Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Barças kris fördjupas efter foton

Headlines Blogg

ENGLAND

The Sun putsar upp ett gammalt rykte med nya, blänkande siffror. ”Exklusivt: FYRmögenhet på 136 miljoner pund”, skulle en översättning av ordleken kunna låta. Tidningen påstår hur som helst att Barcelona lägger ett fjärde och sista bud på Liverpools brasse Philippe Coutinho.

Daily Mirror har en helt annan ingång i ämnet. Orden ”Välkommen tillbaka, allt är förlåtet” kommer tillsammans med en bild på Liverpools tränare Klopp som kramar om sin lille brasse, samt tillägget ”Klopp rensar luften inför Coutinhos återkomst”. På frågan om relationen med spelaren svarade Klopp i går, ”Om allt är okej? Ja, verkligen, absolut, till 100 procent”. Samma procentsats satte tysken på möjligheterna att Coutinho blir kvar i Liverpool. Vilken procent man ska sätta på sanningshalten i ”Chelsea satsar på Vardy” är en annan femma. Men det är dagens stora Mirror-rubrik. Enligt tidningen är de engelska mästarna redo att leverera ”chockbud” på Leicesteranfallaren. Ordet ”chockbud” används både i nedryckaren och i ingressen.

Annons

Daily Telegraph drar upp ”Förbundet står bakom Sampson i rasismbråket” till topprubrik på sportettan. Den förtydligas med ”Fotbollsledningen ger den engelska förbundskaptenen sitt stöd efter anklagelserna från Aluko. Men även Telegraph har Silly Season. ”Mot bakgrund av Chelsea och Liverpool intresserade väntas Alex Oxlade-Chamberlain inte skriva på nytt kontrakt med Arsenal”, är ett svar på gårdagens uppgifter att Wenger försöker kontra intresset för spelaren med att dubbla lönen.

Daily Mail har som en rubrik i tidningen ”Att Manchester United tar tillbaka Zlatan Ibrahimovic förvånar ingen på Old Trafford”. Artikeln är  en redogörelse för svenskens status och historia. ”Enligt vissa var Mourinho så säker på Ibrahimovics comeback från skada att han ville erbjuda honom ett nytt kontrakt innan någon rehabilitering ens hunnit börja”, skriver tidningen, och aktualiserar situationen med en uppdatering av kontraktsstatus. ”Vad Daily Mail erfar så har ett slutgiltigt beslut ännu inte tagits, men Ibrahimovics återkomst ses som något av en formalitet”. Artikeln innehåller vidare beskrivningar av Zlatans häpnadsväckande fysik men också om hans träningsdisciplin under första säsongen i United. ”Först in, sist ut – det var Ibrahimovics rutin. Hans hängivenhet var så stor att de som jobbade i lunchserveringen hade instruktioner om att lägga upp hans mat i förväg, för när han var klar på träningsplanen och på gymmet fanns ingen kvar i byggnaden. Han åt ofta ensam”, skriver Daily Mail.

Annons

Bristol Post ger Niclas Eliasson sju av tio i betyg efter svenskens succédebut från start för Bristol City i ligacupen (3-2 mot Watford). Den tidigare AIK- och Norrköpingsmittfältaren petade in det viktiga 3-1-målet som säkrade skrällen. ”Gjorde målet som vann matchen i sin första match från start för klubben”, påpekar tidningen, ”Man såg inte tillräckligt mycket av honom förrän långt in i matchen, men det var inte den svenske ytterns fel. Det berodde mer på att det var en dag som handlade om att försvara. Klarade sig från att orsaka en straff när bollen träffade hans hand i straffområdet”.

Sunderland Echo tycks mena att Joel Asoro inte tog vara på sin chans. Han startade gårdagens ligacupmatch (4-1 mot MK Dons), men får nöja sig med sex i betyg, och slutorden ”En spelare som skulle må bra av en utlåning”.

Annons

Daily Express har annars dagens viktigaste svenskrubrik, ”Victor Lindelöf och John Guidetti fyller barnvagn med skor på shoppingtur i Manchester” (bild nedan). Guidetti, med armen i mitella efter sin nyckelbensfraktur, behövde landslagspolarens hjälp, påpekar tidningen.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ser på laget nedanför Vesuvios slutningar som fantastiskt, eller helt enkelt ”FantaNapoli”. Det behövdes i slutändan inget utbrott men väl glöd för att hålla ställningarna CL-kvalets bortaretur, och det gjorde Napoli enkelt (2-0 mot Nice). Tidningen uppmärksammar också en italienare hos motståndarna och den hårda domen om honom, ”Tränare Favre om Balotelli: Helt otillräcklig”. Balotelli får också lägst spelarbetyg av alla på planen, 4,5. Målskytten Lorenzo Insigne är matchens lirare med 7,5. Gazzettan påpekar vidare att Napoli blir tredje italienska laget i CL-gruppspelet, efter Juventus och Roma. I mercatokarusellen snurrar nu ytterligare ett klubbnamn kring huvudet på Oscar Hiljemark. Enligt Gazzettan är grekiska Paok intresserade av Genoamittfältaren. Som Headlines noterade i går så uppgav Corriere dello Sport att Benevento ännu inte gett upp Hiljemark, trots att de ska ha fått nobben av svensken.

Annons

Corriere dello Sport har i dag ingen särskild uppdatering om Hiljemark, däremot påstående om en betydligt större transfer. ”Lazio: Från London kommer rätt summa för Keita”. Det är Tottenham som uppges erbjuda de 30 miljoner euro som Romlaget begärt för Keita Baldé. På tal om Rom så skriver tidningen, ”Fördel Roma i kampen om Schick”. Juventus och Inter har sedan länge också pekats ut som intressenter. CdS vill inte vara sämre än GdS, och använder också en ordlek för att med stora bokstäver beskriva Napolis triumf i lyriska termer. ”ExceptioNapoli”, ungefär.

Tuttosport vänder på Corriere dello Sport-steken. I stället för en spelare från Italien till London (Keita), så ser Tuttosport en spelare från London till Italien. ”Den senaste Juventusidéen är Mustafi”, Arsenals mittback. Sedan oroar sig Turintidningen över stjärnan i stadens andra stora lag, Torino. ”Varför galer inte tuppen?”, frågar sig tidningen om Andrea Belotti.

Annons

 

SPANIEN

Marca tar avstamp i en förstasida från tidigare i somras (vänstra hörnet) om att Cristiano Ronaldo blir stannar i klubben. Den leder in till dagens feta rubrik, ”De stannar också”. Tidningen skriver att ”Real Madrid säkrar projektet”, som följs av ”Under de nästkommande dagarna kommer kontraktsförlängningar presenteras för Marcelo (2022), Carvajal (2022), Isco (2022), Zidane (2020), Benzema (2021), Varane (2022) och Asensio (2023)”. Marca tillägger att ”Utköpsklausulerna har höjts för att undvika några överraskningar”.

Mundo Deportivo bjuder däremot på en liten överraskning med ”Nej till Seri”. Tidningen förklarar det med att ”När hans underskrift var på gång, så vände sig tränarstaben mot värvningen”, det vill säga Valverde & Co.

Diario Sport ser till en annan möjlig Barçavärvning, och menar att tidigare spekulationer tagit fastare former, ”Förhandlingar om Di María!”. Tidningen menar att Barça och PSG, som knappast haft den bästa av relationer, för diskussioner och att den franska klubben ”öppnar dörren” för en flytt. Sport poängterar dock att Di María är ”alternativet om värvningen av Coutinho misslyckas”. Gårdagens Instagrambild på Luis Suárez, Neymar och Messi tillsammans, slås ihop med den bistra verkligheten, ”Tridenten återförenas samma dag som Barça stämmer Neymar. Tidningen noterar också att Dani Alves, en annan spelare som hamnat på kant med Barça efter att ha lämnat klubben, också fanns på plats, liksom Barçaspelarna Piqué, Rakitic och Douglas. Neymar och Alves tog tillvara på några lediga dagar, men Sport anar ugglor i mossen, ”Var det ett undermedvetet budskap till klubbledningen?”.

Annons

Cadena Ser följer upp med att påstå att alla inte ler lika glatt som spelarna på bilderna. ”Barças ledning anser att det är ’oacceptabelt’ att spelarna tar foto med Neymar”.

AS, Madridtidningen, frossar i Barçabilderna till rubriken ”Instagrammyteriet”. AS menar att ”Messi och Piqué driver offentligt med Bartomeu”, klubbens ordförande, och poängterar att bilderna kom ut bara timmar efter Barças stämning mot Neymar. På tal om stämning. Under natten till i dag kom svaret från brasilianarens representanter. ”Neymar säger att han kommer att begära hela bonusen på 26 miljoner euro”. Med det menas resten av lojalitetsbonusen. Som om Barcelona inte hade problem nog, så hackades dessutom klubbens Twitterkonto i natt. Di María påstods klar, och Barça tvingades be om ursäkt (se nedan).

Superdeporte, den Valenciabaserade tidningen, har i alla fall annat än Barçaspelarna i fokus. ”Kamp om Pereira” följs av bilder på förutom Man Unitedspelaren, också PSG:s Gonzalo Guedes och Arsenals Lucas Pérez. En trio som kan förstärka Valencia. ”Guedes anländer till Valencia inom kort, det förhandlas om Man United-mittfältaren och intresse finns för anfallaren från Arsenal”, skriver tidningen.

Annons


FRANKRIKE

L’Equipe klistrar ”Nice inte inbjudna” efter sydkustlagets miss att ta sig till CL-gruppspelet (0-2 mot Napoli). Tidningen påpekar också att Nice aldrig var riktigt nära. Mario Balotelli och Wesley Sneijder får tre av tio i betyg, och klubbens båda fixstjärnor tar också två av de tre platserna på flopplistan från matchen. Napolis Insigne får högst spelarbetyg, åtta. Tidningen har förstås med att Barça stämmer Neymar med fet rubrik, men har även talat med en jurist specialiserad på idrottsfrågor, Thierry Granturco. Under citatrubriken ”Spelare avskyr att betala” spår Granturco att Barça kommer att få rätt – och att det i slutändan blir PSG som betalar.

Annons

RMC Sport kommer med en lång rad transferuppgifter. Bland annat uppgav radiokanalens experter i går kväll att Barcelonas förhandlingar med Dortmund om Ousmane Dembélé nu går framåt, och att ett nytt bud är att vänta inom de närmaste 48 timmarna. Likaså väntar ett nytt bud från den katalanska klubben på Jean Michaël Seri. Någon överenskommelse med Nice finns alltså ännu inte. Vidare uppges Lille inte ha någon kontakt med Chelsea om Batshuayi (uppgifter i France Football i går), men däremot lägga ett andra bud på Middlesbroughs Adama Traoré.

SFR Sport ger Barça-bashing ett ansikte: Christophe Dugarry, fransk världsmästare 1998. ”Värvningarna har varit katastrofala!”, dundrar Dugarry, för övrigt själv en gång i tiden en katastrofal värvning av Barça. Dugarry kallar även Piqué ”katastrofal”. Sammanlagt fem ”katastrofal” (catastrophique) kan räknas in på knappt en och en halv minut, samt fyra ”värdelös” (nul) om klubbledningen.

Annons

 

ÖVRIGT

Bild naglar fast ”Barça planerar sista bud på Dembélé” på förstasidan. Liksom RMC Sport (se under ”Frankrike” ovan) har den tyska tidningen en affär i sikte, men går inte riktigt lika långt. Barças vd Oscar Grau har enligt Bilds källor skickat agenten Marco Lichtsteiner, som är rådgivare åt Dembélé, att träffa Dortmunds ledning på måndag. Den tyska klubben förnekar uppgifterna. Vidare uppger Bild att ”Schalke släpper Höwedes gratis – om världsmästaren får ett erbjudande”. Tidningen uppger att Juventus är villig att erbjuda den 29-årige mittbacken ett treårskontrakt. Även Liverpool påstås intresserad.

De Telegraaf (Nederländerna) låter sportettan prydas av en dansk, Kasper Dolberg. Anledningen? Tidningen uppger att Ajax fått ett bud på hela 50 miljoner euro från Monaco. Den holländska klubben ska dock ha nobbat budet. Det har de senaste spekulerats friskt i att Monaco är ute efter ersättare till Kylian Mbappé, som väntas säljas till Paris SG.

Annons
Publicerad 2017-08-23 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto