Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Chiles syndabock i tårar - jämför med broderns död

Headlines Blogg

ENGLAND

The Sun är en av få engelska sportettor där fotboll inte helt och hållet svepts undan av Wimbledon och rugby. Fotbollen lyckas brotta till sig två små notiser. ”44 miljonerpunds-Al är en Gunner”, är The Suns sätt att som alla andra tidningar i England och Frankrike konstatera att Alexandre Lacazette snart drar på sig Arsenals tröja. Tidningen har också med att Chelsealegendaren John Terry i dag väntas bli klar för Aston Villa.

Daily Telegraph är förstås överens med The Sun om Lacazette, men inte om stålarna. ”Alexandre Lacazette reser till London för att göra klart övergången till Arsenal för 52 miljoner pund”. 46 milj pund i övergångssumma plus sex milj pund i bonusar.

Annons

Daily Mirror målar upp en mer dyster transferbild i sydvästra London. ”Chelseabossen Conte har problem att värva ens någon av sina tre defensiva spelarval”. För Man City är sugen på Antonio Rüdiger (Roma), Barça är efter Leonardo Bonucci (Juventus) medan Juve tror sig kunna nagla fast Alex Sandro till nytt kontrakt. Alltså mer en summering av gamla uppgifter.

The Times hävdar att Jürgen Klopp sagt till klubbledningen att öka trycket för att få till en värvning av Naby Keita från RB Leipzig. Mittfältaren har enligt tidningen blivit erbjuden 130 000 pund i veckan och vill gärna göra Premier League-flytten. Keita ska i veckan träffa klubbledningen för samtal. RB Leipzig har påståtts kräva 70 miljoner pund för 22-åringen. Tidningen hade i går också ett citat som långsamt fått spridning: ”Om två-tre år kommer det att vara övergångar för 200 miljoner euro”. Mannen bakom citatet är fotbollsfinansexperten Raffaele Poli, som leder analysgruppen CIES Football Observatory (som finansieras av Fifa och universitet i Neuchâtel).

Annons


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport spär på spänningen kring Donnarummas framtid med ”Avgörande timmar”. Enligt tidningen är en ”Förlängning nära”. Målvakten väntas stanna i Milan. Störst utrymme på förstasidan får dock en intervju med Sinisa Mihajlovic. Den kommer med orden ”Jag vill ha ett Torino som liknar James Bond”. Torinotränaren är en 007-entusiast, och rubriken kommer av ett målande citat han levererar om lag. ”Minns ni scenen i Goldfinger när Sean Connery kliver upp ur havet och under dykardräkten så har han en smoking? Så vill jag se Torino, som James Bond. Med kämpaglöd och med kontroll. Med svärd och med florett. Proletärt och aristokratiskt”. Poetiskt, Miha. Kring Juves mittfältsjakt skriver Gazzettan, ”N’Zonzi i stå, Juve tillbaka kring Matuidi”. Enligt tidningen skakar Juves sportchef på huvudet åt de 40 miljoner euro Sevillas uppges kräva för N’Zonzi.

Annons

Corriere dello Sport menar att ”Inter handlar av shejken”. Det är Paris SG tidningen syftar på, och mer bestämt Adrien Rabiot och Ángel Di María. ”Nyckeln är João Mário som PSG gillar”, skriver CdS. Liksom andra italienska medier hänvisar Corriere dello Sport vidare till Bild am Sonntag för en uppgift om Ivan Perisic. Och det handlar inte om Man Uniteds intresse. Mittfältaren bötfälls enligt den tyska tidningen av Inter för att han deltog i en större beachvolleyturnering i Porec, i hemlandet Kroatien, utan att rådfråga klubben. Det handlar enligt Bild am Sonntag om böter på tiotusentals euro. CdS konstaterar, liksom Gazzettan, att Inter ännu inte kommenterat påståendet.

Tuttosport sätter Bernardeschi i centrum till rubriken ”Det handlar om att tro”. Den följs av ”Avgörande dagar för Bernardeschi till Juve: först sa spelaren nej till en kontraktsförlängning med Fiorentina, därefter kan Juve dyka in och avsluta affären”. Tuttosport lägger också till att ”Bonucci håller Barcelona borta”, som ett svar på tidningens egna uppgifter i går om att den katalanska klubben var ute efter mittbacken.

Annons

 

SPANIEN

Marca levererar Keylor Navas över både första- och sistasida, ”Jag kommer att slåss till döden vad som än händer”. Det  handlar inte om vilda djur i djungeln som kan finnas bakom honom på fotot, utan om platsen som förstamålvakt i Real Madrid.

AS dramatiserar situationen kring en annan Real Madrid-spelare. ”Cristianos tystnad blockerar Real Madrid”. Tidningen fortsätter frustrerat att ”I väntan på hans besked är klubben paralyserad kring köp och försäljningar”. I sin genomgång av truppsituationen i Celta Vigo nämner AS i förbigående på nytt klubbens svensk som en möjlig försäljning. ”De egna talangerna Costas och Borja Fernández hoppas få fotfäste, samtidigt som klubben inväntar ett saftigt bud på Guidetti”, avslutas artikeln.

Sport kör vidare. Ny vecka, nya Verratti-storys. I dag: ”Dagen D”. Enligt Sport kommer Verratti i dag att resa hem till Paris för att ge ett ”definitivt ultimatum till PSG” och kommer att träffa klubbpresidenten Nasser Al-Khelaïfi ”inom de närmaste timmarna”. Dramatiskt värre.

Annons

Mundo Deportivo är på liknande våglängd. De katalanska tidningarna har tidigare triumferande påpekat att Verratti vägrar åka hem till PSG och försäsongsträningen. Nu är det annat ljud i skällan. ”Taktikförändring”, basunerar MD ut, och försöker få Verrattis hemresa till att ”Han vill att övergången till Barça blir överenskommen och för det vill han mjuka upp spänningarna”. Så klart.

 

FRANKRIKE

L’Equipe är Tour de France dessa dagar och bara lite fotboll. Ett hörn i dag. ”Luiz Gustavo, en tungviktare i OM”. Den defensiva mittfältaren skriver på ett fyraårskontrakt med Marseille, som betalar åtta miljoner euro till Wolfsburg. Läkarundersökning väntar i dag. En annan affär som väntas bli klar i dag är Alexandre Lacazette. Det blir en rekordaffär både för Lyon och Arsenal. Övergången till Londonklubben kan, inklusive bonusar, nå upp till 60 miljoner euro för den 26-årige anfallaren, menar L’Equipe. Om inget oväntat inträffar så kommer Lacazette i morgon eller senast onsdag till Arsenal för läkarundersökning. Han är sedan tidigare överens om ett femårskontrakt.

Annons

Le 10 Sport uppger att Lille kommer att lägga ett bud på 14 miljoner euro för Thiago Maia. Den 20-årige brasilianaren har tidigare väckt intresse från storklubbar som Inter, Milan och Chelsea. Fast framför allt är, enligt Le 10 Sport, PSG intresserade av Santosmittfältaren, som ersättare till Thiago Motta. Men Lille tycks alltså ha tagit första initiativet.

SFR har intervjuat chilenska legendaren Ivan Zamorano som rekommenderar Alexis Sánchez att flytta. ”Han gillar att vinna. Det han helst vill vinna är Champions League, och jag tror inte han kommer att ha den möjligheten i Arsenal. Han måste vara medveten om att han kan göra mer nytta i större lag. Men det är upp till honom, det är hans personliga beslut”, säger Zamorano.

 

TYSKLAND

Bild jublar så högt efter för-VM-triumfen (1-0 mot Chile) att det blir största rubrik på nyhetsettan. ”Nu är vi (nästan) allt!”. I alla fall världsmästare, U21-världsmästare och…hmm….för-VM-mästare. Man kan sedan lugnt säga att tidningen blickar framåt med tillförsikt. ”Och det bästa är kvar”, skriver Bild exalterat, ”Om 377 dagar vill vi lägga beslag på riktiga VM-bucklan i Ryssland igen”. En annan rubrik på sporten handlar om Hamburg. ”Många rykten, inga erbjudanden”. HSV är enligt tidigare uppgifter av ekonomiska skäl öppen till förslag på de flesta spelare, inklusive Albin Ekdal och Nabil Bahoui. Men tidningen påpekar om sistnämnda i uppdateringen av spelare: ”I Nabil Bahouis fall finns i alla fall en seriös intressent. Grasshoppers gillar yttern. Men en övergång verkar möjlig bara om HSV också är delaktig i att betala svenskens lön (har 1,2 milj euro om året i HSV) vid ett eventuellt klubbyte”. Bild noterar en liten ekonomisk intäkt för klubben i alla fall. Den får smaka av kakan från Hakan Calahanoglus övergång från Leverkusen till Milan. En munsbit på en miljon euro får HSV. Liksom franska medier har Bild att Luiz Gustavo lämnar Wolfsburg för Marseille. Troligen är avtalet klart inom ett par dagar. Tidningen tror på ”tvåsiffrig summa” för 29-åringen, det vill säga minst tio miljoner euro.

Annons

SportBild delar ut tvåor och treor i betyg till de tyska spelarna. Det är bra. Ett är bäst och sex sämst enligt gängse tyska betygsskalor. Tvåorna får Ter Stegen, Kimmich, Mustafi, Rudy, Draxler, Stindl och Werner.

Kicker, som gick i tryck före Tysklands ryska segertåg toppar med ”Tio år med Ribéry”. Så länge har fransmannen nu varit i Bayern München. ”Vi har haft många utländska spelare, men Franck sätter standard här i München med sina tio år”, säger klubbens superboss Uli Hoeness. ”Tio år, det är galenskap! I den här branschen! Vem hade kunnat tro det?”, frågar sig huvudpersonen Ribéry själv. Bland uppgifterna i dag finns också att Ludwig Augustinsson och de andra två nyförvärven i Werder Bremen får sällskap av ytterligare ett. Klubben är på väg att plocka in en kinesisk anfallare, Zhang Yuning. 20-åringen kommer närmast från Vitesse, och övergången kan bli klar redan i dag, skriver Kicker. Uppgifterna kommer samtidigt som Bremen säger farväl till veterananfallaren Claudio Pizarro, som inte får förlängt kontrakt.

Annons

 


ÖVRIGT

El Mercurio (Chile) uppmärksammar hur hårt Marcelo Díaz tog förlusten i för-VM-finalen (0-1 mot Tyskland). Det var hans misstag som bäddade för segermålet. Liksom i den tårfyllda intervjun ovan, så skriver Díaz på Instagram om händelsen som sin värsta fotbollsupplevelse och jämför den med en familjetragedi. ”Jag ska berätta något för er: för nästa 14 år sedan genomled jag den mest smärtsamma familjesituationen då min kära bror dog. I dag, nästan 14 år senare, fick jag genomlida den mest smärtsamma fotbollssituationen med ett misstag som kostade oss för-VM-titeln. Jag har alltid sagt att fotbollen aldrig kommer att kännas så smärtsam, som den gången, men jag hade fel”, skriver Díaz, och lägger till: ”Precis som den gången kommer jag att gråta, det kommer att bli svårt, jag kommer att må förskräckligt och jag kommer att bära med mig en smärta resten av livet”. Samtidigt underströk han att kommer tillbaka. ”Det här kommer att göra mig starkare, det är jag helt säker på. Jag är ledsen för mitt misstag, jag lovar att gottgöra det för eller senare”. Díaz avslutar med ett PS, ”Att falla är tillåtet, att resa sig är nödvändigt”.

Annons

De Telegraaf (Holland) har snappat upp Aftonbladets uppgifter om att två grekiska storklubbar, däribland Panathinaikos, är ute efter Samuel Armenteros. Tidningen gör det med att sätta det i perspektiv av att Heracles nyss lyckats värja sig från Vitesse intresse när detta dyker upp. De Telegraaf påpekar att svensken efter mindre lyckade äventyr i Anderlecht och Feyenoord vill bevisa vad han kan i en storklubb. Liksom Aftonbladet uppges att Heracles vill ha två miljoner euro för Armenteros.

Evening Standard (Skottland) har rubriken ”Mikael Lustig: Jag spelade som en fjärdedivisionsspelare – men Celtic kommer att vara redo för Champions League”. Det är en tolkning och sammanslagning av vad svensken sa. Lustig menar att det är gott om tid att komma i form till CL-kvalet, men att det inte såg bra ut i försäsongspremiären mot Rapid Wien i helgen (1-1). ”Man tappar mycket på en månad. Man går från att spela bra, har tre veckor ledigt, och kommer tillbaka som en division fyra-spelare. Det tar tre veckor att komma tillbaka. En del av oss har varit tillbaka ett par veckor, andra bara en vecka, så det kommer att ta lite tid”, menar Lustig. Celtic möter om knappt två veckor vinnaren av La Fiorita (San Marino) och Linfield (Nordirland) i CL-kvalet.

Annons
Publicerad 2017-07-03 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto