POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Cristiano Ronaldo kan stängas av fem matcher

ENGLAND

Daily Mail har sökt upp Diego Costa i Brasilien – smaskig rubrik följer. I Mails som så ofta en sammanfattning. ”Världsexklusivt med Diego Costa: Chelsea har behandlat mig som en kriminell och jag väntar på att de ska släppa mig….Jag vägrar träna med reserverna och jag kan stanna i Brasilien och låta mitt kontrakt löpa ut obetald”. Chelseaanfallaren fortsätter också den personliga vendettan med tränare Conte. ”Jag respekterar honom som en stor tränare. Han har gjort ett storartat arbete, det kan jag se, men som person…nej. Han är inte en tränare som står sina spelare nära. Han är väldigt distanserad. Han har ingen karisma”, säger Costa.

Daily Mirror har mer kring den bångstyrige anfallaren. ”Utstötte Costa vill inkludera lojalitetsbonus som del i stämningen mot Chelsea”, trots att anfallaren tidigare berättat att han själv ville flytta till Atlético förra sommaren. Daily Mirror har dock annat fokus på sportettan med ordleken ”Clown and out”. Clownen är Newcastles syndabock i premiären (0-2 mot Tottenham): Jonjo Shelvey. ”Rafa kan ta kaptensbindeln från Shelvey efter galna stämplingen på Dele som fick Newcastle på fall”.

Daily Telegraph är en av många tidningar som däremot gör störst rubrik på Manchester United kross (4-0 mot West Ham). ”Min dröm gick i uppfyllelse”, ringar in tvåmålsskytten och nyförvärvet Lukaku.

The Sun gör det på mer tabloidvis med ”Lunited”. Tidningen är bara en av flera som uppmärksammar Victor Lindelöfs petning med vinkling på hustrun Maja Nilssons bild på sociala medier (nedan). Ordvitsen ”Man and wife United”, leder fram till att ”Victor Lindelöfs fru har kul medan han petades av United”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport summerar Supercupmatchen med ”SuperLazio – aj, aj Juve” (3-2 till Lazio). En krönika har en liknande uppdelad rubrik, för lagens tränare Inzaghi och Allegri: ”Bravo, Simone – Alarm för Max”. Lazios Immobile få högst spelarbetyg, åtta av tio. Bäst i Juve var Paulo Dybala, med 7,5. Sämst? Higuaín, tycker Gazzettan, och ger anfallsstjärnan en fyra. Lika lågt betyg får också De Sciglio och Benatia. Från mercaton finns ”Bye, bye, Mou – Perisic stannar i Inter, en seger för Spalletti”.

Corriere dello Sport tar till ordleken ”FavoLazio” (i stället för ”Favoloso” – ”sagolika”). Två korta citat från tränarna finns med, ”Simone: Vi var formidabla” och ”Allgeri: De sprang snabbare”. Tidningen gör också hyfsat stor rubrik på ”Aubameyangs videomeddelande till Milan: Jag vill komma tillbaka, men ni sover…”. CdS påpekar att Instagraminlägget gör att ”Gnistor flyger med Dortmund. Han tränar inte på grund av en förkylning”. Samtidigt sätter tidningen ett stort ”men” till affären med tanke på en prislapp på 85 miljoner euro.

Tuttosport synar problemen i sitt Juventus efter gårdagens förlust. ”Smärtsamt försvarsspel”, kommer tidningen fram till, och, ”Nu behövs två tunga förstärkningar”.

 

SPANIEN

Marca njuter av ”En kväll när super-Real Madrid blåste bort Camp Nou” i första Supercupmötet (3-1 mot Barcelona). Och det trots att, som tidningen menar, ”Domaren gav Suárez en icke-existerande straff och visade felaktigt ut Cristiano”. Bilden Marca använder på förstasidan är den på Cristiano som genast blivit en snackis. Portugisen håller upp tröjan med sitt namn på, vilket ses som en imitation av en klassisk bild på Lionel Messi från förra säsongen.

AS skriver hånfullt ”Barcelona kan i alla fall inte klaga på domaren”, och plockar sedan bland annat upp ”En inbillad straff” och ”En absurd utvisning på Cristiano”. Tidningen delar ut högst betyg, tre av tre, till Real Madridtrion Isco, Kovacic och Marcelo.

Cadena Cope menar att ”Cristiano Ronaldo riskerar fyra matchers avstängning för att ha knuffat domare De Burgos Bengoetxea och ytterligare en för det röda kortet”. Domaren har rapporterat att han blev knuffad, och Cope uppger att reglerna gör gällande att det är fyra till tolv matchers avstängning som gäller för förseelsen, med rekommendation att använda lägsta straff. Skulle Cristiano Ronaldo bli bestraffad på det viset, med sammanlagt fem matcher, så missar han returen mot Barça plus de fyra första ligamatcherna.

Sport påpekar förstås att ”Cristiano måste straffas!” i en rubrik. Men den största tillägnas de egna/Barças tillkortakommanden. ”Värvningar nu”, är den desperata uppmaningen. Tidningen konstaterar att det är ”Många brister”, på vilket följer ”Barça visade att det brådskande behövs starka nyförvärv”. Därefter är det ”måndag hela veckan” med Coutinho (”spelar inte mer för Liverpool och kostar 120 miljoner euro”), Dembélé (”Dortmund är fortfarande öppet för att sälja honom”) och Paulinho (”Anländer på onsdag och presenteras på torsdag”). Sport brukar gärna klistra nior och tior på sina Barçaspelare. Efter Real Madridmatchen är stämningen en annan. Umtiti utses till bästa spelare i hemmalaget med en sjua. Samma betyg får också Alba och Sergio Busquets. Lägst får Alex Vidal, Piqué och Rakitic, alla blott fyror.

La Voz de Galicia uppmärksammar John Guidettis nyckelbensfraktur. Som framkom i går kväll väntas den svenska landslagsanfallaren bli borta cirka sex veckor, och därmed också missa svenska VM-kvalmatcher. Redan i dag kan mer information framkomma. Då väntar röntgen och ytterligare uppföljning på skadan.

 

FRANKRIKE

L’Equipe låter en viss brasilianare räkna in ytterligare en förstasida. ”Neymar trollbinder redan”, drar tidningen på efter debuten för PSG (3-0 mot Guingamp). Den summeras också med ingressraden ”En avgörande målpassning, ett mål och flera läckerheter”. Guingampspelaren Lucas Deaux kommenterar Neymar med, ”När han på riktigt kommit in i spelet med lagkamraterna, då kommer det att spraka, det är bara att önska de andra lagen lycka till”, hälsar Deaux. Liksom Cavani får Neymar åtta av tio i betyg. Högst betyg hos Guingamp får en svensk: Karl-Johan Johnsson, som inkasserar en sjua. ”Målvakten var olycklig vid första målet, där han kanske kunde använt händerna. Men i övrigt; vem kan klandra honom? Han reparerade sin skada tiofalt med räddningar på Cavani, Di María och Neymar. Enda aber: spelet med fötterna är skört”.

Le Parisien har på sin förstasida, ”Neymar ger, PSG frossar”. Tidningen låter Neymar ståta i ensamt majestät med högsta PSG-betyg, 7,5. ”Folk tror att man dör för att man lämnar Barça, men nej, det är motsatsen: jag är mer levande än någonsin”, sa Neymar efter matchen till Canal +.

Foot Mercato ger ytterligare näring till flyttryktena kring Kylian Mbappé. Enligt tidningens källor har Monacospelarna redan blivit informerade om att anfallsjuvelen kommer att lämna klubben för Paris SG.

 

TYSKLAND

Bild låter en mindre rubrik från fotbollens värld smyga sig in på nyhetsettan. Det är Albin Ekdals klubb som är tillbaka av fel anledningar. ”HSV-krisen tar ny fart” formas av gårdagens cupdebacle (1-2 mot Osnabrück). På sporten finns ”Det kräver Dortmund av Dembélé”, och det är en ursäkt, skriver Bild. Men den 20-årige fransmannen pratar ännu inte ens med klubbledningen, utan kommunicerar via en mellanhand. Dembélé vill till Barcelona och slutade träna med klubben i torsdags i förra veckan. Han blev därefter avstängd av klubben i helgen.

Kicker uppger, liksom Bild, att Dortmund inte backar på priset för Dembélé. 140-150 miljoner euro krävs för att Barça ska få loss spelaren. Kicker uppger att Barças första erbjudande var på 85 miljoner euro plus 20 milj euro i bonusar, och att inget mer bud anlänt. Möjligen av intresse för Dortmundfans är också Kickers uppgift att Jeremy Toljan inte vill skriva nytt kontrakt med Hoffenheim. Det nuvarande går ut nästa sommar, och Dortmund har pekats ut som intresserad av högerbacken. Hoffenheim tar annars upp förstasidan av andra skäl. Tidningen synar CL-kvalmötet med Liverpool genom lagens två färgstarka tyska tränare, Julian Nagelsmann och Jürgen Klopp.

 

ÖVRIGT

De Telegraaf (Holland , Nederländerna eller ad som är mest korrekt för dagen) konstaterar att det är ett ”Ajax under press”, efter lördagens förlust mot Heracles, men också på grund av ökat intresse för Davinson Sánchez. Klubben har nobbat ett bud på 40 miljoner euro från Tottenham, men även Chelsea har nu enligt De Telegraaf visat konkret intresse för den 21-årige backen, och Real Madrid lurar i vassen. ”En försäljning är nu nästan oundviklig”, skriver De Telegraaf, men menar att Sánchez själv föredrar Tottenham, efter samtal med Londonklubbens tränare Pochettino.

Publicerad 2017-08-14 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto