Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”United får nöja sig med tredjevalet Matic”

Headlines Blogg

ENGLAND

Daily Mirror inleder dagens stora ryktesskörd  med ”Exklusivt: Klopp går på oxjakt”. Det är Arsenals Oxlade-Chamberlain som är i Liverpools sikte. Klubbrepresentanter uppges ha varit i kontakt med Arsenal. 23-åringen värderas till 25 miljoner pund. Chelsea och Man City har tidigare uppgetts intresserade.

The Sun dramatiserar kampen om Dani Alves med ”Håll dig borta, Poch…Dan är vår”. Enligt tidningen har Tottenham gjort ett sent försök att locka till sig den 34-årige högerbacken. I går uppgav brasilianska Goal att Dani Alves nobbat ett försök från Chelsea. Man City ljusblå tröja ses fortfarande som den mest troliga Dani Alves drar på sin tatuerade kropp kommande säsong. The Sun försöker också piska upp stämningen inför kvällens semifinal mellan England och Tyskland. ”Kaxiga tyskar – Kunz: Vi över inte ens straffar”, slänger tidningen fram.

Annons

Daily Star rotar vidare bland Arsenalspelare som kan vara på väg bort. ”Exklusivt: Theo och Olly passar in” på vad West Ham önskar. Tidningen spekulerar i en flytt för Walcott och Giroud från norra till östra London för 50 miljoner pund.

Daily Telegraph tycks måttligt imponerad av Man Uniteds nästa förväntade värvning. ”Mourinho vänder sig till tredjevalet Matic”. Enligt tidningen hade United både Dier och Nainggolan som alternativ före serben. United väntas nu betala Chelsea 40 miljoner för mittfältaren.

Daily Mail synar i stället anfallssituationen i United. I en mellanrubrik ställer tidningen frågan ”Är det någon chans att Ibrahimovic blir kvar i United?”, och svarar själv ”Det verkar mycket osannolikt”. Daily Mail pekar på anledningar som svenskens höga lön och att han inte är spelklar förrän vid årsskiftet.

Annons

The Times har ”Exklusivt: Inga Van Dijk-böter för Liverpool”. Klopps klubb bad nyligen Southampton om ursäkt för att på otillåtet vis har tagit kontakt med backen. Holländaren sägs fortfarande vilja flytta till Merseyside.

The Guardian låter Crystal Palace nya tränare lägga ribban. ”De Boer: Palace kommer att spela som Ajax”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport placerar Donnarumma i fokus igen, inte bara mellan stolparna utan också mellan Milanturbulensen och semifinalen i U21-EM. ”Låt mig freda målet”, är uppmaningen från målvakten, som inte oväntat vill koncentrera sig på matchen i stället. Samtidigt påpekar Gazzettan om målvaktens vara eller inte vara i rödsvart som att ”Nu tror Milan verkligen på det”. På tal om Milan. Hakan Çalhanoglu, Bayer Leverkusen, är enligt italienska medier aktuell för klubben. Det är en snarlik spelartyp som Emil Forsberg, och svensken som tidigare uppgetts Milanaktuell nämns inte ens som alternativ i Gazzettans artikel om Çalhanoglu. Vidare till Roma. Och Manchester United. Till skillnad från Daily Telegraph som verkar anse Nainggolan som ute ur bilden för Man United, så menar GdS att han väldigt mycket är med i bilden. Mourinho vill locka belgaren med en lön på 7,5 miljoner euro och 40-45 miljoner till Roma. Mittfältaren vill helst stanna. Diskussioner om en förlängning har pågått ett tag, men parterna står långt ifrån varandra, menar Gazzettan. Mer framgångar har Roma haft med Rick Karsdorp. Holländaren uppges klar i dag eller i morgon. Roma betalar 15 miljoner euro plus tre milj euro i bonus till Feyenoord.

Annons

Corriere dello Sport fokuserar på det skakar kring Fiorentina. ”Chock när bröderna Valle kliver åt sidan: Florensbor köp ni klubben”, lyder budskapet. ”Ägarna sätter Fiorentina till försäljningen, sårade av ständiga protester”. Tidningen har även ”Allgeri sätter stopp för Conte: Bonucci är en ledare, han stannar i Juve”. CdS uppger också att Lazio har ögonen på en nordbo, Danmarks U21-anfallare Marcus Ingvartsen (FC Nordsjälland).

Tuttosport försöker skruva upp temperaturen på kvällen U21-semi med ”Vredens afton”. Tidningen lutar sig också tillbaka och tittar fascinerat på ”Marotta-Conte: vilken fajt”. Handlingen är Chelseas försök att värva Juvespelare.

Calciomeracto.it uppger med exklusiv-stämpel att det är Milans tränare Montella själv som nämnt Emil Forsberg till klubbledningen och har svenskens som förstaval. Sajten menar att Milan redan diskuterar en övergång med RB Leipzig värd 30 miljoner euro plus bonusar, och att Arsenal och Bayern München också finns med i bilden. RB Leipzig har tidigare gjort klart att Forsberg inte är till salu. Se även Gazzettan ovan.

Annons

 

SPANIEN

Marca har den stundande U21-EM-semifinalen Spanien-Italien i fokus med två heta spelare ”Ansikte mot ansikte”, Asensio versus Donnarumma. Tidningen menar vidare att ”Zidane lägger färdigt pusslet” med Theo Hernández och Marcos Llorente som backup till Marcelo och Casemiro. Att Diego Costa och Antonio Conte har en beef vet alla vid det här laget. Men Marca uppger att relationen är så iskall att anfallaren inte ens är välkommen till klubben försäsong som inleds den 3 juli. Tidningen menar att det ligger i Chelsea och Atléticos intresse att påskynda en lösning. Den troligaste, menar Marca, är att Diego Costa ansluter till Atlético och tränar med klubben fram till att han kan börja spela matcher där när värvningsförbudet hävs vid årsskiftet. Tidningen skriver också att tränare Zinedine Zidanes son Enzo Zidane kan lämna klubben på lån. Alavés är aktuell adress för kommande säsong.

Annons

AS tar sig an kvällens EM-match med stora rubriken ”Optimism i super-21”. Liksom Marca parar AS också ihop två av kvällens förväntade huvudrollsinnehavare med ”Asensio: Jag hoppas det inte är Donnarummas dag”.

Cope toppar på morgonen sajten med…”Moratas fru har börjat följa United på Instagram”. Hon har ett namn, Alice Campello. Uppdateringen ska ha skett under måndagen och ses som ytterligare ett tecken på att anfallaren är på väg till Old Trafford.

Cadena Ser konstaterar att en annan affär till slut är klar. Diego Llorente lämnar Real Madrid för Real Sociedad till en kostnad av sex miljoner euro.

Sport basunerar ut ”Första värvningen”. Det är Gerard Deulofeu. ”Barça har kommunicerat till Deulofeu att man utlöser klausulen han har med Everton”. Kostnaden är 12 miljoner euro och enligt Sport är Deulofeu tänkt för Barças a-trupp och inte för försäljning. Vidare skriver tidningen att Barça betalar max 25 miljoner euro för Paulinho. Guangzhou Evergrande uppgavs i går peka på utköpsklausulen på 40 milj euro.

Annons

Mundo Deportivo har ett annat potentiellt nyförvärv i fokus. Han har förekommit på så många förstasidor under så lång tid att man kan tro han redan spelat i Barça under flera år. ”Bellerín tio dagar” är dagens rubrik om att det är den deadline Barça satt för att få till en transfer med Arsenal, annars gå klubben vidare med andra alternativ.

 

FRANKRIKE

L’Equipe gör ett nedslag på de franska klubbarnas transfermarknad med ”Första resultaten av mercaton”. Redan av förstasidans färger framgår att tidningen menar att Nice, Lyon och Monaco kommit igång bra (grönt), medan PSG står och stampar (rött). Tidningen har också en uppgift från damfotbollen: Marseille har varit i kontakt med amerikanska veteranmålvakten Hope Solo. 35-åringen, som är utan kontrakt, uppges tilltalad av intresset.

RMC menar att ”PSG ger sig åter in i kampen om Fabinho, Man United fortfarande i diskussioner”. Enligt RMC har PSG genom nya sportchefen Antero Henrique varit i kontakt med representanter för Monacomittfältaren de senaste dagarna. Ett möte väntar.

Annons

France Football lanserar stort ”Verratti, därför bör PSG sälja honom”. Bland skälen finns att Verratti inte är avgörande, att han inte är Emery-kompatibel och han är en bra affär ekonomiskt. Tidningen förslår ersättare också. Nainggolan, Marchisio, Fabinho, Rakitic eller Banega. France Football uppger vidare att Los Angeles ringat in ett alternativ till Zlatan Ibrahimovic. Tidningen skriver just så. Alternativet är André-Pierre Gignac. Diskussioner pågår med fransmannen, som spelar för Tigres i Mexiko.

 

TYSKLAND

Bild har ”Exklusivt: Garciarapporten – Bild avslöjar vad Fifa hållit hemligt”. Det är ett hemligt dokument som korruptionsutredaren Michael Garcia arbetade fram om hur VM tilldelades Ryssland och Qatar. Den tyska tidningen lovar flera dagar av avslöjanden. I dag bland annat med följande: Tre medlemmar i Fifas exekutivkommitté flögs till Rio med en privatflyg tillhörande det qatariska fotbollsförbundet, en tidigare exekutivmedlem gratulerade direkt efter omröstningen Qatarrepresentanter i ett mejl och tackade för flera hundra tusen euro. Bakgrunden är oklar. Två miljoner US-dollar hamnade på ett konto tillhörande en tioårig dotter till en Fifa-representant. Apropå det allt större intresset för Ousmane Dembélé understryker Bild att Dortmund inte släpper stjärnan för under 90 miljoner euro.

Annons

Hamburger Morgenpost upprepar att Malmö FF ännu inte visat konkret intresse för Nabil Bahoui, men det har en annan klubb. Det är Grasshoppers igen. Den schweiziska klubben har vid upprepade tillfällen det senaste halvåret uppgetts sugna på svensken, och har nu manifesterat sitt intresse för HSV. Mer än så rapporter Hamburger Morgenpost inte.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) uppger att representanter från Panathinaikos väntas till Förenade Arabemiraten under dagen. Målet är att sy ihop ett avtal med Al Ain för Marcus Berg. Den segdragna övergången tycks äntligen gå mot sitt slut.

Publicerad 2017-06-27 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto