POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Sergio Ramos: ”Domarna borde lära sig av engelsk fotboll”

ENGLAND

 Daily Telegraph menar att ”Conte skickar iväg en Wembleyvarning till Spurs”. Inte bara genom prestigesegern i Londonderbyt (2-1 till Chelsea). Italienaren ser stämningen som en fördel även för motståndare. ”Det var fantastiskt. Våra fans försökte göra sig hörda, och så 70 000 Tottenhamfans. Jag tror verkligen att denna stämning också är fantastisk för motståndare”, sa Conte. Salt i Spurs sår är en annan rubrik, ”Tottenham anklagas för att skapa ’konstgjord’ stämning med trumljud över högtalaranläggningen”.

The Times fotbollsbilaga The Game följer upp med nostalgiska drömmar om White Hart Lane. En bild på en deppig Harry Kane och rubriken, ”Kan vi få åka hem nu?”. I liten stil finns tillägget ”Spurs Wembleymisär fortsätter”. Tottenhams tränare Pochettino suckade efteråt på frågan om Wembley är jinxad. ”Snälla, vi måste sluta där. Jag tror att alla som förstår och älskar fotboll, och som ser matchen igen, förstår att Wembley inte är något problem”. Tvåmålsskytten Marcos Alonso får högst spelarbetyg av Times, nio av tio, följd av David Luiz och hemmalagets Mousa Dembélé, båda åtta. Hugo Lloris, Toby Alderweireld, Kieran Trippier och inhopparen Moussa Sissoko, alla Tottenham, får lägst betyg, fem.

Daily Mirror hittar en smart rubrik. ”Archenemy” syftar på att Chelsea är ärkefiende men väver in Wembleys berömda båge (”arch”). Rafael Benítez hittar en rubrik han helst undvikit. ”Newcastle inte redo för Premier League”, är citatrubriken från tränaren efter gårdagens förlust (0-1 mot Huddersfield).

Daily Star får fylla på den dagliga minimumkvoten av Silly Season. ”Exklusivt: Gunners löneerbjudande ska hålla Chelsea borta från Ox”, alltså Oxlade-Chamberlain. Enligt tidningen har Arsenal erbjudit 24-åringen ett nytt fyraårskontrakt värt 125 000 pund i veckan. En rejäl höjning från nuvarande 65 000 pund i veckan. Oxlade-Chamberlain kontrakt går ut nästa sommar.

Läs även Peter Hyllmans blogg, som summerar PL:s andra omgång

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport har mycket att jubla åt under ”sTREmilano”. Rubriken om Milanolagen tar avstamp i ”Dubbelt 3-0: Spalletti kör över Fiorentina, Montella krossar Crotone”. Högst spelarbetyg i Inter får tvåmålsskytten Mauro Icardi (åtta av tio). Lägst får Fiorentinas Vitor Hugo, 4,5. Ett samhällets olycksbarn, med andra ord. I Milan sken Patrick Cutrone med sina 7,5, medan Federico Ceccehrini hos Crotone får deppa till ikapp med sin fyra. Marcus Rhodén, som spelade från start för Crotone, fick 5,5. Serie A-nykomlingen Spal nådde överraskande 0-0 borta mot Lazio. Ex-AIK:aren Sauli Väisänen spelade från start och fick en sexa i betyg.

Corriere dello Sport ger fem spelare i Spal höga sju i betyg, en av dem är Väisänen. Rhodén får nöja sig med fem. Annars har även CdS blicken stadigt riktad mot Milanos randiga storklubbar. ”De är tillbaka”, om Inter och Milan, täcker förstasidan. Där finns också ”Kolarov sätter genast avtryck i Roma – frisparksmål och seger i Bergamo” (1-0 mot Atalanta).

Tuttosport hänger sig kvar vid de regerande mästarnas mercato. ”Strootman, Juventus försöker igen”. Det följs av ”Cuadrado kan bli avgörande faktor. Andre Gomes alternativet”.

 

SPANIEN

 Marca njuter av Real Madrid, att ”Mästarna sänker inte tempot” (3-0 mot Deportivo La Coruña). Smolk i glädjebägaren: ”Ramos utvisad, inte med mot Valencia”. Men Real kommer att överklaga lagkaptenens andra gula kort, det bekräftade Emilio Butragueño i Real-ledningen efter matchen. Marca fångar också upp några meningar från Sergio Ramos i mixade zonen. ”När man vinner många titlar känner motståndarna starka antipatier mot en”, menar Ramos, och kommenterar den generella domarnivån i Spanien, ”I vissa avseenden borde vi titta närmare på England, och låta spelet flyta mer, jag gillar deras sätt bättre. I Europa är domarna mer tillåtande”.

AS firar också segern med ”Real Madrid serieledare från första dagen”, men ger också utrymme för en kommentar från tränare Zinedine Zidane om Sergio Ramos utvisning. ”Jag förlorar en spelare så jag kan inte vara nöjd”.

La Opinión a Coruña vidareförmedlar Depor-tränaren Pepe Mals försvar av sitt lags insats, ”Vi ställde dem (Real) inför större svårigheter än Barcelona häromdagen”. Lyssnar man noga kan man höra Real-fans fnissande.

Cadena Ser ser till så att kniven vrids om ytterligare på Barça. Den här gången står Neymar bakom den, efter sin show i Paris. ”Jag är mycket besviken på Barcelonas ledning, det är inte personer som borde vara där, Barça förtjänar mycket bättre”, säger Neymar enligt Deportes Cuatro.

Sport försöker putsa på sitt lags skamfilade anseende med ”La Masia misslyckas aldrig”. Tidningen menar efter gårdagens seger (2-0 mot Real Betis) att Sergio Roberto glänste, att Deulofeu smälte in fint och att Messi…är Messi. ”Barças tröja fick tillbaka sin värdighet”, menar krönikören Ernest Folch, och ser även det större perspektivet med förra veckans terrordåd i staden.

Mundo Deportivo tar också grepp på helheten kring Camp Nou-matchen. ”Tack” får stå för stödet till de terrordrabbade och för Barças insats. MD upplåter även plats åt Rac1:s uppgifter om ”Coutinho allt längre bort från Barça”. Radiokanalen uppger att Liverpooolspelarens entourage ser en flytt som allt svårare, och menar att Ángel Di María i PSG nu är ett alternativ.

Super Deporte gnuggar händer åt förstärkningar. ”Kondogbia är i Valencia” blir ingång till huvudrubriken ”Guedes blir det sen”. Valencia väntas låna den 20-årige yttern från Paris SG.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe sätter ”Uppvisningen” som rubrik på PSG:s show (6-2 mot Toulouse). Tvåmålsskytten Neymar glänste allra mest. Superhöga nio av tio får han i betyg. På andra sidan skalan finns fem Toulousespelare som får tre i betyg. Två av dem är Ola Toivonen och Jimmy Durmaz. Den sistnämnde hamnar också på flopplistan. ”Den offensive svenska mittfältaren vägde lätt mot motståndarförsvaret. Dessutom, vilket är nästan ännu mer irriterande i en sådan här match, så arbetade han inte tillräckligt defensivt. Att han var relativt sett oanvändbar stack i ögonen på hans tränare, Pascal Dupraz, som bytte ut honom i halvtid”. Roligare för Karl-Johan Johnsson att öppna dagens tidning. Den svenske Guingampmålvakten finns med i Veckans Lag. L’Equipe har också nyheter från sydkusten på förstasidan. Rubriken ”Mbappé avstängd från träningen”, berättar att Monacos supertalang hamnade i bråk med lagkamraten Andrea Raggi förra veckan. Dörren från Monaco till PSG står snart på vid gavel. L’Equipe uppger vidare att ”Seri är överens med Barcelona”. I går kom parterna överens om ett fyraårskontrakt. Tidningen skriver att Barça väntas inleda förhandlingar med Nice i dag, men den franska klubben uppger samtidigt att en överenskommelse mellan klubben och mittfältaren om att släppa honom för 40 miljoner euro gick ut den 15 juli. I så fall riskerar Barça efter problemen med Coutinho och Dembélé att på nytt hamna i en jobbig övergångsdiskussion.

Le 10 Sport uppmärksammar Le Journal de Dimanches uppgifter i går om att Monaco gett upp hoppet om att behålla Kylian Mbappe. Le 10 Sport fyller sedan på med ”Exklusivt: Ny etapp i Mbappés transfer”. Det är att PSG redan lagt ett bud i kölvattnet på att Kylian och hans familj nu vill att spelaren flyttar till Paris. Budet ska inte vara tillräckligt, men bollen anses nu på riktigt i rullning.

 

TYSKLAND

 Bild har ”HSV-stjärnan Müller om sitt jubeldrama”. Ni vet, Albin Ekdals lagkompis som målfirade så att korsbandet rök. ”Efter mitt sedvanliga helikopterfirande så halkade jag så olyckligt med höger ben att jag skadade knäet. Det var så dumt”, säger Nicolai Müller, som blir borta sju månader. På annan plats har tidningen uppgiften att Dortmund satt upp ett ultimatum till Barcelona att köpa Ousmane Dembélé. Till söndag har katalanerna på sig. Klubben kräver fortsatt 150 miljoner euro för fransmannen. Till tyska Sky Sport sa Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke i går, ”Jag värderar möjligheterna till en övergång för Ousmane Dembélé till under 50 procent”.

Kicker rapporterar i alla fall att Barcelona inlett nya diskussioner med Dortmund om Dembélé, och att ett nytt bud inväntas. Tidningen ägnar annars veckans första nummer åt Bundesligas första omgång.

 

ÖVRIGT

 NOS Sport (Nederländerna) har en intervju som ger beskedet att Sam Larsson duger hos holländska mästarna, men inte i Ajax. Tv-kanalen har intervjuat Ajax sportchef Marc Overmars varför inte Amsterdamklubben var intresserad av svensken, som väntas bli klar för Feyenoord i dag. Overmars svar? ”Vi tyckte inte Sam Larsson var tillräckligt bra”. Ouch. De Telegraaf har lite tröst. På sportettan finns ”Feyenoord redo att presentera Larsson i dag”, som på sportsidorna följs upp av en klapp i ryggen från Stijn Schaars, klubbkompis i Heerenveen. ”Sam har allt för att klara sig riktigt bra på De Kuip”, menar Schaars. Algemeen Dagblad har bland sina spelarbetyg en svensk som lämnat Feyenoord. Simon Gustafson gjorde på nytt fint ifrån sig trots Rodas kräftgång (1-3 mot Vitesse). Gustafson fick högst betyg i laget, sju av tio. Inte lika kul för Arber Zeneli (ex-Elfsborg), som med 4,5 fick lägst betyg av Heerenveens spelare (1-1 mot Heracles).

Ekstra Bladet (Danmark) har Sam Larssons blivande lagkompis Nicolai Jörgensen på förstasidan med uppmaningen ”Ta ut Bendtner”, inför dagens landslagsuttagning. Tidningen instämmer. Från Bröndbys tunga förlust (0-2 mot AGF) finns i alla fall två svenska ljuspunkter. Högerbacken Johan Larsson får högsta betyg av Köpenhamnsspelarna, fem av sex. Inhopparen Simon Tibbling får fyra, och är en av tre punkter Ekstra Bladet tar med sig från matchen. ”Simon Tibbling bör vara redo att starta för Bröndby nu”.

Publicerad 2017-08-21 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto