Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Brum, brum…Lindelöf kör Smalling på porten

Headlines Blogg

ENGLAND

Daily Mirror ger störst utrymme år Lindelöfs entré. ”Starta motorn, Smalling”, kombineras med en hård bild på svensken i sin Corvette som han gled in på träningsanläggningen Carrington i går plus en bild på den engelska Unitedbacken som med allvarsam blick tycks tacka för sig. Mirror förtydligar budskapet med att ”Unitedbacken erbjuds till Premier League-klubbar samtidigt som Lindelöf anlände till Old Trafford för 30 miljoner pund”.

The Sun ger Uniteds storsponsor ännu mer anledning att gnugga händerna. Bilden visar bilen i sin helhet, och tidningen använder till och med bilmärket i rubriken. ”United win Chevy chase”, som också leker med namnet på en välkänd skådis. The Sun lägger till att ”Nya grabben Vic ska ge dem fart”. Englands förbundskapten Gareth Southgate kläs ut till Harry Potter i The Suns fotomontage. Anledningen kommer i citatet: ”Jag har inget magiskt spö”.

ANNONS

Daily Telegraph håller sig borta från fantasivärlden, och skildrar Englands tillkortakommanden rakt upp och ner. ”Andra klass – Southgate medger att England ligger efter sina största Europarivaler”. Efter Southgate kommer Southampton. Claude Puel sparkad, Thomas Tuchel på listan över möjliga ersättare”. Men Telegraph understryker att tysken bara är ett av namnen, samt att ”inget beslut väntas inom den närmaste veckan”.

The Independent understryker via Miguel Delaney att ”Arsenal vägrar att sälja Alexis Sánchez till Manchester City eller Chelsea, vilket öppnar dörren för Bayern München”. Enligt Delaney var Sánchez förstaval att bo kvar i London, men han tvingas nu packa flyttlasset – om han inte stannar i Arsenal.

Evening Standard parar ihop Hazards skada med Premier Leagues spelprogram som släpptes i går. ”Tungt slag för Chelsea, Hazard lär missa matcher mot Arsenal, Tottenham och Manchester City”. Den belgiska stjärnan kan bli borta till och med september på grund av fotledsfrakturen nyligen.

ANNONS


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport fortsätter att hålla sig nära Donnarumma-affären. ”Raiola hos Milan i dag: målvakten stannar eller lämnar? Klubben vill skydda sin juvel med en superklausul, men hans agent är beredd att bryta”. Tidningen skriver vidare om ”Real Madrids och Man Uniteds skugga”, det vill säga att klubbarna kan vara alternativ. I Milans fortsatta anfallsjakt omnämns Zlatans namn sist i en artikel efter en lång rad andra namn. Enligt Gazzettan fanns Zlatans namn med i vd:n Fassone och sportchefen Mirabellis tankar i april, innan knäskadan. ”Men dels olyckan och dels Ibras kostnader, övertygade Milans ledning om att fokusera på andra”. I går tycktes italienska medier överens om att Rüdiger var klar för Inter. I dag finns ”Rüdiger lämnar inte, det finns inga förhandlingar”, ord från munnen på Romas nya sportchef Monchi.

ANNONS

Corriere dello Sport har lustigt nog också med Zlatan på ett litet hörn. På förstasidan finns en lite rubrik om att ”Ibra rastlös i social medier: Vill tillbaka på rekordtid”. Men dagens stora rubrik går med Juvetränaren Allegris hjälp till att måla upp en titelrival, ”Napoli i scudettoklass”. Allegri fortsätter med att säga att ”Sarri är vår farligaste motståndare”. Kommentarer på andra ämnen summeras i ”Efter Cardiff funderade jag på att lämna. Douglas Costa är stark. Sczcesny? Det är inte klart ännu”.

Tuttosport har också med Allegri, men han matchas i utrymme av Spalletti. ”Allegri-Juve: Köp anfallare till mig” och ”Spalletti-Inter: Allt får byggas från grunden”.

 

SPANIEN

Marca hade i förrgår en leende Asensio på förstasidan. Marca har i dag en leende Asensio på förstasidan. Då var det nytt kontrakt som presenterades. Nu är det ett helt lag som presenteras. ”Detta Real Madrid är en fantastisk generation”, lyder citatrubriken. Marca tror samtidigt att det kan bli ”En sommar med försäljningsrekord för Real Madrid”. Enligt tidningen kan intäkterna landa på 160 miljoner euro. Då räknar tidningen med att sex spelare kan lämna: James, Morata, Pepe, Coentrao, Diego Llorente och Mariano.

ANNONS

Cadena Ser har mer Morata. Radiokanalen hävdar som i går bestämt att ”Morata, United och Real Madrid är helt överens”.

Cadena Cope är lite försiktigare. ”Morata och United är helt överens, Real Madrid och United inleder samtalen i dag”, uppger radiokanalen. Enligt Cope har ”Mourinho ringt nästan dagligen till Morata för att övertala honom om flytten”.

AS håller sig till Real Madrid-värvningar. Och då helst Mbappé. Men sättet tidningen gör det på är ännu en spik i kistan för gammelmedia. ”Mbappé, först krossade han England sedan flörtade han med Real”. Tidningen återger alltså händelser som inträffade i förrgår kväll. Som om internet inte existerade.

Mundo Deportivo har också Mbappé på förstasidan men med annat perspektiv, ”Dembélé och Mbappé, morgondagens stjärnor”. En hint om en framtid ihop i Barça? I alla fall trycker MD in att Dembélé ”bekräftar Barças intresse: ’Jag har alltid varit i kontakt med Barça’”. Sedan hävdar Mundo Deportivo att ”Verratti och hans agent smider ’Barça-planen’”. Agenten, Donato di Campli, har anlänt till Ibiza, där Verratti befinner sig på semester.

ANNONS

 

FRANKRIKE

L’Equipe lever fortfarande lite i efterdyningarna av Sverigeförlusten. ”Deschamps försvarar sig mot kritiken”. Förbundskaptenen tar på sig ansvaret men försvarar sina spelarval. När L’Equipe påpekar att Sverige har tre bortamatcher kvar och Frankrike tre hemmamatcher, bryter Deschamps in, ”Innan vi tänker på deras matcher måste vi tänka på våra. Vi möter dem inte fler gånger. Vi kan bara ta våra poäng”. Från transfermarkanden rapporterar L’Equipe att ”Gomis är nära Galatasaray”, och att ”i går diskuterade fransmannens agenter de sista detaljerna i Turkiet”. Därmed blir det ingen fortsättning i Marseille.

RMC Sport hade förbundsordförande Noël Le Graët i studion. Han vill gärna förlänga kontraktet med Deschamps, men på ett villkor. ”Först och främst så måste man kvalificera sig”, det vill säga ta sig till VM. Deschamps nuvarande kontrakt går ut 2018. Förlängningen skulle gälla två år till. På frågan om Zidane en dag blir förbundskapten, svarar Le Graët, ”Det är en logisk fortsättning. Det är troligt att han en dag har den ambitionen”. Men det är inte aktuellt ännu. ”Jag tror fortfarande att han har mycket att ge Real Madrid, och livet med en klubb passar honom perfekt”.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild har Bayern Münchens rekordvärvning Tolisso på förstasidan, men den glupska storklubben plockar också betydligt yngre talanger och närmare hem. ”Bayern tar tre talanger från Hertha”, uppger Bild i en rubrik. Enligt tidningen har klubben gjort klart med två 14-åringar och en 13-åring från Hertha, efter samtal med spelarnas familjer. Kompensationen kan landa på blott 20 000 euro, men Hertha väntas streta emot.

Kicker lockar med en välbekant Bayernprofil. ”Robben – den stora intervjun”. I den är den 33-åriga holländaren filosofisk kring framtiden. ”Jag ser sakta mer och mer fram emot vad som händer efter karriären”, säger han, ”Tankarna kommer allt oftare, och det är ett tecken. Slutet närmar sig, sådan är verkligheten”. Robben har kontrakt med Bayern till 2018.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) uppger att Al Ain är ute efter Marcus Berg. Med hänvisning till medier i Förenade Arabemiraten skriver den grekiska sajten att anfallaren till och med är nära en övergång och att erbjuds en jättelön. SDNA väger sedan uppgifterna mot att svensken tidigare sagt att han vill ha et bra kontrakt men också att han vill spela i en bra liga. Bergs utköpsklausul i Panathinaikos är tio miljoner euro.

ANNONS

De Telegraaf (Holland) uppger att det nu är klart att Marcel Keizer efterträder Peter Bosz (Dortmund) som huvudtränare för Ajax. Enligt De Telegraaf är klubb och tränare överens om ett kontrakt på två plus ett år, och avtalet väntas bli officiellt i dag.

Publicerad 2017-06-15 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto