Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bergaffären: strandade förhandlingar och arga fans

Headlines Blogg

ENGLAND

Daily Mirror levererar ”BLEW is the colour” med ”exklusivt” i rött. Omformuleringen av ”Blue” från den välkända Chelseasången är för Lewandowski. Mirror hävdar att Londonlaget gjort ”en seriös förfrågan”. Chelsea letar anfallare. Samtidigt sa polackens agent häromdagen att Bayerns anfallare var besviken för att laget inte hjälpte honom till skytteligasegern i sista matchen. Mirror må ta åt sig äran, men polska källor var före (se under ”Övrigt”).

The Times meddelar att Chelsea får in lite extra cash på Liverpools affärer. Enligt tidningen har Abramovitjs klubb en vidareförsäljningsklausul för Mohamed Salah. Egyptiern ser ut att lämna Roma för Liverpool för 39 miljoner pund. Det skulle ge Roma en vinst på 27 milj pund, av vilka Chelsea enligt Times har rätt till tio procent, det vill säga 2,7 milj pund. På Times sportetta är dock den enda fotbollspuffen om ”Mourinho inblandad i skattebrott”, anklagelserna från spanska skattemyndigheter som kom fram i går.

Annons

The Sun lägger Unitedaktuella Cristiano Ronaldo skattebekymmer till Mourinhos och kommer upp med småfyndiga ”Tax Man U” (taxman=skattmas). En annan Unitednyhet ger en exklusivstämpel. ”Juventus ringar in utstötta Matteo Darmian om klubben tappar Dani Alves till Man City”.

Daily Star sätter sin exklusivstämpel på ”45 miljoner pund eller ingen affär”. Det är vad Tottenham påstås hälsa Manchester City angående Kyle Walker.

Liverpool Echo uppger att Mohamed Salah väntas genomgå läkarundersökning i Liverpool i dag, sedan skriva på ett femårskontrakt – och därefter helst plocka åt sig tröja nummer 9. Den tröjan har varit vakant sedan Christian Benteke lämnade Liverpool förra sommaren.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport fokuserar för första gången på flera dagar på annat än Donnarumma. Målvakten finns med på förstasidan, ”Milan väntar på Gigio (som vill ta Italiens U21-landslag vidare)”. En förlängning är efter bråket aktuell. Men större rubrik ger ”Intrigen”, följt av ”Juve-Milan-Inter: fem utmaningar på transfermarknaden”. Det gäller fem spelare som klubbarna skulle kunna slåss om: Bernardeschi (fördel Juve/Inter), Dalbert (fördel Juve/Inter), Darmian (fördel Juve), Matuidi (fördel Juve/Inter), Keita (fördel Juve).

Annons

Corriere dello Sport klistrar en klubbadress på en av Gazzettans fem spelare med ”MatuiSI”. Det är PSG:s Matuidi som säger ”ja” till Juventus. Enligt CdS är ”Fransmannen redo att skriva på. Cuadrado, som Emery gillar, kan ingå i avtalet”. Juve uppges vidare jaga Aleix Vidal som Dani Alves ersättare.

Tuttosport lockar verkligen till läsning med en annorlunda citatrubrik från Juvestjärnskottet Keans pappa: ”Vill ni ha min son? Ge mig traktorer”. Fortsättningen som följer: ”’Det nya kontraksförslaget är okej, 700 000 euro om åter är bra, men de lovade mig jordbruksutrustning till mitt företag i Elfenbenskusten”.

Calciomercato.com har ”Exklusivt: Verratti och Barcelona överens”. Problemet kvarstår dock: Paris SG vill inte sälja. Enligt Calciomercato har även Bayern München intresserat sig för Verratti de senaste dagarna, men italienaren är inställd på Barça. Calciomeracto skriver vidare att Chelsea förbereder ett nytt bud till Juventus för Alex Sandro på hela 70 miljoner euro. Sedan tidigare uppges den engelska klubben överens med brasilianaren, men Juve vill inte sälja utan erbjuder tvärtom Alex Sandro en kontraktsförlängning.

Annons

 

SPANIEN

Marca erbjuder förutom inomhusfotboll också U21-fotboll på förstasidan. ”Som de lirar, dessa grabbar!”, utbrister tidningen efter Spaniens andra raka EM-seger (3-1 mot Portugal). Tidningen noterar också att ”Mou vill inte ha Cristiano”, uppgifter som engelska medier skrev om igår.

AS har större fokus på Real Madrids fixstjärna. ”Cristiano tänker om” följs av ”Domaren kallar honom till 31 juli, men han känner sig tröstad av Florentinos försvarstal”. På förstasidan konstaterar AS också att ”La Rojita är inte bara Asensio”, alltså U21-landslaget.

Cadena Cope uppger att ”Cristiano betalar redan nu 14,8 miljoner euro i förebyggande syfte för att undvika fängelsestraff”.

Sport försöker nästa för en gång skull dra i bromsen kring en värvning. Det gäller Lucas Lima, som Sport påpekar att Barcelona är intresserad av och som ”vill komma till Barça, och i Santos tar man nästan för givet att han kommer att dra på sig Barças tröja”. Det är Fox Sports Radio i Brasilien som kom med uppgifterna i går om att den 26-åriga mittfältaren byter till Barcelona i januari 2018 på fri transfer och skriver på för fyra år.

Annons

Mundo Deportivo ägnar förstasidan åt spelare på väg bort. ”Avslöjar: Möte med Mendes” handlar om att ”Agenten träffar Barças klubbledning för att diskutera Ardas försäljning och kommunicera bud på Gomes”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har en stor bild på Cristiano Ronaldo och menar att ”PSG håller ögonen öppna”. Tidningen påpekar att portugisen inte officiellt sagt att han lämnar Real Madrid men att den franska klubben håller sig informerad, ”utifall att…”. L’Equipe menar vidare att PSG skulle kunna tänka sig att betala 100-150 miljoner euro, om Cristiano på allvar skulle manifestera sin önskan att lämna. För närvarande tror PSG mest att det är spel för gallerierna, för stjärnan att få Real Madrid att betala hans skatteskuld, vilket däremot Real inte har några som helst planer på, påpekar L’Equipe. Det är det som enligt tidningen skulle kunna få dörren att öppna sig. L’Equipe uppger vidare att Valère Germains övergång från Monaco till Marseille är överenskommen. Åtta miljoner euro plus bonusar som kan nå ytterligare två milj euro, är övergångssumman för anfallaren, som skriver på för fyra år. Hull och Montpellier är nu nära att komma överens om övergången för Steve Mounié. Den engelska klubben väntas betala 13 milj euro.

Annons

France Football skriver att Manchester United är överens med 16-åriga Aliou Badara Traoré, som jagats av flera stora europeiska klubbar. Ett treårskontrakt väntar.

 

TYSKLAND

Bild släpper fram Uefas klartecken till både RB Leipzig och RB Salzburg i Champions League till förstasidan. Tidningen uppger vidare att nyblivna Premier League-klubben Brighton lagt ett bud på 12 miljoner pund för Thomas Delaney, som Werder Bremen köpte från FC Köpenhamn så sent som i vintras. Bremens sportchef Frank Baumann bekräftar för Bild intresse från England, men har inga planer på någon försäljning. ”Det finns inget som kan övertyga oss om det”, understryker Baumann.

Express har ”Efter Modestes flytt – FC Köln vill ha HSV:s anfallare Bobby Wood”. Samtidigt som Hamburg förhandlar om en förlängning med 24-åringen, så är han enligt Express Kölns toppkandidat att ersättare Anthony Modeste (såld till Tianjin Quanjian för 35 milj euro). Woods utköpsklausul är på tolv milj euro och flera klubbar uppges intresserade. Sedan tidigare har Köln också uppgetts sugen på en annan HSV-anfallare, Michael Gregoritsch.

Annons

Kicker hittar fler spelare som kan vara på väg bort från Hamburg. Mainz ska ha kontaktat HSV om målvakten Rene Adler.

Sport Bild har i alla fall en spelare som kan bli kvar. HSV förhandlar för närvarande om att behålla inlånade Kyrikaos Papadopoulos. Klubben ska ha höjt budet på den grekiska backen från fem till sex miljoner euro (plus bonusar), men Bayer Leverkusen vill ha minst sju milj euro. Vidare uppger Sport Bild att Dortmund gett Pierre-Emerick Aubameyang en deadline. Klubben står fast vid grönt ljus för anfallaren att lämna klubben för 70 miljoner euro, men det slår om till rött den 26 juli. Då inleds klubbens träningsläger i Schweiz. I veckans papperstidning tar Sport Bild också bland annat upp att Bayern München planerar för en ny ytter, att Alexis Sánchez-affären fortfarande är aktuell och att rekordköpet Corentin Tolisso är tänkt som startspelare centralt i ett 4-3-3. RB Leipzigs nyförvärv Bruma levererar citatrubriken ”Jag vill vara den nya Ronaldo”.

Annons

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) uppgav sent på tisdag kväll att Panathinaikos avbrutit förhandlingarna med Al Ain om Marcus Berg. Orsaken är att den emiratiska klubben inte är villiga att höja sitt bud, som inte är i närheten av den utköpsklausul på 5,2 miljoner euro som svensken sägs ha. Uppgifter har gjort gällande att Al Ain har stått fast vid ett bud på bara 2,5 milj euro. Panathinaikos uppges också irriterad över att Berg reste till Förenade Arabemiraten utan klubbens goda minne. SDNA, liksom flera andra grekiska medier, rapporterar vidare att en del Pananthinaikosfans inte alls tagit Bergs förväntade övergång väl. Några har bland annat skrivit om ”Förrädare!” på Bergs Instagramkonto.

Sportowe Fakty (Polen) har fångat upp välkända TVP-journalisten Maciej Iwanskis uppgifter om Robert Lewandowski. Enligt dessa visar både Chelsea och Man United intresse för landslagsstjärnan. Men Londonlaget är det hetare alternativet och ett ”Lewa” skulle föredra (se även Daily Mirror ovan). Bayern München anses dock inte oroliga att förlora 28-åringen, som klubben har under kontrakt till 2021.

Annons
Publicerad 2017-06-21 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto