Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter Forsbergs succé - värdet skjuter i höjden

Headlines Blogg

ENGLAND

The Times skvätter dit två fotbollsinslag på sportettan. EM-summeringen om att ”U21-landslaget håller drömmen vid liv” (2-1 mot Slovakien) samt ”Exklusivt: Conte redo för nytt kontrakt”. Enligt tidningen har italienaren lovat att skriva under det nya kontrakt (se även Sky Sport Italia nedan), trots schismen kring bland annat hanteringen av Diego Costa. Times uppger vidare att Willy Caballero är klar för Londonklubben. Ex-Man City-målvakten, som blir reserv till Courtois, väntas presenteras den 1 juli.

The Sun hyllar också U21-landslaget, men lägger annars tyngdvikten kring en bild på Matic, Mourinho och Cristiano Ronaldo. Rubriken ”Reunited” syftar på att ex-Chelseaspelaren och Real Madridspelaren båda vill återförenas med José Mourinho på Old Trafford.

Annons

Daily Star har dock dåliga nyheter till Cristiano Ronaldo, om han nu skulle vara intresserad av den där återföreningen. ”Exklusivt: José säger nej till Ronaldos comeback”. Tidningen hänvisar till en källa nära Unitedtränaren.

Sky Sports, vars ”källor” den här bloggen rackat ned på under lång tid, lanserade i går kväll att ”Manchester City följer Pierre-Emerick Aubameyang”. Problemet är inte bara tevekanalens ”källor”, som det hänvisas till den här gången också, utan att uppgiften också i just det här fallet att den leder till ansträngda rubriken ”Pierre we go” i Metro.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport kommer med en uppmaning till Donnarumma, ”Tänk om, Gigio – det är bäst för alla”. Tidningen menar att ”Milan gör sig inga illusioner, men det finns ett litet hopp… Donnarumma är nedslagen och Fassone har sagt att han är beredd att förhandla. Vi förklarar varför det skulle vara bra för målvakten, för laget och även för Raiola”. Tidningen skriver, liksom Sky Sport Italia, inte under på de tyska uppgifterna om att Bayern och Juventus är helt överens om Douglas Costa. Detaljer återstår fortfarande kring övergångssumman som väntas landa kring 40 milj euro plus bonusar. Gazzettan tror på en lösning innan veckans slut.

Annons

Corriere dello Sport vaskar runt lite bland mercatouppgifter. Tidningen stannar till vid att ”Borjo Valero har sagt ja till Inter” (Milanoklubben förhandlar nu med Fiorentina), ”Douglas Costa till Juve: Det är klart” samt ”Stor värvning av Roma, Krasdorp anländer”.

Tuttosport säger ”Hej då, Dan(n)i Alves”. Ett extra ”n” för att ”danni” betyder skada, och det är vad tidningen anser att Juves brasilianare orsakat med uttalanden som att Dybala behöver byta klubb för att utvecklas. Tidningen påpekar vidare att det är Perin (Genoa) och Neto (Juventus) som Milan har ögonen på om Donnarumma lämnar.

Sky Sport Italia uppger liksom The Times att Contes namnteckning på ett nytt kontrakt med Chelsea är nära. Gianluca Di Marzio spikar också årslönen til 9,5-10 miljoner pund.

Calciomercato noterar att ”Samuel Gustafson letar klubb – ännu inga erbjudanden”. Den svenska mittfältaren väntas bli utlånad, för att få mer speltid och erfarenhet, och Torino letar efter en klubb åt honom.

Annons

 

SPANIEN

Marca har en intervju med Real Madrids återvalda president Florentino Pérez. Han upprepar att ”Jag kommer att prata med Cristiano”. Det kommer att ske efter Confederations Cup. Pérez tror allt kommer att lösa sig och underströk redan i går att klubben inte fått några bud på den missnöjda portugisen. ”Ronaldo är en Real Madridspelare och kommer att fortsätta här”. Andra Pérez-citat på förstasidan: ”Asensio kan vinna Ballon d’Or, han har allt för att lyckas” och ”Mbappé? De bästa spelarna har alltid kommit till Real Madrid”.

AS fortsätter på temat med Pérez på bild och citat. Här är det ”Jag ser inte Cristiano lämna”. Tidningen hänvisar till intervjun i Onda Cero, där Pérez också sa att han kunde förstå att Cristiano Ronaldo kände sig sårad, då Realstjärnan inte försökt dölja något. Angående spelarförsäljningar sa Pérez att klubben inte fått några bud på Morata eller James, och att Real vill behålla sina spelare.

Annons

Cadena Cope splittrar bilden av att lugnet lagt sig i Real Madridlägret. ”Cristiano är djupt besviken på Florentino Pérez”, hävdar radiokanalen. Anledningen är som tidigare påståtts att portugisen ”ser sig som ett offer för en allmän och massmedial lynchning som han inte anser att Florentino inte gjort tillräckligt för att stoppa”.

Sport hämtar på nytt sina toppnyheter om Verratti från franska medier en dag efteråt. ”80 miljoner euro för Verratti” är just den prislapp franska medier hängt runt italienarens nacke. Även här finns Real Madrids president med. ”Florentino försvarar Cristiano till varje pris”.

Mundo Deportivo kontrar med ”70 miljoner euro” för Verratti. Det är priset som Barça påstås beredd att betala. ”Hårda förhandlingar väntar”, menar MD, som förstås ändå räknar med en för Barcelona lycklig utgång. Liksom The Times i går skriver MD nu att ”Barça köper tillbaka Deulofeu”. Beslut väntar om han stannar.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe kör en ironisk rubrik. ”Det börjar bra!” syftar på att Lille inledde försäsongen i går utan att nya tränare Marcelo Bielsa var på plats och med bestraffning hängande över sig från DNCG, som bevakar klubbarnas finanser. Bielsa väntas till Frankrike i dag. Bielsa är, som L’Equipe beskriver det i rubriken på en annan artikel, ”Specialist på missade försäsongsstarter”. Samma sak hände i Marseille 2014 och 2015. Som det framkom i går så är Roma överens med Jean-Michaël Serri om et kontrakt, men L’Equipe påpekar att en överenskommelse med Nice fortfarande är långt borta. Romas första erbjudande var på 15 miljoner euro. Den franska klubben pekar på utköpsklausulen på 40 milj euro.

Le Parisien skärskådar ”Verratti och PSG, en historia om besvikelse”. Tidningen skriver: ”PSG har ännu inte fått något bud från Barcelona och anser inte att Verratti kan säljas. Klubben måste oavsett handskas med en spelare som drömmer om att lämna”.

Annons
 

TYSKLAND

Bild rapporterar att överenskommelsen är på plats: Tianjin Quanjian köper Anthony Modeste av Köln för 35 miljoner euro. En rekordförsäljning för den tyska klubben. Övergången väntas bli officiell i slutet av veckan. Den 29-årige anfallaren kommer att tjäna cirka tio miljoner euro om året. Bild nickar också instämmande till uppgifterna i Kicker i måndags morse, att Juventus är överens med Bayern München om Douglas Costa för 40 miljoner euro (men se även Sky Sport Italia ovan).

Sport Bild har fångat upp Lewandowskis känslor via hans agent Maik Barthel genom Kicker. Bayerns anfallsstjärna tycker att både Ancelotti och laget skulle gjort mer för honom så att han kunde vinna skytteligan. Det gjorde i stället Aubameyang sedan Lewandowski gått mållös av planen mot Freiburg i sista omgången. ”Robert sa till mig att han inte fick någon hjälp så han kunde vinna skytteligatiteln och att tränaren inte gav direktiv om det heller”, säger Barthel till Kicker, ”Han var mer besviken än jag någonsin sett honom. Han hoppades verkligen att laget skulle ha hjälpt honom mer”. Sport Bild har också sammanställt vinnare och förlorare när Transfermarkt uppdaterat värdet på Bundesligaspelarna från ett halvår sedan. På tredje plats bland vinnare finns Emil Forsberg. RB Leipzig-svensken har gått från 15 till 22 miljoner euro. På första plats finns lagkamraten Timo Werner, från 16 milj euro till 25 milj euro.

Annons

Hamburger Morgenpost har gått igenom marknadsvärdet på HSV:s trupp enligt Transfermarkt. Bland de fem största förlorarna finns Nabil Bahoui, från 750 000 euro till 500 000 euro (minus 33,3 procent). Även Albin Ekdals värde har minskat, från tre milj euro till 2,5 milj euro (minus 16,7 procent).

Sport 1 har i stället bedömt tyska landslagsspelare och deras insatser i gårdagens segermatch i Confederations Cup (3-2 mot Australien). Mittfältaren Leon Goretzka (Schalke) får bäst betyg, 1,5, på en skala från ett till sex där ett är bäst. Målvakten Bernd Leno får bara fem.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) söker sig på nytt till Förenade Arabemiraten för uppdateringar kring den förväntade övergången för Marcus Berg till Al Ain. Enligt den grekiska sajten kommer Berg att träffa klubbledningen för kontraktsunderskrift och presentation vid 10.30-tiden lokal tid, 08.30 svensk tid, i dag. Nova toppar samtidigt med ”Inga bud på Berg”, vilket uppges vara Panathinaikos svar på de emiratiska uppgifterna.

Annons

Olé (Argentina) uppmärksammar att det stormar mellan Dani Alves och Maradona. Det var Dani Alves som gick på offensiven med ”Hur många gånger har Maradona vunnit Ballon d’Or? Med all respekt, jag skulle inte vara stolt över att säga att jag vunnit VM tack vare en hands. Alla snackar om Guds hand, men han fuskade”, sa brasilianaren. Som väntat togs orden inte emot särskilt väl av den argentinska legendaren. ”Dani Alves är en idiot. Han slår 28 inlägg och fyra når fram”, svarade Maradona bland annat. Noterbart i sammanhanget är förstås att Ballon d’Or fram till 1995 bara delades ut till européer.

Publicerad 2017-06-20 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto