POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Messi vädjade till Neymar: ”Kan fixa Ballon d’Or till dig”

ENGLAND

The Times ställer kaxigt frågan ”Vem behöver Coutinho?” efter succén för Trent Alexander-Arnold i Liverpools CL-kvalseger (2-1 mot Hoffenheim). Ett läckert frisparksmål låg 18-åringen bakom. ”Ärligt talad så blev jag påhejad (av lagkamraterna) att ta den. Jag är inte en sådan som räcker upp handen först, men jag har tillräckligt med självförtroende att ta den och det betalade sig”, säger Alexander-Arnold.

The Sun har närmast identisk rubrik, bara lite tabloidtidningskortad, ”Vem behöver Cou?”. En ännu större rubrik får ”Exklusivt: Dannys D-dag”. Tidningen påstår att Chelsea efter derbyt mot just Tottenham i helgen kommer att lägga ett bud på Danny Rose värt 50 miljoner pund.

The Guardian har förutom en jublande Alexander-Arnold i CL-kvalet, också en Premier League-övergång. ”Everton kommer till slut överens med Swansea om att köpa Sigurdsson för 45 miljoner pund”.

Daily Mirror använder ordleken ”We have a lift HOFF”, för att beskriva Liverpools triumf i Tyskland. Tidningen ger Sadio Mané och Alexander-Arnold högst betyg, åtta av tio. Lägst betyg får faktiskt ingen Hoffenheimspelare, utan Alberto Moreno, en fyra.

Daily Telegraph är en av flera tidningar som fångar upp några Paul Pogba-citat på ett Man United-event. ”Förra säsongen handlade första frågan från alla om övergångssumman. Nu snackar alla fotboll. Det säger allt”, menar Man Unitedmittfältaren, som den här sommaren också lämnade över den betungande världrekordprislappen till Neymar.

 

ITALIEN

Helgdag i Italien, ”Ferragosto”, så inga tidningar.

Sky Sport Italia har via Gianluca Di Marzio, ”Benevento: Förhandlingar om Hiljemark”. Så mycket mer framgår inte än att förhandlingar med Genoa är pågående. Svensken har inte haft någon större lycka sedan flytten från Palermo för ett halvår sedan, och Serie A-nykomlingen Benevento kan bli nästa klubbadress.

SPANIEN

Marca sätter texten ”Här har du det” till en bild på Zinedine Zidane, och påpekar att ”Zidanes Real Madrid vill avsluta jobbet”, det vill säga klå Barça igen och vinna Supercupen i kväll. Tidningen understryker att det redan skulle vara sjunde titeln för Zidane som klubbens tränare. Marca noterar vidare att Andrés Iniesta inte kommer till spel för gästerna.

AS stannar i stället vid Zidanes reaktion på gårdagens presskonferens när Cristiano Ronaldos avstängning kom på tal. ”Till och med Zidane är upprörd: ’Det är något som pågår här’”. Inne i tidningen beskriver krönikören Alfredo Relaño kvällens match som ”En El Clásico med ilska och ånger”. Ilska över Cristiano Ronaldos avstängning och ånger kring allt som gått snett i Barça. AS uppger på annan plats att John Guidetti inte får något svenskt sällskap av i klubben. ”Celta ger upp Sam Larsson”, skriver tidningen, och menar att franska Metz är nära att värva Larsson. Le Républicain Lorrain och Algemeen Dagblad håller med (se under ”Frankrike” och ”Övrigt” nedan).

Sport visar att det också finns ilska i Barcelona. Ilska mot Cristiano Ronaldo som målfirade på Camp Nou, då han visade upp tröjan på liknande vis som Messi gjorde på en ikonisk bild från förra säsongen. ”Upprepa det!”, är nu tidningens uppmaning till Messi inför kvällens match på Santiago Bernabéu. Sport har mer Messi. Enligt tidningen vädjade argentinaren till Neymar i somras att stanna i klubben. Sport preciserar ett möte mellan Messi, Luis Suárez och Neymar på ett hotell i New York i samband med försäsongsturnén. Under mötets gång påstås Messi ha sagt till Neymar, ”Vad vill du? Vill du vinna Ballon d’Or? Jag ska få dig att vinna Ballon d’Or”. Sport hävdar sedan att Messi gjorde allt för att hjälpa Neymar i den påföljande matchen mot Juventus, som Barça vann med 2-1 och där Neymar gjorde båda målen. Men som bekant var vädjandena förgäves. Neymar hade redan bestämt sig.

Mundo Deportivo har samma bild på Messi med tröjan som Sport, men med rubriken ”Stolthet”. Tidningen skriver att ”Barça ska försöka göra en historisk comeback i Supercupen, men framför allt att på vägen till det försöka hitta tillbaka till det spel man tappade bort på Camp Nou”.

Cadena Cope lanserar kärt gammalt ämne med ”Coutinho kan bli klar för Barça denna vecka”. Enligt radiokanalens uppgifter betalar Barcelona 100 miljoner euro, och ”inom de närmaste timmarna kommer det att vara ett möte mellan brasilianarens representanter och Liverpool för att lösa knutarna”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ser ”Nice på en tunn lina” inför bortamatchen mot Napoli i CL-kvalet i kväll. Tidningen menar att det blir en svår match och att italienarna har en röststark hemmapublik till sin hjälp. Målet är helt enkelt att ”Se Neapel och överleva”, som L’Equipe har som rubrik på fösta uppslaget. Tidningen går också igenom spelarna som kan vara på väg bort från PSG. I alla fall sex av dem. Ben Arfa (nobbade ett jättekontrakt från Kina, PSG måste nu bestämma sig för att riva hans kontrakt eller ta med honom i truppen), Krychowiak (Chelsea var ute efter honom tidigare i somras, nu är ett lån till Valencia mest troligt), Jesé (snart i Stoke), Draxler (vill stanna), Aurier (Tottenhams ordförande Levy i personlig kontakt med PSG, en eventuell övergång väntas gå på ca 25 milj euro) samt Matuidi (inte så nära Juve som italienska tidningar skriver, i alla fall inte där inom 48 timmar)

Le Parisien drar också i bromsen kring Matuidi, och beskriver det som ”föga sannolikt” att mittfältaren skulle bli klar för Juve redan i helgen. PSG hoppas ersätta honom med Monacos Fabinho.

Le Républicain Lorrain får en premiär i bloggen till tonerna av samba. ”Metz tar ’Samba’-Sam Larsson”, skriver den franska tidningen i en rubrik. Artikeln inleds med ”Om inget oväntat händer, det har å andra sidan FC Metz varit med om tillräckligt denna sommar, så kommer Sam Larsson härnäst att förstärka truppen. Klubben arbetar aktivt med att slutföra övergången och locka den 24-årige svenska landslagsmannen till sig”. Le Républicain Lorrain nämner att Celta Vigo, Wolfsburg och FC Porto visat intresse, och understryker att Metz måste vara ”mycket övertygande för att ro i land förstärkningen… Det vill säga: det krävs att man lättar generöst på plånboken”. Någon övergångssumma nämns inte, men det har tidigare uppgetts att Heerenveen vill ha åtta miljoner euro. Le Républicain Lorrain påpekar att Sam Larsson med sina kvicka fötter fyller en viktig lucka på kanten i Metz spelsystem, men avslutar artikeln där man började, med en varning kring Metz affärer i sommar. ”Erfarenheten kräver att man inte ropar hej för tidigt. Före honom (Sam Larsson) var brasilianaren Leonardo så nära att bli klar, innan han till slut i stället valde Saudiarabien…”. Metz är ännu utan poäng i Ligue 1 efter två omgångar. Mer i Algemeen Dagblad, under ”Övrigt” nedan.

 

TYSKLAND

Bild beskriver Hoffenheims banemän (1-2 mot Liverpool) som ”Livercool!”. Hoffenheims tränare Julian Nagelsmann var inte nöjd. ”Vi hade förtjänat i alla fall oavgjort”, menar han. På annan plats konstaterar Bild att skadeläget ljusnat i Bayern, och att Manuel Neuer efter fyra månader på skadelistan med all sannolikhet vaktar målet i ligapremiären mot Bayern Leverkusen på fredag.

Sport Bild har just Neuer som ”Den nya Bayern-bossen” på förstasidan till veckans nummer, och synar hur ”maktbalansen förändras”.

Sport1 sätter betyg på spelarna i Hoffenheim-Liverpool. Högst betyg får unga målskytten Trent Alexander-Arnold i Liverpool. På skalan där ett är bäst och sex sämst, får Alexander-Arnold 1,5. Lägst betyg får Andrej Kamaric och Lukas Rupp i hemmalaget, 4,5.

 

ÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Nederländerna) uppger, liksom Le Républicain Lorrain (se ovan, under ”Frankrike”), att Sam Larsson är nära en övergång till Metz. Enligt tidningen kan ett avtal mellan den franska klubben och Heerenveen bli klart redan i dag. Wolfsburg uppges fortfarande som en möjlighet, men den tyska klubben har Malcolm som förstaval. De Telegraaf skriver att ”Sánchez är överens med Tottenham”. Det hade varit riktigt spännande om det var Alexis, men nu är det Davinson Sánchez som är ytterligare ett steg närmare en Londonflytt. Det rör sig om ett femårskontrakt som är klart att undertecknas så fort Ajax och Tottenham är överens om övergångssumman. Amsterdamklubben har tidigare tackat nej till 40 miljoner euro, men förhandlingar pågår.

Ekstra Bladet (Danmark) är inte nöjd med den danska insatsen i CL-kvalet i går.”FCK i Champions League? Ja, som slaktdjur”, menar tidningen efter förlusten (0-1 mot Qarabag), men lägger i liten stil till ”I alla fall om inte nivån höjs markant”. En som redan är på hög nivå är Robin Olsen. Han får ett uppslag tillägnat sig med rubriken ”Räddaren”. Olsen får också fina fem av sex i betyg. Ekstra Bladet ser honom som ett av få utropstecken, och lägger till att ”Den svenska landslagsmålvakten har med råge varit bästa FCK:are under en svag säsongsinledning”. Pierre Bengtsson klarade sig undan med godkända tre i betyg.

The Sowetan (Sydafrika) uppmärksammar att en svensk får sina fiskar varma. Fotbollskanalens intervju med Kjell Jonevret, där den avhoppade tidigare Orlando Pirates-tränaren uttrycker sin frustration med klubbledningen, har nått den sydafrikanska klubben. Orlando Pirates reagera starkt, och påpekar i ett officiellt uttalande att den inte har som policy att kommentera tidigare anställda för att inte påverka deras framtida utsikter på jobbmarkanden, men gör ett undantag eftersom ”Kjell Jonevret tydligen varken respekterar det skrivna ordet eller andemeningen i kontraktet”. Pirates fortsätter med att påpeka att Jonevret blev informerad om sina tillkortakommanden innan han sa upp sig, och avslutar med en syrlig kommentar. ”Kjell Jonevret säger i intervjun att ’Jag känner mig lyckligt lottad som får hålla på med min hobby. Om någon klubb är intresserad av mig, så lyssnar jag’. Det skulle vara honom till hjälp att förstå att medan han pysslade med sin hobby, så arbetade alla andra runtomkring honom stenhårt för att få klubben att nå framgångar igen”. Jonevret sa upp sig efter bara sex månader.

Publicerad 2017-08-16 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto