Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Lindelöf överens med United - läkarundersökning väntar”

Headlines Blogg

ENGLAND

 The Sun menar att ”Diego Costas pris faller: Messet kostar tio miljoner pund”. Liksom flera andra tidningar höftar The Sun miljonförluster för Chelsea vid en försäljning av Diego Costa. Anledningen är efterdyningarna av att tränare Conte gav beskedet att anfallaren var persona non grata via mess som Costa sedan avslöjade för journalister. Tidningen hävdar också att flyttlasset inte nödvändigtvis går till södra Europa (Milan, Atlético). Både Man United och Arsenal påstås intresserade av anfallaren.

Daily Mail uppger att Chelsea ledning är ”förstummade” över att Contes beslut via ett textmeddelande. Tränaren hade enligt tidningen skickade en semesterhälsning till spelarna med ett litet tillägg om att inte glömma att hålla sig i form, varvid Diego Costa svarade på ett sätt som ”inte var öppet provokativt men tillräckligt för att irritera Conte. Italienaren skickade tillbaka ett meddelande som gjorde det klart för Costa att han inte ingick i hans planer”. Mail har även ”Exklusivt: Rooney kan stanna i United – lagkapten funderar på att spela ut sitt kvarvarande år”. Det finns därefter ytterligare ett optionsår.

Annons

Daily Mirror vaskar om tyska nyheter från i går och gör dem till sina egna. Mirror skriver under ”Bye Bayern Alexis” att den tyska storklubben är beredd att betala Sánchez 350 000 pund i veckan. En eventuell övergångssumman väntas landa på 40 miljoner pund.

Daily Telegraph hyllar stort ”De historiska grabbarna”, Englands U20-landslag som i går tog sig till final i VM. Noterbart i övrigt är att Daily Telegraph liksom en lång rad andra tidningar inte har några invändningar emot Sky Sports uppgift i går om att Man United inte kommer att förlänga med Zlatan Ibrahimovic. Tvärtom tycks de flesta tidningar bekräfta uppgiften.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport njuter av att ”Milan slutar inte att värva”, nu med ”Biglia+Conti – ett dubbel-ja för Milan”. Och då återstår även bland annat en nummer 9. ”All-in på Belotti med 70 miljoner euro”, är dagens Milanrubrik på temat. ”Alternativ: Från Morata till Aubameyang, till André Silva och Kalinic”, skriver Gazzettan sedan i en mellanrubrik, och lägger även till Diego Costa. Från utlandet rapporterar tidningen om kinesiska Jiangsus tränarjakt: ”Sousa drar i bromsen. Capello är redo”.

Annons

Corriere dello Sport ligger i stället i bakluckan hos de rödsvarta som bara ökar farten. ”Milan utan bromsar, nu också Diego Costa”. Tidningen skyndar att lägga till att ”Belotti är fortfarande i pole, men nu finns alternativ”. Annars vänder tidningen lite överraskande blicken helt från Italien i dagens största rubrik. Det är Messis nya kontrakt som fascinerar redaktionen. ”82 000 euro om dagen” följs av ”Barça täcker Messi med guld”. Sedan tar tidningen upp de välkända siffrorna, 30 miljoner euro om året och utköpsklausul på 400 milj euro.

Tuttosport har andra siffror på sin förstasida. ”Manchester United: 80 miljoner euro för Belotti”. I mindre stil finns uppföljningen ”Mourinhos drag skapar en dominoeffekt: förstavalet är Morata, men Man United är också ute efter Torinos hitman. Milan rör sig mot Diego Costa, som dumpats av Chelsea”. Enligt tidningen är det också ”Tid för N’Zonzi”. Det fortsätter med ”Juve förbereder fyrverkeri: förhandlingar med Sevilla om mittfältaren, och de spanar in Schick”.

Annons


SPANIEN

 AS verkar ha en spåkula på redaktionen. ”En kinesisk klubb kommer nästa vecka med ett hisnande erbjudande till Real Madrid” mynnar ut i stora rubriken: ”200 miljoner euro för Cristiano Ronaldo”. Inte nog med det. Den kinesiska klubben sägs erbjuda ”120 miljoner euro netto per år, vilket är fem gånger mer än i Real Madrid”. Som om Atlético inte redan hade det tufft på transfermarkanden med sitt förbud, så har AS fler dåliga nyheter. ”Sevilla förhandlar inte om Vitolo”. Klubbpresidenten är tydlig kring mittfältaren. ”Castro: Det enda sättet han lämnar är om klausulen betalas (40 milj euro)”.

Marca har i dag en lätt ton av grönt både i pappersform och på nätet. Det är en led i att skapa uppmärksamhet för miljömedvetenhet. Sedan blir det kroppsmedvetenhet. ”CR7 kommer att upprepa sin framgångsrika fysiska träningsplanering från i år”, skriver Marca. Till det lägger tidningen till ett citat från Messi. ”Cristiano blir bättre för varje år, därför är en av världens bästa”. Tidningen frågar sig också, ”Vilka lag kan köpa James?”. Därefter radar tidningen upp sex klubbmärken: Juventus, Inter, Man United, Bayern München, Paris SG och Arsenal.

Annons

Sport kör hårt på gårdagens uppgifter att Messi till slut är överens med Barcelona om kontraktsförlängningen, och förstås argentinarens citat. Rubriken ”Messi för alltid” följs av citatet ”Jag vill avsluta min karriär i Barça”. Sedan följer de uppgifter Cadena Ser hade, som Headlines tog upp i går: kontrakt på tre plus ett år och utköpsklausul på 400 miljoner euro. Sport upplyser vidare att Barças nya tränare Valverde via WhatsApp meddelat spelarna att den 12 juli gäller som uppstartsdatum för den nya säsongen.

Mundo Deportivo trycker också ”Messi för alltid” i stora bokstäver på förstasidan. Här finns däremot inte ett ord som uppföljning på gårdagens stora splash om att Bellerín bett Barça lägga bud på honom. Kan förstås ha med Arsenalspelarens tweet i går att göra (nedan)

 

FRANKRIKE

 L’Equipe över hela förstasidan att Frankrike är ”Nära målet”. Att en seger mot Sverige skulle innebära ett ”stort steg mot VM i Ryssland 2018”. En av artiklarna är en återblick till förra mötet (2-1 till Frankrike), och L’Equipe skriver att ”Frankrike led rejält mot Sveriges 4-4-2 i november. Lagen är ungefär desamma i kväll”. Liksom flera andra franska medier ringar L’Equipe in Emil Forsberg som ett hot, och minns förstås också att det var RB Leipzig-svensken som gjorde mål på Frankrike senast. ”Vi vet vad det är för lag som väntar oss, de försvarar sig bra, och ledde även mot oss på Stade de France”, säger Dimitri Payet om Sverige i en intervju. Från den inhemska fotbollen rapporterar L’Equipe att Patrick Vieira är ”Bäst positionerad för att ta över tränarjobbet i Saint-Etienne”. Vieira är i dag tränare för NY City i MLS.

Annons

Le Parisien har en intervju med Olivier Giroud, som när landslagsfotbollen glider över på klubbfotbollen bland annat säger, ”Även om det snackas mycket i medier ser jag min framtid i Arsenal. Men jag vill inte återuppleva en säsong som denna. Jag vill spela mer”. I en krönika har tidningen plockat upp Deschamps sätt att varna inför matchen mot Sverige, ”Med tanke på förra mötet kommer vi knappast hit med blommor i gevärsmynningen”. Ett uttryck för att man inte närmar sig matchen aningslöst.

RMC rapporterar att Frankrike slår ett publikrekord mot Sverige. 2 100 franska fans på plats på Friends Arena, den högsta siffran för Frankrike haft på en kvalmatch. Det tidigare rekordet var på 1 799 borta mot Ukraina i kvalet till VM 2014. Radiokanalen uppger vidare att PSG erbjudit Serge Aurier en kontraktsförlängning, men att högerbacken också intresserar Manchester City och Tottenham.

Annons

France Football skriver att ”PSG är ute efter James Rodriguez”. Enligt tidningens källor är Real Madrid-spelare, tidigare i Monaco, också intresserad av en flytt till PSG. France Football påpekar även att PSG och Real Madrid sedan tidigare har goda relationer. För fler klubbar som uppges ute efter James, se Marca (under ”Spanien”).

 

TYSKLAND

Bild uppger att Schalke är på väg att sparka sin tränare Markus Weinzierl. Det kan ske redan i dag. Klubbens sportchef vill ha Aues tränare Domencio Tedesco i stället. Tidningen fortsätter också att syna Albin Ekdals klubb, som tvingats dra åt svångremmen. ”HSV kaos: Nästan alla spelare till försäljning”. Enligt tidningen har nästan samtliga spelares representanter informerats om att ett bra erbjudande kommer så kommer klubben att acceptera det av ekonomiska skäl. Serge Gnabry lämnar Werder Bremen. Frågan är för vilken klubben. Bild uppger att Hoffenheim är favorit, men att även Bayern München finns med i bilden.

Annons

 

ÖVRIGT

 Record (Portugal) skriver på förstasidan att ”Lindelöf väntas till Manchester” och lägger till ”För läkarundersökning hos United”. Klappat och klart, med andra ord. För inne i tidningen kan man läsa att svensken ska vara överens med den engelska klubben, ”och väntas till England de närmaste dagarna för läkarundersökning och kontraktsunderskrift”. Tidigast på onsdag nästa vecka efter landskampen mot Norge, påpekar Record. Correio da Manhã uppgav i går att Benficas president Vieira gjorde ett sista försök att pressa upp priset till 40 milj euro. Den rådande uppfattningen i portugisiska medier är att övergångssumman är 35 milj euro (plus ytterligare möjligen fem i bonusar).

Olé (Argentina) har ett udda exempel på att den eskalerande diplomatiska krisen i Gulfregionen spillt över rejält på idrotten. Att ha på sig eller ens lägga upp en bild i sociala medier på Barcelonas tröja med Qatar-reklam straffas nu stenhårt i Förenade Arabemiraten: upp till 15 års fängelse och böter på motsvarande drygt en miljon kronor.

Annons
Publicerad 2017-06-09 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto