POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Ny spelartvist: ”PSG jävlas med Barça”

ENGLAND

The Times stjärnkrönikör Henry Winter välkomnar gårdagens stora landslagsbesked. ”Rooney gjorde rätt som avslutade sin landslagskarriär”, låter Winter världen få veta via dagens största sportrubrik.

Daily Telegraph delar åsikt. ”Det var rätt tidpunkt att lägga av”, menar krönikören Jason Burt. Men i fokus på förstasidan finns framför allt jublande Liverpoolspelare efter gårdagens säkrade CL-gruppspel (4-2 mot Hoffenheim). ”Europa, här kommer vi…”, är budskapet. Till CL-spel kommer också Chelsea, och klubben uppges fast besluten att göra det med en Arsenalvärvning. Ett nytt bud på 35 miljoner pund för Oxlade Chamberlain rapporteras, och fortsättning följer. Kanske redan i dag. ”Oxlade Chamberlain ska ha ett möte med Arsène Wenger i dag, vid vilket Chelsea hoppas att han ska säga till Arsenals tränare att han vill flytta till Stamford Bridge”. Två andra engelsmän påstås också fortfarande vara på Chelseas agenda: Danny Drinkwater (Leicester) och Ross Barkley (Everton).

The Sun har som hand i handske ”Exklusivt: Chelsea i ny räd för Danny Drinkwater med bud på 32 miljoner pund”. En övergångs av helt andra dimensioner tar också utrymme. ”Exklusivt: Man City-bossar och Lionel Messis pappa planerar för sensationell övergång nästa sommar”. Jorge Messi ska ha haft ett möte med Tixi Begiristain. Lite Zlatan finns det alltid plats för. ”Exklusivt: Zlatan Ibrahimovic har Uniteds match mot Tottenham den 28 oktober som mål för comeback, och ett nytt avtal kan presenteras denna vecka”.

Daily Mirror hittar takten till Liverpool med ”Vi dansar Can-Can”, som hyllning till den tyske tvåmålsskytten. Emre Can får också åtta av tio i spelarbetyg, men högst får Sadio Mané och Firmino, båda nio.

Evening Standard lär som de flesta andra i England ha gäspat sig igenom ligacuplottningen. Den omdiskuterade lottningen skedde i Beijing kl 04.15 i morse, och parade bland annat ihop regerande mästaren Man United med Burton Albion på Old Trafford. Gissningsvis en match för Victor Nilsson Lindelöf.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport svänger sig med poetiska ”Insigne och Dybala – Vi kommer att uppleva skönheten igen”. Tidningen känner historiens vingslag i mästerlirare bakom titelduell, ”Som under Maradonas och Platinis epok”. Liksom Bild (se under ”Tyskland” nedan) uppger även Gazzetta dello Sport att inte bara Juve men också Inter är intresserade av Benedikt Höwedes, som är på väg bort från Schalke.

Corriere dello Sport hittar ”Mister Europa” i Napolis tränare Maurizio Sarri. Han får till och med en ”ism” tilldelad sig. ”Alla tilltas av Sarrismen efter triumfen mot Nice”. En tillhörande krönika har rubriken ”En tränare på jakt efter perfektionen”. I mindre rubriker utspridda över förstasidan berättar CdS vidare att Inter bestämt dig för Portos back Pereira, att det är ”Felipe eller Lopez för Spalletti”, Inters tränare samt att ”Pippo” synat Milans förvärv, ”Inzaghi: Cutrone är Milans verkliga kap”.

Tuttosport lägger tyngdvikten vid att ”Marchisio lovar trohet”, och skjuter in en bild med mittfältare med handen vid hjärttrakten på sin Juventuströja. Sedan fortsätter tidningen med spelare på gång till mästarklubben, ”På transfermarknaden har de vitsvarta kortat ner listan till Mustafi, Garay och Höwedes”. Alltså en av backarna, inte alla tre. Bland notiserna märks en om Juves förra tränare. ”Conte och Chelsea: Det talas om sparken, det är galenskap”. Precis som Headlines webb-tv tog upp i går.

Calciomercato.com uppger att Samuel Gustafson är nära en flytt till Empoli. Serie B-klubben har gett Torino ett låneerbjudande för svensken, som välkomnas av Turinklubben.

SPANIEN

Marca firar ännu en seger för Real Madrid (2-1 mot Fiorentina). ”Lagen om mål” fokuserar på en pärla från Cristiano Ronaldo i matchen om Trofeo Bernabéu. Snart räknas det också som en titel. Allt är titlar.

AS spinner också som katten. ”Här finns framtiden”, skriver AS med bild på firande Real Madrid-spelare efter matchen, och tillägget ”Real Madrid var pokalen med ett lag präglat av U21-spelare”. I en nedryckare summeras spelaromdömen med ”Stormatch av Asensio, supermål av Cristiano och strålande insatser från Ceballos och Marcos Llorente”.

Rac1, den katalanska radiostationen, har intervjuat Jean Michaël Seris agent Franklin Mala om den till synes havererade affären mellan Nice och Barcelona. Han är inte nöjd med…PSG. ”För tre dagar sedan kontaktade PSG Nice för att man ville jävlas med Barça, men varken jag eller spelaren gillar PSG. Nu pressar PSG klubben för att få spelaren. Det är helt galet. De gör det bara för att jävlas med Barça”, säger Mala. Med andra ord en fortsättning på sommarens transferkrig mellan PSG och Barça, som började med Verratti och fortsatte med Neymar. Mala menar vidare att en överenskommelse med Barça var möjlig. Rac1 uppger, liksom Mundo Deportivo, att beslutet att inte fullfölja affären beror på att Barças tränare Valverde inte har Seri som prioritet utan är mer angelägen om anfallare.

Diario Sport menar att det var Seris mediokra insatser i matcherna mot Napoli som gav Barcelona kalla fötter, och hänvisar till sina källor. Det var därför drog Barça tillbaka sitt bud på 40 miljoner euro. Uppgifterna når fram till förstasidan under en liten rubrik, ”Överraskande nobb av Seri”. Där finns också ”Sista försök med Coutinho” (en representant för Barça är i Liverpool) och ”Nästan omöjligt med Dembélé”. En betydligt större rubrik, dagens största, får en argentinare, ”Di María allt närmare”. En PSG-spelare bör noteras i sammanhanget. Överenskommelsen väntas landa på 50 miljoner euro, och Di María skriver på för fyra år.

Mundo Deportivo ser det däremot ”Dubbelt toppmöte” för Barça kring Dembélé och Coutinho. Liksom Sport nämner MD diskussioner i Liverpool om Coutinho, liksom Kicker (se under ”Tyskland” nedan), så skriver MD om ett möte mellan representanter för Barça och Dortmund om Dembélé i Monaco i samband med CL-lottningen i dag. Mundo Deportivo hävdar sedan att ”Schalke erbjuder Goretzka till Barça för att undvika att han går på fri transfer till Bayern i juni”. Prislappen är 30 miljoner euro.

FRANKRIKE

L’Equipe menar att nu är det till slut nära, ”Mbappé är ett steg från PSG”. Enligt tidningen har knutarna mellan Monaco och PSG lösts upp det senaste dygnet. En principöverenskommelse finns, och PSG är sedan tidigare överens med Mbappé om ett femårskontrakt värt 18 miljoner euro om året. Detaljer som är kvar: hur köpet ska se ut är ännu inte klart, ett köp direkt eller lån ett år först, samt att PSG arbetar på hur affären ska kunna anpassas till FFP. Men, förutom 140 miljoner euro, är en spelare i motsatt riktning central i diskussionerna, och vilken är inte löst. Draxler och Lucas vill inte, Pastore vill men PSG är tveksamma, Kimpembe vill PSG inte släppa. L’Equipe synar också ersättare till Mbappé i Monaco. Kasper Dolberg nämns, men inte till de 50 miljoner euro De Telegraaf påstod att Ajax nobbat i går, utan till ett möjligt bud på 20-30 milj euro. Moussa Dembélé (Celtic) och Stefan Jovetic (Inter) är två andra alternativ för Monaco. Vidare skriver L’Equipe att förhandlingarna mellan Nice och Barcelona om Jean Michaël Seri tog slut i går sedan Nice krävt 50 miljoner euro. Men L’Equipe tror de kan återupptas. Uppgifter på tvärs med spanska.

RMC Sport hänvisar till sina källor och tillbakavisar också De Telegraafs påstående om ett bud på 50 miljoner euro på Dolberg från Monaco. Radiokanalen uppger även att Monaco avvaktar resultatet av Ajax match mot Rosenborg i kväll innan man skrider till verket och lägger ett bud. Om Ajax slås ut väntas priset sjunka.

France Football återkommer till Barcelona. Enligt tidningens uppgifter är den katalanska klubben nu intresserad av Willian som ersättare till Neymar. Tidningen uppger att Barça är i kontakt med Chelseaspelaren, som inte är helt avvisande till en flytt.

La Dépêche du Midi påpekar att klockan tickar för Toulouse i jakten på en ny innermittfältare. Tidningen har fortfarande med Jakob Johansson som ett aktuellt namn men han nämns nu sist bland flera andra. AEK vill ha för mycket. Enligt La Dépêches uppgifter är den grekiska klubben ute efter närmare tre miljoner euro.

 

 

TYSKLAND

Bild citerar en missnöjd Hoffenheimanfallare i rubriken. ”Wagner: Det var skit kollektivt sett”, säger han efter att laget missat CL-gruppspelet (2-4 mot Liverpool). ”Vi följde inte planen, vi förstörde ett års arbete på 20 minuter. Obegripligt”, så Wagner till ZDF. I går nämnde Bild Juventus som intresserad av Schalkes Benedikt Höwedes. I dag är det ännu en italiensk klubb. ”Inter ger Höwedes ett erbjudande”. Kontraktet är på tre år, värt fyra miljoner euro om året och Schalke ska ta ställning till ett erbjudande på fem milj euro. Även Premier League-klubbar har tidigare nämnts som intresserade av den 29-årige mittbacken. Bild skriver vidare att Bordeuax ogärna släpper Malcom, som Dortmund ser som en möjlig ersättare till Ousmane Dembélé. Priset skulle, inklusive bonusar, landa på cirka 40 miljoner euro.

Kicker konstaterar att ”Hoffenheim hade ingen chans mot Liverpool” på sin förstasida. Och så lockar tidningen med bild på Ousmane Dembélé och rubriken ”Blir det ett beslut i Monaco?”. Enligt tidningen väntas representanter för Dortmund och Barcelona träffas vid dagens CL-lottning för att diskutera fransmannen. Dortmund kräver 140 miljoner euro och ett ja eller nej innan veckans slut. Kicker skriver vidare om Renato Sanchez. Enligt tidningens uppgifter vill Bayern låna ut portugisen innan månadens slut, och nämner Premier League-klubbar samt Roma som intresserade.

 

Publicerad 2017-08-24 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto