Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan vill stanna - men United ”stänger dörren”?

Headlines Blogg

ENGLAND

Daily Mirror sätter Beatlestoner till Arsenal med ”All we need is Love”. Tidningen menar att Arsène Wenger ”Efter att ha skrivit på avtal för 16 miljoner pund vädjar traänaren till fansen att sluta bråka internt”. Kärlek och fina ord lär inte räcka till att övertyga Alexis Sánchez och Mesut Özil. ”Visa oss pengarna!”, är den hotfulla rubriken som leder in till uppgiften att de båda vill ha 350 000 pund i veckan vardera för att skriva nya kontrakt. Men de surgubbarna får inte plats på förstasidan. Det gör däremot en bild på en glädjestrålande Zlatan Ibrahimovic efter EL-finalen. ”Zlatan vill stanna i United”, är en hänvisning till hans agent Mino Raiolas uttalande i går. Artikeln fångar också upp bilderna på Zlatan i träning med boll.

Annons

Daily Telegraph har en uppföljning under rubriken ”Zlatan Ibrahimovic ska ha möte med Manchester United efter att ha ställt in sig på att stanna”. Framtida möte antydde Raiola redan i går. Men tidningen ser positivt på det, och skriver att det nuvarande avtalet går ut sista juni ”Men United, som har option på att förlänga avtalet med ett år, har inte uteslutit en fortsättning och har blivit uppmuntrade av tidigt positiva tecken i rehabiliteringen”.

The Sun kraschar den positiva bilden direkt. Den utnötta ordleken på Zlatans namn ger i dag ”Zlat’s all, folks”. Enligt The Sun är ”Manchester United redo att dra tillbaka sitt kontraktsförslag till svenska stjärnan Zlatan Ibrahimovic. Den 35-åriga anfallaren drog ut på tiden med det nya avtal som erbjöds i våras. Nu väntas United stänga dörren för skadade Ibras förhoppningar om att stanna”. Tidningen skriver vidare att Zlatan ”förra veckan sagt till vänner att han hoppas vara frisk igen i november”. United uppges ute efter både Antoine Griezmann och Romelu Lukaku, poängterar The Sun. Zlatan må ha en rubrik på förstasidan men i särklass störst rubrik är: ”Exklusivt: 160 miljoner pund – Real i dubbelaffär för Hazard och De Gea”. Den spanska klubben sägs beredd att lägga 100 miljoner pund på Chelseas flyfotade belgare och ska redan ha lagt ett bud på 60 milj pund på Man Uniteds målvakt. Budet på De Gea ska ha nobbats. Det uppger även Sky Sports. Andra får närmast Ancelottiögonbryn av det påståendet, BBC:s Simon Stone bland annat (se tweet nedan). The Sun har i dag också ”Crystal Palace tar kontakt med Liverpools ex-nummer två Mauricio Pellegrino i jakten på Sam Allardyce ersättare”.

Annons

Daily Mail är mindre Mirror och mer Sun när det gäller Zlatan. För tidningen tolkar Raiolas uttalande som att ”Manchester United pioriterar en targetspelare och kommer att titta på Romelu Lukaku och Alvaro Morata, sedan Zlatan Ibrahimovics agent avslöjat att anfallaren kanske inte stannar på Old Trafford”. En milslång rubrik, som tar fasta på om alternativ snarare än möjligheter för Zlatan att stanna i United. Raiola pratade om båda. Mail följer upp det med att understryka att svensken inte lär vara tillbaka i spel förrän 2018 och att ”United inte lär vänta på en spelare som vid det laget är 36 år”.

The Times vänder sig mot lokalrivalen City och deras till synes ständiga jakt på superdyra spelare. ”City planerar stort avtal för Van Dijk”, följs av ”Guardiola erbjuder 50 miljoner pund, plus 180 000 pund i veckan till spelaren, för att bräda Chelsea och Liverpool”.

Annons

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport stämmer in i hurtfriska ”Heja Juve”, inför Champions League-finalen om två dagar. En intervju med Del Piero ingår, och paketeras med citatsammanslagningen ”Real är jättestarka, men Juventus är mer moget jämfört med 2015. Den här finalen har en tilltalande upplösning: Buffon lyfter Champions League-bucklan”. Gazzettan andas också ut med ”Kessie okej” efter att en andra läkarundersökning gett klartecken till flytten från Atalanta, ”I dag blir han klar för Milan”, fortsätter rubriken. Tidningen skriver också att Ricardo Rodriguez (Wolfsburg) kan bli nästa officiella namn i den rödsvarta truppen.

Corriere dello Sport kommer inte bara med nya rubriker utan också en ny design på förstasidan. Lite rundare och mjukare i formen. Rubrikerna är färre. En är stor. ”Jag bestämmer”, och bild på en beslutsam Donnarumma. ”Gigio är ingen slav”, förtydligar tidningen, med tanke på uppgifter om alla som drar i honom. CdS har pratat med hans agent, den inte helt obekante Mino Raiola. Inne i tidningen finns citatet ”Gigio är inte heller någon robot. Hans kontrakt är mitt ansvar. Montella ska inte glömma: det var jag som tog honom till Milan”. Ett annat citat: ”Ni undrar om det finns möjlighet att Donnnarumma stannar i Milan? Ja. Att han lämnar Milan? Ja”. Milans Kessie-affär har inne i tidningen den spekulativa rubriken ”Hur gammal är du? I Afrika säger de 25 år och inte 20 år, men i dag blir Kessie klar för Milan”.

Annons

Tuttosport har en minst lika bestämd målvaktsnuna på sin förstasida, Gianluca Buffons. Tidningen har intervjuat hans pappa. Det ger citatrubriken ”I Gigis ögon ser jag Champions League-bucklan”. Tuttosport uppger för övrigt att Juventus liksom Bayern München kan få en Allianz-stadion. Det tyska försäkringsbolaget kan bli sponsor redan från nästa säsong. Om Turins andra lag skriver Tuttosport på förstasidan i dag ”Mihajlovics Torino är värt 157 miljoner euro mer”. Tidningen har värderat spelarna i truppen.

 

SPANIEN

Marca slår upp en intervju med Varane stort inför CL-finalen. ”Juve är som Atlético”, säger Real Madridbacken. Han ”vädjar till huvud och hjärta” hos laget och tror det blir ”en jämn final med få mål”. Tidningen uppger att Real Madrid kan komma att betala ut sammanlagt hela 80 miljoner euro i olika bonusar. Spelarna får vardera 1,5 miljoner euro i bonus om laget vinner dubbeln; ligan och lördagens CL-final. Det är vad lagkapten Sergio Ramos och lagets vicekaptener förhandlat fram tidigare. Marca nämner också att Juventus spelare har en bonus på vardera 350 000 euro om de lyfter CL-pokalen. Tidningen hänvisar i det fallet till italienska uppgifter.

Annons

Cadena Cope uppger att en jätteaffär kan få grönt ljus i dag – om idrottens skiljedomstol, CAS, häver Atléticos värvningsförbud. Enligt radiokanalen har nämligen den spanska klubben fått ett bud på 50 miljoner euro från Manchester City för Lucas Hernández. Atlético kommer att acceptera det om möjlighet ges att värva nytt, uppger Cope.

La Voz de Galicia återger nya Celta Vigo tränarens Unzue direkta svar på uppgifterna om att han inte vill ha John Guidetti. ”Det är felaktigt”, säger han. Det var AS som uppgav att svensken inte ingick i Unzues planer. Även Faro de Vigo skrev i går att klubbledningen var öppen för en försäljning.

Diario Sport håller sig lokalt. ”Valverdes era – dag 1”. Sedan följer storslagna ord om framtiden, ”Jag vill göra Barça ännu större”, tidningsuppgifter om goda första kontakter med klubbmedarbetare och satsning på ungdomar. Den polerade bilden för att skapa en positiv anda inför nystarten.

Annons

Mundo Deportivo är lika gullande. ”Ambitiösa Valverde”, skriver tidningen i stora bokstäver på förstasidan. Där noterar MD också att den officiella presentationen är klockan 13 i dag.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ger ordentlig plats för damfotboll. Så är det också en helfransk CL-final. En knappt försvarbar översättning på förstasidans stora finalrubrik är ”Gör upp räkningen i Cardiff”. Det är två tunga rivaler som möts, Lyon och Paris SG. Caroline Seger väntas starta på bänken. På plats är också Lyons president Jean-Michel Aulas. Enligt L’Equipe var han också i London i går för samtal med Chelsea om spelare till herrlaget. Lyon är ute efter Bertrand Traoré, utlånad till Ajax den gångna säsongen, men samtal fördes även om Kurt Zouma. Chelsea å sin sida förhörde sig om Corentin Tolisso. Londonklubben ser Lyonmittfältaren som alternativ till Tiemoué Bakayoko. Enligt L’Equipe har förhandlingarna om Monacospelaren svalnat på grund av för många mellanhänder.

Annons

RMC Sport-medarbetaren Jérôme Rothen, ex-PSG, har synat ryktena om Nice mittfältare Jean-Michaël Seri, som Barcelona och Paris SG uppges slåss om. ”Det är Seris rådgivare som kontaktat Barcelona, för Seri har alltid drömt om att spela i Barcelona”, säger Rothen och hänvisar till just en av rådgivarna. Rothen tror inte på en flytt till Barça.

 

TYSKLAND

Bild undrar ”Bestäms Forsbergs framtid på söndag?”. Tidningen har tagit rygg på Aftonbladet och också intervjuat RB Leipzig-svenskens agent Hasan Cetinkaya. Även till Bild understryker Cetinkaya att ”stora klubbar är intresserade av Emil”. Även Bild nämner Arsenal, Liverpool, Milan och Roma, samt skjuter också in Juventus. Tidningen uppger sedan att Cetinkaya ska ha ett möte med Forsberg på söndag för att diskutera framtiden. Därefter väntar eventuellt ytterligare samtal med sportchefen Ralf Rangnick om en flytt. Leipzig vill ha laget intakt inför nästa säsong, vilket inkluderar Forsberg. ”Jag har full respekt för den önskan. Men till skillnad från Werner och Keita är Emil tre år äldre, det är därför vi ska ha ett samtal”, säger Cetinkaya.

Annons

Ruhr Nachrichten har med Dortmunds svar på franska Yahoo Sports påstående i går eftermiddag om att klubben träffat ett avtal med Paris SG om Pierre-Emerick Aubameyang, värt 70 miljoner euro. ”Fram till nu har vi inte ett anbud från någon klubb i världen”, säger sportchefen Michael Zorc.

Kicker lyfter tränarfrågan i Dortmund. ”Favre, Stöger eller Bosz?”, skriver tidningen, och syftar på herrarna i Nice, Köln respektive Ajax. ”Favre är favorit”, använder Kicker som rubrik inne i tidningen. Det finns också en intervju med just klubbens sportchef Zorc. ”Vi har agerat korrekt”, är citat om det infekterade avskedet till förre tränaren Tuchel, som lyfts fram till förstasidan. Zorc poängterar att separationen vara resultatet av ”en längre process”. En fråga kring Bayern München syns också, ”Blir Sagnol assisterande tränare?”.

Annons

 

ÖVRIGT

O Jogo (Portugal) uppgav sent i går kväll att Benficas president ”Vieira är på väg till England för att sälja Nélson Semedo och Lindelöf”. Förhandlingar med Man United väntas ”inom de närmaste timmarna”, enligt O Jogo, som skriver att Benfica hoppas tjäna upp till 95 miljoner euro på de båda spelarna. Record (Portugal) sänker siffrorna som figurerar kring Lindelöf rejält. ”Man United plockar Lindelöf”, har tidningen på förstasidan i dag, och skriver sedan att ”Övergångssumman lär landa på 35 miljoner euro plus fem miljoner euro i bonusar”. Det är en bra bit under de 60 milj euro A Bola och Correio da Manhã uppgett de senaste dagarna.

Publicerad 2017-06-01 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto