalletti-Roma: tack och hej. Direkt till Inter”. Den följs av ”Suning och Sabatini redo att skriva kontrakt” (med Spalletti) och ”Perisic offras för att få in pengar, sedan allt på Bernardeschi och Di Maria”. Man United vill ge 45 miljoner euro för Perisic, Inter vill ha minst 55. Här finns också ett saftigt Juvepaket inför CL-finalen. ”Allegri: Vi favoriter? Nej, men denna buckla ska vi vinna”. Det fylls på med ”Barzagli, Bonucci, Chiellini i kör: Vi är bättre än för två år sedan”.

Annons

Corriere dello Sport är också full med bultande Juvehjärta. ”Ronaldo, nu är det min tur”, lyder budskapet från Higuaín till fixstjärnan i Real Madrid. Tidningen har sedan en rubrik om Milan som påminner om Gazzettans. ”Kessie skriver på, Tolisso kanske”. Morata är alltså utbytt mot Lyons mittfältare. Men även Gazzettan påpekade i artikeln att Milan också är ute efter Tolisso. Två italienska tränare som söker lyckan utomlands uppmärksammas också. Den ena: ”Mancini-Zenit: ett äktenskap som är guld värt”, och tillägget ”Obegränsad budget till transfermarknaden”. Den andra: ”Prandelli väljer Al-Nasr, ’Hej då, Italien’”.

Tuttosport har också Allegris budskap, ”Vi ska vinna cupen”. Tidningen synar också målvaktssituationen i Torino, sedan Joe Hart lämnat. ”Sirigu i Torino: närmaste timmarna viktiga”.

Annons

 

SPANIEN

 AS fyller förstasidan med citat från Juventus tränare Allegri om Real Madrid. Störst av dem: ”Isco är mycket mer teknisk än Bale”. Ett annat spelarcitat är ”Casemiro är spelaren med minst kvalitet men samtidigt den som hjälper laget mest”. Om den stundande CL-finalen är Allegri tydlig, ”Real Madrid är utan tvekan favorit”. Nedanför Allegripkatet finns en koppling Champions League-Silly Season. ”Om Real Madrid vinner Champions League drar klubben in mer än 80 miljoner euro, som skulle täcka större delen av köpet av Mbappé”.

Onda Cero hade Andres Iniesta som inbjuden i radiostudion. Barcelonaveteranen är osäker på framtiden. ”Mitt huvud och mitt hjärta säger mig att jag måste värdera många saker innan jag förlänger”. 33-åringens nuvarande kontrakt går ut om ett år. Om landslagsspelet är han klarare. ”Ärligt talat så kan VM i Ryssland bli slutet för mig i landslaget”. Iniesta stämmer inte in i Piqués domarkritik. ”Jag kan inge säga att domarna spelat en avgörande roll i att vi missade ligatiteln. Det tycker jag inte”, säger han.

Annons

Sport konstaterar att Barça nu är ”I Valverdes händer”. Det kommer med foto på den nya tränaren och hans vinkande hand i närbild. ”Så här ser Barças nya tröja ut”, är en annan rubrik. Presentationen av Valverde sammanföll nämligen, helt slumpmässigt förstås, men lanseringen av nya hemmastället.

Mundo Deportivo använder förstasidan till ”Valverdes metod”. Tidningen påpekar att ex-Athletictränaren ”uppskattar ungdomsfotboll och den nya teknologin”. Från Silly Season rapporterar MD att ”Dortmund, Monaco och Benfica slåss om Mboula”, Barças 18-åriga stortalang.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ger sig in i transferdjungeln med ”Engelsk jakt på franska landslagsspelare”. Tidningen uppger att inte bara Real Madrid utan också Man City erbjudit Monaco 120 miljoner euro för Kylian Mbappé. En uppgift även Téléfoot hade häromdagen. City sägs vidare, liksom Real Madrid och Barcelona, precis som förra sommaren intresserade av Dortmunds Ousmane Dembélé. Fler engelska klubbar och mer Monaco. Benjamin Mendy är önskad av Man City, Chelsea, Liverpool, Man United (och Barcelona). CIty har tidigare pekats ut som förväntad adress, men L’Equipe uppger bland annat att Chelseatränaren Conte uppges ha förhört sig om Mendys personlighet med franska kontakter. Vidare så är Arsenal, Tottenham och, förstås, Man City intresserade av Djibril Sidibé.

Annons

Le Parisien lockar med ”Därför missade PSG målet med säsongen” på förstasidan. Svaret är en downer: ”Alla bär ansvar!”. President, sportchef, tränare och spelare. Enkel förklaring. Le Parisien har också en intervju med Gerard Piqué. ”Vändningen mot PSG är den största segern i min karriär”, lyder rubriken, som kommer med tillägg från Barçakaptenen att han då inte räknar med titlar. Piqué är entusiastisk vid tanken på Buffon med Ballon d’Or i sina händer. ”Det skulle jag gilla! Det tilltalar mig verkligen. I mina ögon är Messi den bästa spelaren i världen och i fotbollshistorien, och därmed alltid favorit till sådana här priser. Men om Buffon vinner Champions League, så blir det en trippel och han förtjänar Ballon d’Or”.

France Football lockar med ”Tränarmercaton” följt av ”Profilerna som lämnar”. För Monacos tränare Leonardo Jardim är FC Porto ett alternativ, ”men framför allt Inter och Arsenal”, skriver tidningen. Om Jardim skulle försvinna ringar France Football in Lucien Favre, Roberto Mancini och Laurent Blanc som alternativ, men ingen tycks glödhet. Nicetränaren Favre hoppas i sin tur, enligt France Football, på Dortmund. Eduardo Berizzo eller Claudio Ranieri skulle kunna vara alternativ att ersätta Favre med i så fall. Tidningen uppger vidare att Champions League från och med 2021 kan komma att spelas på helger från och med kvartsfinalspelet och framåt. Uppgifterna är desamma som The Times hade vid ungefär samma tidpunkt förra året.

Annons

 

TYSKLAND

 Bild konstaterar att ”Wolfsburg räddade sig kvar” (1-0 mot Eintracht Braunschweig). På sporten lägger tidningen till ”Publikskandal” i rubriken efter oroligheter. Tidningen har även ”Exklusivt: Schwarz ny Mainztränare”. Den tidigare U23-tränaren tar över Robin Quaison & Co efter Martin Schmidt. Schwarz väntas bli presenterad under onsdagen. ”Augustinsson: Jag vill spela i Europa med Werder”, är inledningen på en kort intervju med Bremens svenskvärvning från FC Köpenhamn. Fokus ligger på hans seriösa inställning. Augustisson blir nu lagkamrat med Thomas Delaney igen, som skjuter in att ”I FCK kallade vi honom ’24 Pro’ för att han är så professionell”.

Hamburger Morgenpost noterar att ”Ekdal tackar fansen”. På Instagram visade svensken sin uppskattning för de prövade hemmafansen. ”Jag vill uttrycka min tacksamhet till fansen som alltid stöttade och trodde på oss under en svår och ofta dålig säsong. Ni var ett otroligt stöd under varje match och så oerhört viktiga för vårt lag! Låt oss nu slappna av och samla energi för det kommande året! Ha en underbar sommar!”, skriver Ekdal. Tidningen tar också upp utfrysta Nabil Bahoui. Tidigare har Silkeborg nämnts i spekulationer om ny klubbadress. Hamburger Morgenpost har ”Grasshopper är också intresserade av Bahoui”, och hänvisar till Bild. Den schweiziska klubben uppgavs tidigare i år ha varit intresserad men fått nobben av svensken.

Annons
Publicerad 2017-05-30 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto