Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cristiano Ronaldo har bud - ska diskutera det med Real

Headlines Blogg

ENGLAND

The Sun är säker på att en Chelseaikon får Villa Park som hemmaplan nästa år. Överrubriken ”Terry överens med Villa”, följs av uppgiften att den 36-årige backen utöver lön på 60 000 pund i veckan får två miljoner pund om han hjälper Aston Villa tillbaka till Premier League.

Daily Telegraph drar i bromsen och nöjer sig med att ”Aston Villa ger konkret erbjudande till John Terry”. Tidningen påpekar att ett tiotal klubbar är intresserade, och nämner Bournemouth, West Brom, Swansea, Birmingham samt klubbar i Kina och USA. Nya erbjudanden väntar, och ett besked från Terry inom två veckor. Telegraph uppger också att ”Leicester planerar ett bud på 25 miljoner pund för Manchester Citys anfallare Kelechi Iheanacho”.

Annons

Daily Mirror leker fram ”Virgil Van Strijk”. Bakgrunden är att Ex-Liverpoolstjärnan John Aldridge påpekar att det är möjligt för Van Dijk att tvinga sig till en flytt till Merseyside genom att vägra spela. Hur det motiverar Mirrors överrubrik ”Ny vändning i transferbråk” är däremot en gåta.

Daily Star släpar fram två ”exklusiv”-stämplade fotbollspuffar på sportettan. Den ena är ”Diego Costa sätter sig på tvären”, om att Chelseaanfallaren minsann inte komma att acceptera försäljning till någon annan klubb än Atlético (se även Sky Sport Italia nedan). Den andra är ”Sunderland ringar in Pardew”, om att Sebastian Larssons klubb har den förre Newcastletränaren som förstaval.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport kommenterar gårdagens U21-insats i EM med ”Så dåligt, Italien” (1-3 mot Tjeckien). Dagens största rubrik är annars ”Förändringar i Juve”. Tidningen följer upp med en återkommande kommentar från sportchefen, ”Marotta: Vi håller inte kvar någon mot sin vilja”. Caudrado, Alex Sandro, Bonucci och Lemina är spelare vars framtid är oklar.

Annons

Corriere dello Sport menar att det italienska ”U21-landslaget gjorde sig illa på egen hand och nu krävs ett mirakel”. Tidningen sätter sedan ord i Bernardeschis mun, ”Hej då, Fiorentina, jag drar till Juve!”. Enligt tidningen har nämligen 23-åringen gjort sitt val. Juventus är beredd att lägga 40 miljoner euro på bordet. Enligt CdS lan James Rodiguez vara aktuell för Milan. Tidningen skriver att colombianen har en utköpsklausul på 60 miljoner euro från Real Madrid, men att agenten Jorge Mendes eventuellt kan lirka fram ett låneavtal på ett år.

Tuttosport är snarlik Gazzettan med sin ”In och ut”-summering kring Juventus. På ”in” kan man läsa: ”Förhandlingar om Bernardeschi i full gång. Marotta får Fiorentina att tveka med bud på 40 miljoner euro plus bonusar. Kontakt med Manchester United om Darmian”. På ”ut” står det: ”Ännu ett Conte-försök att få Bonucci, redo med 55 milj euro för att övertyga Juve. Se även upp för Man City. Chelsea också fortsatt ute efter Alex Sandro”.

Annons

Football Italia uppmärksammar brasilianska uppgifter om att Juventus är nära att värva Nice vänsterback Dalbert, vilket skulle ge Turinklubben möjlighet att sälja just Alex Sandro till Chelsea.

Sky Italia har mer Chelsea. Via Gianluca Di Marzio uppger tevekanalen att Diego Costa är redo att skriva på för Atlético redan i detta fönster, trots den spanska klubbens värvningsförbud. Anfallaren uppges redan överens med sin förra klubb, det är nu upp till klubbarna att förhandla fram en övergångssumma. Den lär understiga 60 miljoner euro.

Tuttomercatoweb vill förstärka sin uppgift för några dagar sedan om Oscar Hiljemark till Real Betis. ”Exklusivt: Petros till San Paolo, och framåt med Hiljemark från Genoa”. Det är alltså som Petros ersättare TMW nu ser i svensken.

 

SPANIEN

Marca sätter på nytt frågetecken för Cristiano Ronaldos framtid. Den gör det också symboliskt. På bild på förstasidan finns portugisen pekande med armarna åt olika håll. Under ena armen finns ”Real”, under den andra ”PSG”. Tidningen uppger nämligen att ”Cristiano kommer att ta med sig ett erbjudande från PSG till mötet med Florentino”. Med det menas att han har ett erbjudande från den franska storklubben som kommer att finnas med vid diskussionerna med Reals president efter för-VM. Marca påpekar även att relationerna mellan Real och PSG är goda.

Annons

AS menar att ”Cristiano fortsätter på egen hand”, men då handlar det om för-VM och att han både avgjorde matchen mot Ryssland och blev utsedd till bästa spelare.

Sport jublar åt ”Avtal med Dembélé”. Uttalandet vilar på uppgifter i bland annat franska medier i går. Sport skriver att Barça är överens med spelaren om ett femårskontrakt. ”Klubben erbjuder 50+20 miljoner euro till Dortmund, som vill ha 90 milj euro”, skriver Sport sedan. Klart at det inte längre går att ha en förstasida utan Verratti. Även om det som i dag bara är för att visa honom på en bild med en vattenskoter.

Catalunya Ràdio uppger att agenten Jorge Mendes hade med sig ett erbjudande på André Gomes till Barcelonaledningen, när parterna möttes i går. Erbjudandet var från en Premier League-klubb och på 35 miljoner euro, men Barça nobbade. Mittfältaren är inte till salu.

Annons

Mundo Deportivo spinner vidare på intresset för André Gomes, och menar att även Juventus gillar portugisen och lagt ett bud. Men även MD påpekar att nya tränaren Valverde och Barçaledningen utesluter försäljning. En gammal goding dammas också av, ”Första kontakterna mellan Barça och Arsenal för Bellerín, och första ’nej’”.

Estadio Deportivo toppar med ”Bacca kan vara en möjlighet”. Citatet om Milananfallaren är från Óscar Arias, Sevillas sportchef.

 

FRANKRIKE

L’Equipe synar ”Bakgrunden till maktkampen” mellan Verratti och PSG. Tidningen konstaterar att ”Sedan semestern på Ibiza följer mittfältaren minutiöst sin strategi för att lämna PSG. Men klubbledningen förblir orubblig”. L’Equipe ser utgången som oklar. En annan oklar situation är Salvatore Sirigu. Målvakten är inte önskvärd av PSG men vill ha en ersättning, som klubben inte går med på. Torino är fortsatt en aktuell adress, men Nantes har också varit i kontakt med Sirigus agent.

Annons

Le Parisien uppger bland annat att ett officiellt besked om Mario Balotelli och Nice kan komma i dag. Enligt tidningen tycks parterna överens om ett tvåårskontrakt.

 

TYSKLAND

TZ lanserade på onsdag kväll, ”Enligt TZ-information: Bayern överens med Brandt”. Det är Bayer Leverkusens 21-åriga landslagsmittfältare Julian Brandt. Övergången sker nästa sommar.

Kicker har en så stökig förstasida på veckans sista nummer att det är omöjligt att fästa blicken. Bland nyheter finns i alla fall att René Adler till slut bestämt sig: det blir Mainz. Under dagen kommer den tidigare Hamburgmålvakten att genomgå läkarundersökning och skriva på kontrakt med klubben. Den kanske  mest iögonfallande rubriken på förstasidan är kanske ändå ”DFB-planen: Kinesiskt lag i regionalligan”. Enligt Kickers uppgifter kommer det kinesiska laget att spela i Regionalliga Sydväst, i motsvarande fjärde divisionen, nästa säsong. Kineserna kommer att delta utom tävlan och de övriga 19 lagen spela två hemmamatcher. Serielagen har blivit tillfrågade. ”De är positiva till idéen”, säger Ronny Zimmermann, förbundets viceordförande, som också är ordförande för Regionalliga Sydväst. De 19 klubbarna kommer även att få 15 000 euro per klubb. De båda ländernas förbund har närt idéen sedan ett möte i oktober förra året, och projektet har stöd från högsta politiska ledning, tillägger Kicker.

Annons

Bild har mer om det kinesiska laget. Tidningen påpekar att det är ett U20-lag och en satsning inför OS i Japan 2020. Laget kommer att vara baserat nära Heidelberg. Kinaprojektet kommer officiellt att presenteras i Berlin den 5 juli, då Kinas president Xi Jinping är på besök. En annan rubrik som fångar blicken är ”Värre än Ibrahimovic”. Det är Galatasaraytränaren Igor Tudors omdöme om Bruma, som just lämnat klubben för RB Leipzig. ”Jag tycker väldigt mycket om honom. Han är ung och redan en toppspelare. Men det är 20 till i laget. De lyssnar alla på dig. Det gör inte Bruma”, säger Tudor, enligt Kicker, ”Jag har spelat med Zlatan Ibrahimovic (i Juventus 2004-2006). Jag har varit med om en del i min karriär, men aldrig någon som betett sig som Bruma. Kanske har det med hans bakgrund att göra. Han har gått över gränsen”. Bild lägger också till citaten från Bruma i gårdagens SportBild. ”Cristiano Ronaldo är min stora idol. Han är inte mänsklig. Jag vill bli lika bra. En dag kommer folk att säga att jag är bäst i världen”. En annan svensk nämns i ett annat sammanhang på en annan plats. ”Vi behöver Emil och Naby i Champions League”, lyder rubriken till en intervju med RB Leipzigs vd Oliver Mintzlaff. ”Det vore försumligt att göra sig av med några av våra främsta artister nu. Emil och Naby är extremt talangfulla och framstående spelare. Vi är glada att kunna hålla deras tempo som klubb och spela i Champions League kommande säsong”, säger Mintzlaff. Milan påstås vara intresserad av Forsberg, Liverpool av Keita. ”Det finns inga konkreta bud. Men givetvis har dessa spelare väckt intresse med sina framträdanden. Det är självklart. Men vi är inte oroliga”, menar Mintzlaff.

Annons

Ruhr Nachrichten har förstås med Raphaël Guerrieros skada. Den 23-åriga Dortmundbacken fördes till sjukhus med en misstänkt fotfraktur i samband med Portugals match mot Ryssland i för-VM. Guerriero väntas enligt tidiga rapporter missa inledningen av nästa säsong.

 

ÖVRIGT

Contra (Grekland) menar att det infekterade övergången för Marcus Berg till Al Ain kan vara på väg mot en lösning. ”Exklusivt: Berg och Dietz i Aten för att tala med Panathinaikos”, skriver sajten. Svensken uppges tillbaka i Aten och väntas tillsammans med sin agent träffa representanter för Panathinaikos i dag för att lösa situationen, som lett till Fifa-anmälningar från båda parter.

Voetbal International (Holland) uppger att Vitesse gett upp Samuel Armenteros. Klubben ska ha lagt ett bud som Heracles nobbade. I stället ser Vitesse ut att värva Luc Castingos (Sporting) som Ricky Van Wolfswinkels ersättare.

Annons
Publicerad 2017-06-22 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto