Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nya namnet: CR 14,7

Headlines Blogg

ENGLAND

The Times konstaterar att ”England blev slaget av tio man” (2-3 mot Frankrike). De högsta spelarbetygen delar tidningen ut till Dembélé, Pogba och Mbappé. Alla får åtta av tio. De lägsta betygen får Stones, Oxlade-Chamberlain och Dier. Alla får fyra. Kampen om John Terry ser ut att bli ett renodlat West Midlands-derby. Aston Villa och West Bromwich har uppgetts ute efter Chelsealegendaren. Nu skriver The Times att Birmingham City är på väg att snuva rivalerna. 

Daily Telegraph menar att England fick sig en ”Fransk lektion”. Wenger hoppas också få dela ut en fransk lektion till sina rivaler, med hjälp från hemlandet. ”Arsenal planerar för ny offensiv med tre fransmännen i tankarna”. Det handlar om Kylian Mbappé, Alexandre Lacazette och Thomas Lemar.

Annons

The Sun följde just Mbappé under gårdagens match. Efter detaljerad analys av insatsen blir slutsatsen att ”Även om han inte gjorde något mål…han är the real deal”. Det är annars ”fLAWed” som bildar matchrubrik, och handlar om den omdiskuterade utvisningen av Varane med hjälp av videodomare. Bland de mer obskyra exklusiva uppgifterna finns att José Mourinho fått ett nytt smeknamn av Unitedpersonalen: ”Daisy”. Det berättar en källa i klubben. Smeknamnet kommer från filmen ”Driving Miss Daisy”, för liksom huvudrollsinnehavaren blir Mourinho också skjutsad överallt. Det bör tilläggas att ingen öppet kallar The Special One för Daisy.

Daily Mail har också videoutvisningen i fokus, men bland alla smånoteringar från matchen är det en annan videoupptagning som omnämns. Premiärminister Theresa Mays osynkade försök till vågen med sin franska kollega Emmanuel Macron och övrig publik på Stade de France (se nedan). På sportettan finns annars också ”Avslöjar: Tiotés klubb hade ingen defibrillator”. Chieck Tioté kollapsade och dog i samband med träning med sin klubb Beijing Enterprises för en dryg vecka sedan.

Annons

Evening Standard uppmärksammar en användarundersökning av FootballGroundMap.com om arena med bäst stämning i Premier League. På första plats kommer White Hart Lane (Tottenham), följd av Liberty Stadium (Swansea) och Anfield (Liverpool). I botten återfinns Old Trafford (Man United), Emirates (Arsenal) och jumbo är London Stadium (West Ham).

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport sätter ”Juve: Douglas Costa är med” i centrum på förstasidan. Det följs av ”Blitz i Turin och möte med Marrotta: brasilianaren har sagt ja (och nej till Inter), men först behövs ett okej från Bayern”. Till detta lägger tidningen också till, ”N’Zonzi – i dag samtal med Sevilla”. Fler spelarmöten på gång, men nu i Milano. ”Donnarumma-Milan: Avgörande möte”. Summeringen på spelarfronten för Milan blir ”Tidsfristen har löpt ut men Raiola öppnar för nytt möte i dag eller i morgon. Jakten på Belotti fortsatt aktuell. Valencia och Marseille efter Bacca”.

Annons

Corriere dello Sport ser förts och främst ”RüdigINTer”, alltså att Milanoklubben till slut gör klart med Romabacken. ”Tysken blir svartblå. Moreno till Roma”, skriver tidningen också, och lägger till ”Sabatini stänger avtalet för mittbacken, inga försök med Strootman och Nainggolan. De gulröda presenterar Di Francesco (som ny tränare, min anm) samt även PSV:s mexikanska back”. Angående Douglas-Costa-till-Juve, så skriver CdS att ”Bayern gör vägen fri bara om Sánchez anländer”.

Sky Italia verkar inte se det så. Tv-kanalen nämner att Bayern München begär 50 miljoner euro för Douglas Costa, och att Juventus troligen kommer att lägga ett första bud på 40 milj euro.

Tuttosport har visserligen med Douglas Costa-affären, men dagens stora rubrik tillägnas inte Juventus utan Torino. ”Vill ni ha mig tillbaka?” följs av bild på Joe Hart. ”Målvakten är ’fånge’ i Manchester City och söker ett lag som vill låta honom spela. Torino har inte fått klartecken för Sirigu och är redo att ge den engelska landslagsmålvakten chansen igen”.

Annons

Tuttosmercatoweb ägnar sig ofta också åt spelarbetyg. Även för en svensk vänskapsmatch. Hiljemark dissas. Genoasvensken får fem av tio i betyg och omdömet ”helt osynlig”. Armenteros för högst betyg, sju, följd av Forsberg och Nyman med 6,5

 

SPANIEN

AS har inte oväntat åtalet mot Cristiano Ronaldo för skattebrott över hela förstasidan. Real Madrid-stjärnan påstås ha lurat spanska staten på 14,7 miljoner euro, och AS skriver att han riskerar två till sju års fängelse om han fälls.

Marca är snarlik i både utformning och text, men även foto. En del kanske reagerar just på Madridtidningarnas bildval. För vad som för ett vanligt öga framstår som ganska naturligt med färskt foto på Cristiano Ronaldo, och därför i Portugaltröja, lär för mer konspiratoriska framstå som ett sätt att skyla över kopplingen till Real Madrid.

Annons

Sport vet hur som helst inte till sig av skadeglädje. ”CR14,7” står det med feta bokstäver och siffror, som en vink till både portugisens smeknamn och skattebrottet. Tidningen bollar sedan med andra siffror. ”Om han fälls riskerar han två till sex års fängelse och böter på 28 miljoner euro”, påpekar tidningen. Dagens avsnitt i Verratti-vill-till-Barça-följetongen heter ”Verrartti insisterar: Vill bara spela för Barça”.

Mundo Deportivo är en spegling av Sport. Även här är det ”CR 14,7” som lyser upp förstasidan. Även här är det Verratti-vill-till-Barça-följetong, i dag med ”Verratti: Barça nu eller aldrig”.

Cadena Ser uppger att ”United och Real Madrid kommer att stänga Morataaffären denna vecka”. Eller som tidningen uttrycker det i texten. ”Morata kommer att vara Mourinhos nummer 9 från och med nästa vecka”. Zlatan Ibrahimovics ersättare helt enkelt. Bara detaljer återstår att lösa.

Annons

FRANKRIKE

L’Equipe känner ”En frisk fläkt” när Frankrike med unga spelare i spetsen vann (3-2 mot England) efter ”felsteget mot Sverige”. Dembélé, Kanté och Pogba får högst spelarbetyg med sju, Varane får lägst med fyra. I England får Kane sju, Stones lägst med tre. Hedrandet av terrordådens offer i England gav en känslomässig inramning och en samhörighet, som får L’Equipe att brista ut i ”John Lennon hade uppskattat det”. Från transfermarknaden skriver tidningen att ”det handlar om timmar” innan Corentin Tolisso är klar för Bayern München, och hänvisar till källor nära Lyon.

Le Parisien skriver på förstasidan om ”Franska landslagets vackra ungdom”. På sportsidorna finns ”Ben Arfa delar inte ut några presenter till PSG”. Tidningen skriver att ”För att riva sitt kontrakt vill han att PSG betalar honom motsvarande ett års lön, sex miljoner euro!”. Tidningen sätter också strålkastarljusen på att ”Utländska tränare tar över Ligue 1” nu när klubbarna investerar mer. Med rubriken följer bilder på Oscar Garcia (Saint-Etienne), Marcelo Bielsa (Lille), Leonardo Jardim (Monaco), Unai Emery (PSG), Lucien Favre (Nice) och senaste tillskottet, Claudio Ranieri (Nantes).

Annons

 

TYSKLAND

Bild, som den tabloidtidning den är, har bara en fotbollsstory på förstasidan: Draxlers påstådda otrohetsaffär. Enligt tidningen så har Draxler, som i dagarna bekräftats som tysk landslagskapten inför Confederations Cup, blivit förlåten av sin flickvän. Från transfermarknaden skriver Bild att Anthony Modeste nu är närmare en Kinaflytt än någonsin. Tianjin Quanjin erbjuder Köln 30 miljoner euro och anfallaren erbjuds ett kontrakt på 2,5 eller 3,5 år värt tio milj euro om året efter skatt. Tidningen uppmärksammar också Rumäniens förbundskapten Christophe Daum. Tysken fick ett utbrott i samband med matchen mot Chile (se klipp ovan).

Annons

SportBild spekulerar i ”Vilken boss gör bort sig?”, med bild på en rad tunga sportchefsnamn, samt tillägget ”Nya tränare Nya stjärnor! Ny teater!”. Det är veckans tema. Tidningen uppger vidare att Bayern München är ute efter Ajax stortalang Matthijas De Light, en 17-årig back. PSG-målvakten Kevin Trapp ställer sig frågande till Le Parisiens uppgifter häromdagen om att han är Bundesligaaktuell, att Wolfsburg och Leverkusen är ute efter honom. ”Jag har också läst att jag skulle vilja återvända hem, men det är inte sant. Det är ett mysterium för mig var denna information kommer ifrån. Jag har ett treårskontrakt med PSG och vill fullfölja det”, säger han till SportBild.

ÖVRIGT

Dagbladet (Norge) ägnar en hel artikel åt Viktor Claesson. Rubriken: ”Nordlie reagerar: Pinsamt. Han blir påkommen med byxorna nere”. Det är tv-kanalen NRK:s expert Tom Nordlie som för Dagbladet kommenterar svenskens krav på en straffspark i första halvlek. ”Det är lite pinsamt. När man ser situationen i repris ser man att han blir påkommen med byxorna nere”, säger Nordlie till tidningen. Krönikören Morten Pedersen har som första mening ”När oavgjort mot Sverige känns surt då är bättring på gång för Norge”. Han ser en långsam men klar förbättring under förbundskapten Lagerbäck, och avslutar med ”Fortsätter framgångarna i samma tempo kan kvalificering till EM 2020 bli det vi väntat på så länge”. Adressavsien tycks lite deppigare. ”Eländig försvarsspel kostade mycket mot Sverige, Norge har inte vunnit på 264 dagar”, lyder rubriken.

Annons

BT (Danmark) rör sig också på norsk mark, men i trakterna av Trondheim. Nicklas Bendtner är nämligen i hetluften igen. ”Snabb Bendtner i ny blunder: Satt på plats av tränaren”. Den kontroversiella dansken var nämligen allra snabbast av Rosenborgs spelare när de klockades på tio metersrusher i samband med ett fystest. Bendtner hade 1,53 sekunder. Men anfallaren publicerade hela resultatlistan i sociala medier – och blev tagen i örat. ”Vi ska vara en öppen klubb, men vi hade inte tänkt offentliggöra alla spelartest. Nu är det gjort, vi får ta det internt hur vi följer upp det framöver”, säger fystränaren Christian Thorbjörnsen till Adressavisen enligt BT.

Publicerad 2017-06-14 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto