Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lindelöf riskerar bli backup resten av säsongen

Headlines Blogg

ENGLAND

The Sun strör salt i Man City-sår med en ordlek på klubbens sång Blue Moon. ”Blue Roon” firar Wayne Rooneys 200:e ligamål, som kom för Everton mot Guardiolas gäng i går kväll (1-1). Som gammal Man United-spelare firade Rooney målet lite extra (se tweet nedan). Tidningen sätter sedan ”exklusivt” på uppgiften att Atlético beordrat Diego Costa att komma till en lösning med Chelsea innan en övergång kan bli klar. Exakt samma uppgift som spanska Onda Cero hade i söndags kväll. Däremot sätter The Sun en lägre övergångssumma, 25 miljoner pund.

Daily Mail följer upp City-Everton med en upprörd Graham Poll. Ex-domaren ger sig på gårdagens domare med ”Jag kan inte förstå Bobby Mandlings utvisning av Kyle Walker. Först och främst, om han tyckte det var en armbåge – och det måste han ha gjort – varför visade han i så fall inte det röda kortet? Det är för mig ett mysterium. I stället visade han gult kort, vilket gör pannkaka av det hela. Det betyder att City inte kan överklaga (de kunde de gjort om det varit rött kort direkt)”.

Annons

The Times har den för dagen populära bilden på Rooney som med händerna kupade runt öronen mjölkar Man City fans på burop. Tottenham försökte i söndags mjölka sina fans på klapp till en trumma. Det är redan slut på det. Kontroversen, som Headlines skrev om i går morse, får ett avslut. Times meddelar i dag att Spurs upphör med att leda trumljud genom högtalarsystemet på Wembley efter kritiken från både fans och förbund. På sportettan finns annars också en puff för tidningens stjärnkrönikör. ”Henry Winter: Carabao Cup-lottningen kl 04.15 i Bejing är respektlöst mot fansen”. Det är den redan ifrågasatta engelska ligacupen som misshandlas lite ytterligare.

Daily Star ger plats åt ”Zlatan beredd att sänka lönen i United” på sportettan. Inget nytt i sig. Det är vad Daily Mail också uppgav i förra veckan. Daily Star preciserar däremot summan. Enligt tidningen så är svensken villiga att skriva på ett sexmånaderskontrakt som börjar gälla i januari och är på 125 000 pund i veckan. Han har tidigare haft drygt 300 000 pund i veckan hos United.

Annons

Manchester Evening News tror att ”Man United kan ha hittat viktigaste duon för att slåss om titeln”. Det är dåliga nyheter för Victor Nilsson Lindelöf. Phil Jones har etablerat sig tillsammans med Eric Bailly. Tidningen menar att ”Mourinho håller vanligen fast vid samma mittbackspar hela säsongen, om skador tillåter”, och pekar på portugisens tid i bland annat Porto och Chelsea. ”Det tyder på att Lindelöf, värvningen för 30,7 miljoner pund, får fortsätta att ha tålamod”.

The Guardian låter Eni Alukos märkliga historia som legat och bubblat en tid ta för sig på förstasidan. Den förra damlandslagsstjärnan anklagar bland annat Englands förbundskapten Mark Sampson för att ha använt ”rasistisk” ebola-hån. Det är bara den senaste anklagelsen i kölvattnet på att det engelska fotbollsförbundet betalat ut 80 000 pund till Chelseaanfallaren i förlikning. Guardian har i dag rubriken ”Aluko med egna ord: Jag är chockad över hur illvilligt detta känns”.

Annons

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport klär Belotti med orden ”Det stora priset”. Enligt tidningen är Monaco villig att betala 100 miljoner euro för Torinoanfallaren. Pengarna skulle komma från en eventuell försäljning av Mbappé och Fabinho. Ett alternativ till Belotti anses Kasper Dolberg i Ajax vara. Men Gazzettan skyndar sig att lägga till att Monaco ännu inte varit i kontakt med Torino. ”Schick gånger tre”, syftar på att Juve är ute efter Sampdoriaspelaren, men att även Inter och Roma finns med i bilden. Tidningen har också en intervju med domarprofilen Rizzoli om videogranskning. ”Systemet fungerar, men måste användas på rätt sätt. Varje beslut kan inte passera genom en sil”, säger han.

Annons

Corriere dello Sport tar också fasta på att ”Schick splittrar”, att Roma och Inter slåss om ”Sampdorias juvel”. Tidningen skriver även om ”Andre Gomes – på bänken i Barça, Juve funderar”, alltså är intresserade. I den stora summeringen av transferrykten nämner Corriere dello Sport också att Benevento kan göra ett nytt försök med Oscar Hiljemark, trots att svensken enligt tidigare uppgifter nobbat Serie A-nykomlingen.

Tuttosport avviker inte från inslagen linje i de andra sporttidningarna. ”Trippelslag om Schick” har också Juve, Roma och Inter i kamp om anfallaren. En annan rubrik på förstasidan jämför italienskt med spanskt. ”Milan, tikitaka med bollinnehav, påminner om Guardiolas Barça”.

 

SPANIEN

Marca slår på nytt till med en elegant förstasida under rubriken ”Bollen är Real Madrids”. Det är en analys av spelet. Tidningen skriver att ”Zidane låter spelet kretsa kring mittfältet”, ”Mer bollinnehav, mer herravälde, mer flexibilitet men utan att försöka kontringar” samt ”De 44 passningarna innan Casemiros mål det bästa exemplet”. Marca räknar inte bara Real Madrids passningar utan också klubbens pengar. Tidningen synar sommarens transferbusiness. Överskottet är hela 88,5 miljoner euro. Real har köpt för 42,5 milj euro och sålt för 131 milj euro. Köpet av Vinicius Jr är inte medräknat (affären är klar, spelaren anländer nästa år), vilket skulle ta ner överskottet till 43,5 milj euro.

Annons

AS skriver att ”Cristiano är tillbaka i Trofeo Bernabéu”, det vill säga matchen mot Fiorentina i morgon. Hans avstängning gäller inte då. På tal om avstängningar, AS skriver också, som Butragueño i Realledningen berättade i går, att klubben överklagar Sergio Ramos andra gula kort mot Deportivo.

Diario Sport försöker komma med lite goda nyheter till sina Barcelonatrogna läsare. ”Klart med Seri!”, basunerar tidningen ut. Tidningen påpekar att mittfältaren spelar sin sista match med Nice i kväll (CL-kval mot Napoli), att hans agent är i Barcelona för att göra klart kontraktet och att Seri väntas till Barcelona redan i veckan för att skriva på. Övergångssumman väntas landa på 40 miljoner euro. Får man tro Sport vägrar Barça också att ge upp hoppet om storvärvningen från Liverpool. ”Konfidentiellt: Barça har meddelat Coutinho att han har högsta prioritet”. Tidningen tycks främst ha retat sig på gårdagens uppgifter om att Coutinho och Barça glider ifrån varandra. ”Inget kan vara längre från sanningen, både Barça och Liverpoolspelaren är fast beslutna om att slutföra övergången inom de närmaste dagarna”, skriver Sport.

Annons

Mundo Deportivo går inte riktigt lika långt som Sport i rubrikform kring Seri, men slänger också in Dembélé i den. ”På upploppet”, syftar på att Barça hoppas göra klart med båda spelarna i veckan.

El Confidencial är en av flera tidningar som vidareförmedlar Rac1:s uppgifter om att Lucas Digne aktivt deltog i räddningsarbetet efter terrordådet i Barcelona förra veckan. Barçaspelaren bor vid La Rambla där dådet skedde, rusade ner och hjälpte skadade, innan räddningspersonal dök upp.

 

FRANKRIKE

L’Equipe hoppas på att Sneiijder och Balotelli när Nice tar emot Napoli i returen i kväll. ”De kan förändra allt”, menar tidningen. Nice behöver vända ett 0-2-underläge. Neymar fortsätter sätta sina avtryck överallt. I dag är det tid för beundran av utstrålning hos brassen utanför planen också. Den obligatoriska Zlatanjämförelsen dyker upp. ”Neymars karisma kommer fram genom hans livsglädje. Det är en glädjefylld karisma, medan Zlatans karisma var mer auktoritär”, säger en anonym röst nära tränarstaben. L’Equipe uppger vidare att ”Aurier har ena foten hos Spurs”. En överenskommelse med PSG var i går kväll nära. Priset uppges ligga på cirka 25 miljoner euro. Sedan tidigare är Londonklubben överens med högerbacken. Det finns fortfarande juridiska hinder. Aurier har en fängelsedom som kan stoppa uppehålls- och arbetstillstånd i England, men har överklagat domen.

Annons

RMC Sport har en annan PSG-spelare på väg bort. ”PSG och Nice diskuterar Ben Arfa”. Det kan med andra ord bli en återkomst för 30-åringen i OGCN, där han gjorde en sådan succé.

France Football sätter fokus på den inhemska fotbollen med ”Därför har Ligue 1 bytt galax”. Temat följs i tidningen upp av ingressen, ”Neymars ankomst, men också Ranieri, Sneijder och Bielsa har förändrat allt. Tyskland, England, Spanien och Italien håller nu ett vakande öga på den franska fotboll med en blandning av förvåning, förväntan och förfäran”. Störst rubrik bland egna nyheter, ”Lille försöker med Batshuayi igen”. Den franska klubben uppgavs vara intresserad av att låna Chelseaspelaren i vintras. Nu skriver France Football att ”Lille är beredd att lägga 40 miljoner euro på bordet för att köpa den belgiska anfallaren”.

Annons

 

TYSKLAND

Sport Bild understryker tidigare uppgifter: Barcelona har fram till söndag på sig att hosta upp 150 miljoner euro för Ousmane Dembélé. Efter det stänger Dortmund dörren till en övergång.

Sport1 har närmast identiska uppgifter, men preciserar summan på 150 miljoner euro lite mer. Barças enda bud var på 85 miljoner euro plus 20 milj euro i bonusar. Enligt uppgift är Barça nu beredd att betala nästan 100 miljoner plus bonusar på upp till 30 milj euro. Dortmund vill ha sina 150 milj euro, minst 130 milj euro direkt och resten i bonusar. Sport1 menar också att en anledning till den höga prislappen är att Dortmund måste betala tillbaka lån som skulle amorterats under kontraktslängden, samt 20 miljoner till Dembélés förra klubb Rennes, vilket totalt innebär 50-60 miljoner euro.

Sky Sport uppger att romansen mellan Dembélé och Barça kan vara på upphällning. I alla fall menar tv-kanalen att Dembélés entourage är irriterande över att den spanska klubben låter spelarens framtid fortsätta att vara oklar. Dessutom uppges det vara många kockar i soppan från spansk sida. Bartomeu (president), Roberto Fernandez (sportchef), Oscar Grau (vd) och Raul Sanllehi (styrelsen) har alla varit inblandade.

Annons

Bild levererar ”Sanningen om Höwedes och Schalke”. Den tidigare lagkaptenen är nu mer inställd än tidigare på att lämna klubben, och vill till Premier League, påpekar Bild.

 

ÖVRIGT

Sport360 (Förenade Arabemiraten) uppmärksammar att Marcus Berg gjorde sin debut i tävlingssammanhang för Al Ain. I genrepet i en träningsmatch förra veckan gjorde den svenske landslagsanfallaren två mål i en 3-0-seger. Men mot Al Hilal i kvartsfinal i asiatiska Champions League gick han mållös av planen efter 70 minuter. Matchen slutade 0-0. Enligt Aftonbladet spelades matchen i 40 gradig värme. Omdömen om svenskens insats tycks ljumma (se nedan)

TV2 (Norge) levererar dagens citat, från Rosenborgs Pål André Helland, som varit skadedrabbad. ”Jag har verkligen haft otur. Nu när ljumskarna känns bättre än på länge, så är det en slitning i akilleshälen. Tydligen är snoppen det enda som fungerar på mig. Det är bra att den levererar i alla fall”, säger mittfältaren, och syftar på att han och hans sambo väntar barn.

Annons

Publicerad 2017-08-22 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto