Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Forsbergs övergång har fått ett namn: ”Guccitransfern”

Headlines Blogg

ENGLAND

Sky Sports låter experten Ray Wilkins ta till orda, och då går det ofta som det går. Denna gång hamnar en svenskvärvning till Wilkins gamla klubb Manchester United i fokus. ”Här har vi unga Keane som gjort det fantastiskt bra i Burnley, och man  funderar på att värva honom tillbaka till Man United för 28 miljoner pund, och så plötsligt kommer Lindelöf för 30. När vi hämtar någon från övriga Europa, så börjar det alltid med tre. Den här killen (Lindelöf) har inte gjort någonting. Inte någonting alls. Keane däremot har spelat utmärkt en säsong i Premier League, och ändå snackar vi 25 miljoner pund. Den här killen (Lindelöf) kommer för 32-33 miljoner pund…fixar han det? Vi vet att Keane gör det”, sa Wilkins, och överträffade sig själv i inskränkt analys.

Annons

The Times har mjukare rader om Lindelöf. ”United hoppas att Lindelöf ska bli grundbulten för att slåss om titeln”. Rubriken är hämtad från en krönika där Paul Hirst skriver: ”Genom att värva Victor Lindelöf från Benfica för 30,7 miljoner pund så hoppas Mourinho få ett slut på mixtrandet i backlinjen och satsa på en duo som lägger grunden för att slåss om titeln kommande säsong”. Hirst menar att priset tyder på att Lindelöf är förstaval, och ser framför sig en duo som kompletterar varandra. ”Bailly har styrkan, och Lindelöf kommer att vara hans mer sofistikerade partner”. Till sportettan når krönikan inte fram. Där finns i stället, ”Exklusivt: Nattmatcher på lördagar för toppklubbar”. Enligt tidningen finns planer på att några Premier League-matcher framöver kommer att ha avsparkstid på lördagar kl 19.45 lokal tid, alltså 20.45 svensk tid.

Annons

Yahoo Sport slänger upp ”Zlatan Ibrahimovic inleder samtal med MLS om transfer till LA Galaxy”. Sajten uppger just att svensken inlett samtal med MLS-representanter, och att det är troligast att han hamnar i LA Galaxy, som det även tidigare spekulerats i. ”Ett beslut om hans framtid kan komma redan denna vecka”, menar  Yahoo.

Daily Mirror trycker i stora bokstäver ”Exklusivt: Sánchez City broms”. Den bromsen är Arsenal. Förklaringen kommer i ”Anfallaren fruktar att Arsenal kommer att blockera hans flytt till Etihad…och göra Bayern München till enda flyktsväg från Emirates”. Mirror missade där för övrigt chansen att slänga in ”Allianz” och göra reklam för tre arenasponsorer. Mirror hävdar vidare att Chelsea kan vara på väg att värva fem nya spelare, och rafsar ihop namn de kan finna. ”Lukaku och Bakayoko är nära att anlända till Stamford Bridge, och Conte vill ha Verratti för 70 miljoner pund, samt Juventusduon Bonucci och Alex Sandro”.

Annons

The Sun kastar, sannolikt på måfå, fram ett helt nytt namn för Chelsea. ”Conte planerar värvning av Napolis stjärna Insigne som ersättare till Real Madrid-aktuella Eden Hazard”. 45 miljoner pund skulle italienaren kosta. Sportettanss stora rubrik är annars dubbelbottnade ”Heat on Hart”. Mot Frankrike i kväll sitter Joe Hart på bänken och ser Tom Heaton spela en halvlek. Jack Butland står den andra.

Daily Telegraph har en besynnerlig ingång på matchen mot Frankrike på sportettan. ”England möter Mbappé och Lacazette som Arsenal jagar”. I artikeln skriver tidningen bland annat att ”Arsenal har fått beskedet att Lacazette kostar 60 miljoner pund”.

 

Annons

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport myser med Milans alla värvningar. ”Anfallare efter anfallare”, lyder rubriken i dag. För det är inte slut med André Silva. Nästa namn som pekas ut har klubbadress Fiorentina. ”Enklare med Kalinic (som kan anlända för 30 milj euro) än med Belotti eller Aubameyang”, skriver Gazzettan, och lägger också till, ”Ögon på Borja Valero. Framsteg med Conti”. En jämförelse görs också med grannklubben i Milano. ”Vad gör Inter?”, undrar Gazzettan, och fortsätter, ”Möte med PSG för att värdera Lucas Moura (och Perisic)”.

Corriere dello Sport sätter citationstecken på ”Ge mig Juve”. En tolkning av vad N’Zonzi känner. Enligt tidningen ”har den stora fransmannen bett Sevilla att släppa honom. Marotta erbjuder 30 miljoner euro. Den spanska klubbens president: ’Vi förhandlar, men det finns ingen brådska”. På förstasidan finns också lite information till kalendern. ”Officiellt: Serie A startar den 20 augusti. Den 13:e är det Supercoppa. jul utan vila”.

Annons

Tuttosport kallar Juves tilltänkta nyförvärv Douglas Costa för ”Slalomåkaren”, för att han är ”dribblingarnas kung”. Tidningen skriver vidare att ”Juve ökar trycket för att värva Bayerns brasilianare som de två senaste säsongerna gått förbi motståndare mer än någon annan: 148 gånger”.

Sky Italia pratade i går kväll med Verrattis agent Donato Di Campli efter mötet med PSG. ”Vi har uttryckt våra tankar för PSG, det är komplicerat”, säger Di Campli, och sticker inte under stol med att önskemål finns om att flytta. Han sa det på ett tema han redan pratat vitt och brett om tidigare. ”För att vara en mästare, så måste man vinna. Om inte PSG vill sälja trots erbjudanden från hela Europa, så får vi göra en utvärdering här i Italien”. Däremot blir det inte någon flytt till just Italien. Klubbarna har inte ekonomiska muskler för det, menar Di Campli. ”En återkomst till Italien? Det är alltför svårt finansiellt för klubbarna”. Gazzzettan skrev i går om en prislapp på 100 miljoner euro.

Annons

Calciomercato skriver, liksom lokalpress, att Juventus Primaveratränare Fabio Grosso är ytterst nära att ta över Bari. En av de fyra unga spelare som uppges aktuell att följa med tränaren till Serie B-klubben är Mattias Andersson, som lämnade Malmö FF för Juve förra sommaren.

 

SPANIEN

Marca har en leende Asensio på bild till rubriken ”För att du varit en sådan bra pojke”. Enligt tidningen skriver den unga anfallaren skrivit på ett nytt Real Madrid-kontrakt till 2023 med årslön på 3,5 miljoner euro efter skatt. Asensios utköpsklausul stiger till hela 350 miljoner euro. De nästkommande spelarna som väntas skriva nya kontrakt med Real Madrid är Isco, Carvajal, Marcelo, Benzema och Varane.

AS lockar med ”Mbappés sommar”, och menar att ”Real Madrid är säkra på att han nobbar PSG” samt att ”Tanken är att köpa honom och låna honom tillbaka till Monaco ett år”. Tidningen noterar att Griezmann förlängt kontraktet till 2022, vilket nyhetsbyrån EFE var först ut med i går kväll. Enligt AS får fransmannen högre lön, men utköpsklausulen på 100 miljoner euro ligger kvar.

Annons

Sport ger sig inte. ”Barça eller Barça” indikerar att Verrattis agent sagt till PSG att det bara är Barcelona spelaren vill till. Att Sport saknar egentliga uppgifter framgår också av att tidningen på förstasidan tvingas hänvisa till italienska källor om priset på 100 miljoner euro (läs mer om Verratti under ”Frankrike”).

Mundo Deportivo är försiktigare med ”Toppmöte om Verratti”, och bara som en sista mening i liten stil att ”Marco vill till Barça”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ser det som att det är ”Upp till dem” att visa vad de går för. Det handlar om Ousmane Dembélé, Thomas Lemar och Kylian Mbappé som får chansen mot England efter ”den otroliga förlusten mot Sverige”, som tidningen skriver på förstasidan. Även Kanté och Umtiti får chansen från start. Tidningen uppger vidare att Kacaniklic klubb Nantes är överens med Claudio Ranieri som tränare. Men det finns ett problem. Italienaren är för gammal. Ligan har en gräns på 65 år, men väntas göra undantag. Ett svar från tränarfacket väntas under dagen. Från transferfronten skriver L’Equipe att ”Pastore har också lust att flytta”. Både Milan och Inter uppges intresserade. ”Men som i fallet med Verratti har han liten chans att lämna”. Bild uppgav i går att Mönchengladbach lagt ett bud på 15 miljoner euro för Chelseas Bertrand Traoré. Om det skriver L’Equipe inte ett ord. Enligt tidningen är Lyon däremot inne i slutförhandlingar med Londonklubben om Taroré, och hoppas få klart med ett avtal redan denna vecka.

Annons

Le Parisien har på förstasidan ”Därför kommer Verratti att stanna”. Tidningen påpekar att nya sportchefen Antero Henrique ”stängde dörren” för möjligheten till klubbyte vid gårdagens samtal. Precis som PSG gjort hela tiden. I stället utlovas rejäla förstärkningar, vilket också varit ett önskemål från Verratti sedan tidigare.

RMC Sport uppger att Nice nobbat ett andra bud från Roma på mittfältaren Jean-Michaël Seri. Budet ska ha varit på 25 miljoner euro. Nice sägs hänvisa till utköpsklausulen på 40 miljoner euro. Även Tottenham ska ha inlett samtal med Seris rådgivare. Barça uppges sedan tidigare ha spelaren som alternativ till Verratti på önskelistan, och Beijing Guoan lockar med en gigantisk lön, tio miljoner euro om året efter skatt. Även PSG är intresserad av Seri.

France Football låter Raphael Varane pryda veckans förstasida tillsammans konfetti och bucklor, ”Den kungliga kollektionen”. Tidningen har också bittra avskedsord från Patrick Kluivert, som lämnar rollen som sportchef i PSG med en passning både till sin arbetsgivare, ”Om jag vetat att det varit så mycket politik i PSG hade jag aldrig kommit” och en passning till sin efterträdare Antero Henrique, ”Han vet inget om fotboll, det är affärer”. Uttalande som ska ha sagts privat, enligt France Football. Tidningen har också några sidor om återvändare, profiler som spelat i Ligue 1 och kan vara på väg tillbaka, och värderar de chanserna i procent. En av de som får högst, 70 procent, är Real Madrids James Rodriguez. Den värderingen kommer med en rad uppgifter. ”Lösningen med en comeback i Monaco var på agendan, främst i Real Madrids ledning. Real Madrid erbjöd James plus 70 miljoner euro för Mbappé”. Det var inget som tilltalade James. Det gör i stället PSG. ”Inter är också med i bilden, men de spelar inte Champions League. PSG är intresserade och det är också spelaren. Det är alltså ett gyllene tillfälle. Om det inte brinner i fickan hos engelsk klubb…”, summerar France Football läget.

Annons

 

TYSKLAND

Bild lanserar den mest annorlunda beskrivningen på Forsebrg-till-Milan-ryktet: ”Gucci-transfern”. På bilden syns fotomontage från artikeln. Texten inleds med ”I Milano finns 14 Guccibutiker. I Leipzig inte en enda med det lyxiga italienska märket. Gör dessa 14-0 att den modemedvetna Emil Forsberg tar sin resväska och byter till AC Milan?”. Bild noterar sedan också att ”Emil och hans fru Shanga älskar Gucci, snabba bilar (Audi R8) och hemresor i privatflyg. I veckan som gick närvarade Forsberg vid en match med sin förra klubb Sundsvall i en Guccijacka värd 3 500 euro”. På det rent fotbollsmässiga planet har Bild lite att bidra med. ”Ralf Rangnick (RB Leipzigs tränare) har sagt allt om laget och därmed spelaren – det här så kallade ämnet tråkar ut mig”, säger RB Lepizig-bossen Oliver Mintzlaff till tidningen apropå Forsberg och en flytt. Liksom tyska Goal i går så erfar även Bild att två engelska storklubbar är ute efter Dortmunds back Sokratis. Goal hade Arsenal och Chelsea, Bild skriver Man United och Chelsea.

Annons

Kicker har på tal om Forsberg svensken som bästa offensiva spelare i Bundesliga i sin återkommande och ambitiösa rankinglista. Han når, tillsammans med Thiago i Bayern, näst högsta kategori, ”Internationell klass”. Bland annat konstaterar tidningen att Forsberg fick betyg 2,5 eller lägre i tio av femton vårmatcher (skalan är 1-6, och lägst är bäst).

 

ÖVRIGT

TV2 (Norge) välkomnar det svenska besöket med bland annat något udda ”Lindelöf, minns du Maars-mardrömmen?”. Maars är Björn Maars Johnsen och spelar för Norges landslag i kväll. Han mötte 2014 med Atlético CP Lindelöf när svensken spelade för Benfica B. ”Jag gjorde två mål mot honom. Jag minns inte detaljerna, men det var en fin dag”, säger Maars Johnsen, som på frågan om han inte kommer att visa Lindelöf respekt med ett leende svarar, ”Jag kommer att behandla honom som den försvarsspelare jag minns från Benfica B”. Återstår att se om det blir något inhopp för Lindelöf.

Annons

Voetbal International (Holland) meddelar att Ajax redan sålt slut samtliga årskort: 42 000. Den gångna säsongen hade klubben i snitt 49 620 åskådare. Johan Cruijf Arena tar 53 502 åskådare.

Publicerad 2017-06-13 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto