Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

"Förkrossad Sanchez tvingades kvar - alla rasar mot Arsenal"

ENGLAND

 Daily Mirror påminner om att det må vara en ny dag, men att Arsenal fortsatt har sin plats vid skampålen. ”Kaos”, skriver tidningen efter den kollapsade Alexis Sánchez-affären, och menar att det var en ”Deadline Day-mardröm för Arsenal”. Mirror lägger till: ”Legendaren Wright till attack sedan förkrossad Sánchez tvingats stanna”. Ian Wright formulerade sin känsla i en ilsken tweet (se nedan).

The Sun slår till med ”You Silly Arse”, som kanske är bäst att inte översätta. Men rubrik och uppföljning befäster bilden av en Londonklubb i gungning. ”Förmiddag: Arsenal ringer City för att sälja Sánchez för 60 miljoner pund. Eftermiddag: ”Lemar tackar nej till Arsenal så affärerna ställs in”. Enligt tidningen är chilenaren ”rasande” över att affären inte blev av.

The Times har fler som rasar. ”City ursinnigt sedan Sánchez-affären kollapsat”, är dagens stora rubrik. Hur rasande Crystal Palace ledning är efter den svaga säsongsinledningen återstår att se. Under ”Exklusivt: De Boer riskerar sparken denna vecka” rapporterar Times att nya samtal mellan ledning och tränare stundar.

Daily Telegraph konstaterar att ”Sánchez är strandsatt”, och att City och Arsenal skyller på varandra efter kollapsen. Tottenham tycks ha varit en nagel i ögat på Chelsea under Deadline Day. Inte bara för att klubben snuvade mästarlaget på Llorente. Telegraph har även ”Exklusivt: Ross Barkley nobbar Chelsea sedan Everton vägrat förhandla med Tottenham”. Liverpoolklubben ville inte diskutera en transfer så sent med Spurs, men Barkley gillade inte att Everton satte ramarna för hans framtid på det viset, beslutade sig i sista stund för att hoppa av övergången till Chelsea, och informerade att han vill vänta till januari med ett beslut.

Daily Star sätter Sánchez på bild tillsammans med rubriken ”Farce-nal” i fokus. Som om det inte var nog. Allt med Arsenal tycks för närvarande köra i diket. ”Olivier Girouds WAG nobbade flytt till Everton – Arsenalstjärnan ville byta”, är en tabloids rubriksättning av i en intervju i går kväll i Radio Five Live. Det var Stokes mittfältare Charlie Adam som kom med ett påstående om Giroud, som tidigare pekats ut som Koemans förstaval att ersätta Lukaku. ”Jag har fått höra att hans partner som sa nej. Affären var nästan klar, han ville flytta, men jag hörde att det var hans fru eller flickvän som nobbade”, sa Adam.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport kommer med en rubrik som vid första anblick kanske lägger en del pannor i djupa veck. ”Milan, ni är 8”. Det har inget med ligaplacering eller ordlekar att göra. Det är kort och gott betyget på klubbens sommarmercato. Det är det högsta betyg som tidningen delar ut bland Serie A-klubbarna. Juventus och Torino följer därefter med 7,5, medan Inter, Napoli, Roma och Lazio får sju. Lägst betyg får Chievo med fem. Milan var också den klubb som investerade mest, hela 228 miljoner euro.

Corriere dello Sport menar att det är ”Juve-Napoli utan slut”, även på transfermarknaden. ”De vitsvarta blockar Emre Can. De ljusblåa paxar Berardi”, som förtydligas med ”Transferduellen fortsätter: Tysken vill inte förlänga med Liverpool, han har redan en överenskommelse med Allegri” samt ”Giuntoli om Sassuloanfallaren: Affären är bara fördröjd”. Även CdS ger Milan högst mercatobetyg, 8,5. Juventus får åtta och Napoli 7,5. Chievo och Udinese får lägst, fem. Tidningen har inför VM-kvalmatchen Spanien-Italien en intervju med Daniele De Rossi. ”För oss är det som en VM-final”, säger han om matchen.

Tuttosport har också citat från De Rossi. ”Bernabéu skrämmer oss inte, och med Belotti…”, blir citatrubrik. En större rubrik får Juventus efter mercaton, ”Juve är fortfarande starkast”, men allra störst rubrik får Torino. ”Med Niang är det EuroToro”, syftar på den stora potentialen i klubben efter anfallsförvärvet.

Tuttomercatoweb fångar upp en intervju med Pro Vercellis sportchef Massimo Varini i går kväll. Han bekräftar att klubben var på väg att låna in Samuel Gustafson från Torino. ”Vi var överens om Samuel Gustafson, men för en timme sedan plockade Mihajlovic bort honom från marknaden”, sa Varini till Sportitalia.

 

SPANIEN

 Marca har i ett par dagar byggt förstasidan på morgondagens tunga VM-kvalmatch mot Italien. Men i dag gör tidningen anmärkningsvärt nog ett avbrott för en fransk övergång. ”Därför är Real Madrid frustrerade över köpet av Mbappé”. När Real i somras trodde man hade en affär på gång, så erbjöd PSG dubbelt så hög lön, 14 milj euro, skriver tidningen. Den stora VM-kvalmatchen förvandlas till en mindre notis med fokus på gästerna, ”Italien återvänder till sitt paradis”. Det azurblå landslaget har inte spelat på Bernabéu sedan den klassiska VM-finaltriumfen mot Tyskland (3-2) 1982. Där finns i och för sig också en puff för en intervju med Xavi om att Spanien har ett fint landslag på gång, men citatet som kanske fastnar är Barçalegendarens omdöme om sin gamla klubb, ”Barça har somnat, Real Madrid har vinnande momentum”.

AS njuter av Cristiano Ronaldos framfart med Portugal (5-1 mot Färöarna). ”Han gjorde det!”, skriver tidningen, ”Med ett hattrick passerade han Pelés 77 mål med landslaget”. Jodå, även AS gnisslar tänder över den där affären i Frankrike. ”PSG köper Mbappé och gör narr av Financial Fair Play”.

Diario Sport påminner om att Deadline Day i går inte gällde för alla. Den är i Spanien i dag. Eller som Sport hellre kallar den, ”Coutinhodagen”. Tidningen skriver att ”Barça kommer att ge allt till sista minut för brasilianaren, trots att Liverpool gör allt för att stå emot”. Strax före midnatt uppgav tidningen på nätet att Barça lagt ännu ett bud. Budet ”överstiger inte 150 miljoner inklusive bonusar, men Barça hoppas det kommer att vara tillräckligt”.

Mundo Deportivo understryker med ”Till yttersta gränsen” också att Barça kommer att göra allt för Coutinho i dag. Samtidigt varnar tidningen hoppfulla läsare med att ”Liverpool lyckades inte köpa Lemar, en potentiell ersättare, och den engelska marknaden är stängd”:

Cadena Ser har också att ”Barça kommer att försöka med Coutinho till sista stund”, men tillägger att ”inte ens hans närmaste är optimistiska”. Radiokanalen uppger vidare att Coutinho är den enda som intresserar Barça. Alternativet Ángel Di María i PSG är avskriven.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe markerar att Frankrike efter debaclet mot Sverige fick det svar man ville (4-0 mot Nederländerna), ”Allt är bra”. Thomas Lemar, som blev kvar i Monaco trots att han var ett av de hetaste namnen under Deadline Day, får finfina nio av tio i betyg. Griezmann och Sidibé får båda åtta. Nederländernas Hoedt och Strootman får lägst betyg, två. Rubriken ”Med sänkta huvuden” klistras på Sveriges förlust, också som en påminnelse om att Sverige släppte in två mål på nick. ”Av det man visade i Bulgarien, lär Sverige snarare bekymra sig över att behålla sin andraplats”, skriver tidningen om kampen i grupptoppen, och lägger om matchen till att Sverige ”framför allt visade upp sina brister och gjorde det mesta fel”. PSG:s köp av Mbappé får förstås också många rader. Affären är enligt L’Equipe följande. Lån ett år med köpoption. Köpoptionen är på 145 miljoner euro plus bonusar. Optionen aktiveras den 30 juni nästa år och pengarna betalas över två år från och med då. En förutsättning för att optionen aktiveras är att…PSG inte åker ur Ligue 1. Om Deadline Day skriver L’Equipe bland annat att ”Liverpool gjorde allt för att få Lemar”. Den engelska klubben erbjöd 90 miljoner euro, men Monaco nobbade.

RMC plockar ut några av Mbappé citat efter jätteövergången och efter att ha gjort avslutande målet för Frankrike. ”Det har varit en stor dag, en härlig avslutning, ett fint mål. En drömmarnas dag? Ja, i närheten av det. Jag vet inte exakt vad det innebär, men det har varit en väldigt bra dag”, säger han, och förklarar sedan flytten. ”Det är flera veckor nu (sedan han fattade sitt beslut). Varför PSG? Därför att det är ett projekt som gör att jag kan utvecklas, samtidigt som jag spelar. Det var det främsta kriteriet”.

 

TYSKLAND

Bild får med ”Rekordtransfersommar” i en liten notis på nyhetsettan. På sporten finns desto mer. Bild har också rankat klubbarnas transferfönster. På en skala där 1 är bäst och 6 sämst, hamnar Dortmund i topp med betyget 1-. Leverkusen, FC Bayern och Hannover får 2. Sämst får Hamburg, Schalke, Freiburg och Wolfsburg med 4-.

Sky Sport skriver också om ”600 miljoner euro: Nytt transferrekord för Bundesliga”. Dyrast var Bayern Münchens köp av Corentin Tolisso från Lyon för 41,5 miljoner euro.

WAZ uppger att Dortmund betalar sju miljoner euro till Man City för stortalangen Jadon Sancho. Samma summa anger även en annan lokaltidning, Ruhr Nachrichten. Den 17-årige yttern hade inget proffskontrakt, men Dortmund ville dels undvika att en tribunal satta övergångssumman, och därmed också riskerade att dra ut på affären, och dels sköta affären snyggt gentemot City. Sancho tar nu över Dembélés tröja nummer sju.

 

ÖVRIGT

 SDNA (Grekland) har en uppdatering på Panathinaikos lån av Oscar Hiljemark. Det gäller summorna. Den grekiska klubben betalar 300 000 euro av den lön på 850 000 euro han får av Genoa. Köpoptionen nästa sommar är på 2,5 miljoner euro.

Feanonline.nl (Nederländerna) uppger att ”Nordfeldt var förstaval att ersätta Hahn”, Heerenveens skadade målvakt. Enligt sajten blev affären inte av på grund av att den holländska klubben ville låna svensken över sex månader, men Swansea ville se ett lån för hela säsongen. Vissa engelska uppgifter gör gällande att Nordfeldt skulle ha nobbat Heerenveen.

Dnevnik (Bulgarien) konstaterar nöjt, ”Första segern mot Sverige på 50 år och landslaget är med i kampen om en VM-plats” (3-2 mot Sverige). För ”förutom prestige hav triumfen hopp om VM i Ryssland”.

Dagbladet (Norge) uppmärksammar också svensk segertorka. Men det handlar om en annan svensk förbundskapten. ”212 dagar utan seger för Lagerbäck: Jag är inte desperat”, är rubriken. Samtidigt säger Lagerbäck, ”Vi måste börja vinna. Nu”.

Algemeen Dagblad (Nederländerna) förmedlar inte bara känslan av förödmjukelse i bild. De nederländska orden ”Pijnlijk & genant” går knappast att missförstå på svenska heller (0-4 mot Frankrike).

Publicerad 2017-09-01 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons