POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Tottenhamrebeller applåderar Rose

ENGLAND

 The Sun använder en ordlek för att beskriva mottagandet av Danny Rose bland lagkamrater efter sitt utspel mot egna klubben i går (se bredvid). För det var inga sura miner. Tvärtom. ”En hjältes välkomst på Spurs träning”, skriver The Sun. Enligt tidningen möttes Rose av applåder från ett ”upproriskt” omklädningsrum. Rose beklagade sig i en The Sun-intervju i går över bland annat lönestrukturen i klubben.

The Times instämmer med en fet rubrik: ”Spurs spelare ger Rose sitt stöd i lönebråk”. Tidningen skriver vidare att Rose väntas få upp till två veckolöner i böter av klubben för sina uttalanden, vilket innebär upp till 135 000 pund. Rose uppges inte har för avsikt att pressa fram någon transfer, men Times kommer också med påståendet att om han blir såld är destinationen han föredrar Chelsea, och inte Man United, som flera tidningar skrev i går (å andra sidan ingen chans att klubbossen Levy säljer till Chelsea). Prislappen antas vara 50 miljoner pund.

Daily Mail ser inte bara försäljning utan försäljningar i Tottenham.  Tidningen ringer i domedagsklockan, ”Spurs exodus”, och fortsätter med ”Tottenhamstjärnor radar upp sig i önskan att lämna klubben på grund av låga löner”. På sportettan blir Mails experter Jamie Redknapp, Martin Keown och Chris Sutton också en rubrik. För bara Sutton tror att regerande mästaren Chelsea når en topp-fyra-placering (trea). Alla tre har för övrigt Man City som mästare.

Daily Mirror blickar utomlands med ”PSG, den nya världsordningen”. Den potentiella Mbappé-övergången får tidningen att skriva att ”inte ens City, United, Chelsea, Real och Barcelona kan konkurrera”. Tidningen har sedan ”Lacazette uppmanas av Wenger att bli Arsenals Zlatan Ibrahimovic”. Det baseras på citatet, ”Målrekord är inte nödvändigtvis överförbara från franska ligan till engelska ligan, det är självklart. Men man kan säga att Ibrahimovic lyckades överföra ett liknande antal från Frankrike till England, så det är målet Lacazette bör ha”.

Daily Telegraph skriver också om Zlatan, men utan några jämförelser med Lacazette. I stället handlar det om svenskens framtida klubbadress. ”Milan redo att utmana Man United om Zlatan Ibrahimovics underskrift”. Artikeln innehåller många ”kan” och ”om”, och tycks baserad på den senaste tidens italienska uppgifter. Den enda fotbollsrubrik som når sportettan är emellertid ”Världens rikaste liga betalar anställda under nivån för ’levnadslön’”. Trots enorma intäkter och astronomiska spelarlöner, är det bara två PL-klubbar som förbundit sig att betala så kallad ”Living Wage”, en lägstalön kopplad till levnadskostnsder, till sina anställda. Klubbarna är Chelsea och Everton.

Yorkshire Evening Post uppmärksammar att Pontus Jansson putsar ytterligare på sin kultstatus bland Leedsfansen. ”Årskortsvinnare överlyckliga att träffa Leedsstjärnan Jansson”, är rubriken, som inte bara berättar om ett möte med två fans, utan att det är svensken själv som köpt årskorten som lottades ut via en radiokanal.

Läs även Peter Hyllmans blogg om Arsenal inför kvällens Premier League-premiär.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport svänger ihop en ordvits ”Inter är väldigt Schick!”. Till rubriken finns bild på uppklädda Interspelare, men syftar på att tillsammans med tilltänkta nyförvärven Schick och Emre Mor finns klass. Gazzettan synar också anfallsjakten i grannklubben Milan. ”Aubameyang längre bort, men André Silva övertygar”. Kanske finns en lösning i egna leden.

Corriere dello Sport summerar förslag på skyttekung och konstaterar att ”Higuaín vinner med hästlängder”. Tidningen har frågat 25 experter, som också gav svaren: ”Juventus starkare än förra året, trots förlusten av Bonucci”, ”Milan, Inter och Napoli i Champions League” och ”Andrea Conti årets upptäckt”. För att summera det på annat vis: Higuaín fick 56 procent av rösterna som årets skyttekung, före Icardi och Belotti med 12 procent. 56 procent anser Juve vara starkare, 36 procent svagare och åtta procent lika starka. 26 procent har Conti som årets upptäckt, Bernardeschi får 14 procent. Sommarens värvning är enligt experterna Bonucci, 36 procent, följd av Bernardeschi och Douglas Costa, 12 procent.

Tuttosport kastar sig in i anfallsfrågan i Milan med ”Kalinic är nu enda alternativ till anfallet”. Men den fetaste rubriken sparar Tuttosport till ”Strootman, 45 miljoner euro eller ingenting”. Nedanför kan man läsa, ”Negativa signaler från Liverpool för Emre Can. Juve satsar allt på holländaren: höjt bud till Roma, som håller fast vid utköpsklausulen.

 

SPANIEN

 Marca menar att ”Mbappé dribblar med Real Madrid – skriver på för PSG”. På det skriver tidningen att ”Principöverenskommelsen med Monaco följs inte upp och parisarna betalar 180 miljoner euro”. Tidningen står alltså, trots Monacos dementier, fast vid att övergången i stort sett är ett faktum. PSG betalar 180 milj euro, varav 20 milj euro i bonusar.

AS har också med PSG över hela förstasidan men av helt andra skäl. ”Alternativ Meunier” handlar om att ”Den belgiska ytterbacken erbjuds Real Madrid för värvningen av Alves har förpassat honom till bänken”. Samtidigt har Real Madrid sålt Danilo. Tidningen sätter en prislapp på mellan 15 och 20 miljoner euro på Meunier. En liten notis talar om ”PSG-panik”. Det handlar om den europeiska klubblagsorganisationen ECA, som har möte i Madrid och i vars styrelse PSG-presidenten Al-Khelaïfi sitter. ”Europaklubbarna obekväma med köpet av Neymar. Möte i Madrid: Al-Khelaïfi och Bartomeu hälsade inte på varandra”. Bartomeu är Barças president.

Sport låter sig inte nedslås av Dortmunds nej på Barças bud. ”Dembélé blir den första”, skriver tidningen, och lägger i stora siffror till övergångssumman, ”90 miljoner euro + 30 miljoner euro i bonusar”. Tidningen tror också att värvningen av Philipe Coutinho blir av.

Mundo Deportivo ser det som ”Dembélé, en het värvning”. Enligt MD rör sig övergångssumman om 100 miljoner euro + 20-25 milj i bonusar (se andra uppgifter i L’Equipe). Det är sistnämnda som fortfarande diskuteras mellan klubbarna. På annan plats på sportettan summeras även Coutinhos och Mbappés fall, men utan nya uppgifter.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe drar stort på att ”Mbappé vill spela med Neymar”, en ståndpunkt även Le Parisien tog upp för några dagar sedan. Trots Monacos dementier om något avtal med PSG, så menar L’Equipe att en övergång är i pipeline. Ett femårskontrakt är klart men affären är komplicerad och kan dra ut på tiden, fram till transferfönstret stänger, spår L’Equipe. Ett betydligt snabbare slut tror tidningen på i Dembélé-affären. Nya förhandlingar mellan Dortmund och Barcelona väntar i dag. Barça sägs ha erbjudit 90 miljoner euro plus 40 milj euro i bonusar (se andra uppgifter i Sport och Mundo Deportivo). Den tyska klubben vill att en betydligt mindre del av övergångssumman ska vara i bonusar.

Le Parisien uppmärksammar att inte bara Monaco, utan även PSG samt BeINSPORT, som har samma qatariska ägarfamilj som PSG, dementerar att någon Mbappé-affär är klar. Men samtidigt har Le Parisien rubriken ”Kylian Mbappé pressar på för att komma till PSG”. Tidningen uppger vidare att Neymar till slut ser ut att bli spelklar till matchen mot Guingamp i helgen. Barça ska ha fått in alla pengarna på sitt konto.

La Dépêche du Midi uppger att budet Toulouse skickade till AEK för Jakob Johansson i onsdags var på 1,5 miljoner euro, inte det dubbla som bland annat L’Equipe angav. Trots att det ska ha blivit nobbat menar tidningen att ”Toulouse är nära att värva” den 27-årige svensken. Johansson ska ha nobbat AEK:s erbjudande om nytt kontrakt och vill själv flytta. Med hänvisning till stormarna i regionen svarade Toulouse tränare Pascal Dupraz på frågan om svensken, ”Blagnac (flygplatsen) är öppen, man kan landa. Så om man vill så, så kan man komma”.

 

TYSKLAND

Bild räknar med att det blir ”Höga böter för Dortmundstjärnan Dembélé”, sedan han försökt träningsstrejka sig bort från klubben. Enligt Bilds uppgifter handlar det om ett ”ett sexsiffrigt belopp i de lägre regionerna”, så minst hundra tusen euro.

WAZ tittar redan på alternativ till Dembélé i Dortmund. Kicker nämnde i går Maxwel Cornet i Lyon och Jadon Sancho i Man City som två alternativ. Enligt WAZ är även Jeremy Toljan aktuell. 23-åringen, som kan spela på flera platser, har inte kommit överens om nytt kontrakt med Hoffenheim.

Westdeutsche Zeitung har en intervju med Oscar Wendt. På frågan om det var Ludwig Augustinsson framsteg som fick honom att sluta i landslaget poängterar Wendt, ”Ludde är stor spelare med stor potential. Werder Bremen kommer att ha stor nytta av honom. Men, nej, jag ville bara inte. Jag vill tillbringa min fritid med min fru Sandra och våra två barn. Elise är fyra år, William ett och ett halvt. De bestämmer vad vi gör. Deras pappa är redan ute och reser en hel del”. Wendt kommer inte heller på andra tankar av de svenska VM-kvalframgångarna. ”Nej, jag ångrar ingenting. Jag är helt bekväm med mitt beslut. Jag blir glad för grabbarna om de kvalificerar sig, men jag vill spara min energi till Borussia”. Wendts kontrakt med Borussia går ut nästa sommar. Han vill gärna diskutera en fortsättning, men planerar inte att stanna i Tyskland efter karriären. ”Nej. Borussia är visserligen som ett andra hem, men hemma är hemma. När jag lägger av återvänder jag till Sverige”.

Kicker uppmärksammar beskedet att Bibiana Steinhaus dömer Bayern Münchens cupmatch mot Chemnitzer. Steinhaus kommer denna säsong att som första kvinna att döma i Bundesliga.

Hamburger Abendblatt uppger att Pierre-Michel Lasogga kan gå från en svenskklubb till en annan. Pontus Janssons Leeds United vill han den 25-årige anfallaren från Albin Ekdals Hamburg. Det handlar troligen om ett lån under ett år, och HSV skulle i så fall bli av med en stor del av en årslön på 3,5 milj euro.

 

ÖVRIGT

Voetbal International (Holland) har pratat med Heracles tränare John Stegeman, som ser premiären som en utmärkt chans för Samuel Armenteros att visa vad han går för. Svensken har tidigar sagt till klubbledningen att han vill lämna. ”Sam är en Heraclesspelare och jag räknar med honom mot Ajax. Han är ambitiös men fortfarande en del av gruppen. Jag är nyfiken på hur han lirar mot en klubb som Ajax. Det är en scen som spelare kan visa upp sig på”, säger Stegeman till VI.

SDNA (Grekland) hittar en utväg för Armenteros. Enligt sajten har Panathinaikos tagit ny kontakt med anfallarens agent. Tidigare har Heracles satt skylt med ”två miljoner euro” i skyltfönstret vid Armenteros. Panathinaikos hoppas nu enligt SDNA att den bytts ut mot en reaskylt.

Publicerad 2017-08-11 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto