Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

PSG köper - Barça och Real vänder sig till Uefa

Headlines Blogg

ENGLAND

 Metro signalerar vad som gäller i dag: ”Håll i er”. Det är Deadline Day. En högtidsstund för en del fotbollsintresserade, en golgatavandring för andra.

The Times ringar in en klubb som förväntas vara särskilt aktiv, Liverpool. ”Klopp planerar värvningar för 175 miljoner pund”. Det är vad Oxlade-Chamberline, Van Dijk och Lemar beräknas kosta.

Daily Mirror väver in lite andra uppgifter i sin stora Deadline Day-rubrik ”Första, andra, tredje”. Som att Chelseas ”Diego Costa kommer att träna med Atlético under tre månader”, och alltså inte spela för någon annan klubb. Som att Arsenals ”Sánchez kan lämna – men bara om Arsenal får Draxler”. Som att ”Oxlade Chamberlains övergång till Liverpool har gjort Chelsea rasande”, eftersom Londonklubben känner sig utnyttjad.

Annons

The Independent uppger att ”City har skickat läkarteam till Chile inför nytt bud på Sánchez”. Manchesterklubben tror att Arsenal veknat och att ett bud på 70 miljoner pund kommer att säkra övergången, som kräver en snabb läkarundersökning av anfallaren som är på landslagsuppdrag.

The Sun målar upp en domedagsbild för Londonklubben om den övergången blir av. ”Gunners i kris: Om Sánchez lämnar i dag, låt siste man som lämnar Arsenal släcka strålkastarljuset efter sig”.

Yorkshire Evening Post står på sig. Pawel Cibicki är ännu inte klar för Leeds United, trots att svenskens agent bekräftat. ”Flera bilder med Cibicki på Elland Road dök upp i sociala medier på onsdag kväll, men YEP kan meddela att inget avtal som gör svensken till en Leedsspelare ännu undertecknats”, skrev tidningen strax före midnatt. Däremot väntas övergången bli klar innan transferfönstret stänger. Att YEP hårdnackat står emot trots bilderna får en del Leedsfans att roa sig på tidningens bekostnad.

Annons

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport slänger fram en spretig förstasida inför Deadline Day. ”Inter i sista minuten: Karamoh redo”, ”Niang med Belotti – Torino tror på det” och ”Barcelona ringde – men Juve säger nej till Dybala”. Och mellan dessa uppgifter ett myller av andra.

Corriere dello Sport tar också fasta på Barças intresse för Dybala. ”160 miljoner gånger nej”, antyder vad den spanska klubben är beredd att betala och hur beslutsam Juve är att inte sälja. Tidningen nämner också att Chelsea gjort ännu ett försök att värva Alex Sandro från Juve, men bedömer den engelska klubbens försök att lyckas ”som oändligt små”.

Tuttomercatoweb satte sent i går kväll rubriken, ”Exklusivt: Genoa säger hej då till Hiljemark, i morgon skriver han på för Panathinaikos”. Uppgifter som stämmer överens med grekiska (se SDNA under ”Övrigt” nedan).

Annons

Sky Sport Italia uppger via Gianluca di Marzio att ex-MFF:aren Mattias Andersson, 19, lånas ut från Juventus. Resten av säsongen kommer han att spela för Den Bosch, i den nederländska andradivisionen.

 

SPANIEN

 Marca har fullt fokus på den stundande VM-kvalmatchen mot Italien. Man gullar med veteranen David Villa och färskingen Suso som ”dåtid, nutid och framtid” i landslagsfotbollen. Men på förstasidan finns också gårdagskvällens uppgift i Marca om en långdragen övergång som ser ut att bli ännu längre, ”Inget köp av Diego Costa innan transferfönstret stänger”. Atlético och Chelsea är i stort överens, men Londonklubben släpper inte den bångstyrige anfallaren förrän han agerat enligt klubbens order och återvänt från Brasilien. På nätet toppar Marca på morgonen skadeglatt med ”Barça desperat”. För Philippe Coutinho tycks inte närmare klubben.

Annons

AS har mer David Villa, mer landslagsfotboll, men också mer Barça. I natt skrev tidningen att ”Mahrez lämnar Algeriets landslagssamling med destination Barcelona eller London”. Det algeriska fotbollsförbundet har enligt lokal press bekräftat att Leicesterspelaren fått tillåtelse att lämna samlingen. Arsenal och Chelsea pekas ut som intresserade, men även Barça. Enligt AS har Barça nu varit i kontakt med Mahrez rådgivare och ser honom som backup om Coutinho-affären inte blir av.

Mundo Deportivo pryder förstasidan med ni-vet-vilken-brasse, och beskedet ”Slutspurt”. Märk väl: det spanska transferfönstret stänger inte i dag utan i morgon. Tidningen blickar på förstasidan också på tre svåra alternativ till Coutinho: Dybala, Griezmann och Lemar.

Sport skriver om ”Galenskap!”, och skvätter på förstasidan dit välbekanta namn det spekuleras om för Barça; Coutinho, Dybala, Lemar, Di María. ”Med 48 timmar kvar innan marknaden stänger, så håller Barça många dörrar öppna”.

Annons

Cadena Ser uppger att Valencia nu gjort klart med att låna ut Nani till Lazio. Det är ett lån med köpoption på 16 miljoner euro, men optionen är inte bindande. Radiokanalen ska ha fått officiell bekräftelse på uppgiften, men garderar sig en aning med att ”om inget oförutsett händer de närmaste timmarna kommer överenskommelsen att undertecknas”.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe menar att kvällens VM-kvalmatch för Frankrike handlar om att ”Jaga bort tvivlen” efter förlusten mot Sverige. Vad händer med Mbappés övergång från Monaco till PSG? Jo, klubbarna är helt överens och anfallaren ska redan ha genomgått läkarundersökning, Det är utformningen av den bindande klausulen om köp nästa sommar för 180 miljoner euro, som tycks vara anledning till att det officiella beskedet dröjer. Som bakgrund finns PSG:s försök att anpassa övergången efter Financial Fair Play. Kring detta ämne har L’Equipe en kanske mer intressant uppgift under rubriken ”Hotet från Real och Barça”. Enligt tidningen har de spanska storklubbarna gått från ord till handling, och enligt tidningens uppgifter nu ”genom olika kanaler, främst officiella, vänt sig till Uefas ledning om att det hör till god ton att granska PSG:s ekonomiska förehavanden för att se om de respekterar FFP”.

Annons

RMC uppger att Marseille är överens med Konstantinos Mitroglu om ett fyraårskontrakt. Därmed har klubben äntligen hittat sin nummer 9. Ett problem kvarstår: att komma överens med Benfica. Ett första bud på 14 miljoner euro har fått nobben, den portugisiska klubben vill ha 20 milj euro.

 

TYSKLAND

 Bild lyfter fram ”Bierhoff sätter press på Bayern” till nyhetsettan. Landslagsanfallaren var besviken efter att Carlo Ancelotti hållit honom på bänken större delen av förra matchen. Landslagsanfallaren får stöd. ”Jag hoppas att Bayern är medvetna om vilken förebild han är. Jag hoppas man som klubb tänker: ’Han måste spela. För honom betalar folk entré på arenan. Han har osedvanliga kvaliteter. Och som anfallare behöver man också lite stöd”, säger Bierhoff, team manager för landslaget.

Annons

Sport1 uppmärksammar att Bierhoff också fick frågor kring ett annan omdiskuterat ämne: Mats Hummels poolhopp som han ut la på Instagram (se ovan). Supportrar har uttryckt kritik om ansvarslöshet, och enligt tyska medier i går har Hummels fått en tillsägelse av landslagsledningen. Bierhoff var försiktig. ”Vi är inte sociala medier-poliser”, svarade han, men la till ”Självklart måste vi påpeka att man i ord och handling måste ta ansvar för att man som förebild kan påverka folk.

Kicker viftar nog med bättre siffror än Gianluca Di Marzio. Den omtalade italienska mercatospecialisten går emellanåt vilse. Renato Sanches lån från Bayern München till Swansea tycks vara ett prima exempel. Di Marzio uppgav i går fem miljoner euro plus köpoption på 30 milj euro nästa sommar. Kicker uppger 8,5 milj euro och ingen köpoption. Att det inte finns någon köpoption känns rimligt. Kicker uppger på annat håll att Dortmund hoppas på ytterligare en värvning innan fönstret stänger: Jadon Sancho från Manchester City. En spelare kan också lämna klubben: Neven Subotic. I så fall sannolikt till utlandet, spår Kicker.

Annons

Sky Sport uppger, med hänvisningar till sina källor, att Bayern München valt att inte släppa Rafinha. Den 31-årige högerbacken uppges ha erbjudits ett treårskontrakt av Chelsea, men Bayern ser honom som viktig backup till Joshua Kimmich.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) basunerar ut, ”Klart: Hiljemark till Panathinaikos!”. I går skrev sajten om att ett avtal var på gång. Nu uppger en överenskommelse ha träffats med Genoa under onsdag kväll och svensken anländer till Aten i dag för läkarundersökning. Den 26-årige mittfältaren skriver på ett låneavtal på ett år, som kan förlängas ytterligare två år om Panathinaikos aktiverar en köpoption.

Publicerad 2017-08-31 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto