POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Domen mot Arsenal: ”Katastrofalt, oacceptabelt, värdelöst”

ENGLAND

Daily Star får nöjet att inleda dagens Arsenalslakt. Den börjar med tränaren. ”Wengers raseri mot flopparna – Gunners är en ’katastrof’”. Det var sistnämnda ord fransmannen satte på lagets framträdande på Anfield (0-4 mot Liverpool).

Daily Telegraph fyller i med ”Katastrofalt och oacceptabelt”. Sistnämnda ord var målvakten Petr Cechs beskrivning av insatsen. Som salt i Arsenalsåren har Telegraph sedan ”Exklusivt: Liverpool gör förfrågan om att köpa Monacos Lemar för rekordsumma”. Liverpools uppges beredd att lägga upp 55 miljoner pund. För spelaren som Arsenal sägs ha jagat hela sommaren.

The Sun väljer att fokusera på en expertröst men med fötterna i Highburys mylla. ”Varför skulle man vilja stanna i Arsenal?”, sammanfattar Thierry Henrys utspel om lirare som Sánchez och Özil. Det följs av ”Henry: Kontraktsrebellerna kan se att något är fel”. Fel finns också i andra PL-klubbar. The Sun har ”Exklusivt: Nära sparken 1 – De Boer har problem” i Crystal Palace, och ”Exklusivt: Nära sparken 2 – Bilic i krissamtal”.

Daily Mail samlar under ”Rivna i strimlor” fler Arsenalkommentarer. ”Jag skulle ärligt talat sätta upp dem alla på transferlistan – det är skamligt”, säger Sky Sports-experten Gary Neville. Kollegan Jamie Redknapp kallar Arsenal ”Fegisar”.

Daily Mirror menar att det var en ”Felmatchning”, som om Liverpool och Arsenal gick i olika viktklasser. Det märks också i spelarbetygen. Liverpools Gomez, Can, Henderson, Wijnaldum, Salah och Firmino får alla åtta av tio i betyg. Allra högst får Mane med nio. I Arsenal får bara målvakten Cech ett bra betyg, sju. Holding, Monreal Xhaka och Ramsey får allra lägst, fyra.

The Independent ger utrymme åt José Mourinho som får berättar att Lindelöf får starta mot FC Basel i CL. En uppgift som gav eko i svenska medier i går kväll. Headlines webb-tv klappar sig på axeln efter att ha haft den uppgiften förra veckan, även om en del kanske skulle avfärda det med ordspråk typ ”Även en klocka som stannat, visar rätt tid två gånger om dagen”. Hur som helst, nytt Headlines webb-tv under förmiddagen!

View this post on Instagram

Blame us, shout at us, criticize us, but I'm also very disappointed about today's game 😠. We wanted to achieve a positive result before the international break but we were simply not good enough during the 90 minutes and Liverpool deserved the win without a doubt. Usually I'm too angry to post on social media after such frustrating days like today, but I don't want to let this match go uncommented before traveling to the DFB Team. Nevertheless… Gunners, I'm sorry – especially for the fans who travelled all the way up to Liverpool to see us fighting. But we will try everything to improve in the next game and bounce back from the disappointment we are all feeling at the moment 👊🏼 #LFCvAFC @arsenal

A post shared by Mesut Özil (@m10_official) on

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport myser åt ”Milan och Napoli – vilka svar!”. Båda lagen fick kämpa för segrarna men kammade i slutändan hem tre poäng vardera. Och så hyllar tidningen en lirare med tuppkam. ”Kära Spanien, kolla här varför Belotti är värd 100 miljoner euro”. Anfallaren gjorde ett spektakulärt saxsparksmål för Torino i går (3-0 mot Sassuolo). Tidningen understryker att sparken kom 180 cm över marken. Från mercaton har Gazzettan med Steven Jovetics övergång från Inter till Monaco, till ett pris av elva miljoner euro plus bonusar (se även under ”Frankrike” nedan). GdS uppger också att Benevento skriver ett tvåårskontrakt med Samuel Armenteros. Köpesumman till Heracles för den svenske anfallaren sätts till två miljoner euro plus bonusar (se även De Twentsche Courant Tubantia under ”Övrigt” nedan).

Corriere dello Sport använder ”Rungande” om Napolis seger, på italienska blir det till en ordlek med antalet mål laget satte sTREiptioso”. Tidningen tar, liksom flera andra italienska medier, också upp att Sampdorias Patrik Schick i dag väntas bli klar för Roma. Han kostar 38 miljoner euro, plus ytterliga två milj euro i bonusar.

Tuttosport lägger krutet på Torinos skyttekung. ”Fenomenal!”, utropar tidningen, och menar att ”Det var en saxspark värdig en statyett”.

Sky Sport Italia meddelar genom Gianluca Di Marzio att Genoa gjort klart med en svensk talang man kan tycka borde hamnat i Chievo eller Hellas. 16-årige Oliver Verona Grönberg har av allt att döma varit en tid med klubben, men övergången beskrivs nu som permanent. Verona Grönberg har meriter från svenska P17-landslaget.

 

SPANIEN

Marca konstaterar att ”Mästarna bromsades” med bara oavgjort för Real Madrid (2-2 mot Valencia). ”En imponerande Asensio räddade en poäng mot ett storslaget Valencia”, skriver tidningen vidare. Andra noteringar från matchen är ”Fin debut av Kondogbia” och ”Visslingar mot Bale”. En av tidningens bloggar, signerad Roberto Palomar, har rubriken ”Fem dagar på sig att sälja Bale”.

AS menar att ”Det räcker inte med Asensio”. Tidningen skriver också i förbigående att Bale inte var enda hemmaspelare som visslades ut, även Benzema fick känna av missnöjet. Zidane fick frågan om han sa något till Benzema efter en match full av missar från anfallaren. ”Inget. Jag gav honom ett leende”.

Cadena Cope följer upp det hetaste namnet i Spanien. ”Marco Asensio erbjöds till Atlético för 2,5 miljoner euro men blev avvisad som ’en alltför stor risk’”. Möjligheten uppstod enligt Cope när den nu 21-årige anfallaren tog klivet från Mallorcas b- till a-lag för fyra år sedan.

Sport gör förstås stort nummer av att Ousmane Dembélé i dag presenteras av Barcelona. Det är helt enkelt stora-gulla-dagen. ”Ambitiös Dembélé: Jag vill vinna titlar”. Chocken. Självfallet tar tidningen skadeglädje upp ärkerivalens poängmiss mot Valencia, ”Punktering för Real Madrid”.

Mundo Deportivo är snarlik i upplägget. Först gullande med nyförvärvet Dembélé, ”Det är en dröm”. Sedan Real Madrid-skadeglädje, med tillägget ”De kunde förlorat i sista minuten”. Tidningen synar vidare läget med Philippe Coutinho. Det är som vanligt oklart. MD hävdar att ”Liverpool försöker dra nytta av vad Barcelona betalde för Ousmane Dembélé”, och pekar på att brasilianaren är bättre och mer erfaren. Den engelska klubben påstår kräva 140 miljoner euro plus 20 milj i bonusar.

 

FRANKRIKE

L’Equipe låter den största helfranska övergången någonsin breda ut sig på förstasidan. ”Mbappé till PSG” följs av ”Svindlande” i stora bokstäver. Tidningen menar att PSG nu i Neymar, Cavani och Mbappé har ”ett stratosfäriskt anfall”. Övergångssumman väntas totalt landa på 180 miljoner euro. Men exakt hur den kommer att betalas och hur den kommer att klara Financial Fair Play råder det delade meningar om. Ett lån med obligatorisk köpklausul nästa sommar har varit det hetaste tipset. Övergången är ännu inte bekräftad av Monaco och PSG. Sydkustlaget klarar sig bra ändå. ”Monaco dänger till Marseille” (6-1) skedde utan Mbappé, som var bänkad. Klubben har också klart med hans ersättare: Steven Jovetic (Inter). Han fanns på läktaren under matchen i går. Förra veckan var Karl-Johans Johnsson (Guingamp) i Veckans lag. Den här gången är det landslagskollegan Jimmy Durmaz som tar plats. Han är nu också den spelare som har högst snittbetyg i Toulouse, 5,25, vilket i och för sig är det lägsta högsta-snittet i något Ligue 1-lag.

RMC plockar upp tråden kring Jovetic, genom att strö ytterligare salt i Marseilles sår efter 1-6 mot Monaco. ”Exklusivt: Jovetic skulle under måndagen genomgå läkarundersökning hos…Marseille!”. Men Monaco knep alltså enligt alla uppgifter anfallaren framför näsan på OM. Klubbens sportchef Andoni Zubizaretta uppges rasande.

SFR låter en beklämd Emmanuel Petit sälla sig till massiva kritikerkören mot ett gäng i nordöstra London. ”Mot ett så värdelöst Arsenal var det som ett träningspass för Liverpool”, sa den förre Arsenalprofilen i studion, ”Ingen själ, ingen ledare…det ser likadant ut varje år”.

 

TYSKLAND

Bild synar Thomas Müller, som är tillbaka på bänken. Tidningen menar att inte bara anfallaren som är frustrerad över situationen, utan att även lagkamrater är frågande. Under Carlo Ancelotti har Müller startar 72 procent av matcherna, vilket är färre än under tidigare tränare, räknar Bild fram.

Kicker låter i stället sin krönikör Lothar Matthäus syna situationen med Thomas Müller. ”Han är mindre involverad i viktiga matcher med Bayern och jag är tveksam till att det kommer att förändras denna säsong, Det är inte hans fel. Han behöver en tränare som tror på honom i startelvan. Den tränaren kommer han inte att göra besviken”, menar den forne landslagsprofilen. Müller är bofast i det tyska landslagets startelva, och Matthäus ser en problematik i hans roll i Bayern. ”Müller är inte en nummer sju, inte en nummer nio, inte en nummer tio – han är allt däremellan. Carlo Ancelotti tänker och agerar strikt efter positioner”, menar Matthäus. Måndagens förstasida färgas annars gul och svart av Dortmund. Främsta uppgiften är att Dortmund hittat Ousman Dembélés ersättare. Klubben värvar Andrij Jarmolenko från Dynamo Kiev. Tidningen hänvisar därefter till en välrenommerad ukrainsk sportjournalist, Artem Frankov, om att 27-åringen redan är på plats i Dortmund för läkarundersökning och kommer att kosta 25 miljoner euro. Jarmolenko har flera gånger tidigare ryktats till Dortmund. Jo, en sak till: Albin Ekdal är med i Veckans Lag.

Hamburg Morgenpost uppmärksammar också HSV-svensken. ”Albin Ekdal blir renen”. Bakgrunden är den långa löpning som ledde fram till ett målpass, och där 28-åringen överraskade många med sin snabbhet. ”Ekdal, som sedan tidigare beskrivits som permanent skadad på grund av sin historia med många skador, har nu ett nytt smeknamn: svensken har blivit Renen”.

ÖVRIGT

De Twentsche Courant Tubantia (Nederländerna) uppger att Samuel Armenteros i går reste till Italien för att skriva på för Serie A-nykomlingen Benevento. Han har redan genomgått läkarundersökning och väntas bli klar i dag. Twente Sport har liknande uppgifter och nämner en övergångssumma till Heracles på runt två miljoner euro (se även Gazzetta dello Sport under ”Italien” ovan).

Ekstra Bladet (Danmark) har en svensk som matchens lirare i Bröndbys seger (2-0 mot Horsens). Högerbacken Johan Larsson, som också gjorde första målet, får fem av sex. Inte lika roligt för FCK-svenskarna efter ännu ett bakslag för klubben (0-3 mot Nordsjaelland). Målvakten Robin Olsen får tre, vänsterbacken Pierre Bengtsson två. Å andra sidan var det en handfull FCK-spelare som fick en etta.

Publicerad 2017-08-28 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto