Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mourinho: ”Lukaku värd 150 miljoner pund nu”

Headlines Blogg

ENGLAND

The Times har en exklusiv intervju med José Mourinho, tack vare att tydligt markerar vad Unitedtränaren bär för exklusiv klocka på handleden. Klockan förekommer också på bild, och inleds med citat från Unitedtränaren om tid och klocka. Innehållet i övrigt rör sig också kring stålar och stil, men närmare fotbollsplanen. Rubriken ”Lukaku skulle i vara värd 150 miljoner pund nu – Neymar förändrade allt”, syftar på att Unitedtränaren nöjt blickar tillbaka på klubbens tidiga affärer i årets sommarfönstret. Spelstil är också något Mourinho ofta återvänder till. Mestadels till ljudet av lite tandagnissel. ”Att spela fint och vinna, är perfektion. Men kan man inte uppnå perfektion så kan man inte gömma sig bakom ’vi spelar vackert’ och inte vinna något”, påpekar Mourinho. Han jämför också mästarlag. ”Ärligt talat, av de tre senaste Premier League-mästarna – Chelsea med Mourinho, Leicester med Ranieri och Chelsea med Conte – vilket av dessa spelade mest offensivt? Det var mitt lag. Men ingen säger det”, menar Mourinho. Som kommentar på att det stormat kring United men nu tycks vara så lugnt, svara Mourinho ”med ett djävulskt leende”, som Times uttrycker det, ”Jag gillar inte när havet ligger blankt”.

Annons

Daily Mail noterar att stormen kring Dele Alli också tycks lägga sig. ”Slipper undan”, är svaret på vilken bestraffning landslagsanfallaren kan vänta sig från Fifa efter det där långfinger i måndagens match. Det är i alla fall det engelska förbundets bestämda uppfattning efter att ha studerat nya kameravinklar, som uppges ge Alli rätt om att det var mot lagkamraten Kyle Walker och inte domaren han gestikulerade.

The Sun ser anledning att ge de ohyfsade landslagsspelarna en liten uppsträckning. Det gör tidningen genom att återanvända nationens mest klassiska fotbollsreferat i ny tappning, ”They think it’s all Range Rover”. The Sun tolkar nämligen rugbyns förbundskapten Eddie Jones som att han menar att fotbollslandslagets psyke är ett hinder för framgång, och att de gömmer sig bakom flashiga bilar och hus.

Annons

Daily Telegraph skriver att ”Diego Costa kan, enligt vänner, vara på väg att avsluta sin strejk och återvända till Chelsea”. Både lagkompisar i Chelsea och tilltänkta klubben Atlético ska ha pratat med honom.

Daily Mirror tillbakavisar dock Marcas uppgifter om att Diego Costa skulle ha återvänt från Brasilien till London. Tidningen hänvisar till källor i Chelsea. Tidningen skriver också om en ”Sista varning” från Koeman till Rooney. Evertontränaren uppges ha haft ett samtal med anfallaren och framöver även vilja ha skärpt kontroll kring Rooney, som misstänks för rattfylleri förra veckan.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport konstaterar att, jo, det blev ju en återhämtning efter storförlusten mot Spanien, men det var minsann en ”Italiensk miniåterhämtning” (1-0 mot Israel). Tidningen konstaterar att landslaget ”fick kämpa” för att ens kunna vinna, men också att det nu bara behövs en poäng på två matcher för att säkra en playoffplats. Som en uppföljning på förbundsordförande Tavecchios uttalande om att det vore en apokalyps om Italien inte tar sig till VM (se även gårdagens Headlines webb-tv), så finns i dag matchkrönika med rubriken ”Ingen apokalyps, men inte heller skönspel”. Candreva och Zappacosta får högst betyg, sju, medan Verratti, som sågades för sin insats mot Spanien, på nytt hamnar i Gazzettans skottglugg som ”sämst”, med fem i betyg (även Conti och Insigne får betyget). Gazzettan har sedan synat årskortsförsäljningen. ”Milan flyger, fullt hos Juve, okej i Roma, boom i Spal”, summerar tidningen. Milan har ökat med nästan det dubbla, från 16 441 förra året till 31 000. Spal likaså, men på en annan nivå, från 4 231 till 8 103. Största minskningen står Fiorentina för, från 20 000 till 17 000. Juventus har 29 200 precis som förra året, vilket också är taket.

Annons

Corriere dello Sport lyfter med ”San Ciro” fram att VM-kvalmatchen spelade på San Siro och att det var Ciro Immobile som avgjorde. Även CdS påpekar att det spelmässigt var ”ännu en besvikelse”. I CdS är Candreva betygsmässig topp med just Immobile, sju. I botten: Verratti (fem). Tidningen klipper också ut citat från förbundskapten Ventura, och pressar ihop dem. ”Vi blir bättre. VM via playoff? Det är väntat, det kunde man ana redan vid lottningen”.

Tuttosport använder liksom Corriere dellpo Sport segerskyttens namn för en ordlek, men här är det efternamnet (Immobile=orörlig). ”Det rör ändå på sig”, skriver tidningen, och lägger till att ”Immobile skakade av sig rädslan: Israel slog Israel och nära VM-playoff”.

Rai intervjuade Verratti efter matchen, som menade att ”Vi är nöjda men måste vara mer effektiva” Han hade lite till övers för visslingarna från den missnöjda hemmapubliken. ”Jag gillar inte visslingarna eller kritiken. Det är aldrig enkelt på internationell nivå, se bara på Frankrike som spelade oavgjort mot Luxemburg”, sa PSG-mittfältaren till tv-kanalen, ”Italienska fans är alltid pessimistiska, men vi vet att saker och ting kan förändras snabbt. En bra match och det är fenomenalt, en dålig och man är inte värd att bära tröjan”.

Annons


SPANIEN

Marca zoomar in Liechtensteins målvakt som plockar ut ännu en boll ur nätmaskorna, och sätter rubriken ”Ledsen, kompis” (8-0 till Spanien). Tidningen har sedan räknat pengar, och kommit fram till ”109 miljoner euro i prispengar – med sju pokaler på 20 månader är Zidane en strålande affär”.

Sport har ”Konfidentiellt: Paulinho är Valverdes hemliga vapen”. Tidningen understryker att Barças tränare ser nyförvärvet som en nyckelspelare, inte minst i Champions League och på bortaplan, för att med sin arbetskapacitet frigöra Barças offensiva krafter. Tidningen uppmärksammar också att fem spelare fostrade på klubbens akademi, La Masia, fanns med i den spanska startelvan. Med Deulofeus inhopp var det sex. På bänken fanns också Jordi Alba och Marc Bartra. Givetvis drar Sport en parallell till Real Madrid, som ”bara” hade Nacho och Chelseaspelare Morata med, samt Lucas Vázquez på bänken. Här vinner i alla fall Barça med 8-3, summerar tidningen.

Annons

Mundo Deportivo firar Spaniens framgångar större. ”En triumf från VM”, skriver MD, och pekar på att det bara återstår just tre poäng. Tidningen får också med att Messis ”Argentina snubblar och leker med elden” efter det senaste bakslaget i natt (1-1 mot Venezuela). Att MD har ”Avslöjar: En ’master plan’ för Barça” för hur man kan förbättra ledningen känns lovande. Att klubbens general manager Pep Segura, som ägnat sig åt märkliga utspel om värvningar mest hela sommaren, ska hålla i utvärderingen känns kanske mindre lovande.

Cadena Ser följer upp en tråd i de många uttalandena från Barças president Bartomeu i går. Den om att det finns en principöverenskommelse med Inietsa om en fortsättning. ”Barça hoppas ha klart Iniestas kontraktsförlängning den här månaden”, uppger nu Ser. Det nuvarande kontraktet går ut nästa sommar. Den har en klausul om automatisk förlängning på två år om 33-åringen spelar 60 procent av matcherna. Men Barça uppges nu erbjuda en kontraktsförlägningsbonus och automatiskt häva klausulen, vilket skulle bana vägen för att Iniesta redan nu kan bli klar.

Annons

La Voz de Galicia har goda svensknyheter: ”Guidetti är tillbaka i gruppträning”, ännu med vissa restriktioner. Den svenske landslagsanfallaren fick en nyckelbensfraktur i matchen mot Roma den 13 augusti, och rehabiliteringstiden sattes till sex veckor. La Voz de Galicia menar att rehabiliteringen därmed går till och med fortare än beräknat.


FRANKRIKE

L’Equipe justerar Marseilles motto ”Rakt mot mål” till ”Rakt mot tvivel”. Tidningen menar att ”Efter en turbulent sommar ha OM:s ’Champions League-projekt’ inte fått vingar. Transferfönstret var smärtsamt och visade på klubbens nuvarande begränsningar”. Mer spektakulärt var förstås PSG:s fönster. I dag, vid lunchtid, presenteras Kylian Mbappé inför närmare 200 ackrediterade journalister på Parc des Princes.

Annons

RMC uppmärksammar, liksom många andra medier, att fientligheterna mellan Bartomeu och Neymar fortsätter. I tidningen Sport sa Barças vd att han ångrade att han litat på Neymar och hans pappa. PSG-brassen svarade i går kväll med en kommentar på Instagram, ”Deras president är ett skämt”.

  

TYSKLAND

SportBild presenterar ”Müller-mappen”, med underrubrik som ”Därför är Bayernfavoriten förbannad på Ancelotti”. Här finns också en intervju med Bayerns målvakt Manuel Neuer. ”Bayern är som Spaniens millenniumlag”, menar landslagskaptenen. På frågan om Bayerns chanser i Europa minskat när erfarna spelare som Lahm och Xabi Alonso lagt av, svarar Neuer: ”Det tycker jag inte! Vi har många erfarna spelare. Vi har många som är 26-27 år eller äldre. Vi är redo för alla utmaningar”, menar Neuer och drar parallellen till det framgångsrika spanska landslaget, ”Det är lite som det spanska landslaget som vann titlar 2008, 2010 och 2012: vi har en alldeles speciell generation som också klarar av att kompensera för spelare som lämnar”. Neuer själv känns som sisådär 50 år när han inte ha koll på vad en dab är (tweet nedan).

Annons

Kicker ger Oscar Wendt ribban och han placerar den ganska högt för Borussia Mönchengladbach. Minst sjätte plats. Kanske ända uppe och nosa på tredje plats. ”Med den här truppen, om alla är hela och friska, är vi topp sex”, säger Wendt, ”Det kommer inte att skilja många poäng mellan plats tre och sex, och vi vill vara i den zonen för att spela i Europa nästa säsong”. Svensken vill gärna lägga till ett annat mål den här säsongen: en cupfinal i Berlin. ”Med lite tur kan vi nå Berlin. Jag har varit här i många år, och efter att ha spelat i Champions League och Europa League, vore det en dröm att också få spela en cupfinal”, säger han.

 

ÖVRIGT

VG (Norge) lider fortfarande av huvudvärken efter Tysklands utskåpning av Norge. Liksom i de första reaktionerna är kritiken mot förbundskapten Lagerbäck ganska mild. Men VG-krönikören Knut Espen Svegaarden påpekar i rubrikform att ”Nu handlar det om att hålla huvudet kallt, Lagerbäck”. Svegaarden menar att svenskens erfarenhet borde komma väl till pass nu när grundspelet måste sättas, och att Lagerbäck måste lyfta landslaget, helst redan mot San Marino och Nordirland i oktober. ”Men ingen ropar efter Lars Lagerbäcks avgång. Han måste få ro att sätta samman laget på bästa möjliga vis fram till nästa höst”, avslutar Svegaarden sin krönika.

Annons

Ekstra Bladet (Danmark) har på sportettan ”Priske lämnar”, det är Ståle Solbakkens assisterande tränare i FC Köpenhamn. En svensk blir nu delansvarig för den sysslan. Mikael Antonsson kliver in i rollen tillsammans med Johan Lange, teknisk direktör i klubben. De har redan inlett sin nya syssla.

Publicerad 2017-09-06 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto