POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Spurs-backens vassa utspel mot klubben: "Jag förtjänar mer"

ENGLAND

 Daily Mail tror inte att ett nej till Barcelonas bud på Coutinho är slutet på historien. ”Liverpool säger nej till bud på 90 miljoner pund för Coutinho – men Barcelona kommer tillbaka med mer stålar”. Inte bara det. Liksom katalanska tidningar skriver Mail också att brasilianaren själv uttryckt önskemål om flytta söderut.

The Times har med Barças nobbade bud på Coutinho på sportettan. Inne i tidningen finns också rubriken ”Det kan ta ett decennium för United att bli en kraft i Europa”, en summering av ett uttalande från Man Uniteds tränare José Mourinho

Daily Star ser annorlunda på Mourinhos uttalande. ”Två år för att ta United tillbaka till toppen igen”, är dagens fetaste rubrik på sportettan. Bakgrunden till de motstridiga vinklingarna i tidningarna är att Unitedtränaren menade att även om klubben är en av de största i världen, så är laget inte där ännu, ”Det betyder ingenting att klubben är en bit ifrån den högsta nivån under tre, fyra, fem eller tio år. Klubben är ändå en jätte”, och lade sedan till toppnivån att, ”Jag tror vi kommer att nå den nivån som fotbollslag inom ett par år”. Daily Star har förstås Silly Season-frossa också. ”Exklusivt: Conte bjuder 35 miljoner pund för Ox”, alltså Oxlade-Chamberlain i Arsenal.

The Sun kom i natt med embargo på större delen av förstasidan. Vad som ska vara där är till synes en ”world exclusive”, en intervjun med Danny Rose som inte saknar krydda (se tweet nedan). Tottenhamspelaren tycker han är värd högre lön. ”Vad man än sysslar med i livet så känner man att man har ett visst värde, och varför skulle man nöja sig med mindre? Jag är inte sådan”, säger Rose, ”Om jag når fjolårets nivå så kommer jag att se till att jag får vad jag är värd”. Backen uppges ha 65 000 pund i veckan. Han fortsätter: ”Jag säger inte att jag vill lämna klubben, men om något konkret dök upp, så skulle jag inte ha några samvetskval om att säga vad jag tycker till vem det än må vara i klubben”. Rose vill också se förstärkningar i ett Tottenham som legat lågt på transfermarknaden. ”Jag säger inte: köp tio spelare, men jag skulle gilla två, tre nya spelare – och inte spelar som man måste googla och undra ’ Vem är det?’”, jag menar välkända spelare”, säger Rose. En gissning är att Rose måste googla ”Davinson Sanchez”. The Sun har hur som helst, ”Exklusivt: Tottenham redo att betala 35 miljoner pund för Ajax back Davinson Sanchez”. På annan plats påstår The Sun att Mourinho inte alls gett upp Gareth Bale som han sa i förrgår, ”Exklusivt: Mourinho uppmanar United att bjuda 100 miljoner pund för Bale”.

Daily Telegraph rör sig på marker långt bortanför Silly Season. ”Hjärnskador gör att fotbollens framtid står på spel”. Det följs upp av ”Världskänd expert varnar för att fotbollen måste förändras”. Läkaren Bennet Omalu pekar på farorna med nickande över tid och huvudsmällar. ”Jag menar inte att den (fotboll) ska förbjudas, men den behöver modifieras och göras säkrare”, menar Omalu, som vill se bättre utbildning för föräldrar i frågan. ”Om jag inte vill låta min sjuåring dricka öl, varför skulle jag skicka honom till en fotbollsplan för att få en hjärnskada? I min position som läkare ser jag det som en fråga för varje förälder. De bör ställa sig frågan, Älskar jag min son eller dotter? Vill jag medvetet utsätta hen för något som kan ge allvarliga skador?”.

https://twitter.com/CoysNews/status/895414759381639168


ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport låter Silly Season-karusellen snurra vidare på förstasidan. Faktiskt på liknande vis som i går, med flera klubbar och välbekanta namn. ”Juve: Emre Can eller Strootman” följs av ”Inter: Klartecken för Schick” men sedan finns även ”PSG: Mbappé väljer Neymar”, vilket är en upprepning av de franska uppgifterna om anfallaren vill göra brasilianaren sällskap. Efter Milans vänskapsmatch i går (1-2 mot Real Betis) konstaterar GdS att ”Leo är redan fansens favorit”. Leo är förstås nya lagkaptenen Leonardo Bonucci.

Corriere dello Sport vägrar lyssna till de senaste dagarnas signaler om att Zlatan Ibrahimovic är aktuell för en fortsättning i Manchester United. I stället täcker tidningen förstasidan med ”Ibra-feber i Milan”. Tidningen menar att ”En återkomst i Milan är ingen utopi, hans rehabtid studeras, drömmen är ett anfall med honom och Kalinic”. Artikeln är noga med att poängtera att ”För närvarande är Ibra en idé, ett förslag eller, om ni så vill, en frestelse”. Samtidigt påpekar tidningen att Milan måste skynda eftersom Zlatan har alternativ i både Man United och i MLS.

Tuttosport påpekar med ”Dybala i Alex fotspår” att argentinaren fått Del Pieros nummer 10. Förstasidan delar Juventusstjärnan med en rubrik om grannklubben, ”Rincon till Torino”. Enligt tidningen diskuteras ett lån med köpoption för Juventus venezuelanske mittfältare.

 

SPANIEN

 Marca ser sin egen Fantastic Four i Real Madrids mittfält. Den presenteras elegant som i ett fotbollsspel, med Modric, Casemiro, Kroos och Isco. Tidningen påpekar att deras tre senaste matcher tillsammans har säkrat tre titlar, och lägger till ett citat från Mourinho: ”Det finns ingen motsvarighet, i Premier League finns inga som dem”.

AS riktar in sig på en av spelarna i den där ”Fantastic Four”, nämligen Isco. Det är inte bara det att hans nya kontrakt är på gång, det är också att hans framfart reser frågetecken ”Cristianos återkomst öppnar åter för debatten om Real ska spela 4-4-2 med Isco eller 4-3-3 med BBC”. Franske medier har under en vecka skrivit om en möjlig hämndaktion från spanskt håll i att PSG ännu inte fått papper som gör Neymar spelklar för PSG. Under rubriken ”Barça-Neymar: Utan pengar, ingen transfer”, presenteras en förklaring. Källor inom Barcelona bekräftar för nyhetsbyrån Efe att de ännu inte fått de 222 miljoner euro Neymar kostade. Inte förrän banken gett klartecken om att pengarna är på plats kommer Barça att ge grönt ljus till spanska fotbollsförbundet (RFEF) att skicka över de dokument som banar vägen för Neymars spellicens.

Sport ser ”Faror kring Sergi Roberto”, och skriver om exklusiva uppgifter, att Juventus nu gjort Chelsea och Man United sällskap i intresse för spelaren. Utköpsklausulen på 40 miljoner euro nämns. Sergi Roberto uppges vilja stanna men ska ha ett samtal med klubben om sin framtid.

Mundo Deportivo ser övergångssituationen kring Ousmane Dembélé som ”Trasslig”. Så lyder rubriken i all sin enkelhet. Det är inte bara Dortmunds fel utan också…Real Madrids. ”Efter att ha gett upp Mbappé, har Real Madrid lagt sig i Dembélé-affären för att höja priset”. Dortmund vill ha 150 miljoner euro, enligt samstämmiga uppgifter i Spanien och Tyskland.

Cadena Ser har rubriken ”Boudebouz lustiga presentation till tonerna av Abba”. Det är inte bara straffsparksläggningsordning som gett det svenska popbandet oväntad uppmärksamhet i fotbollsvärlden. När Betis gjorde den i sommar närmast obligatoriskt putslustiga presentationsvideon, så dök en Abba-låt upp. Klippet avsluta med att Boudebouz dyker upp och säger, ”Jag är inte Voulez-Vous, jag heter Boudebouz” (se nedan). Spansk humor…

Super Deporte har en pikant uppgift om Sebastian Larsson. I går presenterades han som ny spelare i Hull City. Men tidningen har kommit över ett dokument som visar att den 32-årige svensken var överens med Levante om ett kontrakt på ett plus ett år, med en utköpsklausul på 15 miljoner euro. Larsson var tillsammans med sin och med sin agent hos den spanska La Liga-klubben i fredags, och hade till och med genomgått en läkarundersökning. Trots det uppger Super Deporte att Levante inte kommer att ta ärendet vidare. Kontraktet var inte signerat och Levante tycks ha accepterade att familjeskäl gällde som undantag när det kom överens, och det var skälet till att Larsson i slutändan stannade i England.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe har en intervju med Marseilles tränare Rudi Garcia som ger förstasidans citatrubrik, ”Jag vill ta OM till Champions League”. Samtidigt påpekar Garcia att klubben ännu inte har medlen att värva toppspelare. Häromdagen viftade agenten Mino Raiola bort ryktena om att Marseille är intresserade av Zlatan Ibrahimovic. Garcia gör detsamma. ”Vi har aldrig varit i kontakt med honom. Det är en stor spelare, men han är skadad och kan inte spela”, påpekar Garcia.

RMC menar att Marseille i alla fall har klart med ett nyförvärv. ”Överenskommelse mellan Aston Villa och OL för Amavi”, uppger radiokanalen. Den 23-årige backen väntas genomgå läkarundersökning i dag. Enligt RMC lånar Lyon Amavi för två miljoner euro, med köpoption på åtta milj euro efter säsongen.

 

TYSKLAND

 Bild meddelar i stora bokstäver att ”Dembélé vill bort!”. De första samtalen mellan Dortmund och Barcelona har inte lett till något avtal. Enligt Bild har fransmannen redan tagit bort uppgifterna om honom som spelare i Dortmund i sociala medier, och han är frustrerad över att affären ännu inte är klar. 20-åringen är redan överens med Barça om de personliga villkoren i kontraktet, men Dortmund uppges som sagt kräva 150 miljoner euro av den spanska storklubben. Bild skriver på annat håll att Jerome Boateng är tillbaka i träning, och att Bayern München hoppas ha honom tillbaka i spel mot Leverkusen nästa vecka.

Kicker har just Dembélé och hans prislapp på sin förstasida. ”Kommer han att kosta 150 miljoner euro?”, undrar tidningen. Vid en försäljning kan Lyons Maxwel Cornet bli aktuell som ersättare. Mer Dortmund. Sportchefen Michael Zorc är irriterad på Bayern München för deras intresse av BVB:s chefsscout Sven Mislintat. ”Vi har ett avtal med Sven som vi förlängde till 2021 för bara några månader sedan”, säger Zorc, och lägger till, ”Jag är lite irriterad på Bayern München, men det här ärendet är över”. Enligt Zorc har Mislintat inte heller framfört några önskemål om att lämna. Ännu mera Dortmund. Kicker skriver också att klubben fortfarande är intresserad av Man Citys 17-åring Jadon Sancho.

Sport im Osten uppger att Emil Forsberg inte kommer till spel för RB Leipzig i cupmatchen mot Dorfmerk i helgen, och hänvisar till klubbens hemsida om att svensken missade gårdagens träning på grund av sjukdom. Sport im Osten uppger att Forsberg har bröstsmärtor, något som han också ska ha haft 2015.


ÖVRIGT

VG (Norge) synar en svensk i hetluften under rubriken ”TV2-kommentatorn svarar Lindelöf-kritikerna: ’Ingen spektakulär spelare’”. Artikeln (som faktiskt inkluderar en av mina tweets, med L’Equipes betyg) låter Öyvind Alsaker, PL-kommentator, rida ut till någon form av försvar. ”Jag förstår kritiken om att Lindelöf inte är en spektakulär spelare. Han är varken snabbast, störst eller starkast. Han är mer allround. Folk blir bekymrade när de ser en motståndare som är snabbare eller starkare än honom, men man måste inte vara två meter lång, väga 100 kg och springa som Usain Bolt för att vara mittback”, säger Alsaker, och fortsätter: ”José Mourinho är ganska bra på att få ut det han behöver av spelare. Dessutom måste man tänka på att Lindelöf är 23 år gammal och helt ny i klubben. Vi kan inte fälla domen att det är ett floppköp redan nu”.

Derry Journal (Irland) har fått bekräftat av Östersunds ordförande David Kindberg att Derry City accepterat ett bud på 21-årige anfallare Ronan Curtis. ”Jag hoppas att vi är helt överens om alla delar i avtalet i morgon (läs: i dag), så att vi kan ordna allt så snabbt som möjligt”, säger Kindberg till tidningen. Det svenska transferfönstret stänger på fredag.

Publicerad 2017-08-10 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto