Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Uppgift: Madridsamtal fick Mbappé välja PSG

ENGLAND

Daily Mirror välkomnar Alexis Sánchez tillbaka i strålkastarljusen. ”Inte i form för något”, syftar på att en av hans chilenska ex-tränare kallat honom ”fet”. Kritiken följer på Chiles senaste kvaldebacle, och Mirror paketerar Arsenalspelarens problem med ”Nytt bottennapp för Sánchez: Ingen flytt till Man City, ingen VM-kvallycka och nu utpekad som ur form”.

The Guardian följer också i Sánchez fotspår men med ”Wenger räknar med att det kostar 140 miljoner pund att behålla Sánchez”. Rubriken baseras på en BeINSPORT-intervju. ”Genom att ta med Sánchez in i sista kontraktsåret så offrar man 60-70 miljoner pund i intäkter, och sedan måste man vid säsongsslutet köpa en spelare för liknande summa”, säger Wenger.

Daily Mail erbjuder Arsenals tränare andra siffror att bolla med. ”Man City återupplivar intresset för Sánchez i januari med reducerat bud på 20 miljoner pund”. Det är svårt att se Wenger lägga in de siffrorna i en ekvation.

The Sun petar också in Sánchez på sportettan, i ett paket med ”Blandade nyheter för kontraktsrebeller”. Därefter följer en ordvits på en amerikansk komedi, som i Suns version blir ”Plains, strains and automobiles”. Tre sydamerikanska PL-stjärnor får representera respektive ord. Coutinho – på planet tillbaka från kvalet. Sánchez – som måste vinna tillbaka lagkamraternas förtroende. Diego Costa – som fått sin bil borttransporterad av Chelsea. Enligt den pikanta sista uppgiften, så har Chelsea flyttat den bråkige anfallarens bil från a-lagets parkering till ungdomslagets och även tömt hans skåp i omklädningsrummet.

Daily Telegraph tillägnar ”Kylian Mbappé – Paris prins” hela förstasidan. Tidningen har fått en intervju med den rekorddyra tonåringen som presenterades av PSG i går. I intervjun bekräftar Mbappé Arsenals starka intresse. ”Ja, jag träffade Arsène Wenger, som är en stor tränare. Han har ett väldigt fint rykte här i Frankrike, han är mycket respekterad och vet hur man utvecklar unga spelare. Det var ett riktigt alternativ för mig. Men det var så klart Paris SG som var det främsta alternativet”, säger Mbappé. Telegraph får inte heller någon förklaring på det där ”något hände”, som Mbappé nämnde under presskonferensen som orsak till att han lämnade Monaco. Men RMC kan ha svaret, se under ”Frankrike” nedan.

Manchester Evening News menar att ”Lindelöf har inte inlett så illa som det verkar”. Tidningen jämför därefter med bland andra klassiska Unitedbackar som Gary Pallister, Jaap Stam, Rio Ferdinand och Henning Berg, som av olika skäl också hade det motigt inledningsvis. Samtidigt påpekar tidningen att Lindelöf sparats från att utsättas för alltför tuffa prövningar i ligan, det gäller också Stoke härnäst. ”Lindelöf finns kanske inte ens på bänken igen”, skriver MEN. Däremot har Mourinho sedan tidigare utlovat svensken spel i Champions League mot Basel nästa vecka. Och då måste han prestera.

Bristol Post sätter strålkastarljuset på Djurgårdens inlånade anfallare Gustav Engvall. Det gör man genom Bristol Citys spelarlånsansvarige Brian Tinnion, som uttalats sig om svensken för hemsidan. ”Jag har varit i Sverige och sett honom…inte spela. Men jag ska dit och se honom igen. Han gör otroligt bra ifrån sig där. Han gör mål och ser vass ut”, säger Tinnion, och målar upp ljusa framtidsutsikter för Engvall. ”Folk glömmer att han bara är jämnårig Shawn McCoulsky (20-årig anfallare). Vi håller honom högt. Han är en bra spelare. Jag är säker på att han kommer tillbaka och gör avtryck här”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport presenterar Serie A-löner under rubriken ”Pengakungarna”, en anspelning på ett kortspel och som illustreras med Bonucci, Higuaín, Dybala och tränaren Allegri som kungar på spelkort. Det är de fyra högst avlönade i ligan, de två första med 7,5 miljoner euro efter skatt i årslön, de två sistnämnda med sju milj euro. Serie A-svenskarna rör sig på lite andra nivåer. Samuel Armenteros (Benevento) 400 000 euro, Emil Krafth 300 000 euro (Bologna), Pa Konate 300 000 (Spal), Filip Helander 250 000 euro (Bologna), Marcus Rhodén 250 000 (Crotone) och Samuel Gustafson 250 000 euro (Torino).

Corriere dello Sport är gläds med klubbfotbollens comeback. Kanske extra mycket efter de svala italienska landslagsinsatserna. ”Ligan och cupen är tillbaka med många nya ansikten”, konstaterar tidningen. Till det plockar den fram några av de främsta spelarna som bytt klubb sedan förra omgången och sommarfönstret som stängde: Kalinic (Milan), Douglas Costa (Juve), Schick (Roma), Nani (Lazio) och Ounas (Napoli). Gazzettan skrev i går om överlag ökad årskortsförsäljning i Serie A. I dag har CdS ”Arenaboom”. Tidningen uppger att ”På de 24 första officiella matcherna har det varit 675 000 betalande åskådare mot 497 000 förra året: det är en ökning med 36 procent”. En brasklapp: Tidningen räknar in Supercupen samt CL- och EL-kval, där publiksiffrorna bl a på grund av medverkande lag varit avsevärt mycket högre i år (exempel: Milans siffror i EL-kval i år att jämföra med Sassuolos förra året).

Tuttosport lyssnar till tongångarna i Spanien, och kommer med uppmaningen, ”Juve, hör upp: Iniesta”. Tidningen har tagit fasta på Iniestas dementi att någon kontraktsförlängning med Barcelona skulle vara klar (se även Marca och Sport under ”Spanien”). Tuttosport har tidigare lanserat 33-åringen som en möjlig Juventusvärvning, och dragit paralleller till värvningen av Andrea Pirlo.

 

SPANIEN

AS gottar sig åt ”Ett Real Madrid-VM”. Till det följer en lång rad spelarbilder och texten ”De 15 spelare som medverkade i senaste omgångarna kan nå VM i Ryssland 2018”. Tidningen lägger till att ”Skadade Varane och Benzema, om Deschamps förlåter honom, kan också medverka”.

Marca tillägnar avancemanget för två spanjorer till US Open-semifinalerna i tennis både fram- och baksida. Fotbollen får spela en undanskymd roll, men kalkylatorn går fortfarande varm. I går hade Marca uträkningen att Zidane under sin korta tid som tränare redan dragit in 109,4 miljoner euro i prispengar. I dag tycks den vända lite på steken och har ”70 miljoner euro – Den framgångsrika säsongen tvingar Real Madrid att tömma fickorna till bonusar”. Tidningen uppmärksammar också ännu en problematisk situation för Barças president. Rubriken ”No” följs av ”Iniesta nekar till Bartomeus påstående om en principöverenskommelse” om nytt kontrakt.

Sport har mer Iniesta. Mycket mer. ”Avslöjar: Hela sanningen om Iniestas kontraktsförlängning”, utlovar tidningen i stora bokstäver. ”1. Andrés har gjort klart att han vill stanna i Barça. 2. Han går med på ett kontrakt för resten av karriären som förnyas år för år. 3. Det återstår viktiga detaljer att diskutera. 4. Han ville inte orsaka uppståndelse med sitt uttalande”.

Mundo Deportivo fokuserar på inkommande spelare i stället. ”Kontakt med Maxime Lopez”. Representanter för Barcelona ska ha varit kontakt med agenten till den 19-årige Marseillespelarens ”som jämförs med Xavi för sin teknik”.

FRANKRIKE

L’Equipe samlar intrycken efter Kylian Mbappés presentation i går under ”PSG:s galna sommar”. Tidningen menar att ”PSG:s mercato var som en roman som började trögt men som avslutades med ett fyrverkeri”. På programmet står redan i morgon bortamatch mot jumbon Metz som är utan poäng. Mbappé väntas direkt kastas in i startelvan, på Cavanis plats. Liksom Neymar och flera andra spelare väntas Cavani stå över på grund av de anländer sent från det sydamerikanska kvalspelet.

RMC uppger sig ha svaret alla letar efter Mbappés presskonferens. 18-åringen sa under den att ”något hände” som fick honom att besluta sig för att lämna, men vill inte precisera mer ännu. Det gör RMC. Enligt radiokanalen var Mbappé efter säsongen inställd på att stanna i Monaco och förlänga kontraktet. Han hade till och med köpt nytt hus. ”Men kontraktsförslag dröjde och hans rådgivare upptäckte till sin förvåning att Monacos ledning förhandlade med Real Madrid, och inte var främmande för att sälja honom redan denna sommar. Kylian Mbappé bestämde sig då för att lämna Monaco, men inte för Real Madrid, som var Monacos val, utan för PSG”, uppger RMC, och tillägger att Monaco dementerar uppgifterna.

 

TYSKLAND

Bild drar på ”Exklusivt med Ribéry: Hoeness och jag”, en kanske något udda relation mellan spelare och president. Hoeness berättade en gång att Ribéry brukade ringa honom och beklaga sig när han blev utbytt. ”Om jag ringer honom är det inte för att kritisera andra. Det är viktigt för mig att höra hans åsikt. Han är smart, och han kan prata med mig. Innan resan till Kina var jag ute och åt med honom och hans fru Susi. Jag behöver den personliga kontakten med Uli Hoeness”. På tal om Bayern. Klubben har bekräftat att David Alaba har en fotledsskada. Enligt Bilds uppgifter blir han borta hela september. Rafinha väntas ersätta.

Kicker synar i veckans sista nummer Dortmund, ”Ny tränare, ny offensiv, nytt klimat…och nu äntligen lugnt”.

Publicerad 2017-09-07 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons