Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Barça-presidentens motattack: ”Vi är bättre än förra året”

Headlines Blogg

ENGLAND

The Times var den enda av de stora engelska tidningarna som vid första upplaga hade med ”Alli i klistret efter gest ’mot domare’”. Men så verkar rubriken inte stämma så bra heller. Gesten, ett långfinger, har senare gett svältfödda rubriksättare något att hänga upp Englands hyfsat bleka VM-kvalmatch på (2-1 mot Slovakien). Men det hela var enligt Deli Alli själv bara lite banter med lagkompisen Kyle Walker (se tweet nedan). Med ”Exklusivt: Conte hölls utanför Barkley-dealen” landar nog Times hyfsat rätt. Tidigare hittade någon på att Barkley nobbade Chelsea under själva läkarundersökningen. Joey Bartons kom igår med ett utspel om att Barkley nobbade på grund av att Conte inte svarade i telefon (se Headlines webb-tv i går). Times hamnar sannolikt ännu närmare förklaringen i att Chelsea höll Conte undan samtalen (han är tränare, inte manager) och att osäkerheten i hur Conte skulle använda Barkley bidrog till att Evertonspelaren ångrade sig.

Annons

Daily Mail granskar det där långfingret och matchbilderna och, jodå, ”Tv-bevis verkar ge Alli rätt”. En nation kan andas ut. Eller kanske inte. Tidningen skyndar att tillägga att ”om Fifa anser att det riktar sig mot domare Turpin, så riskerar Alli tre matchers avstängning, vilket inkluderar de två avslutande VM-kvalmatcherna och VM-premiären, om England tar sig dit”.

Daily Mirror hakar, vid tillfället ännu ovetande om det där förargliga fingret, upp matchen på två saker: matchhjälten och Rysslands-VM. Det ger ”To Rashford with Love”, en anspelning på en Bondfilm.

The Sun vitsar också ihop Rashford med VM:s värdland, ”We’re off to Rasha!”. Sommarens transferfönster må vara stängt, men det kommer ett nytt. ”Exklusivt: United ska satsa på Gerth Bale nästa sommar – Mourinho på jakt efter ytter i världsklass”.

Annons

Daily Telegraph har mjuka ”The comeback kid” om Rashford. Tidningen ger också Unitedanfallaren högst betyg av de engelska spelarna, sju av tio. Lägst får Alex Oxlade-Chamberlain med en fyra.

Yorkshire Evening Post låter Pontus Jansson titta i backspegeln. ”Jag tror att vårt största misstag förra året var när vi började prata om kval för att flyttas upp, och hur många poäng vi behövde”, säger Jansson till YEP. Han ger sedan exempel på snacket i laget, men nämner inte sitt eget uttalande om att vara ”200 procent” säker på kvalplats.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport tapetserar förstasidan med filmaffisch och justeringen ”Apocalypse? Nooo!”. En italiensk VM-miss har fått apokalyptiska former. Anledningen är förbundsordförande Tavecchios ordval, ”Vi utanför VM? Det vore en apokalyps…”, Förbundskapten Ventura försöker tona ner språkbruket, ”Det är stora ord. Kanske att man kan använda andra”. I kväll väntar Israel. Liksom The Sun han Gazzettan inte heller bärga sig till nästa sommarfönster. ”Många stjärnor utan kontrakt 2018”, påpekar tidningen med bild på Reina, Iniesta, Can och De Vrij, samt tillägget ”Milan känner av Reina – De rödsvarta vill inte förlora Donnarumma men den där klausulen…”.

Annons

Corriere dello Sport har ett betydligt mildare tonläge kring VM-kvalmatchen mot Israel, ”Nu börjar vi om”. Tidningen ha också det något märkvärdiga anslaget, ”Nu håller Fifa på oss”. Anledningen är ”inte bara för statusen som mångfaldiga mästare, men också för att vår närvaro är grundläggande för intäkterna”. Sedan följer en siffermässig rundtur kring ”il brand azzurro” som läsare kan besparas.

Premium Sport är ett av flera italienska medier som gör rubriker på ett agentbråk. Först ut är Mino ”Leif GW” Raiola, som får utrymme att tycka till om allt. ”Jag tror detta är Sarris sista år med Napoli, jag vet att det finns många förfrågningar från klubbar i utlandet, jag hoppas att det är hans sista år med De Laurentiis (Napolis president)”, sa Raiola till Radio Crc. Sarris agent, Alessandro Pellegrini, minns tillbaka till tillfällen när Raiola sågat Sarri, och svarar på Twitter, ”Först hotar han honom…sedan säger han till honom hur han ska formera laget, och nu placerar han honom långt bort från Napoli…slut fred med hjärnan”, lyder uppmaningen från Pellegrini till Raiola. Sistnämnda är förstås en direktöversättning, kanske mer ”använd hjärnan” (eller blott ”skärp dig”), men det är ett tilltalande uttryck.

Annons

 

SPANIEN

Marca blandar matcher med basket- och fotbolllandslaget samma kväll så pass mycket att en fotboll trillar ner i en basketkorg på förstasidan. För fotbollens VM-kvalspel är rubriken ”Vägen till Ryssland går via poäng mot Liechtenstein”. Förbundskapten Lopetegui kommer med en varning, ”Vi såg vad som händer Frankrike” (bara oavgjort mot Luxemburg).

AS hoppas på Spanien gör många ”Mål utifall att” det skulle behövas för att säkra förstaplatsen. Liksom Marca uppmärksammar AS på förstasidan att F1-stjärnan Fernando Alonso blivit hedersmedlem i Real Madrid. Till det Real-paketet lägger tidningen också till att ”Real säger till Bale att han inte är till försäljning och tillhör klubbens framtid”.

Sport låter Josep Maria Bartomeu torna upp på förstasidan till en lång rad citat. För Sport har en intervju med Barças omdiskuterade president. Den största citatrubriken kan säkert uppfattas provokativ, sett till klubbens transferfönster, ”Vi har ett bättre lag än förra året”. Bartomeu säger vidare att ett misstag klubben gjort var ”att lite för mycket på Neymar och hans pappa”. Andra citat: ”Försäljningen av Neymar ger möjlighet att utveckla den kollektiva fotbollen, att satsa på egna talanger” och ”Messi har skrivit under en kontraktsförlängning, det kommer snart att finnas bild på det”.

Annons

Mundo Deportivo ståtar också med en Bartomeuintervju över hela förstasidan. Det är förstås ingen slump. Den hårt ansatte Barçapresidenten vill ha ut sitt budskap. De två stora katalanska sporttidningarna agerar plattform. ”Man måste vara mer optimistisk kring detta Barça” menar Bartomeu (förstås). Sedan blir det aningen förvirrande. ”Barçafansen behöver inte vara bekymrade över Messi: Hans pappa har skrivit på förlängning”. Men det finns olika delar i kontraktet, pappan har exempelvis hand om Lionels bildrättigheter. Poängen i slutändan ska vara att det är klappat och klart. Ett annat citat är ”Det finns en principöverenskommelse för Iniesta att fortsätta”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe tar med ”Den nya given” Ligue 1 på pulsen efter fyra omgångar, för att se om förändringar går att skönja redan. Bland annat jämför tidningen en bästa-XI:a av L1-spelare med andra ligor och tycker den står sig bättre. Sedan understryker tidningen att L1 för en gång skull handlat för mer än man sålt, samt att stjärnspäckade ”PSG på bortaplan är som Beatles på turné”. Tillbaka i vardagen är det inte alla stjärnor som glänser i PSG. Sedan Hatem Ben Arfa vägrat övergång i sommar har PSG nu placerat honom att träna med reservlaget. Toulouse har knappast PSG:s stjärnlyster, men å andra sidan två svenskar i laget. En av dem ringas också in som en ledare. Tränare Dupraz säger enligt tidningen att han vill ha ”en ledare för varje lagdel”. I anfallet ringas Ola Toivonen in, ”en underskattad spelare”, menar Dupraz.

Annons

RMC har en teori om PSG:s hårda behandling av Ben Arfa: att det skurit sig med emiren av Qatar. Ben Arfas rådgivare Jean-Jaques Bertrand avvisar att spelaren beklagat sig hos emiren, men RMC tar fasta på att Bertrand medger att Hatem Ben Arfa ”skämtat” med emiren i samband med en träning, och att det kan vara roten till problemen.

France Fotball gör tema på ”De (verkliga) vinnarna och de (stora) förlorarna under mercaton”. Men i den stora summeringen känns kanske ”Sommarens små hemligheter” fräschast. Under ”Wengers fula knep” påstås att när Wenger insåg att kampen om Mbappé troligen var körd, läckte han ut i engelsk press att Arsenal var beredd att betala 142 milj euro för 18-åringen. Det var ett led i att driva upp priset och på samma gång hoppas freda Alexis Sánchez, då både Man City och PSG också ville rejsa om Mbappé . En taktik som enligt France Football slog väl ut. Under ”Seri för dyr för Barça” menar France Football att Nice, medveten om att Barcelona hade begränsat finansiellt manöverutrymme p g a att klubben också var ute efter Coutinho och Dembélé, drev upp priset på Seri till en nivå där Barça i kombination med tränare Valverdes invändningar hoppade av.

Annons

 

TYSKLAND

Bild låter fotbollen ta allra störst plats redan på nyhetsettan. Krossen i VM-kvalet (6-0 mot Norge)? Nein. Det är att tv-kanalen ”ZDF tar inte med Kahn till VM” på grund av besparingar. Men Bild frossar förstås också i själva kvalsegern, ”Den stora målfestkvällen”. På sporten finns ”Werner wunderbar” som på annat ställe kortas ner till ”Wernerbra”. RB Leipzig-anfallaren gjorde två mål, har nu gjort sex mål på sina åtta första landskamper och får ett i betyg – det högsta på skalan där sex är lägst. Även Thomas Müller, Mesut Özil och Julian Draxler får ett. En översikt av Bundesligatrupperna är att HSV inte bara av den goda formen har anledning att hoppas Albin Ekdal håller sig frisk. Klubben har den minsta truppen, 20 spelare. Störst har Augsburg med 33.

Sport1 samlar citat efter matchen, bland annat från förbundskapten Jogi Löw. ”Det var kul att spela här i Stuttgart, stämningen var fantastisk, det visar hur vacker fotbollen kan vara”, sa Löw, vilket också speglade kontrasten till de nazistiska inslag som svärtade ner supporterstödet borta mot Tjeckien häromdagen.

Annons

 

ÖVRIGT

VG (Norge) pratade med Lars Lagerbäck efter största smällen för Norge på 45 år (0-6 mot Tyskland). Det var också svenskens största nederlag i siffror. ”Jag har aldrig förlorat med så mycket som förbundskapten förut”, säger svensken. På frågan om värsta förlust svarar Lagerbäck: ”Jag tror 0-3 mot Tyskland som svensk förbundskapten var det värsta”, vilket känns kryptiskt (syftar det på VM-förlusten 2006, som dock var 0-2?). TV2 lägger trots Lagerbäcks uppenbara roll i förlusten inte skulden vid hans fötter. Under rubriken ”Sveket i Stuttgart”, skriver tv-kanalens fotbollsexpert Öyvind Alsaker att ”Lars Lagerbäck blev sviken av det han hoppas ska vara stommen i laget som tar sikte på EM 2020”. Alsaker undrar ”Vilka av dessa spelare kan Lagerbäck lita på i fortsättningen?”, innan han summerar situationen med att ”Lagerbäck står inför en kolossal utmaning. Desillusionerade och förödmjukade spelare ska byggas upp igen, samtidigt som tuffa beslut måste tas om vilka som ska få vara med nästa gång. Det kommer att kräva allt av erfarenhet som den svenska veteranen har, och det är tack och lov en hel del”.

Annons

Ekstrabladet (Danmark) skildrar helt andra stämning i grannlandet. ”Målmonstret”, det är Thomas Delaney. Mittfältaren gjorde tre mål för Danmark (4-1 mot Armenien) och plockade hem allra högsta betyg, sex av sex. Delaney har nu gjort fyra landslagsmål på fyra dagar, skriver tidningen

De Telegraaf menar att ”Spurs är färdiga med Jansen”. Den holländska landslagsspelaren finns inte med i CL-trupp, och De Telegraaf skriver vidare att ”klubben sätter anfallaren på läktaren efter att ha motsatt sig transfer”.

Publicerad 2017-09-05 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto