Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Cristiano Ronaldo: ”För mycket ödmjukhet är inte bra”

ENGLAND

The Guardian presenterar vad som förväntas bli officiellt i dag: ”Två år till – Wenger överens med Arsenal och blickar framåt”. Tidningen lägger till att ”Tränaren kräver att klubben backar upp honom efter cupframgången”.

The Times har mer Arsenal. Dåliga nyheter om två stjärnspelare som ska ha erbjudits nya kontrakt. ”Wenger stannar, men Sánchez lämnar”. Chilenaren ska ha bestämt sig för att lämna Londonklubben för Bayern München i sommar. Inter bara det. Underrubriken är ”Özil planerar att nobba kontrakt och lämna en fri transfer”.

Sky Sports har möjligen lite plåster på såren. ”Arsenal överens om övergång för Henry Onyekuru för 6,8 miljoner pund”, uppger tv-kanalen. En så tydlig signal som någon att Wenger blir kvar. En klassisk ung, billig, vad-sa-du-han-hette-?-värvning. Den 19-årige nigerianen vann skytteligan i Belgien med KAS Eupen. Arsenal ska också komma överens med Onyekuru. Gissningsvis är det en formalitet. Han är Arsenalsupporter. Everton, Southampton och West Brom har tidigare rapporterats intresserade av Onyekuru.

ANNONS

Daily Mirror kommer med Wenger och ”Stort avtal” i feta bokstäver. Det handlar egentligen inte bara om de 16 miljoner pund som Arsenaltränaren får för de nästkommande två åren. Det är också ”Förändringar för 150 miljoner pund”, som det står om på annat håll. En av dem kopplar tillbaka till sportettans rubrik ”Mahrez: Jag lämnar”. Leicesterstjärnan har meddelat att han vill bort, och är en av de aktuella spelarna för Arsenal. Andra är Carlos Bacca (Milan), Thomas Lemar (Monaco), Pablo Fornals och Sandro Ramírez (båda Málaga).

The Sun använder filmen ”Tillbaka till framtiden” som referens till att Wenger blir kvar. Belackarna hade säkert föredragit ”Måndag hela veckan”. Även The Sun skriver om intresset för Mahrez, men har andra klubbar och andra övergångar som ”exklusiv”-stämplade. ”Exklusivt: Liverpool erbjuder Gaël Clichy lukrativt tvåårskontrakt”. Vänsterbacken kommer på fri transfer. ”Exklusivt: Chelseatränaren Conte vill ersätta Begovic med Alphonse Areola”, PSG-målvakten, som senast varit utlånad till Villarreal. ”Exklusivt: United värvar Gonzalez”. Det är 16-åriga Real Betis-talangen Roberto Gonzales, som United uppges nära knipa framför näsan på rivalen City.

ANNONS

ESPN kanske inte förväntas ha bäst koll på Premier League. Men nigerianska stjärnjournalisten Colin Udoh kan sina landsmän. Enligt källor nära Kelechi Iheanacho har den bänknötande Man City-anfallaren inga planer på att lämna Premier League, trots intresse från Paris SG och Dortmund. ”Han (Iheanacho) har varit i England tre år och är två år från att få brittiskt medborgarskap. Det finns ingen anledning att lämna England just nu”, säger källan. West Ham uppges hetast i jakten på Iheanacho.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har klubbens smeknamn i åtanke kring Montellas kontraktsförlängning, ”Djävulen pakt”. Tränarens lön fram till kontraktsslutet 2019 sätts till tre miljoner euro per år plus bonus på 500 000 euro för Champions League-plats. Det tilltänkta nyförvärvet Kessie fick inte godkänt på en läkarundersökning i går. En ny väntar i dag. Musacchio blev däremot klar för Milan i går. Kring det andra Milanolaget skriver tidningen, ”Inter vill behålla Perisic och värva Conti samt Rüdiger”. Spalletti väntas ha ett telefonmöte med klubbledningen i dag. Den förre Romatränaren uppges också överväga att använda trebackslinje i Inter.

ANNONS

Corriere dello Sport tar upp tråden från Gazzettan med ”Milano vill ha alla”. Tidningen lägger till att ”Milan och Inter är ute efter Lazios och Romas juveler”. Det handlar om Biglia och Keita för Milan, samt Nainggolan, Rüdiger och Gerson för Inter.
Och så myser tidningen åt Real Madridtränaren Zidanes ord inför CL-finalen, ”Dybala skrämmer”.

Tuttosport hart ”Ja, Schick ska till Juve”. Citatet baseras på ord från Inters sportchef. ”Sabatinis Inter ger upp Sampdoriatalangen, ’Jag tror de vitsvarta redan har honom’”.

Calciomercato.it slog under gårdagen till med ”Exklusivt: Två bud på Forsberg”. Det uppges vara på 30 miljoner euro och komma från Bayern München och Arsenal. Senare på kvällen dementerade svenskens agent Hasan Cetinkaya för Aftonbladet att Bayern ens är intresserade, men hävdade att ”det finns stora klubbar som är jätteintresserade”, utan att nämna vilka. Tidigare har Kicker skrivit att Forsberg bett RB Lepizigs sportchef Ralph Ragnick om att få lämna klubben Noterbart är också att RB Leipzig uppges ha lagt ett bud på Bruma, en potentiell ersättare (se Bild under ”Tyskland” nedan).

ANNONS

 

SPANIEN

AS täcker förstasidan med gårdagens ord från Cristiano Ronaldo inför CL-finalen. ”För mycket ödmjukhet är inte bra, vi måste visa vem som är bäst”. Tidningen har förresten också dåliga nyheter för en svensk anfallare. ”Guidetti leder uttåget ur Celta i sommar”. Enligt tidningen ingår Guidetti inte i nya tränaren Juan Carlos Unzués planer. Redan för ett par veckor sedan uppgav Radio Marca  att svensken var till salu. Sedan dess har också Maxi Gómez anslutit, en snarlik anfallare. AS spekulerar i en framtida klubbadress för Guidetti kan vara i Premier League, men kastar också fram Turkiet som en möjlighet.

Faro de Vigo fortsätter på Guidettispåret. Svensken finns med på listan över spelare som kan lämna, skriver lokaltidningen. Faro de Vigo uppger att upp till nio spelare kan vara på väg bort från Celta Vigp, och att ”klubben är villig att lyssna på erbjudanden för Guidetti”.

ANNONS

Marca har mer Cristiano Ronaldo. ”Det är svårt att vara hungrigare än vad vi är”. Tidningen uppger också att Kylian Mbappé ”Säger nej till Guardiola”. Monacos guldklimp skulle alltså föredra Real Madrid framför Man City. Skriver Madridtidningen. Tillbaka till förstasidan: ”I dag fattar CAS beslut”. Det gäller Atléticos överklagan om värvningsförbud till idrottens skiljedomstol.

Cadena Ser följer upp ämnet med ”Atlético kommer att värva spelare även om CAS upprätthåller förbud”. Taken är i stället att spelarna ansluter i januari.

Cadena Cope kom i går med tunga uppgiften att Antoine Griezmann begärt att få lämna Atlético. Sedan dess har toppnyheten ersatts av Sergio Ramos som gästat radiokanalens studio. Han är varse om vem som står i motståndarmålet. På frågan om vad han gör om det blir straffar i finalen, svara Ramos ”Jag improviserar, men jag utesluter en Panenka mot en målvakt som Buffon”.

ANNONS

Diario Sport ser till nystart i Barcelona, ”Valverde tar kommandot”. I dag väntas den nya tränaren till Barcelona. Tidningen har på förstasidan också ”Sport avslöjar: Barça i kontakt med Azpilicueta”, Chelseas spanska landslagsback, som har en strålande säsong bakom sig.

Mundo Deportivo har andra ”kontakter”. Barça uppges ha ”Kontakt med Seri”, Nice mittfältare (se även L’Equipe och Le Parisien under ”Frankrike” nedan).

 

FRANKRIKE

L’Equipe låter fotbollen verka lite i skuggan av Franska Öppna. Men ”Conceiçao vill lämna Nantes” tar plats på förstasidan. Det är FC Porto som lockar tränaren. Även ”Seri frestar PSG” finns med. Enligt L’Equipe är det Barcelonas intresse för Nice mittfältare som fått PSG att agera. Även Roma är ute efter 25-åringen, men anses inte kunna konkurrera. Ett möte mellan PSG-ledningen och representanter för Seri är, enligt källor till tidningen, planerat till slutet av veckans. Vidare skriver L’Equipe att ”Lyon närmar sig Juninho och Traoré”. Klubblegendaren Juninho är aktuell som sportchef. Ett möte är planerat i London. Där kan det bli tal om en dubbelvärvning. För Lyon hoppas även köpa Bertrand Traoré från Chelsea (utlånad till Ajax den gångna säsongen). Londonklubben vill ha 20 miljoner euro.

ANNONS

Le Parisien har liksom L’Equipe Jean Michaël Seri i PSG-fokus. ”Seri i Paris, det närmar sig”, finns med på nyhetsettan. Le Parisien är också inne på samma spår som L’Equipe kring konkurrens, och skriver att ”bara Barça kan förhindra en övergång”. Nice uppges peka på utköpsklausulen på 45 miljoner euro.

 

TYSKLAND

Bild förpassar skvaller och världsnyheter till förstasidans periferi, och låter gårdagens stora tyska fotbollssnackis ta plats. ”Tuchel klockan 12.29 i går”, kommer med bild på tränaren och huvudrubriken ”Sparkad på stadion”. Tidningen har sedan en genomgång över förfarandet. Själva mötet mellan Tuchel och klubbledningen tog bara 21 minuter och var ”lika frostigt som det varit de senaste veckorna”. Tuchel har ryktats till Bayer Leverkusen. En annan kandidat till Leverkusenjobbet sägs nyblivna Premier League-laget Huddersfields David Wagner vara. Han vill inte svara om eventuellt intresse. ”Jag ska sätta mig ned med Huddersfields ägare inom de närmaste dagarna, för allt förändras nu i och med uppflyttningen. Sedan får vi se hur han ser på saker och ting, därefter kan jag bestämma mig”, säger Wagner till Bild. Tidningen uppger vidare att RB Leipzig lagt ett bud på 12 miljoner euro för Bruma i Galatasaray. Bild tror på ett avtal kring 15 milj euro. Portugisen skulle kunna vara en eventuell ersättare för Emil Forsberg, om svensken lämnar (se Calciomercato under ”Italien”).

ANNONS

Ruhr Nachrichten synar ersättare till Tuchel. ”Dortmund är överens med Favre – men ännu inte med Nice”. Den franska klubben uppgavs i går kräva mellan fyra och fem miljoner euro för att släppa schweizaren, som har kontrakt med klubben i två år till.

Sport Bild presenteras denna vecka med besked från en tysk landslagsstjärna, ”Kroos: Real Madrid är bättre än Bayern München”. Kroos var för tre år sedan nära att förlänga med Bayern. I dag säger mittfältaren, ”Om man ser på hela situationen i backspegeln så är jag glad att jag lämnade Bayern”. SportBilds bidrag till Silly Season-karusellen är bland annat att flera Premier League-klubbar jagar Werder Bremens anfallare Max Kruse. Bland dem finns Everton. Prislappen uppges ligga på 12 miljoner euro.

 

ÖVRIGT

Correio da Manhã (Portugal) hävdar att ”Benfica vill ha 60 miljoner euro för Lindelöf”. Enligt tidningen är Benficas president Luís Filipe Vieira ute efter att sätta klubbrekord med en försäljning av svensken. 60 miljoner euro är också Lindelöfs utköpsklausul. Uppgifterna ligger i linje med A Bolas i går. Tidningen skrev då också att Manchester United väntades intensifiera förhandlingarna men att just den höga prislappen var en stötesten.

ANNONS
Publicerad 2017-05-31 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto