Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Klubbarna överens - bara Lindelöfs avtal kvar”

Headlines Blogg

ENGLAND

Daily Telegraph trycker in en ”Griezmann-chock: Mysterium när United drar sig ur affären för 87 miljoner pund”. United har länge varit ute efter fransmannen. Telegraph noterar att ”Nyheten att United nu i stället fokuserar på en direkt ersättare till Ibrahimovic” började sippra ut bara någon timmer efter beskedet i går att Atlético fick sitt värvningsförbud bekräftat av idrottens skiljedomstol, CAS. ”Men den tydliga indikationen från källor nära klubben under torsdagen var att prioriteringarna skiftat sedan Ibrahimovic skadade sig för sex veckor sedan”, skriver Telegraph, och ringar in Lukaku, Belotti och Morata som tre potentiella anfallare.

Annons

Daily Mirror leker i stället fram ”José ZETTE for £50m bid”. Ett annat namn för anfallet, ”då hoppet om Griezmann bleknar så är United redo att ’stjäla’ Lyons Lacazette från Arsenal” (se även L’Equipe).

The Sun stannar vid Arsenal. Eller ”Özenal” som tidningen skriver. För Mesut Özil påstås nu stanna. ”Gunnersstjärnan redo att skriva på avtal på 280 000 pund i veckan”. Mirror noterar också att Özil inte heller har något erbjudande från någon annan stor klubb.

Daily Mail har ”Exklusivt: Newcastle nära att låna Chelseatalangen Tammy Abraham för nästa säsong”. 19-åringen gjorde 26 mål för Bristol City den gångna säsongen, och ses som en av Londonklubbens större talanger. Mer Chelsea. Mail återger listan över prispengar och den toppas av klubben från sydvästra London. Den stora merparten är tv-pengar, som i år är högre än någonsin. Chelsea drog sammanlagt in nästan 151 miljoner pund. Systemet med tv-pengar är utarbetat så att skillnaderna inte blir hisnande. Exempelvis drog tabellens jumbo, Sunderland, in sammanlagt drygt 93 miljoner pund.

Annons

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport fortsätter att pumpa upp Juventus inför Champions League-final. ”Ni kan välta dem”, är slutsatsen, sedan tidningen ”vägt finalisterna”. Gazzettan menar att ”Juve har jämbördig erfarenhet som Real Madrid och är fysiskt starkare”. Till detta finns lagbild på Juve och en uppochnedvänd lagbild på Real. På förstasidan finns även ”Vilket erbjudande av Milan till Donnarumma: fyra miljoner euro om året”. Tidningen skriver om ett möte mellan parterna i Montecarlo men också att ”Szczesny är plan B”. Från mercaton slänger Gazzettan fram ”Perisic, United satsar: här är 52 miljoner euro”. Manchesterklubben ska alltså vara redo att höja sitt bud och komma överens med Inter. Det första budet uppgavs vara på 45 miljoner euro.

Corriere dello Sport har ett annat sätt att känna av tyngden i Juventus, med ”Ni kan hata, vi är i Cardiff”. Tidningen menar att ”Allegri utmanar det italienare som i morgon kommer att hålla på Real i finalen mot Juve”. Och så lägger CdS till att ”Färden har börjat för de 25 000 som drömmer om bucklan”. Tidningen har sedan den lite familjära rubriken ”Sarri tittade förbi på kontoret: Jag ska förklara Napoli och min fria fotboll”. Den rubriken följs av citaten ”Milik är en bok som ska skrivas. Insigne är en världsklasstalang. Serie A utvecklas, en dag är det mål som kommer att vara avgörande, inte försvar”.

Annons

Tuttosport låter Higuaín med aggressiv blick titta fram till rubriken ”Higuaín eldar på Juve” och ”En historisk trippel”. Det följs i sin tur av citatet ”Jag har spelat i Europa under elva säsonger. Vi förtjänar Champions League mer än någon annan”. Tuttosport ser målvaktssituationen i Montellas gäng som ”Milan-Donnarumma: sammanbrott” och att ”de rödsvarta letar nu ny målvakt”.

Sky Italia sätter via sin mercatoexpert Gianluca Di Marzio rubriken ”Morata-Milan: Allt går framåt, Belotti är plan B”. Milan ska vara överens med anfallaren om ett femårskontrakt värt åtta miljoner euro. Däremot återstår att komma överens med Real Madrid.

 

SPANIEN

Marca nöjer sig inte med att Real Madrid har en legendarisk fotbollsspelare som framgångsrik tränare. Han är också synsk. ”Profetian: Zidane förutspådde framgångarna 2003”. Till det använder tidningen citatet ”Jag vill ha den tionde, elfte och tolfte CL-titeln”. Real Madrid, som vann förra året, är nu uppe i elva. Tidningen skriver vidare att förutom det sportsliga finns en ekonomisk sida av en CL-vinst som inte är oväsentlig. ”En seger i Cardiff är värd 80 miljoner euro”, lyder rubriken. Marca uppger även att Pepe är borta från spel i Cardiff.

Annons

AS använder det traditionella greppet att ta ett snack med en gammal klubbprofil som förstås tror på seger. ”Mijatovic: Vi vinner med 2-0” är dagens största rubrik. Kring själva Reallaget uppger tidningen att ”Carvajal är redo och kommer att spela från start”. AS uppmärksammar Atléticos värvningsförbud med kommande strategi. ”Planen är att behålla ryggraden i laget, ta tillbaka utlånade spelare och i vinter värva en Vitolo, Lacazette, Diego Costa…”. Liksom de flesta spanska medier har AS också med Griezmans tweet efter beskedet, ”Nu mer än någonsin, Atleti, alla tillsammans” (se ovan). Det som en fingervisning om att stjärnan stannar.

Sport fortsätter sin love-in med Barcelonas nya tränare. ”Valverde förälskad” handlar bland annat om hur han tagit till sig både Barças anda och Barças spelsätt. Och så ett obligatoriskt ”Messi är den bästa spelare jag sett på en fotbollsplan”.

Annons

Mundo Deportivo ignorerar inte CL-finalen som Sport. Inte helt i alla fall. På förstasidan finns en neutralt hållen pyttenotis om att Bale hoppas spela. Här finns faktisk också en lika stor notis om damernas helfranska CL-final i går. Men det är förstås Valverde som gäller. Rubriken ”Jag vet vad som väntar” följs bland annat av att han förstår att Barcelona är ”En mycket krävande utmaning”.

El Confidencial bygger lite småelakt sin största rubrik på ”Valverdes enda fel under presentationen med Barcelona”. Artikeln är dock ganska lättsamt hållen, och felet? Valverde sa ”Nou Camp” i stället för den katalanskans ”Camp Nou”.

 

TYSKLAND

Bild uppger att Dortmund är ute efter U21-landslagsmittfältaren Maximilian Philip. Prislappen kan lämna Freiburg för 20 miljoner euro. Även RB Leipzig är intresserad. Om just Leipzig finns även ”Allt klart med Bruma”. Övergångssumman landar enligt Bild på 12 miljoner euro, möjligen med ytterligare tre miljoner euro i bonus. Galatasarayspelaren, som Bild kallar ”den nya Ribéry”, skulle kunna ses som en möjlig ersättare om Emil Forsberg lämnar.

Annons

WAZ skriver i följetongen Aubameyang, att Dortmundanfallaren redan köpt hus i Neuilly-sur-Seine, norr om Paris. Där blir han i så fall granne med bland annat förra franska presidenten, och PSG-supportern, Nicolas Sarkozy. Tidningen hänvisar till uppgifter från BeinSPORT. Men WAZ tillägger två saker: Aubameyang är ändå så pass mycket i Paris att ett husköp inte behöver vara en avgörande faktor. PSG avvaktar dessutom köpet av 27-åringen, då jakten på Alexis Sánchez ännu inte är över.

 

ÖVRIGT

L’Equipe (Frankrike) toppar för andra dagen i rad tidningen med damfotboll. ”Spänningens drottningar” är Lyon, som vann den helfranska Champions League-finalen på straffar (0-0, 7-6 efter straffar). En Caroline Seger såg med blandade känslor dramat från bänken. Arsenalfans kan slicka sig om munnen. Enligt L’Equipe har Arsenal lagt ett bud på 100 miljoner euro för Monacos supertalang Kylian Mbappé. Trots att budet är aningen lägre än Man City och Real Madrid tidigare uppgetts verbalt erbjuda Monaco, samt att Arsenal inte kan erbjuda CL-fotboll, uppges Arsenal ändå kunna locka med garantier om speltid. Alexandre Lacazette är en plan B. Mbappé är inte den enda Monacospelaren som Arsenal jagar. ”Gunners vill också ha Lemar”, är en annan rubrik på samma sida. Även Tottenham och Juventus är intresserade. Lacazette har förresten inte bara Arsenals ögon på sig, nu när en Atlético-övergång går om intet, i alla fall i sommar. Manchester United ska i går ha intensifierat intresset, dock utan att lägga ett bud, skriver L’Equipe.

Annons

Record (Portugal) slog på stort på förstasidan i går om att Lindelöf är på väg till Man United för 35 miljoner euro, plus fem miljoner euro i bonusar. I dag är svensken inte på förstasidan, men tidningen har en uppdatering i tidningen. Under ”Överenskommelse för Lindelöf”, står bland annat att ”Benfica och Man United är helt överens”. Tidningen skriver att ”det enda som saknas för övergången att gå igenom är ett avtal mellan Europa League-mästarna och mittbacken”. Record preciserade i går att Unitedbasen Ed Woodward låg bakom avtalet, samt att Benficas ordförande Luís Filipe Vieira rest till Manchester. Liten brasklapp i sammanhanget: det är inte bara Lindelöf som redan tidigare så tydligt pekats ut som i det närmaste klar för United. Portugisisk press naglade under flera transferfönster fast även dåvarande Benficaspelarna Garay och Gaitán i Manchesterklubben, utan att något i slutändan blev av.

Annons

South Wales Echo (Wales) tar sig an den stundande CL-finalen på hemmaplan ur annat perspektiv. ”Cupfinalen stänger ute hemlösa”, fortsätter med ”Under fyra dagar av Champions League-firande, har polisen meddelat uteliggare att de inte är välkomna i stadens centrum”. På förstasidan finns också en liten notis om att damernas CL-final i går, ”Dramatisk final i staden”.

Publicerad 2017-06-02 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto